Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:41:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:41:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Spektrum AR-XX00 Δέκτες & voltage drop  (Αναγνώστηκε 24880 φορές)
    plane
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Τρίτη, 29 Ιουλ 2008, 21:47:12 »

θα το κοιταξω ευχαριστω, παντως αν ξερει κανεις,  που τα εχει δοκιμασει ηδη τα παραπανω θα πρακαλουσα να με ενημερωσει .
    Καταγράφηκε
    plane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #76 στις: Πέμπτη, 31 Ιουλ 2008, 19:27:57 »

2 ερωτησεις;
    ενας φιλος θελει μονο NIMH η NICD και θελει να μαθει αν κανει να βαλει μπαταρια με 5 στοιχεια δηλαδη 6V χωρις μπεκ (θερμικο αεροπλανο με 5 σερβο 3001 και δεκτη spectrum AR7000)
    και η δικια μου ερωτηση ειναι αν θα ειμαι ασφαλης με lipo 7,4v  1700αρα , voltage  regulator duraite στα 6V ,δεκτη spectrum 6200 (θερμικο αεροπλανο tucano 60αρι με 7 σερβο 3001 )
    ευχαριστω  διπλα Thumbs up Thumbs up
    δεν υπαρχει κανεις με καποιο αντιστοιχο set up να με ενημερωσει ;
    Καταγράφηκε
    georgedr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #77 στις: Πέμπτη, 31 Ιουλ 2008, 21:48:22 »

Χωρις μπεκ?Huh? Εννοεις χωρις regulator? Αν ναι φυσικα μπορει να γινει. Απλα να προσεξει οι μπαταριες να είναι αρκετα μεγαλης χωρητικοτητας και να τις φορτιζει συχνα. Οι Nimh και Nicd δεν εχουν λογο εκφορτισης όπως οι Lipo. Γι’ αυτό και δεν θεωρουνται καταλληλες οσο οι δευτερες. Με λιγα λογια τι σημαινει αυτό μηπως και δεν γνωριζεις. Ας υποθεσουμε ότι εχουμε δυο pack ιδιας χωρητικοτητας εστω 2000mhA. Το ένα είναι Lipo και το άλλο NiMh. Οι Lipo εχουν τη δυνατοτητα να δωσουν συνεχεις τροφοδοσια μεχρι και 30C. Αυτό σημαινει ότι μπορουν να δινουν εως και 60Α συνεχες χωρις κανενα προβλημα. Είναι υπεραρκετα ακομα και για ένα τεραστιο μοντελο με 14-18 servo. Οι NiMh παρολο που εχουν την ιδια χωρητικοτητα δεν θα μπορεσουν να δωσουν πανω από 2-3C δηλαδη 4-6A. Εάν λοιπον τα servos απαιτησουν ρευμα περισσοτερο από αυτό, τοτε στις NiMh η ταση εστω στιγμιαια θα πεσει δραματικα. Εδώ είναι και το επικινδυνο σημειο για τους εν λογο δεκτες. Βεβαια με 5 απλα servos δεν νομιζω να προκυψει ποτε τετοιο προβλημα.
       Τωρα στη δευτερη ερωτηση θα προτεινα λιγο μεγαλυτερη μπαταρια. 2000-2500Mah. Παντως ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν θα εχεις προβλημα. Απλα φροντιζε να ελεγχεις τις μπαταριες.
    Σημ. Οι πληροφοριες που δινω είναι καθαρα εμπειρικης και οχι τεχνικης γνωσης. Αυτά που αναφερω είναι αποτελεσματα και γνωση από δικους μου πειραματισμους και δοκιμες.
    Καταγράφηκε

GeorgeDr
    JR PROPO...Feel the difference !!!
    plane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #78 στις: Πέμπτη, 31 Ιουλ 2008, 23:58:46 »

2000-2500Mah  7,4v ή 11,1v  εννοεις ;
    εχω και αλλη μια 11,1v 1500mah μηπως κανει καλυτερα  αυτη;.
    εμπειρικα παντα , ποσες 15λεπτες πτησεις μπορω να κανω ; (περιπου)
    ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
    Καταγράφηκε
    fly rabbit
    Aeromodeller Full Member

http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM&fe

« Απάντηση #79 στις: Παρασκευή, 1 Αυγ 2008, 09:14:44 »

Γενικά είμαι κατά στην χρήση lipo και regulator σε θερμικά αεροπλάνα, γιατί όσο πιο πολύπλοκο κάνουμε ένα δίκτυο τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε αστοχία σε κάποιο υλικό, οι lipo και γενικά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι υλικά που δεν συμπαθούν καθόλου τους κραδασμούς. Αν η τελική επιλογή σου είναι αυτή, γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις  lipo 7,4 volt και αυτό γιατί το regulator  δουλεύει linear, δηλαδή  δίνοντας σταθερή τάση 6 volt  στην έξοδο,  την ενέργεια από την διαφορά του βολτάζ την μετατρέπει σε θερμότητα, έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η τάση στην είσοδο  τόσο μεγαλύτερα ποσοστά θερμότητας παράγει και έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην ψήκτρα.
    Η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις  μπαταρίες NiMh  size AA και χωρητικότητας περίπου 2.500 mAh με ένα tester 6 Volt. για να έχεις εικόνα της κατάστασης της μπαταρίας κάτι που δεν είναι εφικτό με χρήση lipo (γίνεται μόνο με χρήση εξωτερικού και ακριβού tester), η νέα γενιά μπαταριών NiMh έχουν βελτιωθεί στον λόγο εκφόρτισης (C). Αν παρακολουθείς  τα ποσοστά φόρτισης κάθε φορά που φορτίζεις τις μπαταρίες σου,  πάντα μα πάντα το πολύ μία μέρα πριν από την πτήση και κάνοντας κύκλους φόρτισης - εκφόρτισης ανά δεκαπενθήμερο και παρακολουθώντας τις τιμές που σου δείχνει η οθόνη του φορτιστή ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες στο να αντιμετωπίσεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσο για τον αριθμό των δεκαπεντάλεπτων πτήσεων αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσεις μόνο σου , γιατί αυτός  μεταβάλλεται ανάλογα  του μοντέλου, των σέρβο, του τρόπου πτήσης (scale, 3D) και άλλων παραγόντων. 
    Ένα άλλο κομμάτι που χρήζει προσοχής είναι το μήκος, η διατομές των καλωδίων, η ποιότητα των υλικών στις συνδέσεις αλλά και η επιλογή των σέρβο. Μπορεί ένα σέρβο να μας παρέχει τα απαιτούμενα κιλά, το ερώτημα όμως είναι αν τα πλαστικά του γρανάζια μπορούν να αντέξουν τους κραδασμούς και τις καταπονήσεις.
    Προσπάθησα να σε βοηθήσω όσο μπορούσα μεταφέροντας τις εμπειρίες μου χωρίς να έχω το αλάθητο και αυτό αποδεικνύεται από τις πτώσεις των αεροπλάνων μου στο παρελθών.

Θοδωρής                               
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 1 Αυγ 2008, 09:29:17 από fly rabbit » Καταγράφηκε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #80 στις: Παρασκευή, 1 Αυγ 2008, 09:54:19 »

Γενικά είμαι κατά στην χρήση lipo και regulator σε θερμικά αεροπλάνα, γιατί όσο πιο πολύπλοκο κάνουμε ένα δίκτυο τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε αστοχία σε κάποιο υλικό, οι lipo και γενικά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα είναι υλικά που δεν συμπαθούν καθόλου τους κραδασμούς. Αν η τελική επιλογή σου είναι αυτή, γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις  lipo 7,4 volt και αυτό γιατί το regulator  δουλεύει linear, δηλαδή  δίνοντας σταθερή τάση 6 volt  στην έξοδο,  την ενέργεια από την διαφορά του βολτάζ την μετατρέπει σε θερμότητα, έτσι όσο μεγαλύτερη είναι η τάση στην είσοδο  τόσο μεγαλύτερα ποσοστά θερμότητας παράγει και έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην ψήκτρα.
    Η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιήσεις  μπαταρίες NiMh  size AA και χωρητικότητας περίπου 2.500 mAh με ένα tester 6 Volt. για να έχεις εικόνα της κατάστασης της μπαταρίας κάτι που δεν είναι εφικτό με χρήση lipo (γίνεται μόνο με χρήση εξωτερικού και ακριβού tester), η νέα γενιά μπαταριών NiMh έχουν βελτιωθεί στον λόγο εκφόρτισης (C). Αν παρακολουθείς  τα ποσοστά φόρτισης κάθε φορά που φορτίζεις τις μπαταρίες σου,  πάντα μα πάντα το πολύ μία μέρα πριν από την πτήση και κάνοντας κύκλους φόρτισης - εκφόρτισης ανά δεκαπενθήμερο και παρακολουθώντας τις τιμές που σου δείχνει η οθόνη του φορτιστή ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες στο να αντιμετωπίσεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Όσο για τον αριθμό των δεκαπεντάλεπτων πτήσεων αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσεις μόνο σου , γιατί αυτός  μεταβάλλεται ανάλογα  του μοντέλου, των σέρβο, του τρόπου πτήσης (scale, 3D) και άλλων παραγόντων. 
    Ένα άλλο κομμάτι που χρήζει προσοχής είναι το μήκος, η διατομές των καλωδίων, η ποιότητα των υλικών στις συνδέσεις αλλά και η επιλογή των σέρβο. Μπορεί ένα σέρβο να μας παρέχει τα απαιτούμενα κιλά, το ερώτημα όμως είναι αν τα πλαστικά του γρανάζια μπορούν να αντέξουν τους κραδασμούς και τις καταπονήσεις.
    Προσπάθησα να σε βοηθήσω όσο μπορούσα μεταφέροντας τις εμπειρίες μου χωρίς να έχω το αλάθητο και αυτό αποδεικνύεται από τις πτώσεις των αεροπλάνων μου στο παρελθών.

Θοδωρής                               

Ο Θοδωρας εχει δικιο για τις LiPo σχετικα με κραδοασμους κτλ. Υπαρχει και η λυση των LiIon στοιχειων εναλλακτικα τα οποια ειναι εχουν μικρο βαρος, ειναι μεσα σε σκληρο περιβλημα αλλα δυστυχως δεν εχουν τα C Rating των LiPo αρα πρεπει να παιξεις με σχετικα μεγαλες χωρητικοτητες.
    Καταγράφηκε
    plane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #81 στις: Παρασκευή, 1 Αυγ 2008, 13:03:35 »

πιστευετε οτι ενα πακετο απο 2 Α123 θα ηταν καλη λυση μαζι με το παραπανω set up;
    ευχαριστω και παλι
    Καταγράφηκε
    georgedr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #82 στις: Πέμπτη, 7 Αυγ 2008, 00:04:50 »

Καλησπερα …πιλοτοι !!!
    Θοδωρη θα διαφωνησω εν μερη με την αποψη σου. Φυσικα την σεβομαι αλλα πιστευω πως αληθευει κατά περιπτωση. Τι εννοω…
    Σιγουρα το να φορτωσεις ένα μοντελο σχετικα μικρου μεγεθους με διπλες μπαταριες, regulators κλπ είναι περιττο. Από ένα σημειο και πανω όμως αυτό είναι απαραιτητο. Απλα το θεμα είναι να ξερεις τι κανεις. Εγω εδώ και 3 χρονια περιπου που πεταω μεγαλυτερα μοντελα χρησιμοποιω αποκλειστικα Lipo μπαταριες. Δεν ειχα ποτε προβλημα. Όταν φτιαξεις ένα μοντελο 100cc η εστω και 50cc σιγουρα δεν θα βαλεις απλα σερβο με πλαστικα γραναζια και μερικων κιλων δυναμη. Οποτε μπαινεις σε μια διαδικασια που το ένα φερνει το άλλο. Περισσοτερα, δυνατοτερα και ψηφιακα συνηθως σερβο απαιτουν και την αναλογη τροφοδοσια. Που σημαινει HD προεκτασεις, μπαταριες διπλες για ασφαλεια με δυνατοτητα ταχυτερης εκφορτισης αρα και καποιο κυκλωμα διαχειρισης αυτης της ενεργειας δηλαδη HD διακοπτες καποιο isolator η PowerBox ώστε να μην περναει ολο αυτό το ρευμα μεσα από τον δεκτη και μερικες φορες και διπλους δεκτες για κάθε ενδεχομενο. Όλα αυτά αποτελουν ενα αρκετα συνθετο και πολυπλοκο κυκλωμα (ΒΛΕΠΕ ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) που σκοπος του είναι να προστατεψει το μοντελο και κατ επεκταση και εσενα και τους διπλα σου και όχι να κινδυνευεις περισσοτερο.
    Οσο για την ταση των μπαταριων που ρωτησες κατά κανονα πρεπει να είναι δυο στηχειων (7.4V). Σχεδον όλα τα regulators που απευφηνονται για τροφοδοσια δεκτη και σερβο δεχονται τετοια στοιχεια. Και δεν υπαρχει και λογος για 11.1V αφου η ταση θα πρεπει να πεσει γυρω στα 5,5-6v.
    Νικολα οντως οι Lion είναι καλη λυση αν δεν απαιτουνται μεγαλα φορτια. Αλλα δεν μπορω να μιλησω εκ πειρας γιατι δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε.
    Επισης ουτε Α123 εχω χρησιμοποιησει αλλα από αυτά που εχω ακουσει το μονο θετικο τους είναι ότι δεν …σκανε… Και δεν ξερω κατά ποσο θα ηταν καλο να συνδεθουν απευθειας στο δεκτη λογο της μεγαλυτερης τασης σε σχεση με τις Nimh και Nicd.

Ότι και να αποφασισεις απλα φροντισε να το κανεις σωστα. Μελετα και ρωτα. Κανεις δεν γεννηθηκε να τα ξερει όλα…
    Καλο βραδυ !!!

* IMG_0109_small.jpg (127.59 KB, 590x443 - εμφανίστηκε 468 φορές.)
    Καταγράφηκε

GeorgeDr
    JR PROPO...Feel the difference !!!
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 3 Σεπ 2008, 12:31:54 »

εχω ανατριχιασει!!! παρήγγηλα χθες ενα ar6100 για το estarter μου στο belt cp μου έχω τον δέκτη που ειχε η dx6i στο πακέτο και δεν έιχα ποτε πρόβλημα. διαβασα σε ξενο φορουμ οτι αυτο το πρόβλημα εμφανίζεται στους δέκτες με λογισμικό V1.1 και κατω και οταν εμφανίζεται στέλνουμε τον δέκτη για αναβάθμηση αυτος που παράγγηλα είναι V1.6 έχω esc 25A της sapac 3 servo επισης sapac 9g και μπαταρια 1500mah 11.1v
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 19:18:03 »

Αγαπητοί αερομοντελιστές και κάτοχοι δεκτών Spektrum.

Τελευταία με χαρά βλέπω πως τα συστήματα Spektrum συνεχώς πληθαίνουν.... άρα σταματά το πρόβλημα των συχνοτήτων.
    απο την άλλη παρατηρήθηκαν πτώσεις σε μοντέλα, ξαφνικά δίχως φανερή αιτία.

Για παράδειγμα θα αναφέρω την πτώση του Edge του φίλου Jek, την στιγμή που το πετούσε και έκανε ακροβατικά ο Duke.
    Απο τα λεγόμενα του Jek το μοντέλο την ώρα των ακροβατικών, έχασε την επαφή του με τον πομπό και βρέθηκε για λίγα δευτερόλεπτα
     ακυβέρνητο . Μετά απο το μικρό διάστημα αυτό επανήλθε σε κατάσταση ελέγχου αλλά ήταν τόσο κοντά στο έδαφος το α/π
    που ήταν αδύνατο να αποφευχθεί η πτώση.

Έχω διαβάσει σε ξένα φόρουμ, ότι το πρόβλημα αυτό είχαν και άλλοι αερομοντελιστές, που αγόρασαν την Spektrum μόλις βγήκε στην αγορά.
    το ίδιο συνέβη σ εμένα, δηλ. έχασα επαφή με το μοντέλο  για 2 ή 3 μπορεί και 4 δεύτερα δεν θυμάμαι ακριβώς λόγω της σύγχυσης, μετά επανήλθε η επαφή αλλά ευτυχώς το μοντέλο το έσωσα επειδή ήταν ψηλά. η επαφή ήρθε στα τελευταία δέκα μέτρα από το έδαφος όταν είπα από μέσα μου ότι το έσπασα το μοντέλο.δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη και πως διορθώνεται αυτό. το μοντέλο είναι ένα  Cessna 182 θερμικό, η τ/κ Spektrum DX-7 (2 ετών περίπου) και ο δέκτης ο Spektrum AR6200 DSM2 Ultralite 6Channel Rx.
    μετά από αυτό δοκίμασα με κάποιον φίλο ο οποίος έχει την ίδια τ/κ και είδαμε ότι στα 200 μέτρα περίπου στο έδαφος έχει επαφή με τον δέκτη αλλά όταν γυρίσεις πλάτη χάνεται το σήμα. ενδεχομένως, δεν ξέρω και πολλά από σήματα και τέτοια, στον αέρα να είναι διαφορετικά. όλο αυτό το σκηνικό μ΄έκανε να χάσω την εμπιστοσύνη μου και αυτή την στιγμή φοβάμαι να πετάξω μήπως και κάνουμε κάποιο ατύχημα.
    Καταγράφηκε

angel 50, T-REX 600 limited edition    http://www.serresairclub.gr/
    http://www.airphotos.gr/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 20:33:06 »

Αυτά τα προβλήματα τα είχαν οι παλαιότεροι δέκτες της Spektrum.
    H Spektrum ελαχιστοποίησε το πρόβλημα στους νεότερους, χωρίς όμως αυτό να οφείλεται σε σφάλμα καθαρά της Spektrum.
    Έχω αναφέρει και παλιότερα πως πρέπει να προσέχουμε την πτώση τάσης που μπορεί να επέλθει από λάθος υπολογισμό του ρεύματος που απαιτεί σε πλήρη φόρτιση το σύστημά μας και έτσι η μπαταρία αδυνατεί να του προσφέρει.

Επίσης καλό είναι να τοποθετείτε στους δέκτες σας έναν πυκνωτή σαν κι αυτόν: http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/SPM/250/SPM1600-250.jpg ώστε να μειώνετε τον χρόνο επαναφοράς του σήματος. Εγώ τον έχω τοποθετήσει και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Προσέχετε επίσης το Carbon σαν υλικό, το οποίο μαγνητίζει και παγιδεύει το σήμα μας. Όπου carbon αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή του δέκτη και των κεραιών σας. Ακόμα, αν είναι δυνατό οι κεραίες να βγαίνουν από το σκάφος και να μην τοποθετούνται κλεισμένες πίσω από χοντρό υλικό.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #86 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 21:08:42 »

Αυτά τα προβλήματα τα είχαν οι παλαιότεροι δέκτες της Spektrum.
    H Spektrum ελαχιστοποίησε το πρόβλημα στους νεότερους, χωρίς όμως αυτό να οφείλεται σε σφάλμα καθαρά της Spektrum.
    Έχω αναφέρει και παλιότερα πως πρέπει να προσέχουμε την πτώση τάσης που μπορεί να επέλθει από λάθος υπολογισμό του ρεύματος που απαιτεί σε πλήρη φόρτιση το σύστημά μας και έτσι η μπαταρία αδυνατεί να του προσφέρει.

Επίσης καλό είναι να τοποθετείτε στους δέκτες σας έναν πυκνωτή σαν κι αυτόν: http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/SPM/250/SPM1600-250.jpg ώστε να μειώνετε τον χρόνο επαναφοράς του σήματος. Εγώ τον έχω τοποθετήσει και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Προσέχετε επίσης το Carbon σαν υλικό, το οποίο μαγνητίζει και παγιδεύει το σήμα μας. Όπου carbon αποφύγετε την οποιαδήποτε επαφή του δέκτη και των κεραιών σας. Ακόμα, αν είναι δυνατό οι κεραίες να βγαίνουν από το σκάφος και να μην τοποθετούνται κλεισμένες πίσω από χοντρό υλικό.
    ευχαριστώ για την απάντηση αλλά θα σε κουράσω λίγο περισσότερο λόγω ασχετοσύνης. λες σε κάποιο σημείο ((πως πρέπει να προσέχουμε την πτώση τάσης που μπορεί να επέλθει από λάθος υπολογισμό του ρεύματος που απαιτεί σε πλήρη φόρτιση το σύστημά μας και έτσι η μπαταρία αδυνατεί να του προσφέρει.)) ενοείς μάλλον πτώση τάση στον δέκτη. αυτό συμβαίνει μόνο όταν η μπαταρία δεν είναι καλά φορτισμένη ή μπορεί να συμβεί ακόμα και όταν είναι φορτισμένη;
    χοντρό υλικό τι ενοείς; μπάλσα-φελιζόλ-μονοκοτ - Fibreglass;
    με το Spektrum Voltage Protector  άρα αν κατάλαβα δεν εξαφάνισες το πρόβλημα απλά μειώνεις τον χρόνο επαναφοράς του σήματος.
    και κάτι τελευταίο. το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσε να συμβεί αν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες και με δέκτες άλλων εταιρειών π.χ. Futaba 2,4 ;
    ευχαριστώ και πάλι
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 21:17:57 »

...μετά από αυτό δοκίμασα με κάποιον φίλο ο οποίος έχει την ίδια τ/κ και είδαμε ότι στα 200 μέτρα περίπου στο έδαφος έχει επαφή με τον δέκτη αλλά όταν γυρίσεις πλάτη χάνεται το σήμα.

Η παραπάνω περιγραφή της απώλειας σήματος δεν φαίνεται να έχει σχέση με το voltage drop.
    Καταγράφηκε
    ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #88 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 21:25:54 »

...μετά από αυτό δοκίμασα με κάποιον φίλο ο οποίος έχει την ίδια τ/κ και είδαμε ότι στα 200 μέτρα περίπου στο έδαφος έχει επαφή με τον δέκτη αλλά όταν γυρίσεις πλάτη χάνεται το σήμα.

Η παραπάνω περιγραφή της απώλειας σήματος δεν φαίνεται να έχει σχέση με το voltage drop.
    ξέχασα ίσως να αναφέρω ότι την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με την δική μου είχε και η άλλη τ/κ. τις είχα και τις δύο αγκαλιά (μετά από αυτό δοκίμασα με κάποιον φίλο ο οποίος έχει την ίδια τ/κ και είδαμε ότι στα 200 μέτρα περίπου στο έδαφος έχει επαφή με τον δέκτη αλλά όταν γυρίσεις πλάτη χάνεται το σήμα).
    και μάλιστα στην ίδια απόσταση δηλ. ούτε 200 μέτρα υπήρχε και μια καρότσα από φορτηγό. πίσω λοιπόν από το φορτηγό δεν έπιανε καμία σήμα.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 21:29:38 »

Από (διάσπαρτες) πληροφορίες που έχω, φαίνεται πως η επικοινωνία μεταξύ του πομπού και δέκτη στη συχνότητα των 2.4Ghz χάνεται, όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή, κάτι που δεν ισχύει στα συστήματα των 35Mhz.

Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ τo setup των 7,4V με ρυθμισμένη την τάση στο ένα Ε/Π στα 5,3V (JR 8511 servos & JR gyro) και στο άλλο στα 5,2V (Futaba S9255 servos & JR gyro).
    Θάλεγα ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά των στοιχείων των μπαταριών, αλλά και των Ε/Π λόγω σταθερής τάσης = σταθερή συμπεριφορά σε όλες τις πτήσεις τους.
    Προσωπικά θεωρώ την (ρεγουλαρισμένη) τάση των 7,4V πλέον αναγκαιότητα στα 90size E/Π, αλλά και μεγάλα Α/Π με δέκτες JR/Spectrum 2.4Ghz για αποφυγή του voltage drop.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Απρ 2009, 21:42:14 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Spektrum AR-XX00 Δέκτες & voltage drop
    Μεταπήδηση σε: