Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 00:10:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 00:10:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 350
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 435
    Συνολικά: 435
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αισχροκέρδεια  (Αναγνώστηκε 44310 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 19:12:04 »

εμενα το ποστ μου ηταν για να καταλαβουμαι γιατι μαλλον ο dimspfos απαντησε ετσι εγω ασχολουμε κατω απο χρονο και βαρεθικα να ακουω σηζηταω για το ποσο μας κλεβουν ή δεν μας κλεβουν κτλ κτλ .

Ισως η λυση να ειναι να γινει Sticky ενα σχετικο θεμα ωστε ολοι ακομα και οι παλιοι αν ειναι να μινει θα γραψουν καθως δεν θα ειναι για 1-2 ευδομαδες μετα θα αλαξει σελιδα

Αλλα ρε παιδια αν ειναι να διχνουμαι τα χαλια μας φατσα καρτα σε ενα νεο θα πει που παω εγω στα αγκαθια κτλ κτλ .

Ολοι εχουν δικιο και ολοι αδικο και για αυτό φτεει ο γραπτός λογος. οποιος διαφωνεί με αυτο παρακαλείτε να φτιαξει Topic στον καφενέ να το αναλύσουμε

Καταγράφηκε

Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2007, 21:05:27 »

paidia min anisixeite to magazi tha to mathete apla ego den exo tin apodeiksei agoras aytow poy thn epathe tha sas to pei ligh ypomoni

Τελικά Γερόλυκε ποιό ήταν το μαγαζί;

Μήπως τελικά είχε δίκιο ο Admin σε αυτά που έλεγε; Wink

Σαν να μου φαίνεται πως είχε!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2007, 23:08:54 »

Φίλε Johnnie Red καλησπέρα. Είμαι σχετικά νέος στόν χώρο τού μοντελισμού καί ακόμα πιό νέος στό forum.
    Από τότε πού πήρα τό πρώτο μου lama, μέχρι καί σήμερα πού πετάω τόν ράπτορα, έμαθα πολλά. Καί όταν λέω πολλά εννοώ τήν περίπου 6μηνη πορεία μου στόν χώρο, καί ότι μπορείς νά μάθεις μέσα σέ έξι περίπου μήνες.
    Εντάξει είναι καί άλλοι πού τά παρατάνε. Πρός τό παρών αντέχω. Οπως υπήρξαν καί πολλοί πού πόσταραν εδώ γιά κάποιους λόγους, καί αφού καλυφθήκανε ή όχι τίς απαντήσεις πού πήραν, σταμάτησαν νά γράφουν. Κάποιοι μείνανε όμως (καί ευτυχώς είναι πολλοί) γιά νά βοηθήσουν τούς καινούργιους, όπως οί πιό παλιοί βοήθησαν αυτούς.
    Αυτό πού θέλω νά πώ είναι  ότι μιά απόδειξη δέν σημαίνει  τίποτα. Καθημερινά διαβάζουμε  πολλές αποδείξεις, είτε μέσα από εδώ είτε απέξω. Πλέον οί πιό παλιοί γνωρίζουν τί συμφέρει καί τί όχι.
    Κάθε νέος που μπαίνει στό hobby κατά μιά περίπτωση  θά βγεί ίσως χαμένος. Υπάρχει όμως καί ή άλλη περίπτωση πού θά βγεί κερδισμένος. Αυτό οφείλεται καθαρά καί μόνο στόν επαγελματία καταστηματάρχη.
    Στό παρών δέν θά εξετάσω γιατί ό χ καταστηματάρχης πουλάει ακριβά ή πουλάει φθηνά. Αλλωστε δικό του είναι τό μαγαζί. Ούτε μαζί τό δουλέυουμε ούτε μαζί τό συντηρούμε.
    Κατά μία όμως έννοια ό φίλος gerolikos έχει ένα δίκιο, άσχετα αν δέν προσκόμισε απόδειξη.
    Εμέσως πλήν σαφώς εσείς οί πιό παλιοί τό γνωρίζετε πιστέυω. Τό θέμα είναι στό ξεκίνημα, πού θά πέσεις.
    Καί όπως λέει ή παροιμία. Η αρχή είναι τό ύμιση τού παντώς.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Tsalg.
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 29 Απρ 2008, 09:42:57 »

Καλημερα  και  χρονια  πολλα

Δεν  ξερω  αν  κανω  καλα  που γραφω  σε  αυτο  το  θεμα  αλλα ηθελα  να  αποφυγω να  ανοιξω  αλλο  με  παρομοιο  τιτλο  (αν  πρεπει  να  το  μεταφερεται  ευχαριστως  να  το  κανετε  και  συγνωμη).

Θα  ηθελα  και  εγω  να γραψω  δυο  λεξεις  για  το  γνωστο  θεμα,  αγορασα  πριν  5-6  μερες  μια  τ/κ  6ΕΧ   2,4  απο  Ελλαδα (διοτι  ο  επιμενων  ελληνικα)  διαπραγματευτικα  την τιμη  και  ηταν  η  τιμη  που  πουλασαν και  τα  αλλα  καταστηματα  στην ελλαδα  209,00  και  220,00 , μου  ειπε  210,00  ειπα  οκ  και  μου  την  εφερε...
    Δυστηχως  οταν  πια  την  ανοιξα  ειδα  οτι  η  τιμη  περιλαμβανε  πομποδεκτη  και  διακοπτακη,  οχι  μπαταρια  οχι  φορτιστη (+ περιπου  άλλα  50  ευρω  και  δεν  εκανα  και  την  δουλεια  μου).
    Η  τ/κ  για  να  ξερουμε  τι  λεμε  ειναι  μεσω robbe  γερμανιας  με  CE  (υποτιθεται  πως  οι  αλλες  δεν  εχουν).
    Θα  εχω  αδικο  τωρα  να  ψωνιζω  μονο  απο  εξω;
    Ελαφρως  αγανακτησα  και  να  πεις  οτι  δεν  το  ειχα  τσεκαρει...
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 29 Απρ 2008, 10:36:13 »

Καλημέρα σε όλους.

Πάντως η δικιά μου ,που την είχα πάρει από Ελληνικό μαγαζί γύρω στα Χριστούγεννα, είχε εκτός από πομπό και δέκτη μπαταρία πομπού και φορτιστή και όλα αυτά περίπου στα 200 ευρώ. Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει μπαταρία πομπού και φορτιστή.
        Επίσης κάτι άλλο που δεν μου αρέσει ,είναι ότι έρχεται από Γερμανία. Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά έχω ακούσει κάτι ιστορίες περί μειωμένης εμβέλειας των συστημάτων 2.4 γίγα που έρχονται από γερμανία.

Φιλικά Κώστας.

Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 29 Απρ 2008, 10:36:34 »

oxi den tha exei katholou adiko na psonizeis apo exo mias kai apoti fenete me ton kairo ektos apo to klipsimo pou peyti polloi apo autoud den kseroun na kanoun auto poupisteuoun kai kafiounto oti to kanoun xronia. Cheesy

oso gia tin esxokerdia na po kai ego dio lexis pou den mou dothike i eukaieria logo pio apirou stin arxi kai katholou sxesi me to antikimeno.

προσωπικά επειδή έπαψα να ασχολούμαι με σχεδόν όλα τα καταστήματα που θέλουν να βγάλουν από την μίγα ξίγκι, ασχολούμαι και ψωνίζω από έξω γιατί εδώ αντί να πηγαίνουμε καλύτερα πάμε προς το χειρότερο.
    θα βρεθούν πολλοί να πουν όχι είναι λάθος.

δεν μπορώ να καταλαβο μάλλον δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα αεροπλανάκι στα έξω από ελλάδα στοιχίζει 30 και 40 ευρώ και μέσα στην ελλάδα το πουλάνε 110 120 ευρο και έχουν το θράσος όταν τους ρωτάς το γιατί να σου βγάζουν ένα σορό  ες τελωνείο μεταφορά κτλ.

γιατί και εγώ το παραγγέλνω και μαζί με το τελωνείο και την μεταφορά δεν ξεπερνάει στην εσχατη τα 60 ευρώ, ποσο μάλλον αυτοί που φέρνουν αρκετά κομμάτια και έχουν καλύτερες τιμές.

όταν πολλοί από "αυτουσ θα" δουν τις δουλειές τους να καταστρέφονται η μια μετά την άλλη γιατί απλά προσπαθούν να γίνουν από χρήμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τότε θα έχουν αλλh γνώμη για το θέμα μα πλέον θα είναι αργά.

προσωπικά κρατάω μονο δυο καταστήματα που ψωνίζω από ελλάδα και αυτά επειδή αυτοί είναι και filoi κάτι που σπανίζει στις μέρες μας, και αποκεί και πέρα μονο από εξωτερικό

στα παλιότερα μου μηνύματα στήριζα πολλή την ελληνική αγορά αλλα μάλλον έκανα λάθος διότι τελικά υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια.
    Καταγράφηκε
    Arcel
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 29 Απρ 2008, 12:30:54 »

Καλημερα  και  χρονια  πολλα

Δεν  ξερω  αν  κανω  καλα  που γραφω  σε  αυτο  το  θεμα  αλλα ηθελα  να  αποφυγω να  ανοιξω  αλλο  με  παρομοιο  τιτλο  (αν  πρεπει  να  το  μεταφερεται  ευχαριστως  να  το  κανετε  και  συγνωμη).

Θα  ηθελα  και  εγω  να γραψω  δυο  λεξεις  για  το  γνωστο  θεμα,  αγορασα  πριν  5-6  μερες  μια  τ/κ  6ΕΧ   2,4  απο  Ελλαδα (διοτι  ο  επιμενων  ελληνικα)  διαπραγματευτικα  την τιμη  και  ηταν  η  τιμη  που  πουλασαν και  τα  αλλα  καταστηματα  στην ελλαδα  209,00  και  220,00 , μου  ειπε  210,00  ειπα  οκ  και  μου  την  εφερε...
    Δυστηχως  οταν  πια  την  ανοιξα  ειδα  οτι  η  τιμη  περιλαμβανε  πομποδεκτη  και  διακοπτακη,  οχι  μπαταρια  οχι  φορτιστη (+ περιπου  άλλα  50  ευρω  και  δεν  εκανα  και  την  δουλεια  μου).
    Η  τ/κ  για  να  ξερουμε  τι  λεμε  ειναι  μεσω robbe  γερμανιας  με  CE  (υποτιθεται  πως  οι  αλλες  δεν  εχουν).
    Θα  εχω  αδικο  τωρα  να  ψωνιζω  μονο  απο  εξω;
    Ελαφρως  αγανακτησα  και  να  πεις  οτι  δεν  το  ειχα  τσεκαρει...

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4826.msg54438#msg54438
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 14:25:22 »

oxi den tha exei katholou adiko na psonizeis apo exo mias kai apoti fenete me ton kairo ektos apo to klipsimo pou peyti polloi apo autoud den kseroun na kanoun auto poupisteuoun kai kafiounto oti to kanoun xronia. Cheesy

oso gia tin esxokerdia na po kai ego dio lexis pou den mou dothike i eukaieria logo pio apirou stin arxi kai katholou sxesi me to antikimeno.

προσωπικά επειδή έπαψα να ασχολούμαι με σχεδόν όλα τα καταστήματα που θέλουν να βγάλουν από την μίγα ξίγκι, ασχολούμαι και ψωνίζω από έξω γιατί εδώ αντί να πηγαίνουμε καλύτερα πάμε προς το χειρότερο.
    θα βρεθούν πολλοί να πουν όχι είναι λάθος.

δεν μπορώ να καταλαβο μάλλον δεν μπορώ να δεχτώ πως ένα αεροπλανάκι στα έξω από ελλάδα στοιχίζει 30 και 40 ευρώ και μέσα στην ελλάδα το πουλάνε 110 120 ευρο και έχουν το θράσος όταν τους ρωτάς το γιατί να σου βγάζουν ένα σορό  ες τελωνείο μεταφορά κτλ.

γιατί και εγώ το παραγγέλνω και μαζί με το τελωνείο και την μεταφορά δεν ξεπερνάει στην εσχατη τα 60 ευρώ, ποσο μάλλον αυτοί που φέρνουν αρκετά κομμάτια και έχουν καλύτερες τιμές.

όταν πολλοί από "αυτουσ θα" δουν τις δουλειές τους να καταστρέφονται η μια μετά την άλλη γιατί απλά προσπαθούν να γίνουν από χρήμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τότε θα έχουν αλλh γνώμη για το θέμα μα πλέον θα είναι αργά.

προσωπικά κρατάω μονο δυο καταστήματα που ψωνίζω από ελλάδα και αυτά επειδή αυτοί είναι και filoi κάτι που σπανίζει στις μέρες μας, και αποκεί και πέρα μονο από εξωτερικό

στα παλιότερα μου μηνύματα στήριζα πολλή την ελληνική αγορά αλλα μάλλον έκανα λάθος διότι τελικά υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια.

Μπορείς να μιλήσεις πιο συγκεκριμένα;;;;;;;

Και εννοώ συγκεκριμένα με το αντικείμενο των 40 ευρώ που εδώ πουλιέται 120;;;;;;;;;;
    Ποιό είναι αυτό;;;;;;;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ή εαν υπάρχει τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα!!!!! (Μάλλον δεν σου χρέωσαν δασμό και φόρο.....35% ως επι το πλείστον...)
    Εν τοιάυτη περιπτώσει αυτή είναι η γνώμη σου. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό ασχολείσαι με το χόμπι αλλά ένα θα σου πώ.
    Δεκαετία 80 όταν υπήρχαν 4 μαγαζιά όλα και όλα στην Ελλάδα που έφερναν μοντελισμό, τότε θα μπορούσες να μιλήσεις για αισχροκέρδια .....Τώρα που οι αποστάσεις έχουν μειωθεί στο ελλάχιστο μόνο για αισχροκέρδια δεν μπορείς να μιλάς!!!
    Ούτως ή άλλως όλα τα μαγαζιά εμπίπτουν στον νόμο ΑΓΟΡΑΣ και ΖΗΤΗΣΗΣ οπότε όποιος είναι ακριβός πληρώνει το τίμημα της ακρίβειας του........
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    kostas M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 14:52:50 »

γερανοζυγαριά max.15kg, βήμα 20gr

τιμή στη Ελλάδα   120,- + ΦΠΑ
    τιμή Γερμανίας  89,-  όλα μέσα (ΦΠΑ + έξοδα αποστολής)

αντίστοιχος ζυγός ελληνικής παραγωγής  144,- + ΦΠΑ

Καταγράφηκε

Κώστας Μιχαηλίδης
    http://www.redstar.gr/Foto_red/Mod.html
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 14:56:37 »

File dimhack,

Den eimai emporos oute magazi montelismou exw (to ksekatharizw ayto gia tyxon pareksighseis) oute pairnw to meros kapoiou alla apla san skeftomenos anarotiemai.

Ayto poy to vrikes sto net 40 euro kai sthn ellada 120 epsakses pote na deis giati exoyn aythn thn diafora ?

Na ksekinhsw na rwtaw esena prwta, ti leitoyrgiko kostos exei syto sto net, ti forologia, ti dasmous kai teloneia ? kai ston antipoda ti exei ena allhniko magazi ? reymata, ika, efories, metaforika, dasmous, telwneia, prosopiko, klp. To oti kapoios kanei mia selida sto net 0 kostos
    h elaxisto kai den ypagetai se kamia eforia, agorazei apo to ergostasio me thn methodo tou back to back kai sou erxaite esena kai an to piasoun sto telwneio aytos xestike den plhrwnei kati an oxi ontos to exeis parei 40 euro ayto den exei kamia diafora ?

Akoma an esy eixes ena magazi kai poulouses ena x proion an poulages 500 temaxia thn hmera kai o dypla 10 pois tha eixe megalyterh eyxairia sto na riksei tis times ayto me ta 500 h aytos me ta 10 ?

Einai apla mathimatika kai nomos prosforas kai zhthshs, otan poulas liga komatia se ena proion apo to opoio tha prepei na kalypseis kai to kostos agoras tou kai ta ypoloipa pou anefera pio panw kai na mporeseis kai na zhseis to ypertimologeis an poulas polla allazei.

Agorazeis ena proion apo to ergostasio 100 euro kai mazi me ola ta kosth sou einai pragmatika 200 euro (vazw mesa ola osa anefera pio panw) kai etsi einai mhn amfivaleis gia ayto pou sou lew den mporeis na to poulhseis 150 euro tha mpeis mesa tha prepei na to vlaleis toulaxiston 200 me thn prohpothesh na ksepoulhseis ola ta komatia mesa sto diasthma pou klhtheis na arxiseis na plhrwneis gia na mhn xaseis oute na kerdiseis omws ayto owmos pia den ginetai sthn kalyterh twn periptwsewn na exeis poulhsei ena 30 - 40 % kai apo ayto tha prepei na kalhpseis oles tis anagges sou.

Eimai ths apopshs oti tha prepei prwta o ellhnas na apokthseis katanalothkh shnhdhsh kai meta na arxisei na milaei gia aisxrokairdia. einai opws sta rouxa klp pou oloi theloun na agorasoun stis ekptwseis se times katw tou kostos kai tous kaofainetai pou tis fouskonoun ?
    Kai pws tha vgoun ta magazia oute kleftes tha ginoun alla den einai kai filanthropika ydrhmata.

Poulaw ena proion gia na zhsw otan ayto den feygei sto pososto pou prepei thn periodo pou prepei gia na vgw paw mpainw mesa kai paw filakh, etsi apla.

Filika Nicos
    Καταγράφηκε
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 15:09:11 »

File dimhack,

Den eimai emporos oute magazi montelismou exw (to ksekatharizw ayto gia tyxon pareksighseis) oute pairnw to meros kapoiou alla apla san skeftomenos anarotiemai.

Ayto poy to vrikes sto net 40 euro kai sthn ellada 120 epsakses pote na deis giati exoyn aythn thn diafora ?

Na ksekinhsw na rwtaw esena prwta, ti leitoyrgiko kostos exei syto sto net, ti forologia, ti dasmous kai teloneia ? kai ston antipoda ti exei ena allhniko magazi ? reymata, ika, efories, metaforika, dasmous, telwneia, prosopiko, klp. To oti kapoios kanei mia selida sto net 0 kostos
    h elaxisto kai den ypagetai se kamia eforia, agorazei apo to ergostasio me thn methodo tou back to back kai sou erxaite esena kai an to piasoun sto telwneio aytos xestike den plhrwnei kati an oxi ontos to exeis parei 40 euro ayto den exei kamia diafora ?

Akoma an esy eixes ena magazi kai poulouses ena x proion an poulages 500 temaxia thn hmera kai o dypla 10 pois tha eixe megalyterh eyxairia sto na riksei tis times ayto me ta 500 h aytos me ta 10 ?

Einai apla mathimatika kai nomos prosforas kai zhthshs, otan poulas liga komatia se ena proion apo to opoio tha prepei na kalypseis kai to kostos agoras tou kai ta ypoloipa pou anefera pio panw kai na mporeseis kai na zhseis to ypertimologeis an poulas polla allazei.

Agorazeis ena proion apo to ergostasio 100 euro kai mazi me ola ta kosth sou einai pragmatika 200 euro (vazw mesa ola osa anefera pio panw) kai etsi einai mhn amfivaleis gia ayto pou sou lew den mporeis na to poulhseis 150 euro tha mpeis mesa tha prepei na to vlaleis toulaxiston 200 me thn prohpothesh na ksepoulhseis ola ta komatia mesa sto diasthma pou klhtheis na arxiseis na plhrwneis gia na mhn xaseis oute na kerdiseis omws ayto owmos pia den ginetai sthn kalyterh twn periptwsewn na exeis poulhsei ena 30 - 40 % kai apo ayto tha prepei na kalhpseis oles tis anagges sou.

Eimai ths apopshs oti tha prepei prwta o ellhnas na apokthseis katanalothkh shnhdhsh kai meta na arxisei na milaei gia aisxrokairdia. einai opws sta rouxa klp pou oloi theloun na agorasoun stis ekptwseis se times katw tou kostos kai tous kaofainetai pou tis fouskonoun ?
    Kai pws tha vgoun ta magazia oute kleftes tha ginoun alla den einai kai filanthropika ydrhmata.

Poulaw ena proion gia na zhsw otan ayto den feygei sto pososto pou prepei thn periodo pou prepei gia na vgw paw mpainw mesa kai paw filakh, etsi apla.

Filika Nicos

Μπράβο Νίκο,

Μάλλον δεν γνωριζόμαστε αλλά η άποψή σου είναι η πιο εμπεριστατομένη άπψη που έχω ακούσει μέχρι τώρα.
    Και αυτό στο αναφέρω γιατί εγώ είμαι έμπορος. (όχι σε είδη μοντελισμού) παρόλα αυτά και εκεί ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που αναφέρεις!!!
    ΜΦΧ
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

www.petame.gr
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 15:28:15 »

Αν και τό θέμα έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές, και σέ άλλες ενότητες

και παρ΄ολο πού εχω λάβει και εγώ θέση, θα πώ κάτι τελευταίο.

Εγώ προτείνω αντί να τό κουράζουμε και άκρη να μήν βρίσκουμε,

και παράλληλα να γινόμαστε κακοί, (καταστηματάρχες και καταναλωτές)

όσοι γουστάρουν ψωνίζουν απέξω, και όσοι γουστάρουν ψωνίζουν  απο εδώ. Thumbs up

Απλά πράγματα.  Λέω εγώ τώρα. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 15:41:58 »

File tryfona kai h gynaika mou einai emporos oxi egw kai gnwrizw kapoia pragmata.

Kai gia nateloiwnei to thema aisxrokairdias pou einai h nea karamela sthn ellada tha kanw mia skhsh epi xartou me vash to antikhmeno tou magaziou ths gynaikas mou kai ta osa akouw kathimerina kai mathainw.

Loipon exw ena magazi me enoikio 1500 euro ton mhna, mia ypallhlo pou pairnei kathara 830 euro peripou mazi me tis yperories ths kai alla peripou 450 me 500 euro to ika ths, deh, ote, nero kai loipa mikroeksoda 800 euro ton mhna.

exoume kai leme 1500 + 830 + 450 + 800= 3580 euro ton mhna (statherh parametros)

Agorazw twra 1000 zeygaria gia paradigma papoutsia gia thn kalokairhnh sezon pros 50 euro to ena apo italia synolo 50.000

H kathe sezon allazei ana 6 mhnes, opote exoume kai leme 50.000 kostos agoras emporevmatos + 21480 synolo pagiwn eksoden sto 6mhno = 71480 euro

eforia sto proto trhmhnw asxeta me to an exw poulhsei h oxi 19 % sthn timh kthshs giati otan ta efera den plhrwsa logo endokoinothkhs synalaghs 9500 euro, apo ekei kai pera analoge me tis polhseis to fpa einai pistotiko h xreostiko opote den to ypologizw vazw mono gia thn agora.

pame dhladh twra shnolo 80.980 euro. kala mexri edw ?

Skeftomenos mhn katigorhtho gia aisxrokairdia vazw ta rouxa me vash to kostos mou kai ena 10 % kerdos gia na zhsw kai egw dhladh pros 88,98 euro to ena.

Kai twra pame sta dyskola, sthn kanonikh periodo poulaw to 30 % toy emporevmatos dhladh
    300 temaxia pros 88,98 eyro = 26.694 euro eispraksh to 50 % to poulaw sths ekptwseis giati oi ellhnes theloun oloi stis ekptwseis na psonizoun sthn mish timh. (prepei na deiwksw to emporema ) dhladh 500 temaxia pros 44 euro = 22.000 eispraksh. kai opws panta ginetai gia osous den to kseroun stockarw kai ena 20 % pou tha to poulisw tou xronou se kseftila timh isa isa na mhn mou pianei xoro giati twra den prolavainw h saizon alazei.

Ara exoume kai leme esoda sto 6mhno 26.694 euro kai 22.000 euro = 48. 264 euro kai eksoda sto 6mhno 80.980. euro souma = zhmia 32.716 euro.

Loipon filoi mou kata ths aisxrokairdias marlboro kapnizw.

Alla eipame h nea karamela to mme

Kai rwtaw olous esas me vash ta pososta pou pou grafw pio panw ti timh prepei na valw sto proion gia na mhn paw mesa ?

Aythn thn askhsh tha hthela na thn kanei monos tou opoios thelei kai poly apla tha katalavei giati o geranos exei toso sthn germania kai toso sthn ellada.

opws ephseis as dokimasei na allaksei ta possota twn polhsewn sthn kanonikh periodo na dei pws allazoun oi sxeseis kai ta noumera.

MHPOS H AKRHVIA KAI H AISXROKAIRDIA OPWS APOKALYTAI APO KAPOIOYS PROERXAITE APO EMAS VASH TOU PWS PSWNIZOUME KAI TI KATANALOTIKH SHNHDHSH EXOUME KAI ANTILHPSH ?

LEW MHPOS

FILIKA NICOS
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #43 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 15:53:48 »

Φιλε Νικο το παραδειγμα που μας λες απλα δεν στεκει
    ποσα χρονια εχεις το καταστημα σου με χασουρα 32.000 ευρω;
    εαν οντως εχεις χασουρα 32.000 το 6μηνο δυο περιπτωσεις μπορει να συμβαινουν
    ειτε το επομενο 6μηνο εχεις καθαρα κερδη 90.000 ευρω
    ειτε εισαι πολυ λεφτας και το κρατας απο χομπυ

οι ελληνες με τα μεγαλα εξοδα που περιγραφεις δεν μπορουν να φτιαξουν και αυτοι ηλεκτρονικα καταστηματα με 0 κοστος (οπως λες εσυ γιατι δεν ισχυει ουτε αυτο) χωρις ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθους κλπ να πουλανε φτηνοτερα;

και σε μια τελικη τι με νοιαζει εμενα σαν πελατης που ειμαι πως περναει ο καθε καταστηματαρχης, αυτοι νοιαζονται εαν βγαινω εγω με τον βασικο μισθο μου;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 28 Μαΐ 2008, 16:20:13 »

File oark,

Katarxas poios sou eipe oti to magazi ths gynaikas mou doyleyei etsi ? h ola tamagazia isa isa to antitheto. Apla to paradeigma einai panw se noumera pou tha theorouse o kosmos oti einai logika oso afora tis times an kai pali eimai sigouros gia akrivia tha legane alla pragmatika oso afora thn agorastikh dhnamh tou ellhna aythn thn stigmh kai osoi einai emporoi kseroun oti ayta pou lew stekoun 100%.

Ostoso apo thn stigmh pou esena den se endiaferei gia tous allous anthropous pws tha zhsoun kai milaw gia tous katasthmatarxes pws exeis thn apaithsh na skeftoun ayth esena pws tha vgeis me ton vasiko mistho ?

Oso gia to internet pios sou eipe oti den tha yparxoun kai ellhnes pisw apo selides pou mporei na dilwnoun kapoia x edra gia eynohtous logous kai na einai spiti tous sto koukaki p.x kai sou poulane pragmata. to ksereis ?

Twra opws vgenei o agglos me to vasiko pou pairnei 2000 euro ton mhna kai plhrwnei 5 euro to ishthrio tou metro gia mia diadromh h tou leoforiou, pou plhrwnei peripou 10 euro to packeto ta tsigara kai sthn kalhterh ton periptosewn 1000 euro enoikio spitiou etsi tha prepei na mathoun kai oi ellhnes na vgainoun.

Alla mpouzoukia, kafe, bar sfedon kathe mera kai h paralikah kathe vradi tiga sta aftokinhta perissotera apo thn hmera kai ekdromes kathe savatokyriako kai me thn paramikrh argia adiazei h polh, (kai mhn mou peis oti pane sta eksoxika tous gati gia tou agiou pneymatos hdh h pllhrothta sta ksendodoxeia , domatia klp aggizei to 100%). episeis oloi kenourgia aytokinhta kai aykshsh twn polhsewn 30% sta aytokinhta kaue xrono kai ragdaia aykshsh pwlhsaiwn taxyplown kai fouskotwn skafwn ta teleytai xronia. Kai mia xwra 10 ekat anthropwn na exei pio polles syndeseis kinhths thlefonias apo thn aggria pou einai 40 ekat den stekei etsi den einai ? emena ola ayta kai akrivia den paei kati den mou kolaei.

Loipon mhn koroideyomaste kai ta theloume mona zyga dika mas giti kai tsampa na edine kapoios aena pragma tha yphrxan kapoioi pou tha zhtousan na tous plhrwsei kiolas gia na to paroun. Ase re megale.

Elpizw na mhn me parekshgeis alla ayth einai h apopshmou gia thn shmerhnh katastash.

Filika nicos
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Αισχροκέρδεια
    Μεταπήδηση σε: