Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:49:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:49:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Art-Tech Cessna 182  (Αναγνώστηκε 26289 φορές)
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 10 Φεβ 2008, 17:19:06 »

καλησπερα,
    θα ηθελα να ρωτησω εαν εχει κανεις αυτο το αεροπλανακι στην κατοχη του.θελω κατι φτηνο,να το εχω παντα στο αυτοκινητο χωρις να χρησιμοποιω την ακριβη ελικοπτερικη τηλε/νθη.
    σιγουρα βεβαια με τα λεφτα του δεν περιμενω τα καλυτερα ηλεκτρονικα,αλλα ειδα στο εξωτερικα πολυ κακα λογια.ειναι ετσι τελικα?
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 10 Φεβ 2008, 18:01:16 »

Καλησπέρα σε όλους.

Το έχω κι εγώ αυτό το αεροπλανάκι και τα έχω διαβάσει κι εγώ αυτά. Πάντως μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα ,με τα μαμίσια ηλεκτρονικά. Νομίζω ότι τα όποια προβλήματα προκύπτουν, από το γεγονός ότι από τη συσκευασία ο δέκτης και ο ρυθμιστής ταχύτητας ,είναι χύμα και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή αιτία παρεμβολών, αν για παράδειγμα ο δέκτης πέφτει πάνω στο ρυθμιστή. Πρέπει κανείς να τα τοποθετήσει και να τα στηρίξει σωστά και να προσέξει και τη διαδρομή της κεραίας.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    ktm25089
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 12 Φεβ 2008, 07:28:49 »

ευχαριστω πολυ!!! Thumbs up
    τελικα μαλλον δεν θα το εχει και πολυς κοσμος αυτο το αεροπλανακι για να μην εχω καμια ακομα απαντηση Sad Sad
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 12 Φεβ 2008, 18:53:20 »

φιλε ktm25089 το συγκεκριμενο φοαμακι υπηρξε το πρωτο μου αερομοντελλο!το θυμαμαι και δακρυζω....τετρακαναλη εκδοση πακετο R.T.F. ο δεκτης και η Τ/Κ ειναι συμβατα μονο μεταξυ τους,για κινεζικο συστημα δεν ετυχε ποτε να φαω παρεμβολη τυχαιο?δεν ξερω..εμαθα πανω του εμαθαν κι αλλοι....300....η κολλα που εχει πανω ειναι πιο πολυ απτο σκαφος..χα,χα!!το χω σε μια γωνια,αν δεν το φτιαξω ξανα δεν ξερω αν αξιζει..θα το χαρισω καπου να εισαχθει καποιος στον κοσμο μας..!σε χαιρετω και καλες αγορες!
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2008, 07:56:29 »

Καλημέρα,

νέος στον χώρο.... ελικοπτεράς  αν καταλαβαίνω καλά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ότι πρέπει για κάποιον να μπει στον χώρο του αεροπλάνου ;

ευχαριστώ 
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 22 Φεβ 2008, 08:47:49 »

Καλημέρα σε όλους.

Αναμφίβολα υπάρχουν και πιο εύκολα όπως είναι το τρικάναλο piper cub για παράδειγμα αλλά και το τσεσνάκι είναι αρκετά σταθερό και όντας τετρακάναλο ,δεν θα το βαρεθείς τόσο γρήγορα και θα πετάς και με 3 μποφωράκια, χωρίς πρόβλημα. Εξάλλου ,αφού πετάς ελικόπτερα έχεις μπει στο πνεύμα της πτήσης και το αεροπλάνο, τουλάχιστον ως προς τη βασική πτήση, είναι πολύ πιο εύκολο.
      Εγώ αυτό το αεροπλανάκι το έχω μονίμως στο πορτ μπαγάζ και όπου βρω χώρο...απογείωση!

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 18:21:25 »

Είχα ήδη καταλήξει στο E-starter αλλά όλα τα τσεσνό-ειδή με τραβάνε περισσότερο 

ρε μήπως να πάω σε αυτό ;  Undecided

edit:
    Μια χαζή ερώτηση ....  buck2

Έχω μια spectrum dx7 και έναν receiver ..... άραγε το speed control και τα servos μπορούν να μπουν στον receiver μου ή επειδή είναι RTF δεν παίζει τέτοιο σενάριο ;
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 18:45:19 από Nick1150 » Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 20:10:11 »

Καλησπέρα σε όλους.

Το τσεσνάκι έχρεται με όλα τα ηλεκτρονικά επάνω. Αν θες όμως μπορείς να βγάλεις τον υπάρχοντα δέκτη και να τοποθετήσεις το δέκτη της DX7 ή οποιονδήποτε άλλον δέκτη χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμη καλύτερα μάλιστα γιατί δεν θα ανυσηχείς και για παρεμβολές.
       Μπορείς επίσης να αλλάξεις τη μπαταρία ΝΙΜΗ που χρησιμοποιεί και να βάλεις μια λίπο τριών στοιχείων 1000-1500 μιλιαμπερώρια για μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης και γκάζια. Εγώ αυτό έχω κάνει στο δικό μου. Η παραπάνω τάση δεν είναι πρόβλημα γιατί θα το δουλεύεις ουσιαστικά στο 1/3 ή 1/4 αν σε βοηθά και ο αέρας ενώ θα έχεις και το γκάζι σου αν το χρειαστείς , χώρια που θα βαρεθείς να πετάς. Απλά θα προσέχεις μην εξαντλήσεις πολύ τη λίπο γιατί ο μαμίσιος ρυθμιστής είναι για ΝΙΜΗ και δεν έχει cut off τάσης για λίπο.
       Δες τώρα και ένα βιντεάκι από Ανάβυσσο με κάμερα onboard στο τσεσνάκι. (αν δεν την είχα βάλει δίπλα στον έλικα θα ήταν καλύτερο).

http://www.youtube.com/watch?v=JLDjzhMcU5s

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 11:03:35 »

Καλησπέρα σε όλους.

Το τσεσνάκι έχρεται με όλα τα ηλεκτρονικά επάνω. Αν θες όμως μπορείς να βγάλεις τον υπάρχοντα δέκτη και να τοποθετήσεις το δέκτη της DX7 ή οποιονδήποτε άλλον δέκτη χωρίς κανένα πρόβλημα. Ακόμη καλύτερα μάλιστα γιατί δεν θα ανυσηχείς και για παρεμβολές.
       Μπορείς επίσης να αλλάξεις τη μπαταρία ΝΙΜΗ που χρησιμοποιεί και να βάλεις μια λίπο τριών στοιχείων 1000-1500 μιλιαμπερώρια για μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης και γκάζια. Εγώ αυτό έχω κάνει στο δικό μου. Η παραπάνω τάση δεν είναι πρόβλημα γιατί θα το δουλεύεις ουσιαστικά στο 1/3 ή 1/4 αν σε βοηθά και ο αέρας ενώ θα έχεις και το γκάζι σου αν το χρειαστείς , χώρια που θα βαρεθείς να πετάς. Απλά θα προσέχεις μην εξαντλήσεις πολύ τη λίπο γιατί ο μαμίσιος ρυθμιστής είναι για ΝΙΜΗ και δεν έχει cut off τάσης για λίπο.
       Δες τώρα και ένα βιντεάκι από Ανάβυσσο με κάμερα onboard στο τσεσνάκι. (αν δεν την είχα βάλει δίπλα στον έλικα θα ήταν καλύτερο).

Φιλικά Κώστας.
    ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ  Thumbs up
    Καταγράφηκε

DUKE
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 20 Μαρ 2008, 01:45:13 »

Τ ο μοντελο το εχω 2 χρονια και ακομη δεν το εχω βαρεθει ειναι μονιμα στο αυτοκινητο και οπου βρεθω πεταω, Ν α φανταστεις οτι του εχω βαλει και flaps. Απλως του εχω βαλει ενα τριφασικο 1500 kv μια μπαταρια li-po 2200 mha και προπελα 7χ5,5 και πεταω γυρω στα 45 λεπτα. δες αυτο http://www.youtube.com/watch?v=Rcw4y9gUwiw ειναι απο το σεφ και αυτο http://www.youtube.com/watch?v=q_NFsGDKGLI  απο τον ασπροπυργο που προσγειωνιμαι με τα flap
    Καταγράφηκε

Η μόνη διαφορά μεταξύ της ηλιθιότητας και της ιδιοφυΐας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει και τα όριά της
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 00:25:06 »

Καλησπέρα σε όλους.

Φιλικά Κώστας.
    Φιλε Κωστα αυτο που βλεπω ειναι το μαμα cessna 182 χωρις μετατροπες? Με καρβουνατο μοτερ? Σηκωνει καμερα ανετα?
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 09:30:23 »

Είναι όλα μαμά εκτός από την μπαταρία που είναι χιλιάρα λίπο τρίσελη. Η κάμερα είναι μια φλάικαμ με βάρος 30 γραμμάρια αλλά και 70 να ήταν δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 11:49:14 »

Δηλαδη εχεις την εκδοση με καρβουνατο μοτερ και λιθιου και του εχεις βαλει lipo 3cell 1000mah? Η εχεις την εκδοση με το brushless?
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 20:17:02 »

Είναι με το καρβουνάτο μοτέρ της μαμάς. Το μόνο που προσέχω είναι να μην το δουλεύω φουλ για πολύ ώρα, πράγμα που έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται γιατί έχει αρκετή δύναμη με αυτή την μπαταρία.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 15 Ιουν 2008, 16:26:14 »

Εχεις κοιταξει να του βαλεις ενα brushless motor? Eiναι μεγαλο το κοστος?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Art-Tech Cessna 182
    Μεταπήδηση σε: