Καλημέρα σε όλους.
Πάντως η δικιά μου ,που την είχα πάρει από Ελληνικό μαγαζί γύρω στα Χριστούγεννα, είχε εκτός από πομπό και δέκτη μπαταρία πομπού και φορτιστή και όλα αυτά περίπου στα 200 ευρώ. Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει μπαταρία πομπού και φορτιστή.
Επίσης κάτι άλλο που δεν μου αρέσει ,είναι ότι έρχεται από Γερμανία. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά έχω ακούσει κάτι ιστορίες περί μειωμένης εμβέλειας των συστημάτων 2.4 γίγα που έρχονται από γερμανία.
Φιλικά Κώστας.
Εψαξα στο site της Robbe (
http://at.robbe-online.net/rims_at.storefront/en ) και βρηκα αυτο:
FASST - Futaba Advanced Spread Spectrum Technology
Fully expanded six-channel computer system with an ergonomically efficient hand- held transmitter, exploiting FASST 2.4 GHz Spread Spectrum technology
The latest practical tests confirm the long range of the Futaba FASST system:
Ground – ground: more than 2000 metres range ! (receiver at 1.5 metres above ground, visual contact)
Ground – air: more than 3000 metres range ! (with visual contact to receiver)
Μας καλυπτει;
Οι εμβέλειες αυτές καλύπτουν με το πολύ παραπάνω τις ανάγκες. Μην παραλείψεις όμως να κάνεις ένα τεστ εμβέλειας με εκπομπή χαμηλής ισχύος. Θα το δεις στις οδηγίες πως γίνεται αυτό. Τον έλεγχο αυτό θα τον κάνεις βλέποντας το μοντέλο σε διάφορες οπτικές γωνίες για να εξασφαλίσεις ότι δεν θα έχεις απώλεια σήματος εν πτήση.
Ερχομαι τώρα στην ερώτηση του Mirage. Το ομοαξονικό καλώδιο λοιπόν είναι όπως το καλώδιο κεραίας της τηλεόρασης . Ενας κεντρικός αγωγός ,που περιβάλλεται από μόνωση και πάνω από τη μόνωση του κεντρικού αγωγού ένα πλέγμα χαλκού για ηλεκτρομαγνητική θωράκιση. Το σύνολο περιβάλλεται επίσης από μόνωση ,για τη διατήρηση της συνοχής του καλωδίου. Στην περίπτωση των δεκτών futaba 2.4 γίγα ,το ομοαξονικό αυτό καλώδιο είναι χρώματος γκρί και πολύ λεπτότερο από αυτό της τηλεόρασης. Το καλώδιο αυτό, δεν δέχεται σήμα αλλά χρησιμεύει στη μεταφορά του σήματος στο δέκτη. Στην άκρη αυτού του καλωδίου αφαιρείται η εξωτερική μόνωση και το πλέγμα θωράκισης ώστε ο κεντρικός αγωγός να μείνει χωρίς ηλεκτρομαγνητική θωράκιση για ένα συγκεκριμένο μήκος ώστε να σχηματιστεί το στοιχείο της κεραίας, που συντονίζει στην μπάντα των 2.4 γίγα. Αυτό το στοιχείο είναι που δέχεται την ηλεκτρομαγνητική επίδραση της εκπομπής του πομπού και στη συνέχεια μέσω του ομοαξονικού καλωδίου, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μεταφέρεται στο εσωτερικό του δέκτη.
Φιλικά Κώστας.