Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 10:58:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 10:58:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μετά το λαμα τι?  (Αναγνώστηκε 9952 φορές)
    kiparisi
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 2 Φεβ 2008, 08:34:21 »

coolbag
    εχεισ απολυτο δικιο.
    με εχει τρελανει και δε το χορτενω ,
    δε λεω ποσ ξερω να πετω και να κανω φιγουρεσ και τετοια αλλα ετσι οποσ πεταει πιστευο το φτανω στα ακρα .
    το προβλημα ειναι οτι σε πολυ αποτομεσ στροφεσ μου βρισκουν οι ελικεσ μεταξυ τουσ ( ακουγετε κατι σαν φλαπ φλαπ πολυ εντονο και το ελικοπτερο πεφτει κατακορυφα με τουσ ελικεσ διπλομενουσ )
    οι εμπυροτεροι μη με παρεξηγητε ....απλα ενθουσιασμοσ.
    στο θεμα μασ , belt cp με βλεπο σε λιγεσ μερεσ να το εχω .
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Φεβ 2008, 10:13:00 από kiparisi » Καταγράφηκε

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΟΛΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 00:31:49 »

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Τα ελικόπτερα τύπου Belt cp και πάνω, δεν συγχωρούν λάθη.....  Crazy2

Εάν σε χτυπήσουν θα σου κάνουν μεγάλη ζημιά!!!!!  uglystupid2

Το λαμάκι... εάν σε χτυπήσει θα σε τσούξει αλλά δεν θα σου κόψει κομμάτι, το άλλο όμως "Δαγκώνει "

Προσοχή και πάλι ... δεν είναι παιχνίδι...!!!!

Περιόρισε τον ενθουσιασμό σου και ακολούθησε κανόνες ασφαλείας για να μάθεις να πετάς
    δίχως προβλήματα και τραυματισμούς .

Πάρε μια γεύση του κινδύνου στα παρακάτω λίνκς :

http://www.thestandard.com.hk/news_detail.asp?we_cat=4&art_id=59975&sid=17097164&con_type=3&d_str=20080114&fc=1

http://www.clipaday.com/videos/rc-helicopter-cuts-a-hole-in-kids-leg

http://www.heliguy.com/nexus/dangers.html

Καλές και πάνω απο όλα ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!! πτήσεις ... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 20:39:16 »

Καλησπέρα και από εμένα,

μόλις 1 εβδομάδα μα το lama v3 και αν και δεν θέλω να με περάσετε και για κανένα έμπειρο (ΥΠΕΡάσχετος είμαι  Cheesy), αλλά με το lama πλέον μπορώ με σχεδόν απόλυτη ακρίβεια να το πρόσγειώσω σχεδόν παντού μέσα στο σπίτι, και τούμπαλιν φυσικά, και αν κάνω πτώση κατά πάσα πιθανότητα είναι λόγω προσπάθειας περάσματος από εμπόδια που απέχουν μόλις λίγα εκατοστά από τα blades, πχ. προσγείωση πάνω σε ράφι μεταξύ δύο βιβλίων  idiot2 . Τονίζω ότι δεν πήραν τα μυαλά μου αέρα  idiot2 αλλά η αλήθεια είναι ότι εδώ και μερικές ημέρες η ερώτηση "μετά το lama τι ;" γυρνάει όλο και πιο συχνά στο μυαλό μου  devil Ξέρω βέβαια ότι δεν θα αγοράσω το επόμενο ελικόπτερο μου αύριο, αλλά θα συνεχίσω την προπόνηση με το lama για κανα μήνα ακόμα 

Από την τελευτάια εβδομάδα κατάλαβα ότι οι προτιμήσεις μου είναι οι πτήσεις με ηρεμία και ακροβατικά χαλαρά, πχ. προσπαθώ να ανέβω τα σκαλιά με το lama (μεζονέτα) από τον κάτω όροφο στον πάνω ανάποδα ή πχ προσπαθώ να περάσω κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, κλπ... , όλα αυτά βέβαια με πολύ αργούς ρυθμούς....

Κάτι ακόμα, το σημαντικότερο.... το οικονομικό. Αν και πλέον πιστεύω ότι το ελικόπτερο σαν χόμπυ με έχει κερδίσει και θέλω να συνεχίσω, δεν θα έλεγα ότι θα ήθελα να επενδύσω 1000 ευρώ πχ. για ένα καλό ηλεκτρικό full extra. Θα ήθελα όμως να αγοράσω μια ΠΟΛΥ καλή τηλεκατευθυνση για το μέλλον, αλλά να ανέβω μόνο ένα ή δύο σκαλιά σε ελικόπτερο μετά το lama και όχι παραπάνω. Υπολογίζω ότι 500 ευρώ σύνολο μπορώ να διαθέσω. Από την άλλη δεν θα ήθελα να πάρω ένα ελικόπτερο σε κομμάτια για να το συναμορλογήσω αλλά να το πάρω έτοιμο και να βάλω τα servos εγώ (κάπου θα έχει ένα manual να δω πως γίνεται αυτό εεεεε ;  buck2 ). Ααααα κάτι ακόμα δεν ξέρω αλλά με έλκουν τα ελικόπτερα που έχουν κουστούμι  τώρα καλό είναι αυτό ;

Από τα παραπάνω, νομίζω ότι καταλάβατε ποιος είμαι και τι μου αρέσει  τι θα μου προτείνατε λοιπόν μετά το lama ;

worry

ΥΓ. έχω δει κάτι βίντεο στο youtube μέσα από το ε/κ.... προφανώς θα υπάρχει ειδική κάμερα για αυτό εεεε ; μπορείτε να μου πείτε που θα την βρώ ;
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 21:14:34 »

Nick μου αρέσεις. Είσαι συγκροτημένος αρκετά και φαίνεται να προχωράς συνετά.  Thumbs up

Από την τελευτάια εβδομάδα κατάλαβα ότι οι προτιμήσεις μου είναι οι πτήσεις με ηρεμία και ακροβατικά χαλαρά, πχ. προσπαθώ να ανέβω τα σκαλιά με το lama (μεζονέτα) από τον κάτω όροφο στον πάνω ανάποδα ή πχ προσπαθώ να περάσω κάτω από το τραπέζι της κουζίνας, κλπ... , όλα αυτά βέβαια με πολύ αργούς ρυθμούς....

Δεν νομίζω πως μπορώ να σου προτείνω ένα ελικόπτερο γι' αυτήν την χρήση...  laugh

Παράθεση από: Nick1150
    Κάτι ακόμα, το σημαντικότερο.... το οικονομικό. Αν και πλέον πιστεύω ότι το ελικόπτερο σαν χόμπυ με έχει κερδίσει και θέλω να συνεχίσω, δεν θα έλεγα ότι θα ήθελα να επενδύσω 1000 ευρώ πχ. για ένα καλό ηλεκτρικό full extra. Θα ήθελα όμως να αγοράσω μια ΠΟΛΥ καλή τηλεκατευθυνση για το μέλλον, αλλά να ανέβω μόνο ένα ή δύο σκαλιά σε ελικόπτερο μετά το lama και όχι παραπάνω. Υπολογίζω ότι 500 ευρώ σύνολο μπορώ να διαθέσω. Από την άλλη δεν θα ήθελα να πάρω ένα ελικόπτερο σε κομμάτια για να το συναμορλογήσω αλλά να το πάρω έτοιμο και να βάλω τα servos εγώ (κάπου θα έχει ένα manual να δω πως γίνεται αυτό εεεεε ;  buck2 )

Όσο αφορά την τηλεκατεύθυνση αλλά και το ελικόπτερο φαίνεται πως το έχεις ψάξει το θέμα διαβάζοντας αρκετά και όντως έχεις σχηματίσει την σωστή αντίληψη. Τα χρήματα που δίνεις είναι αρκετά για να καταφέρεις να αγοράσεις αυτό που θέλεις. Για παράδειγμα, μια τ/κ τύπου Spectrum DX7 κοστίζει χονδρικά 300 ευρώ. Ένα Belt-cp που θα σου πρότεινα από την άλλη, από θέμα οικονομίας και απόδοσης, νομίζω είναι μια πολύ καλή επιλογή και σε μορφή κιτ κοστίζει 75 ευρώ. Η μορφή κιτ μην σε τρομάζει. Δεν έχει απλώς τα ηλεκτρονικά, τα οποία όμως είναι πολύ εύκολο να τοποθετηθούν. Το εγχειρίδιο χρήσης του ελικοπτέρου θα εξηγεί το πως. Οπότε λοιπόν θα χρειάστεις πέρα από αυτά και...
    1) 4 μικρά σερβό
    2) Γυροσκόπειο
    3) Brushless Motor και Speed Control
    4) Δέκτη (Πιθανότατα θα περιλαμβάνει το πακέτο της τηλεκατεύθυνσης)
    5) Μπαταρία

...και είσαι έτοιμος για πτήση!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 23:21:41 »

Σωστή η άποψη για το Belt cp, αλλα αυτό που θέλω να πώ είναι ότι εάν φτιάξεις εσύ μόνος σου
    το ε/π, εκτός απο την ικανοποίηση κερδίζεις και εμπειρία η οποία θα σε βοηθήσει στο λύσε δέσε
    μετά απο μια πτώση ή να ξέρεις τι θα πειράξεις για να βελτιώσεις την πτήση.

Καλά τα RTF αλλά και τα κιτ έχουν την χάρη τους.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 07:39:31 »

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις  Thumbs up

άρα μου προτείνετε το Belt cp σε κιτ κάτι σαν ΑΥΤΟ δηλαδή.

Να το φτιάξω μόνος μου, έτσι ώστε να μάθω και να γλυκαθώ βεβαίω βεβαίως  Tongue και μετά να πάρω τα ηλεκτρονικά και τ/κ.

Μια ερώτηση ακόμα: Αν καταλαβαίνω καλά το belt cp είναι ένα ή δύο σκαλιά πάνω από το lama.... μήπως (λέω μήπως  worry ) να πάω ένα σκαλί ακόμα για να μην αλλάζω μετά ; Αν ναι ποιο είναι το επόμενο σκαλί ; Ποια είναι η γνώμη σας ; 

Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 22:37:00 »

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις  Thumbs up

άρα μου προτείνετε το Belt cp σε κιτ κάτι σαν ΑΥΤΟ δηλαδή.

Να το φτιάξω μόνος μου, έτσι ώστε να μάθω και να γλυκαθώ βεβαίω βεβαίως  Tongue και μετά να πάρω τα ηλεκτρονικά και τ/κ.

Μια ερώτηση ακόμα: Αν καταλαβαίνω καλά το belt cp είναι ένα ή δύο σκαλιά πάνω από το lama.... μήπως (λέω μήπως  worry ) να πάω ένα σκαλί ακόμα για να μην αλλάζω μετά ; Αν ναι ποιο είναι το επόμενο σκαλί ; Ποια είναι η γνώμη σας ; 

Το Belt-cp είναι σχεδόν έτοιμο, δηλαδή το δύσκολο σε εισαγωγκά κομμάτι του σκελετου και των στροφείων είναι έτοιμο απο το εργοστάσιο
    εσύ προσθέτεις μόνο τα servo το gyro και το δέκτη. Άρα δεν θα σε δυσκολέψει σχεδόν καθόλου και είναι και αξιοπρεπές για το κόστος του.

Το παραπάνω ε/π είναι το επόμενο σοβαρό, μετά το λάμα και εάν δεν έχεις φοβερές απαιτήσεις για 3D δηλαδή να μπορείς να κάνεις φιγούρες που θα ζορίζεται να βγάλει το ε/π θα μπορείς να το χαίρεσαι για πάρα πολύ καιρό.
    Επόμενο βήμα μετά το Belt είναι ίσως το Mini Titan ή to T-rex 450 SE, εάν θέλήσεις ποιοτικότερο, ή Θερμικό για μεγαλύτερο σε μέγεθος.  Thumbs up
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 08:25:31 »

ok άρα belt cp λοιπόν  Thumbs up

μια ερώτηση ακόμα όμως ρε παιδιά  angel

Αν υποθέσουμε ότι το lama το πετάω nose & tail in καλά και οι πτώσεις μου πλέον μέσα στο σπίτι είναι όχι λόγω ασχετοσύνης αλλά λόγω απροσεξίας, είμαι έτοιμος για το belt ή θέλει ακόμα και άλλη δουλειά ; Δηλαδή ένας αρχάριος με lama, πότε πρέπει να πάει στο belt cp κατά την γνώμη σας ; Υπάρχει κάποιο στάδιο που πρέπει να περάσει για να μπορεί να είναι "ασφαλής" αγοράζοντας ένα belt cp ; Πχ. Κάποιος μου είπε όταν θα είσαι tail / nose in έτοιμος με το lama τότε βουρ για εξωτερικού χώρου. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η διαφορά είναι τόσο μεγάλη όσο ακούγεται και ακόμα και άριστος να είσαι με το lama, με το belt είναι σαν να αρχίζεις σχεδόν από την αρχή  Cheesy

Ποια είναι η γνώμη σας ;
    Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 10:13:41 »

Καλημέρα...

Κατ' αρχήν τα 2 ε/π δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
    Το λάμα το σηκώνεις και σχεδόν στέκεται Hover μόνο του, το belt πρέπει να το κρατάς εσύ σταθερό με διορθωτικές κινήσεις των στίκ.

Εάν έχεις μάθει καλά τον προσανατολισμό, τις κινήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις  όπως και να βρεθεί το λάμα, τότε είσαι έτοιμος για το Belt.

Όταν λέω έτοιμος δεν εννοώ να αρχίσεις ακροβατικά, αλλά με προσοχή και σύνεση θα αρχήσεις πάλι απο την αρχή, έχοντας όμως τώρα
    γνώση του πως θα κινήσεις τα στικ για να φέρεις το belt εκεί που θέλεις.
    Αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που θα σε κάνει να μάθεις ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με λιγότερες ώς και καθόλου πτώσεις να χειρίζεσαι
    ε/π μονού κεντρικού στροφείου.

Πάντα το λέω και δεν θα βαρεθώ να επαναλάβω ότι : το λάμα εάν σε χτυπίσει θα πονέσεις και τέρμα, τα ε/π τύπου belt και πάνω εάν σε χτυπήσουν
    ο τραυματισμός θα είναι σοβαρός !!!!  ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και σιγά σιγά, πάντα οτι κάνεις με ασφάλεια για εσένα κια τους γύρω σου.

Με προσοχή και επιμονή, θα πετάξεις γρήγορα και σωστα το Belt...

Καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: 1 2 [3]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Μετά το λαμα τι?
    Μεταπήδηση σε: