Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.363 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 16:37:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 16:37:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:02]

από ILIASDJ
    [Σήμερα στις 10:47]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309363
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 691
    Συνολικά: 691
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Άτρακτος ελικοπτέρου από ανθρακονήματα – Κατασκευή  (Αναγνώστηκε 44878 φορές)
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #105 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2016, 20:29:38 »

Μπράβο Διονύση για το αποτέλεσμα, καλά τελειώματα!!!  Thumbs up

Σε αυτήν εδώ την φωτό που φαίνονται οι εξαγωγές της τουρμπίνας.........................

μήπως θα θέλουν οι τρύπες να γίνουν μεγαλύτερες, να μπει ένα σάντουιτς μέσα έξω τύπου ροδέλες/φλάτζες
    μεταλλικές με εσωτερική πατούρα να καλύπτουν το body, ώστε να μην επηρεάζεται αυτό και το χρώμα σε αυτό
    το σημείο από θερμοκρασίες??

Δεν ξέρω τι θερμοκρασία σηκώνουν οι εξαγωγές της τουρμπίνας αλλά επειδή έχω δει κατά καιρούς από βίντεο να
    κοκκινίζουν από την θερμότητα για αυτό και το λέω, διότι είναι απορίας άξιο!! Wink
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #106 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2016, 20:37:04 »

Μπράβο Διονύση για το αποτέλεσμα, καλά τελειώματα!!!  Thumbs up

Σε αυτήν εδώ την φωτό που φαίνονται οι εξαγωγές της τουρμπίνας.........................

μήπως θα θέλουν οι τρύπες να γίνουν μεγαλύτερες, να μπει ένα σάντουιτς μέσα έξω τύπου ροδέλες/φλάτζες
    μεταλλικές με εσωτερική πατούρα να καλύπτουν το body, ώστε να μην επηρεάζεται αυτό και το χρώμα σε αυτό
    το σημείο από θερμοκρασίες??

Δεν ξέρω τι θερμοκρασία σηκώνουν οι εξαγωγές της τουρμπίνας αλλά επειδή έχω δει κατά καιρούς από βίντεο να
    κοκκινίζουν από την θερμότητα για αυτό και το λέω, διότι είναι απορίας άξιο!! Wink

Γειά σου ρε Μάρκο.. Μόλις έκανες spoil μια τσαχπινιά που είχα κρατήσει κρυφή!

Ρίξε μια προσεκτική ματιά πάνω δεξιά κοντά στο παχύμετρο και θα δείς την απάντηση..  Wink

Καταγράφηκε

Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #107 στις: Κυριακή, 21 Φεβ 2016, 20:45:47 »

Γειά σου ρε Μάρκο.. Μόλις έκανες spoil μια τσαχπινιά που είχα κρατήσει κρυφή!

Ρίξε μια προσεκτική ματιά πάνω δεξιά κοντά στο παχύμετρο και θα δείς την απάντηση..  Wink

Ωραίος ο Διονύσης!!!!  Thumbs up   Thumbs up

Ηταν πολύ τσαχπινιά για να μπορέσουμε να την δούμε!!!  Cheesy   Grin

Μα είπα και εγώ "είναι δυνατόν να μην το έχει προβλέψει ο Διονύσης??
    Αλλά όσο φτάναμε στο τελικό αποτέλεσμα και δεν αναφερόταν τίποτα για αυτό τόσο καθόμουν σε αναμμένα
    κάρβουνα να στο πω!!  Wink

Σου χάλασα την έκπληξη αλλά τουλάχιστον ηρέμησα εγώ!!!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #108 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2016, 11:58:48 »

Grin Grin

Οκ Αφού ηρέμησες χαλάλι το surprise!!

Πέρα από την πλάκα, όντως και εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό αν και ψάχνοντας άλλες κατασκευές jet σε ελικόπτερα scale δεν είδα και καμιά ιδιέτερη μέριμνα..

Όπως και να χει αυτά τα δύο δακτυλίδια - φλάτζες θα μπουν στις τρύπες, θα εξασφαλίσουν ένα κενό περιμετρικά των εξατμίσεων κάπου στα 2~3 χιλιοστά και θα καλύψουν και τυχών λαθάκια στο κόψιμο των κύκλων στο body...

Πιστεύω ότι θα είναι και όμορφο το αποτέλεσμα γιατί ο Γιάννης τα φτιαξε από αλουμίνιο στον τόρνο του και ταιριάζουν με το ασημί χρώμα της τουρμπίνας..

Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 23 Φεβ 2016, 12:11:34 από Γκούσκος Διονύσιος » Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2016, 14:16:30 »

Εγω απο την άλλη, είμαι περίεργος να δω, που θα ζυγίσει το νέο "κορμί" επάνω στο παλαιό ζύγισμα! 

Οσο αφορά την δουλειά που έχει κάνει ο Διονύσης μέχρι τώρα, με έχει αφήσει άφωνο.
    Υπομονή, μεθοδικότητα, γνώσεις, όραμα, μεράκι !!!
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #110 στις: Τρίτη, 23 Φεβ 2016, 16:34:12 »

Grin Grin

Πέρα από την πλάκα, όντως και εγώ θεωρώ ότι είναι κάτι σημαντικό αν και ψάχνοντας άλλες κατασκευές jet σε ελικόπτερα scale δεν είδα και καμιά ιδιέτερη μέριμνα..

Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!!!  Thumbs up

Φίλε Διονύση "ίσως δεν έχεις αντιληφθεί" διότι σε έχει συνεπάρει αυτό που κάνεις και πολύ φυσικό είναι, ότι μέσα από
    τις πολύ ωραίες πατέντες και παρουσιάσεις που κάνεις εμείς δεν κάνουμε μία απλή ανάγνωση και μετά το ξεχνάμε, αλλά
    το ζούμε σαν να είμαστε εκεί μαζί σου και είναι λογικό η δική σου αγωνία να περνάει και σε εμάς, έστω και λίγη!!!!  Wink
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #111 στις: Τετάρτη, 24 Φεβ 2016, 23:35:00 »

Grin Grin

Να είσαι καλά και καλή συνέχεια!!!  Thumbs up

Φίλε Διονύση "ίσως δεν έχεις αντιληφθεί" διότι σε έχει συνεπάρει αυτό που κάνεις και πολύ φυσικό είναι, ότι μέσα από
    τις πολύ ωραίες πατέντες και παρουσιάσεις που κάνεις εμείς δεν κάνουμε μία απλή ανάγνωση και μετά το ξεχνάμε, αλλά
    το ζούμε σαν να είμαστε εκεί μαζί σου και είναι λογικό η δική σου αγωνία να περνάει και σε εμάς, έστω και λίγη!!!!  Wink

Μάρκο να σαι καλά ρε φίλε! Το γνωρίζω και χαίρομαι πολύ. Ευχαριστώ.

Εγω απο την άλλη, είμαι περίεργος να δω, που θα ζυγίσει το νέο "κορμί" επάνω στο παλαιό ζύγισμα!  

Οσο αφορά την δουλειά που έχει κάνει ο Διονύσης μέχρι τώρα, με έχει αφήσει άφωνο.
    Υπομονή, μεθοδικότητα, γνώσεις, όραμα, μεράκι !!!

Εννοείς το που ζυγίσει από άποψη κέντρου βάρους SG ή από άποψη συνολικού βάρους σε σχέση με πρίν??
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #112 στις: Πέμπτη, 25 Φεβ 2016, 08:47:50 »

Για το κέντρο βάρους εννοώ Διονύση.
    Καταγράφηκε

datamedic
    Aeromodeller Full Member

Knowledge is power and information is strength

« Απάντηση #113 στις: Πέμπτη, 25 Φεβ 2016, 23:42:08 »

Δεν νομιζω να επηρεασει το κεντρο βαρους του ελικοπτερου γιατι οτι εχει στο μπροστα κομματι σε φαρδος το εχει στο πισω κομματι σε μηκος.  Στο bell που εβαλα body χρειαστηκαν γυρω στα 10γρ διορθωση αν θυμαμαι καλα
    Καταγράφηκε

Velocity Outrage Nitro 50
    T-Rex 600 Scaled to Jet Ranger Bell 206
    T-Rex 550
    Dji Phantom Vision
    Gnauper A6 Texan 91 4 stroke
    Hobbyking Breeze FPV
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #114 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2016, 08:52:29 »

Δεν νομιζω να επηρεασει το κεντρο βαρους του ελικοπτερου γιατι οτι εχει στο μπροστα κομματι σε φαρδος το εχει στο πισω κομματι σε μηκος....
    Και επειδή το πίσω κομμάτι είναι μεγαλύτερο και υποθέτω βαρύτερο, αλλά ταυτόχρονα και μοχλός,.... τι γίνεται ?
    Ασε που το μπροστινό κομμάτι είναι και απο διαφορετικό υλικό !

....Μένει να απαντηθεί στα επόμενα post του Διονύση
    Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #115 στις: Παρασκευή, 26 Φεβ 2016, 15:16:37 »

Καλησπέρα παιδιά.

Συγγνώμη που καθυστερώ αλλά είμαι λίγο πιεσμένος αυτές τις μέρες στη δουλειά αλλά και με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο body..

Πρέπει να τελειώσω τα ανοίγματα με προσοχή και ακρίβεια για να φύγει στον καλλιτέχνη που θα το βάψει! Αυτός χρειάζεται 10 μέρες για τη δουλειά, βάλε και τις μέρες της μεταφοράς… Ίσα που προλαβαίνω να είναι έτοιμο για την Κέρκυρα!!!
    Αλλιώς θα τελειώσει μετά το event..  

Τώρα όσο αφορά το κέντρο βάρους με το body φορεμένο.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές δείχνουν πολύ καλό ζύγισμα (level).

Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές που έγιναν με την αφαίρεση του πανελ από την μπούμα, το διαφορετικό υλικό που είναι κατασκευασμένο το body (το glass fiber εμπρός τμήμα είναι πιο βαρύ από όλο το πίσω που είναι carbon), και μερικές αλλαγές στην τοποθέτηση κάποιων εξαρτημάτων του ελικοπτέρου, έκατσε μια χαρά!

Στο συνολικό βάρος τώρα, υπολογίζοντας τη δίαιτα που έγινε (συν ακόμη λίγη που θα γίνει στα skids) και την αφαίρεση του canopy.. Με πρόχειρους υπολογισμούς το ελικόπτερο στο σύνολο θα είναι κάπου στα 100 με 150 γραμμάρια βαρύτερο, πράγμα που στην ουσία δεν θα είναι ορατό μιας και το όφελος της βελτιωμένης αεροδυναμικής του μοντέλου θα το επικαλύψει.

Θα επεκταθώ σε όλα αυτά με μετρήσεις και παραπάνω υλικό μόλις τελειώσει γιατί τώρα δεν υπάρχει χρόνος για συγγραφή..

Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 26 Φεβ 2016, 15:35:55 από Γκούσκος Διονύσιος » Καταγράφηκε

Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #116 στις: Κυριακή, 28 Φεβ 2016, 23:35:05 »

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!

Μια πολύ κουραστική εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ναι, ολοκλήρωσα όλες τις μετρήσεις, τα κοψίματα και τα τρυπήματα με επιτυχία και χωρίς σοβαρά προβλήματα!!

Επιτέλους! Το body είναι μέσα σε μια κούτα και αύριο θα ξεκινήσει το ταξίδι του με προορισμό την Κέρκυρα όπου εκεί ο φίλος και καλλιτέχνης Σταμάτης θα το αναλάβει με τους αερογράφους του!

Η δουλειά που έχει να κάνει ο Σταμάτης επάνω στο body δεν είναι και εύκολη.. Απαιτεί ακρίβεια και σταθερό χέρι! Τη φαντασία τη βάζω στην άκρη διότι εδώ είπα να βάλω το χέρι μου εγώ..

Μετά από διάφορα σχέδια κατέληξα στο τελικό και για να του κάνω και τη ζωή πιο εύκολη και για να μη χάνουμε χρόνο χάραξα τρείς πλευρές για να ξέρει ακριβώς που θέλω τι..

Γενικά είμαι περίεργος άνθρωπος και προς αποφυγή παρεξηγήσεων είπα να αφιερώσω μια ωρίτσα ακόμη γιατί όσο και να του τα εξηγήσω από το τηλ ή από mails απλά θα γίνει λάθος..
    Οπότε με μια ταινία χάραξα όλες τις γραμμές στο ένα πλαϊνό, επάνω και κάτω.. για να πάρει τις μετρήσεις του και να αρχίσει άμεσα!

Σε χαρτοταινίες έχω αντιστοιχίσει τα σχέδια που θέλω να μεταφέρει μέσα στις περιοχές που έχω χαράξει..

Προφανώς θα ακολουθήσω το σχέδιο και τα χρώματα του canopy, με λίγες αλλαγές και φαντασία να ακολουθεί και στο υπόλοιπο body.

Σκοπός είναι να είναι καλά ορατό το μοντέλο στον αέρα και να μείνουν και μερικά σημεία άβαφα (μόνο βερνίκι) για να φαίνονται τμήματα απ το πανέμορφο σπιτικό carbon που με τόσο κόπο κατάφερα να φτιάξω!

Αφού λοιπόν κόψαμε, κάναμε τρύπες, υαλοχαρτίσαμε αρκετά και ασταρώσαμε σε σημεία.. Είμαστε έτοιμοι!

Έτσι λοιπόν κάπου εδώ σας αφήνω.. Μόλις επιστρέψει το body από Κέρκυρα θα έχουμε νεότερα με φωτογραφίες και λίγες δοκιμαστικές πτήσεις γιατί ίσα που προλαβαίνει να ξαναπάει Κέρκυρα αλλά σε άλλη περιοχή και για διαφορετικό λόγο!!

Για να δούμε λοιπόν..

Καταγράφηκε

rOEN911
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #117 στις: Δευτέρα, 29 Φεβ 2016, 01:52:05 »

αντε να το δουμε στην κερκυρα  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    datamedic
    Aeromodeller Full Member

Knowledge is power and information is strength

« Απάντηση #118 στις: Δευτέρα, 29 Φεβ 2016, 03:05:59 »

Μπραβο ρε διονυση.  Εισαι αυτο που θελουμε να γινουμε ολοι οι υποληποι. Περιμενω πως κ πως να περασουν οι μερες να το δω απο κοντα
    Καταγράφηκε

Velocity Outrage Nitro 50
    T-Rex 600 Scaled to Jet Ranger Bell 206
    T-Rex 550
    Dji Phantom Vision
    Gnauper A6 Texan 91 4 stroke
    Hobbyking Breeze FPV
    dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #119 στις: Δευτέρα, 29 Φεβ 2016, 09:26:19 »

Respect στο Διονύση,.... Κυριολεκτικά όμως !!!

Αναμένουμε φωτογραφίες, βίντεο όπως και δήποτε, καθώς επίσης και εγγραφα σχόλια.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10 11     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Άτρακτος ελικοπτέρου από ανθρακονήματα – Κατασκευή
    Μεταπήδηση σε: