Aeromodelling GR  σε Ελληνικά in English en Français in Deutch in Italiano
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide Ο θαυμαστός κόσμος των μικρών αεροπλάνων Σε φιλοξενία: Το Βιβλίο του jkon E-mail E-mail
Currently there are 0 Users in the Chat!
284.264 μηνύματα σε 11.307 θέματα από 5.929 Μέλη / Τελευταίο μέλος: ΠαύλοςΣαλόνικα
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 24 Οκτ 2017, 06:52:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 24 Οκτ 2017, 06:52:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Τελευταίες 10 φωνές:
Κυριακή, 22 Οκτ 2017, 00:32:43
Εννοείται!
Σάββατο, 21 Οκτ 2017, 11:14:13
Καλημέρα.
 evan και το μενού (ψαράκι, λουκανικάκι, κεφτεδάκι, πατατούλες κλπ) θα είαι χωρίς επιβάρυνση;;;
 laugh laugh
Πρόσφατα θέματα
[Σήμερα στις 00:27]

[Σήμερα στις 00:15]

[Χθες στις 22:17]

[Χθες στις 21:04]

από StZ
[Χθες στις 20:57]

από kostask
[Χθες στις 20:50]

από modeller2
[Χθες στις 20:33]

[Χθες στις 20:03]

από w1ndsurfer
[Χθες στις 19:20]

από vilisdev
[Χθες στις 09:17]

από DeltaMan
[Κυριακή, 22 Οκτ 2017, 21:39:41]

[Κυριακή, 22 Οκτ 2017, 18:18:35]

από pansofos
[Σάββατο, 21 Οκτ 2017, 21:05:10]

από evan
[Σάββατο, 21 Οκτ 2017, 20:54:19]

από dominicm
[Σάββατο, 21 Οκτ 2017, 18:17:48]
Google search


WWW
Aeromodelling GR
Μέλη
Σύνολο μελών: 5929
Τελευταίο: ΠαύλοςΣαλόνικα
Στατιστικά
Σύνολο μηνυμάτων: 284264
Σύνολο θεμάτων: 11307
Online σήμερα: 46
Online έως τώρα: 362
(Κυριακή, 2 Ιαν 2011, 08:42:40)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 19
Συνολικά: 21
Στυλ εμφάνισης

  Aeromodelling GR - 20 χρόνια
Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  FPV (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: Cyclops OSD? « προηγούμενο επόμενο »
Σελίδες: [1]  Κάτω Εκτύπωση
Αποστολέας Θέμα: Cyclops OSD?  (Αναγνώστηκε 3917 φορές)
   
giteart
Aeromodeller Full Member
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 165



Προφίλ
« στις: Σάββατο, 30 Μάι 2015, 22:57:25 »

Γειά και χαρά σας.

Έχω το cyclops tornado osd, αλλά αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και δεν μπορώ να μπω στο μενού του.

Ίσως να φταίει η πλακετίτσα με τα 3 κουμπάκια που έχει σκέφτομαι αφού της έβαλα κυανοακριλική κόλα πάνω, τότε άρχισε να μου τα κάνει.

Υπάρχει κάποιος από Αθήνα κατά προτίμηση νότια προάστια με cyclops tornado ή storm (νομίζω πως είναι το ίδιο κ για storm) να μπορέσει να βρεθούμε να δοκιμάσω τα κουμπάκια του?

Ευχαριστώ πολύ!
Καταγράφηκε
lampros
Aeromodeller Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 294



Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 7 Ιούλ 2015, 00:38:09 »

Hello all. Λοιπον θα ξεκινησω ενα ποστ κατανοησης προς εμε και ισως και αλλοι ασχετοι σα και μενα (χωρις παρεξηγηση) παρουν κατι απο ολο αυτο. Οτι εχω καταλαβει θα πω. Ολα τα σερβο και το esc μπαινουν στα out του tornado. Απο τα in με τη σειρα τους φευγουν και πανε στο δεκτη της τηλεκατευθηνσης. Στο current sensor βαζουμε μπαταρια 3σελη στο in και στο out βαζουμε το esc?  παμε τωρα στο βιντεο. Στο av in συνδεουμε στο πρωτο πιν το σημα βιντεο της καμερας. Στο δευτερο βαζουμε regulator στα 5 βολτς για να δωσουμε ρευμα στη καμερα. και στο τριτο γειωση. Στο av out συνδεουμε στο πρωτο το σημα του βιντεο πομπου. Στο δευτερο 12 βολτς και στο τριτο γειωση. Αν θελω ηχο συνδεω τον ηχο της καμερας απευθειας με το πομπο βιντεο. Τα εχω ολα μπροστα μου και ειμαι στο κολλητηρι στη παρουσα φαση. Αλλαζω Τ plugs στις μπαταριες για να τις συνδεσω στο sensor. Εχω κολλησει στη κολληση. Δεν μπορω να κολλησω το χαλκινο Τ με το αργυρο καλωδιο της μπαταριας. Ρωτησα και θελει ειδικη κολληση και θα τα κολλησω αυριο. Θα μαθω πως γινεται και θα το αναφερω. Οτι εχω πει λαθος παρακαλω διορθωστε με μη βαλω καμμια φωτια η καψω τιποτα.
Καταγράφηκε

giteart
Aeromodeller Full Member
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 165



Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 8 Ιούλ 2015, 13:47:41 »

Ναι τα out port πανε στα σερβο.
Στο port THO OUT βάλε το κίτρινο καλώδιο του esc πανω και κατω το +,- από την έξοδο του ubec 5v.

Στο in πάνε όντως στο δέκτη. Αν έχεις ppm τον δέκτη σου που αξίζει κατ εμέ, τότε βάζεις το ένα καλωδιο μόνο από το δέκτη στη θύρα RUD OR BUS.
Θα πρέπει να επιλέξεις από το μενού μετά του τορναδο την επιλογή για ppm. Eχεις πτέρυγα επίσης ή κανονικό αεροπλάνο?
Στο current sensor πολύ σωστά τα λές. Να προσέξεις μόνο που θα βάλεις το βύσμα για μπαταρία και που θα κολήσεις τα καλώδια για το esc.

Για το βίντεο καλά τα λές. Αν η κάμερα σου πρέπει να τροφοδοτηθεί με 5β τότε ναι θα χρειαστείς και το regulator. Η μεριά αυτή δίνει 12β προσοχή.
Καταγράφηκε
lampros
Aeromodeller Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 294



Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 8 Ιούλ 2015, 15:13:14 »

Ναι τα out port πανε στα σερβο.
Στο port THO OUT βάλε το κίτρινο καλώδιο του esc πανω και κατω το +,- από την έξοδο του ubec 5v.

Στο in πάνε όντως στο δέκτη. Αν έχεις ppm τον δέκτη σου που αξίζει κατ εμέ, τότε βάζεις το ένα καλωδιο μόνο από το δέκτη στη θύρα RUD OR BUS.
Θα πρέπει να επιλέξεις από το μενού μετά του τορναδο την επιλογή για ppm. Eχεις πτέρυγα επίσης ή κανονικό αεροπλάνο?
Στο current sensor πολύ σωστά τα λές. Να προσέξεις μόνο που θα βάλεις το βύσμα για μπαταρία και που θα κολήσεις τα καλώδια για το esc.

Για το βίντεο καλά τα λές. Αν η κάμερα σου πρέπει να τροφοδοτηθεί με 5β τότε ναι θα χρειαστείς και το regulator. Η μεριά αυτή δίνει 12β προσοχή.

Τι κερδιζω με το ppm? εχει ο δεκτης μου στο καναλι 7 ppm και στο 8 rssi.  αν καταλαβα καλα συνδεω μονο ενα καλωδιο μεταξυ τους στο σημα δηλαδη στο πανω πιν. ειναι αεροπλανο.
στο current sensor εννοεις να προσεξω που θα βαλω θυληκο η αρσενικο? αν ναι το εχω κοιταξει. εβαλα θυληκο στη μπαταρια. αρσενικο στο ιν του σενσορα. θυληκο στο out και αρσενικο στο esc. οπως δειχνει η φωτο στο manual δηλαδη. στο mod συνδεω και στα 3 πιν κανονικα ενα σερβο-καλωδιο και παει σε ενα καναλι για να αλλαζω τα modes σωστα? στο rssi τι βαζω? το γκαζι το εχω στο καναλι ενα οπως ειναι απο την αρχη σεταρισμενη η τ/κ μου. ουφφφφ  white flag
Καταγράφηκε

giteart
Aeromodeller Full Member
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 165



Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 9 Ιούλ 2015, 08:39:19 »

Aν επιλέξεις το Ppm μπορείς να έχεις 1 καλώδιο σερβο μόνο να βγαινει απο το δέκτη σου και να πηγαίνει στο flight controler.
Με το 1 καλώδιο σερβο εννοώ +,-, signal.

Μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο κανάλι 7 αλλά κοίταξε και η τηλεκατεύθυνση σου να ειναι σεταρισμένη για ppm.
Στο current sensor εννοώ να προσέξεις ποια μεριά πάει στη μπαταρία και ποια μεριά στο esc. Αλλά αν το είδες στο μανιουαλ θα το έχεις κάνει σωστά.

Εγώ χρησιμοποιώ ppm και δεν έχω βάλει τίποτα στο ΜΟD. Αλλά ναι το mod ειναι για να αλλάζεις τα modes.
Kαλό ειναι να τα βάλες σε ένα ποτενσιόμετρο αν έχει η τηλεκατευθυνση σου. Εκτός αν εισαι πολύ καλός στις μίξεις και καταφέρεις και βαλεις και τα 5 modes σε 2~3 διακόπτες με μίξη στο ίδιο κανάλι.
Καταγράφηκε
lampros
Aeromodeller Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 294



Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 9 Ιούλ 2015, 19:23:33 »

https://www.youtube.com/watch?v=p0tmwhiDJwk



εχτες εκατσα και εφτιαξα τα modes ακριβως οπως το βιντεο και ΔΟΥΛΕΨΕ. οι ενδειξεις στην οθονη φαινοταν KANONIKA. μετα απο λιγο ξαναδοκιμασα και δε δουλευε σωστα αλλαζε μονο pa και manual. δε πειραξα τιποτα και ξαφνικα σταματησε να δουλευει. εχω ενα διπλο που η θεση ενα ειναι τιποτα και η θεση δυο ειναι rth. ο τριπλος διακοπτης ειναι manual-pa-auto αν αλλαξω σε rth ο τριπλος ακυρωνετε.. ακριβως οπως στο βιντεο. ξαναλεω τα εκανα ολα σωστα. στο channel monitor ενω το weight του pa ειναι +35 μου το δειχνει -28. worry ο Ηλιας (kolotoumpas) μου εφτιαξε dual rates σε ενα τριπλο διακοπτη σε elevator και aileron. δουλευαν κανονικα μεχρι που εβαλα και στη θεση 3 μια ακομα ποιο μικρη ρυθμιση για να μην ειναι κενος ο διακοπτης. κουναω διακοπτη και μαυριζει η επιλογη 1-2-3 αναλογα τι θα διαλεξω. η κινηση στα ailerons και elevator εξαφανιστηκε σε οτι mode και να το εχω. η οθονη ενω φαινοταν κανονικα ολοκληρη τωρα ειναι σα να εχει ζουμ και δε φαινονται οι ενδειξεις. μια δουλευει κανονικα μια με ζουμ. τηλεφωνο-skype οποιος μπορει παρακαλω.





« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 9 Ιούλ 2015, 22:32:02 από evan » Καταγράφηκε

kolotoympas
Moderator
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1.659



Προφίλ WWW
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 9 Ιούλ 2015, 23:04:11 »

Τέλος χρόνου.. Φάε ενα σουβλάκι και τα λεμέ αύριο !
 Thumbs up
Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
kolotoympas Youtube
kolotoympas Vimeo
giteart
Aeromodeller Full Member
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 165



Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 10 Ιούλ 2015, 08:51:19 »

Απο σετάρισμα στην τηλεκατεύθυνση δυστυχώς δεν ξέρω να σε βοηθήσω. Τα έκανα και γω σχεδόν τυχαία όλα με πολλές προσπάθειες μέχρι να καταφέρω να το λειτουργήσω όπως ήθελα.

Να ξέρεις πως χρειάζεται να έχεις gps lock για να μπείς στα modes loiter,AP,RTH.
Αν το εικονίδιο πάνω δεξιά δεν έχει σταματήσει να αναβοσβήνει πάει να πει πως δεν έχει βρει gps ακόμα. Καλό ειναι να έχεις επαφή με τον ουρανό. Μέσα σε σπίτι δύσκολο να βρεί gps.
Καταγράφηκε
lampros
Aeromodeller Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 294



Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 10 Ιούλ 2015, 21:46:45 »

ολα καλα τα εφτιαξα τα modes δουλευουν τελεια. μενει μονο το σημα της καμερα που εχει εξαφανιστει. σε λιγο παω να παρω μια σωστη καμερα για fpv για δοκιμη απο ενα φιλο και θα δουμε αν παρω σημα. τη gopro τη συνδεσα με τη tv απευθειας αντι με το tornado και δε μπορεσα να βρω το σημα και παλι. ενημερωνω οτι ειχα σημα κανονικα και η καμερα ανοιγει δεν ειναι καμμενη δηλαδη. υπαρχει το ενδεχομενο να εχει παθει ζημια εσωτερικη και να μη δουλευει το live feed? ευχαριστω παρα πολυ.
Καταγράφηκε

DEPRON MANIAC
Aeromodeller Hero Member
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 680


Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις


Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 10 Ιούλ 2015, 22:28:09 »

Ίσως να θέλει να το ενεργοποιήσεις από το μενού.Τουλάχιστον σε μια "τύπου" action cam κάθε φορά ήθελε ενεργοποίηση από το μενού
Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν θα τελειώσουν ποτέ!!!

Βρε μανία με το depron!!!

  Ο flight controller δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

 "γκουγκλ" ..........τρομάξατε;;;
lampros
Aeromodeller Sr. Member
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 294



Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 11 Ιούλ 2015, 01:16:38 »

Εχω ενεργοποιησει το live feed και παλι τιποτα. αλλωστε δουλευε κανονικα. ακομα και με το tornado προλαβα και εκανα δοκιμη και δουλευε. την εβαλα απευθειας στη τηλεοραση με το εργοστασιακο καλωδιο και παλι τιποτα φυσικα δινοντας 5 βολτς και παντα ενεργοποιημενη. κανει καταγραφη κανονικα. αλλαξα και τη γειωση του σηματος βιντεο απο τη καμερα που την ειχα παραλληλα με τα 5 βολτς και την εβαλα στο av in κανονικα εκτος το μεσαιο πιν δηλαδη το ρευμα. τις εβαλα ξεχωριστα. τιποτα. εχω σπασει το κεφαλι μου να βρω τι φταιει.

εφτιαξα και ενα καλωδιο rca σε σερβο ανταπτορα να μη συνδεω βιντεο πομπο-δεκτη. μου πηρε μονο 2 λεπτα!



πολυ χρησιμο το συνιστω!

Η καμερα του φιλου ειναι κατι παραπανω απο τελεια εχω εικονα ακομα και νυχτα! βρε λες?

αυτη εδω ειναι.

http://www.surveilzone.com/fpv/fpv-camera/sony-super-had-ccd-600tvl-fpv-ir-block-camera-2.8mm-lens
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]  Πάνω Εκτύπωση 
Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  FPV (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: Cyclops OSD? « προηγούμενο επόμενο »
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines
TinyPortal v0.9.7 © Bloc
Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!
Δημιουργία σελίδας σε 0.149 δευτερόλεπτα. 32 ερωτήματα.