Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.818 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:52:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 20:52:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 20:32]

από dominicm
    [Σήμερα στις 18:55]

από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309818
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 76
    Συνολικά: 77
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μου τη ΔΙΝΟΥΝ οι Κρύσταλλοι ... :(  (Αναγνώστηκε 11329 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 11:03:33 »

Κύριοι ... και μένα με ΠΟΝΑΕΙ . Ο πομπός μου ΜΟΝΟ στοίχισε 1500 euro ...  Cheesy
    Δέν θα άλλαζα με τίποτα Ολόκληρο τον πομπό ...  Για να μήν κουβεντιάσουμε για τους πλέον των Έξι (6) Δεκτών ...  
    Δέν χρειάζεται όμως ... Το εσωτερικό πρόγραμμα διαφόρων λειτουργιών και μίξεων παραμένει ώς έχει ...  Το Module της Ραδιο συχνότητας Αλλάζει ...  Wink  Εκείνο το κουτάκι που κουμπώνει απο πίσω .
    Θα συμφωνήσω με αυτό που ακούστηκε . ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ STOCK .
    Το να βγάλουν 12κάναλη σαν την MC-24 με 1000 + euro θα ήταν λάθος για αρχή . Άν όμως βγούν RF Moduλάκια ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ??
    Διάβασα πως σε Αγώνες Αυτοκινήτων και μικρών Ηλεκτρικών Park Flyers , άν έχεις τέτοιο σύστημα Δέν δηλώνεις συχνότητα ... !! Δέν τους απασχολεί πλέον ... Μόνο το όνομά σου . Ούτε Scanner ούτε Έλεγχος χρειάζεται ...  Wink

* Ο Δέκτης τους (AR6000) μέχρι στιγμής είναι 6κάναλος και ξεκινά από 60 δολλάρια . Βάρος 7 γραμμάρια . Διαστάσεις 39χ39χ9 χιλιοστά . Άν δέν υπάρχει ο πομπός του ανοιχτός (μάλιστα , αναγνωρίζει ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΜΠΟ) δέν ανοίγει το Μοτέρ και άν χαθεί το σήμα δίνει χαμηλό Ρελαντί ...  Κεραία περίπου 10 πόντους !

* Πομπός 6 καν. (σάν JR είναι) + Δέκτης + 4 servos S75 (?) = 290 δολλάρια περίπου ...
      10 μνήμες μοντέλων , 3 προγραμματιζόμενες μίξεις , Exponential και Rates (διαδρομές) για Ailerons και Elevator , CCPM δυνατότητα για Ελικόπτερα και προγραμματιζόμενο μενού για Ελικόπτερα , Fail-Safe .

* Δυνατότητα 79 μοντέλων Ταυτόχρονα εν Πτήση . Άν ανοίξει πομπό ο 80ός , Δέν εκπέμπει αλλά περιμένει μέχρι να 'ελευθερωθεί' κάποιο κανάλι  

* Υπάρχει ένα κουμπάκι στον Πομπό και ένα στον Δέκτη . Όταν αγοράζεις ένα Καινούργιο Δέκτη τον κάνεις Κλωνοποίηση ώστε να αναγνωρίζει και να υπακούει Μόνο στον πομπό σου . Αυτό γίνεται μία μόνο φορά . Είναι κάτι Ξεχωριστό με το θέμα της επιλογής συχνότητας ... Είναι σαν ταυτότητα Μοναδική .

* Εμβέλεια 3000 Πόδια (feet) . Άν και αυτό θέλει ακόμη ψάξιμο και συζήτηση . Η εταιρεία το προτείνει Μόνο για Park Flyers και αυτοκίνητα .
      Διαβάζοντας είδα στο Manual πως η Ισχύς Εξόδου είναι 20 miliWatts . Στα Forum γράφουν πως είναι 100 MiliWatts .
      Ξέρω πως στους 2,4 GHz είναι υπέραρκετή αλλά ...

Άν θα το πρότεινα σε κάποιον που Τώρα ξεκινά στο χόμπυ μας ?  Σκέφτομαι άν θα μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ , λέγοντάς του να το Αμελήσει ...  worry

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 11:44:17 »

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά,

Η ιστορία αυτή με τα συστήματα είναι ίδια και επαναλαμβάνεται συνεχώς από τον καιρό που για πρώτη φορά κυκλοφόρησε τηλεκεατεύθυνση.

Αξίζει τον κόπο με φωτογραφίες να θυμηθούμε το παρελθόν και να δούμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται απλά με άλλο όνομα. Είναι κατι σαν τον Αγιο Βασίλη λόγω των ημερών, καθε χρόνο έρχεται και φέρνει κάτι καινουργιο.

Πρώτα ήταν τα συστήματα Bang bang με κίνηση μόνο από από το ένα τέρμα της διαδρομής στο άλλο. Πρωτοβγήκαν τα αναλογικά και όλοι είπαμε τι άλλο θα θελήσουμε. Αμ δε. Μετά από τους δέκτες με φέτες, προέκυψαν οι μικροί δέκτες και πάλι τα ίδια, στην συνέχεια ξεκίνησαν οι μειώσεις στις κινήσεις και τα modules με τις συχνότητες. Μετά τα PCM, τέλος τα computerized συστήματα τώρα αυτά που συζητάμε τώρα και αύριο κάτι άλλο.

Μήπως το ιδιο δεν γίνεται παντού. Τώρα έχουμε αυτό το forum και επικοινωνούμε λόγω της προόδου της τεχνολογίας. Επειδή είμαι στο internet από εποχής unix servers κανείς τότε δεν φανταζόταν την εξέλιξη και μάλιστα τόσο ραγδαία.

Ετσι λοιπόν αυτό που τώρα συζητάμε του χρόνου θα είναι σε ευρεία κατανάλωση, και σε πέντε χρόνια θα υπάρχει και στα παιχνίδια που βρίσκουμε στο jumbo.

Είναι το παιχνίδι marketting των διαφόρων εταιριών. Λίγο ψάξιμο στην σημερινή στρατιωτική τεχνολογία και θα δείτε τι θα δούμε εμείς οι μοντελιστές σε 10 χρόνια.

Καλή Χρονιά σε όλους και πάνω από όλα υγιεία.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    NikFrance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 13:05:05 »

Θα συμφωνήσω με όλους!!
    Όταν λέω δεν τίθεται θέμα "αξιοπιστίας εξελίξεις"
    εννοώ για το συκεκριμένο τομέα τις συχνότητας...είναι ΑΛAΝΘΑΣΤΟ από ότι έχω διαβάσει. Φυσικά τίθεται θέμα τιμής και αποδοχής από τα παλιά μας R/C αυτό πιστεύω θα  ειναι εφικτό στο άμεσο μέλλον με το ανάλογο τίμημα να προσαρμόζουμε την νέα τεχνολογία στα R/C μας...
    Είναι ώρα να απαλλαγούμε σιγά σιγά από αυτό το ΠΡOΒΛΗΜΑ ΤΟΝ ΣΥΧΝΟΤHΤΩΝ που χάνουμε τα μοντέλα μας πυκνά συχνά!
    Καταγράφηκε

Ο ξάδερφος από Γαλλία...
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 14:06:21 »

Ωραίο το link μόνο που το έχει ξαναδώσει ο Nikolas μερικά μηνύματα νωρίτερα
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=452.msg2632#msg2632
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Dell Gatto Grande
    Aeromodeller Hero Member

when you see a bird walking, don't fly.

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 15:03:07 »

pantos tous paradexome sto na mas kanoun katanalotes...

.ego sti thesi tous tha perimena 2 xronia akoma

kai tha sas poulaga ena 9 kanalo....paralagi 9z futaba gia 4 xiliarika eno mou kostizi 1 kai an!

kai na sas po ti tha ginotan?

tha to pernate kai tha goustarate!!

........lipame de ta dino....pianoun ta xeria mas kai gnosis exoume...aeroplano ego apo afto den xano  oute apo paremvoli.

giati apla  to exo frontisi afto to thema ...

......kai oso paei ginete olo kai pio asfales!!

giati apla oloi tha pernete aftes tis kenourgies ara oi ipolipes tha ligostevoun  Grin

xronia pola se olous

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 15:21:20 από Dell Gatto Grande » Καταγράφηκε

Γιώργος Παπαγιάννης
    www.rcjet.gr 
    Proud Official Pilot of www.powerbox-systems.com
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 30 Δεκ 2005, 18:43:06 »

Νομιζω οτι πρεπει να αφιερωσω λιγο χρονο να εξηγησω πως δουλευει αυτο το συστημα, γιατι μ'αυτα που γραφρονται στο θεμα ειναι προφανες οτι δεν εχει γινει κατανοητο. Αν δε ξερει καποιος (μιλαω απροσωπα δεν απευθυνομαι σε καποιον συγκεκριμενα) καποιες βασικες αρχες ηλεκτρονιικων τηλεπικοινωνιων δε μπορει να καταλαβει πως δουλευει με αποτελεσμα καποιοι να βγαζουν ευκολα συμπερασματα.

Κατι γραφτηκε για 79 και 80 χρηστες που μπλοκαρονται. Το συστημα αυτο δεν ειναι capacity limited δηλαδη δεν επισερχεται ο παραγοντας blocking οπως συμβαινει οταν προσπαθειτε να παρετε τηλεφωνο απο το σταθερο η το κινητο και δε μπορειτε. Eιναι noise limited, δηλαδη οσο αυξανεται ο αριθμος των χρηστων τοσο περισσοτερο αυξανεται ο συνολικος θορυβος για καθε χρηστη/μοντελο. Το ζευγος πομπος/δεκτης που συσχετiζονται με ενα ΜΟΝΑΔΙΚΟ spreading code βλεπουν τους υπολοιπους πομπους ως πηγες θορυβου αφου ολοι χρησιμοποιουν το ιδιο καναλι συχνοτητας. Οσο πιο πολλοι ειναι χρηστες τοσο πιο πολυ αυξανεται ο θορυβος με αποτελεσμα απο ενα σημειο και μετα να πεφτει η ποιοτητα της επικοινωνιας, γι'αυτους που γνωριζουν το S/N (Signal to Noise Ratio).

Βεβαια η Spektrum πολυ εξυπνα δε χρησιποποιει μια μονο συχνοτητα αλλα εχει ενα scanner και κανει allocation συχνοτητων στην μπαντα των 2.4GHz που δεν χρησιμοποιουνται προσφεροντας μια επιπλεον δικλειδα ασφαλειας. Το συστημα δηλαδη ειναι ενα hybrid CDMA (Code Division Multiple Access) και FDMA (Frequency Division Multiple Access). Εκτος αυτου εχει ενα ειδος antenna/frequency diversity για αποφυγη φαινομενων fast fading λογω ανακλασεων του σηματος με διαφορα αντικειμενα (κτιρια, αυτοκινητα κτλ) - γνωστα και ως multipath propagation. Εχει γινει πολυ καλη δουλεια δηλαδη σ'αυτο το συστημα και εχει πολλα κοινα στοιχεια με το WCDMA (Wideband CDMA) που χρησιμοποιειται στην κινητη τηλεφωνια 3ης γεννιας. Αρα δε πρεπει να το περιφρονουμε και πολυ νομιζω... buck2

Με συγχωρειτε για την Αγγλικη ορολογια, επιφυλασσομαι καποια στιγμη οταν βρω χρονο να εξηγησω λεπτομερως πως δουλευει.

Νικος

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 31 Δεκ 2005, 02:25:31 από Nikolas » Καταγράφηκε
    Alekos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 22:27:31 »

Νίκο για το GOUGAR πήρα τα servo HITEC HS-311. Tι λες ?  κανουν? Αν όχι πες μου απο HITEC τη να βάλω? worry
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 4 Ιαν 2006, 02:18:19 »

Αλεκο η απαντηση ειναι εδω:

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?action=post;topic=441.0;num_replies=0

Νικος
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 11:56:06 »

Ξέρω παλιό θέμα, αλλά επειδή θα μου σπάσουν τα νεύρα, μπορεί να μου συστήσει κάποιος ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαγαζί που να πουλάει κρυστάλλους Futaba Dual Conversion στα 40 αλλά με τους παρακάτω όρους:

1. Να μην απαντάει γραμματέας - σύζυγος - γκόμενα - κόρη που να μην γνωρίζει πού βρίσκεται ο ιδιοκτήτης την ώρα που τον θέλω ή τουλάχιστον ας ξέρει τι ζητάω.
    2. Να μην μου λέει οτι πρέπει να περιμένω μετά από 20, 40, 50, 60 μήνες όταν θα κάνει μαζική παραγγελία αλλά πως θα κάνει την παραγγελία και απλά θα περιμένω μερικές μέρες. Μπορεί να είναι φτωχαδάκι και να μην έχει στοκ, αυτό δεν με ενοχλεί. Να μη με ξεχάσει δε θέλω.
    3. Να μη με ξεχάσει.
    4. Να μη με ξεχάσει (ξανά)
    5. Να μη χρειαστεί να κάνω πλούσια την WIND για να με θυμάται
    6. Να μη γεμίσω τον φάκελο "απεσταλμένα" του mail μου για να με θυμάται.
    7. Να μη τον βλέπω στον ύπνο μου και ξυπνάω ιδρωμένος.
    8. Να μην με βρίζει και νευριάζει επειδή του έφαγα λίγο παραπάνω χρόνο στο τηλέφωνο.
    9. Αν έχει site να μην είναι άδειο το θέμα με τα κρύσταλα
    10. Να έχει (ή αν δεν τις έχει να μπορεί να τις βρει) τις εγκεκριμένες συχνότητες (και να γνωρίζει ποιες είναι)
        10α. Καλού κακού τις θυμίζω εγώ: 40.665, 40.675, 40.685, 40.695
    11. FUTABA όχι συμβατές.
        11α. Να το συλλαβίσω; F U T A B A είπα μη με τρελένετε. Και στα τούρκικα έτσι γράφεται.
    12. Οχι e-bay, μοντελιστικό μαγαζί θέλω.
    13. Ρε παιδιά - έμποροι του φόρουμ, δεν ξεκινάτε να φέρνετε εσείς τις συχνότητες να ησυχάσουμε; τι περιμένετε;

Παρακαλώ σοβαρές προτάσεις (ας είναι και μικρό το μαγαζί - ας είναι και στου διαβόλου τη μάνα) γιατί όπως πάω, με τους νέους περιορισμούς, δε με βλέπω να μπορώ να παίρνω μέρος σε αγώνες πια.
    ΟΧΙ δε θέλω να αλλάξω δέκτη, μην μπαίνουμε στην παγίδα με τους υπολογιστές, κάθε τόσο αναβάθμιση γιατί αρέσει σε κάποιους.

Θα διορθώνω για να μην γεμίζουμε δικά μου ποστ σε κάθε λάθος απάντηση:

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τι ζητάω. Ακόμα και στο εξωτερικό δυο από τα site που μου δώσατε δεν έχουν αυτό που ζήτησα. Νομίζω ήμουν πολύ συγκεκριμένος. Να διευκρινίσω πως δε μιλάω για τα μαγαζιά που μόνο αυτή την περίοδο έχουν πρόβλημα λόγω της αλλαγής χρονιάς των κινέζων.
    Πάντως μερικοί έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να διαφημίζονται χωρίς να υπάρχουν και όλοι να τους γυρεύουν. Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά, μπράβο μας.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 16:26:54 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 13:06:43 »

πολυ σωστα τα λες και εγω μαζι σου και επειδη εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει να μιλαω στον αερα ας το ακουσουνε εκει τα μαγαζακια του Πειραια

εξαλλου εχω κανει αναφορα για καποιο απο αυτα σε πιο παλιο μου post
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    HarisH
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 13:29:30 »

www.sussex-model-centre.co.uk
    www.lindinger.at
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 13:33:27 »

Κι εγώ από SUSSEX πήρα, 40.665

10 λίρες το ζευγάρι και 3,5 μεταφορικά. 

Ξέρω ότι ζητάς ελληνικό μαγαζί, αλλά οι περιγραφές σου έχουν καλύψει μάλλον όλα τα ελληνικά μαγαζιά που μπορεί να φέρνουν Futaba κρυστάλους στους 40 

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 13:36:13 »

Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 13:44:02 »

από εδώ 3 δολλάρια το ζευγος (+ άλλα τόσα ταχυδρομικά)
    αλλά τυχαία κανάλια (ότι πιάσει το χέρι του υπαλλήλου)

http://www.bidproduct.com/part/Product_list_TRANSMITTER%20RECEIVER%20CRYSTAL_1.html
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 15:46:21 »

Γεια σας.

Δηλαδη κατι αναλογο παιζει και για τους συχνοτητας  35 κρυσταλλους της FUTABA?Θα κανω ταματα απο Εβρο μεχρι Κρητη για να βρω δηλαδη?Δηλαδη στην Ελλαδα δεν υπαρχει καποιος που να πουλαει FUTABA και να εχει παρελκομενα και αναλωσιμα?Μονο η χοντρη μπαζα μετραει?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Μου τη ΔΙΝΟΥΝ οι Κρύσταλλοι ... :(
    Μεταπήδηση σε: