Μαλιστα, ότι εχω πει και αλλου ...
Παράθεση από: John Bardopoulos στις Νοέμβριος 25, 2015, 20:42:31 μμ
Καλησπερα, να θυμησω και καποιες παλιες αναρτησεις, εδω και αλλου, για καποιο τυπο, πριν δυο ή τρια χρονια που το ειχε καμαρι του που ειχε φτασει πανω απο το Ελληνικο στα 3000 με 3500 ποδια, σε υψος που πετανε τα μικρα αεροπλανα. Σε ότι του ειπαν οι φωνες της λογικης, εκεινος αντιπαρεθεσε το "ότι εχει μεσον στον πυργο του Ελληνικου". Ο Πυργος του αεροδρομιου στο Ελληνικο εχει παντα ατομα διοτι το Ελληνικο ειναι ακομα αεροδρομιο, εστω και τυποις. Οι "τυποι που ειχαν το μεσον στο Πυργο" κανανε, αλλα και συνεχιζουν, την ολη ζημια!
Μαλλον, ενδεχομενα, αλλα κατα κει, θα, παει το πραγμα, οι αερομοντελιστικοι συνδεσμοι, ενδεχομενα σε συνεργασια με την Υπηρεσια Πολιτικης Αεροποριας, θα ή να, αναλαβουν να πιστοποιποιουν ή αν θελετε, θα ή να, ξεχωριζουν την ηρα απο το σταρι αναμεσα στους Πραγματικους Αερομοντελιστες και Χομπιστες, στους Πραγματικους επαγγελματιες που κανουν πτησεις για αεροκαλυψη και εχουν σοβαροτητα και προπαντος υπεθυνοτητα. Οπως επισεις, να ξεχωριση στις κρατικες αρχες τους παντελος ασχετους που ειδαν φως και μπηκαν και τα κανουν ολα μπαχαλο και μπουρλοτο κατα συνηθεια, γιατι αυτοι "ειναι πολυ σοβαροι", αλλα συνηθως ειναι και τελειως ανωνυμοι με ό,τι αυτο συνεπαγετε!
Μοιραια, αλλα νομιμα και υπευθυνα μονο ετσι θα φυγουν οι μπαχαλακιδες απο το χωρο του αερομοντελισμου. Π.Χ. στην Αγλλια για να μπορεις να πετας οτιδηποτε περνας εξετασεις σε αυτο το πτητικο μεσο που κατευθυνεις, οποιος εχει και την κρατικη πιστοποιηση θα μπορει να πεταει στις λεσχες των αερομοντελιστων και όχι οπουδηποτε. Διαφορετικο μεσο και με διαφορετικη πιστοποιηση και αδεια πτησης. Λογικα, κατι αναλογο θα γινει και για τους επαγγελματιες που πραγματοποιουν βιντεοληψεις με σχετικη πιστοποιηση και αντιστοιχη αδεια. Κατι τετοιο σκεφτεται να κανει και η αντιστοιχη υπηρεσια πολιτικης αεροποριας στην Αμερικη για οσους με τετρακοπτερα "παιζουν" με τις προσειωσεις και απογειωσεις των αεροπλανων που πετουν μεταφεροντας ανθρωπους.
Για πειτε μου μετα απο τα παραπανω θα εξακολουθουμε να εχουμε προβλημα με τους μπαχαλακηδες, τους "ειδα φως και μπηκα" και "εγω ειμαι πιο σοβαρος απο σενα ρε!";;;;;
Επισεις αυτο ειναι και θετικο για τους επαγγελματιες που εχουν μαγαζια που εμπορευονται τα τετρακοπτερα. Απο καπου ο πιλοτος - χειρηστης αγοραζει το αεροπλανο του, φυσικα εχει και εγγυηση.
Οι ασχετοι θα διαφωνησουν γιατι δεν γνωριζουν το μελλον του επαγγελματος τους.
Φιλικα .... για τους αερομοντελιστες και επαγγελματιες, φυσικα εχθρικα στους "μπαχαλακιδες", τους "ειδα φως και μπηκα" και στους "εγω ειμαι πιο σοβαρος απο σενα ρε".
Υ.Γ. Και οσο για τις πτησεις απο αερομοντελιστες και επαγγελματιες, που ισως να συμπεριλαμβανουν και τις εθισμου και εξασκησης υπαρχει η λυση, με ενα SMS ενημερωσης που ομως εχει "την ταυτοτητα πιστοποιημενου κατοχου και χειριστη" σε "ειδικη" υπηρεσια της Αστυνομιας και της ΥΠΑ., Μην ξηνησετε μερικοι, αυτο δεν ειναι δυνατον να αποφευχθει, για να εχουμε και το κεφαλι μας ησυχο.
Υ.Γ. 2. Φυσικα μιλαω για τα μεγαλα μοντελα, οχι για τα παιδικα παιχνιδια τυπου Jumbo & Public. Φυσικα οποιος αγοραζει απο εκει δεν γινεται και νομιμος αερομοντελιστης ή ότιδηποτε αλλο σκεφτει το "κεφαλακι του". Αλλωστε αυτα μονο και απο την αποδειξη αγορας του καταστηματος ειναι ασχετα με τον αερομοντελισμο και τα συναφη του, αυτες τις περιπτωσεις πρεπει να τις δουμε για χορους αναπτυξης του τηλεκατευθυνομενου αερομοτελισμου και μονο!
Παράθεση από: John Bardopoulos στις Νοέμβριος 30, 2015, 17:45:27 μμ
Παράθεση από: Fer De Lance στις Νοέμβριος 29, 2015, 10:12:00 πμ
.... και άλλο ο άλλος που παραλίγο να κατεβάσει και σχέδιο νόμου προς ψήφισην.
Ευχαριστω για το σχολιο, αλλα οι φωνες της Λογικης εχουν ακουστει και παλιοτερα, και δεν εγιναν πραξη, ελπιζω απο τωρα να ακουγονται... και στην Πραξη.
Υ.Γ. Να εχεις Παντα Καλες Πτησεις και υποδειγματικες προσγειωσεις.... Γιατι ειναι μεγαλη χαρα να βλεπεις περηφανους "αετους" να επιστρεφουν Παντα. Αν θελεις μας ποσταρεις και κανα βιντεο... να συγκρινουμε και να γινομαστε και εμεις καλυτεροι....
.... και σημερα 15/12ου/2015 ...Drones: Το πιο "καυτό" δώρο των γιορτών!
απο εδω:
http://www.onalert.gr/stories/drones-to-pio-kauto-dwro-giortwn/46817?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5boxοταν μπορουμε να δουμε την στροφη και τι μας περιμενει μπορουμε να στρωσουμε την κλιση ωστε να ειναι ολα τελεια...το κειμενο .. για να υπαρχει και εδω... κοκκινιζω τα ενδιαφεροντα κατα την αποψη μου και συμφωνα με οσα εχουν αναφερθει παραπανω.
Το ρεπορταζ και η ειδηση ...
Οι ιπτάμενες μη επανδρωμένες συσκευές (drones) γίνονται ολοένα πιο δημοφιλείς και πανταχού παρούσες, καθώς παντού πλέον -και στην Ελλάδα- τα καταστήματα ηλεκτρονικών τα διαφημίζουν ως το νέο «τρέντι» δώρο για τις γιορτές. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ανακύπτει σοβαρό ζήτημα ασφάλειας πτήσεων, αλλά και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με όλα αυτά τα μηχανάκια να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας.
Στις ΗΠΑ μόλις ανακοινώθηκε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) επέβαλε νέους κανονισμούς, με βάση τους οποίους σχεδόν όλοι οι κάτοχοι drones άνω των 13 ετών θα πρέπει να καταχωρήσουν έως τα μέσα Φεβρουαρίου το μηχάνημά τους σε ένα εθνικό μητρώο, σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
Παιδιά κάτω των 13 ετών μπορούν να πετούν drone μόνο με παρουσία γονέα. H υποχρέωση καταχώρησης αφορά drones βάρους άνω των 220 γραμμαρίων περίπου. Αποφυγή καταχώρησης συνεπάγεται τριετή φυλάκιση ή πρόστιμο 27.000 δολαρίων.
Στην Ευρώπη, επικρατεί επίσης προβληματισμός τι θα γίνει με τα drones. Ήδη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαράξει πανευρωπαϊκούς κανόνες τόσο για τα ζητήματα ασφάλειας πτήσεων, όσο και προστασίας της ιδιωτικότητας, καθώς τα drones μπορούν να πετούν οπουδήποτε και να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από ψηλά. Το ψήφισμα επίσης ζητά κάθε drone να έχει τη δική του ψηφιακή ταυτότητα σε μορφή «τσιπ» και να καταχωρηθεί σε κάποιο μητρώο. Προς το παρόν, η Κομισιόν επεξεργάζεται το θέμα.
Μόνο στις ΗΠΑ, φέτος στις γιορτές αναμένεται να πωληθούν 700.000 νέα drones. Στην Ελλάδα στα καταστήματα ηλεκτρονικών τα drones πωλούνται σε τιμές 500 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.
Οι ΗΠΑ υποχρεώνουν πλέον κάθε κάτοχο drone να δηλώσει το όνομά του και τη διεύθυνσή του (ταχυδρομική και ηλεκτρονική), σε μια προσπάθεια οι χρήστες να γίνουν πιο υπεύθυνοι, καθώς, μεταξύ άλλων, έχουν αυξηθεί δραματικά οι αναφορές πιλότων αεροσκαφών για αναπάντεχες και δυνητικά επικίνδυνες συναντήσεις με drones, ιδίως κοντά σε αεροδρόμια, αλλά όχι μόνο.
Όμως τα drones κάνουν πλέον ολοένα πιο συχνά την εμφάνισή τους πάνω από πάρκα, γήπεδα, αυλές σπιτιών και γενικά οπουδήποτε. Νομικοί και πολίτες συνειδητοποιούν ότι ο χώρος των drones χρειάζεται ρύθμιση από το κράτος ή άλλη αρμόδια Αρχή. Πολύ περισσότερο που ένα drone μπορεί να χρησιμοποιείται με τρόπο παράνομο, εγκληματικό ή επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν αρκούν οι κανονισμοί και ότι το ίδιο το κοινό πρέπει σταδιακά -και με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση- να αποκτήσει μια κουλτούρα υπευθυνότητας, όσον αφορά τη χρήση των drones.
Υ.Γ. Αυτα ... για να γνωριζουμε ... οταν γραφουμε καπου και ειμαστε σε αλλη ... χωρα ... Φανταστητε εγω που μενω Πειραια, με γνωριζουν οι περισσοτεροι στο ΣΕΦ ποιος ειμαι, εδω και αλλου. Να θελω να επιβαλω αποψεις σε αλλα μοντελοδρομια και συλλογους ... και μαλιστα να πεταω στην ανω Ραχουλα... ειναι γιατι θελω να ψοφησουν ολες οι κατσικες του Πλανητη, για να γινω σπανιο ειδος και υπο προστασια.
Δυστυχως τις φωνες της Λογικης κανεις δεν τις ακουει, τις χρηζουν εχθροι του χομπι, ασχετα αν οι "ειδα φως και μπηκα" και οι "εγω ειμαι πιο σοβαρος απο σενα ρε" τα κανουν ολα π0υτ@ν@, πλα και μονο για φανουν και να αποκτησουν υποσταση !!!!!!!!
Αυτη την τελευταια συμπεριφορα θα την πληρωσουν και τα καταστηματα!
ΟΛΟΙ οι Συλλογοι και τα Δ.Σ. τους πρεπει να οργανωθουν και να εχουν κοινη αντιμετωπιση στο προβλημα που απλα εχει ξεμυτιση. Δεν εχουμε δει ΑΚΟΜΑ ολο το ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ Και ο λογος ειναι απλος θα καταστραφει το Χομπι μας... Τουλαχιστον στην Ελλαδα ... για αλλου να δουμε γιατι ειναι πιο οργανωμενοι.