Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 10:27:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 10:27:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 41
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: T rex 450L Dominator L tail wagging problem.....  (Αναγνώστηκε 17545 φορές)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 07:47:28 »

οχι αφου το σερβο ειναι στον αερα......παει σφαιρα μπρος πισω κανονικα.....

Παιδι μου Junkie αφου σου πω πρωτα welcome to the hell devil (διαβασε κατω την υπογραφη του γατου) θα σου πω ότι οσοι μακακες ξεκινησαμε το ε/π χωρις εμπειρια από τα μικρα χελια κλιμακας μεχρι 450αρι πανω κατω αυτά περασαμε

Οποτε μην χανεις τον υπνο σου Junkie police , χαλαρα χαλαρα και απολαυσε το

γιατι οσα ξενυχτια  και να κανεις δεν θα σε σωσουν devil

Σε ένα 500αρι ή 550αρι  που είναι η καλυτερη κλιμακα του γκαβακα τα πραγματα είναι αλλιως

Τωρα αφου αφησεις μονο το μοτορι με το σπιντ για να δεις αν σου δινει κραδασμο αυτό το οποιο είναι και το ποιο πονηρο εξαρτημα στους κραδασμους (χτυπημενη  καμπανα, αρπαγμενος αξονας, αρπαγμενο ρουλεμαν, αζυγιστο από μαμα κλπ...αφου δουλεψε υπερωρια η βαριοπουλα!!!! )και δεν ειναι ουτε αυτο

Τοτε να σε παει το μυαλο και στο pro v4 θηριο που εχεις πανω

Εχει πολύ καλυτερους αισθητηρες και θελει πολύ ποιο λεπτομερεις ρυθμισεις στα gain τοσο του κυκλικου οσο και της ουρας (στο parameter menu η μια ρυθμιση  αλληλεπιδρα με την άλλη ρυθμιση και ολες μαζι με τα ποτενσιομετρακια του πολύ περισσότερο από ότι στο beastx V3 και ακομη πιο πολυ στις κλιμακες χελι κλανιτσας) αρα μια απο τα ιδια και στiς ρυθμισεις του gyro

Γενικα σε μικρα ε/π είναι παρα πολύ ποιο μπελαλιδικο στο σωστο σεταρισμα του ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΛΟ beastx devil

δλδ φιλε Junkie πολυ απλα ισως ηταν που ηταν στραβο το κλιμα ηρθε και το τακτοποιησε και γαϊδαρος με το pro v4 που εχεις πανω  worry

Το εχω πανω στο 300CFX και βλεπω ότι την παραμικρη αστοχια την διογκωνει και την αναδεικνύει σε μικρο χελι  

Αρα να σε παει στο μυαλο σου Junkie και αυτο  Wink

Ισως δεν το ρυθμισες απο την αρχη σωστα
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 08:09:26 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 14:08:32 »

Τι δουλειά έχει το σέρβο σε αυτό που σου είπα??  

Αν έχεις βάλει την ντίζα την ξεκουμπώνεις και το κουνάς με το χέρι, τόσο απλά και έτσι θα
    καταλάβεις αν κάπου μαγκώνει!!  Wink

Υ.Γ. Να ακούς τον γάτο διότι είναι μανούλα στα ηλεκτρονικά και στις πατέντες!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    ysmario
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 18:45:57 »

Φιλε παρε ενα σοβαρο ελικοπτερο και αυτο αστο για στατικο
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 20:03:33 »

Αν έχεις βάλει την ντίζα την ξεκουμπώνεις και το κουνάς με το χέρι, τόσο απλά και έτσι θα

Υ.Γ. Να ακούς τον γάτο διότι είναι μανούλα στα ηλεκτρονικά και στις πατέντες!!  Thumbs up

Δεν μαγκωνει γατε......smooth οσο δε παει ειναι το πισω σερβο...πιο πολυ πεθαινεις ...χαχα.....
    Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 20:08:33 »

Παιδια χθες πανω στις δοκιμες....η μπορει και σε καποια πτηση και να μη το  πηρα χαμπαρι μου εφυγε μια βιδα η οποια δε πωλειται.....την δινει μαζι με ολο το συστημα πισω 40ευρω,.,,,,ε δε θα τρελαθω να δωσω 40ευρω τωρα για μια βιδα.....ψαχνω απο κινητα κτλ μηπως ταιριαξει καμια ....αλλα καμια τυχη ακομη....σας γραφω τα χαρακτηριστικα της βιδας και μια φωτο που κι εκει λεει τις διαστασεις αν παρακαλω εχει κανεις καμια τετοια βιδα και μπορει να τη στειλει θα ειμαι ευγνωμων......λοιπον στο manual λεει  0#Χ4mmX80 βιδα.....και το λινκ απο τη φωτο που ακριβως βρισκεται.......

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11289475_10204150798870921_3232049711122055935_o.jpg
    Καταγράφηκε
    johnny_alex
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 21:07:52 »

Φίλε μου, υπάρχει σακουλάκι με βίδες που πωλείτε ξεχωριστά και έχει μέσα διάφορα μεγέθη. Νομίζω υπάρχει και tarot.
    Καταγράφηκε

Ο μεγαλύτερος εχθρος του αερομοντελιστή, ειναι η γυναίκα του!
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 20 Μαΐ 2015, 21:36:44 »

Φίλε μου, υπάρχει σακουλάκι με βίδες που πωλείτε ξεχωριστά και έχει μέσα διάφορα μεγέθη. Νομίζω υπάρχει και tarot.

ξερω αδερφε αλλα μολις πριν 2 λεπτα βρηκα μια βιδα ολοιδια απο την παλια μου κεφαλη με flybar που  ειχα βγαλει πριν χασω εκεινο το ελικοπτερο...και εχει πανω 8 τετοιες βιδουλες απιστευτα μικρες....οποτε ημουν πολυ τυχερος!!!!!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 01:30:08 »

Δεν μαγκωνει γατε......smooth οσο δε παει ειναι το πισω σερβο...πιο πολυ πεθαινεις ...χαχα.....

Τα έχεις κάνει μούσκεμα δεν είμαι εγώ ο γάτος!!  Grin

Απλά αναφερόμουν σε αυτά που σου είπε πιο πάνω ο Αντώνης, αυτός είναι ο γάτος!!   Thumbs up

Εγώ δεν αναφέρθηκα πουθενά για ηλεκτρονικά, παρά μόνο για μηχανικά!!

Καταγράφηκε
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 02:35:23 »

αντι να μου λετε διαφορα.....δε μου λετε καλυτερα τι πραματα να παραγγειλω για οσο πιο σιγουρα γινεται? σημερα παραλιγο για μια βιδα 4 χιλιοστων θα αναγκαζομουν να παρω ολοκληρω εξαρτημα ουρας που μου ειναι αχρειαστο απλα για τη βιδα 50 ευρω,,,,,,ναναι καλα που με κοφτει λιγο  και ειδα οτι ειχε ακριβως τετοιες βιδες οι γνησια flybar κεφαλη που ειχα βγαλει απο το αλλο που εχασα και το ειχα κανει DFC.....!!!!Λοιπον...λεω να παρω πισω αξονακια παρολο που αυτο που εχω ειναι ολοκαινουριο και δεν ειναι στραβο...εξακριβομενο......καινουρια πισω ελικακια και ολοκληρο το πισω μεταλλικο hub με τα grips+ thrust bearings μεσα....δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο εφοσον μονο σε 2 ανωμαλες προσγειωσεις ισως μαυτο το λιγο που ακουμπησε να αρπαξε το hub και ναναι στραβο...γιατι οταν το ανοιξα χτες για να ελενξω και να γρασαρω τα ρολεμαν και τα thrust...το ενα το grip βγηκε κανονικα ενω το αλλο....σκαλωσε λιγο για να βγει και να μπει....οποτε φανταζομαι οτι θαναι το hub που κανει τη ζημια.....επισης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΑΝΕ TA SERVO που εκανα βλακια μεν....αλλα γλιτωσα καποια χρηματα δεν.....εδωσα τα 3 σερβο mks ds95 τα γνησια 300ε....και πηρα τα αντιγραφα που απο φιλο ξερω οτι εχει σπασει 30004030403043 φορες το ελικοπτερο και ποτε κανενα σερβο δεν αρπαξε γραναζι.......!Αν ολα πανε καλα.....τα σερβο που εχει τωρα....θα μπουνε στον κλωνο που εχω....λιγο συμαζεμα και να εχω 2.....απλα μια fbl και οχι DFC κεφαλη θελω και μια μοναδα αντιγραφο φυσικα....αν εχει κανεις το tgz ή turnigy 3D v2 ας μου στειλει......επισης πιστευω ηρθε καιρος για καποια ΤΚ......η T14sg ειναι η προταιρεοτητα μου αλλα θα βολευτω και με T8fg super αν εχει καποιος μαζι με τον 8καναλο  S.bus δεκτη....
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 07:15:16 »

χαχαχαχαχαααα Grin

την καλημερα μου μεγαλε Μαρκο

καλημερα και σε ολη την τρελοπαρεα Grin

καλα μου εφτιαξε η διαθεση με το thread πρωϊ πρωϊ σε μια πολυ δυσκολη μερα που ξεκινά Grin    

πετραν καλη συνεχεια με το χελι του ωρολογα Grin

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 07:52:36 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 10:31:15 »

Καλημερα γατακι............γελας γελας αλλα δε βοηθας....τι σοι ελικοπτεραδες ειστε ντε? εγω 6 μηνες ασχολουμαι.....θετω το προβλημα...και  περιμενω απο τους "παλιους".....τη λυση.....σιγουρα πραματα ομως...οχι ο καθενας να λεει οτι θελει ...αν ειναι ετσι θα πρεπει να παρω  2ο ελικοπτερο ολοκληρο στο τελος γιατι οσοι ρωτησα ολοι διαφορετικα πραματα μου λενε Tongue
    Καταγράφηκε
    datamedic
    Aeromodeller Full Member

Knowledge is power and information is strength

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 11:18:52 »

Δηλαδή ρε παλικάρι οχι σοβαρά , τώρα που το έγραψες αυτό στο παιδί , τον βοήθησες να λύσει το πρόβλημα? οχιιιι απλά είπες να πείς την εξυπνάδα σου.

Πληροφοριακά δεν υπάρχει σοβαρό και μη σοβαρό. έχουμε δει και τα πολύ ακριβά πόσα προβλήματα βγάζουν , γενικότερα δεν υπάρχει ελικόπτερο που να μην σου βγάλει κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα.

την επόμενη φορά που θα ποστάρεις ή βοήθησε αυτόν που έχει πρόβλημα  ή μη γράφεις καθόλου . απο εξυπνάδες χορτάσαμε.

Συγνώμη αλλά  διαβάζω σε πολλά thread κάτι τέτοια έξυπνα ποστ και δεν άντεξα.

στην δικοή μου περίπτωση πάντως αγανάκτησα τόσο που άλλαξα όλη την ουρά και μόνο έτσι κατάφερα να λύσω το πρόβλημα

Αν ήμουν στη θέση σου πρώτα θα έπαιζα με τις ρυθμίσεις του gyro και αφού τις εξαντλούσα μετά είχαν σειρά τα bearing και πάει λέγοντας.

επίσης αν είσαι βόρεια Ελλάδα μπορεις να το φέρεις να το δούμε με τον γιάννη μήπως και βοηθήσουμε
    Καταγράφηκε

Velocity Outrage Nitro 50
    T-Rex 600 Scaled to Jet Ranger Bell 206
    T-Rex 550
    Dji Phantom Vision
    Gnauper A6 Texan 91 4 stroke
    Hobbyking Breeze FPV
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 18:02:09 »

Δηλαδή ρε παλικάρι οχι σοβαρά , τώρα που το έγραψες αυτό στο παιδί , τον βοήθησες να λύσει το πρόβλημα? οχιιιι απλά είπες να πείς την εξυπνάδα σου.

Πληροφοριακά δεν υπάρχει σοβαρό και μη σοβαρό. έχουμε δει και τα πολύ ακριβά πόσα προβλήματα βγάζουν , γενικότερα δεν υπάρχει ελικόπτερο που να μην σου βγάλει κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα.

την επόμενη φορά που θα ποστάρεις ή βοήθησε αυτόν που έχει πρόβλημα  ή μη γράφεις καθόλου . απο εξυπνάδες χορτάσαμε.

Συγνώμη αλλά  διαβάζω σε πολλά thread κάτι τέτοια έξυπνα ποστ και δεν άντεξα.

στην δικοή μου περίπτωση πάντως αγανάκτησα τόσο που άλλαξα όλη την ουρά και μόνο έτσι κατάφερα να λύσω το πρόβλημα

Αν ήμουν στη θέση σου πρώτα θα έπαιζα με τις ρυθμίσεις του gyro και αφού τις εξαντλούσα μετά είχαν σειρά τα bearing και πάει λέγοντας.

επίσης αν είσαι βόρεια Ελλάδα μπορεις να το φέρεις να το δούμε με τον γιάννη μήπως και βοηθήσουμε

Tωρα το ειδα το μηνυμα που εστειλε ο "φιλος".....να παρω σοβαρο ελικοπτερο.....αυτο που πηρα ειναι ΜΗ σοβαρο δηλαδη....μαλιστα...ο καθενας εχει τη γνωμη του και σορι για τον φιλο που το εγραψε αυτο....αλλα για μενα το να μαθω να πεταω γαματα με 450αρι που ειναι πυραυλος και στεκεται σαν βραχος στον αερα απο ενα 600αρι που λογο βαρους κτλ κτλ ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ να οδηγηθει....αποψη σου!!!! εχω κι εδω μερικους φιλους με 700αρια και 770 Goblin....για μενα το μικρο το γουσταρω πιο πολυ  γιατι θελει και πιο μεγαλα @@ για να το κανεις μαγκιες.......! οσο αφορα τον φιλο ευχαριστω για τη συμπαρασταση αδερφε..δε το ειχα προσεξει τι εγραψε ο τυπος δε ξερω γιατι δε μου ρθε email........λοιπον κι εγω σχεδον ολη την ουρα αλλαζω αυριο ερχονται τα πραματα....πηρα ελικακια ....ολο το πισω το μεταλλικο με τα grips και το hub και αξονακια.....πιστευω οτι η "ζημια" δημιουργειται απο το hub...γιατι οταν το ελυσα για να δω αν τα thrust bearings κτλ της ουρας ειναι ολα οκ.....ηταν οντως....αλλα απο τη μια μερια το ενα γριπ βγηκε απλα ενω το αλλο σκαλωνε λιγο στο βαλε βγαλε πανω στο hub.....ας ελπιζω οτι αυτο φταιει και μη χρεωθηκα αδικα!!! Ειμαι απο Βεροια φιλος...τον ξερω τον Γιαννη τον Αντωνιαδη....αλλα για να παω Γιαννιτσα θελω 40ε βενζινες μονο με το αμαξι που εχω :/
    Καταγράφηκε
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 18:11:25 »

Το γεγονός που με τα φτερακια ειναι πιο έντονος ο κραδασμος και χωρίς τα φτερακια ειναι καλύτερα και σε συνδυασμό με το ότι όλα φενονται ίσια δ.λ. ο άξονας και το χαμπ. Με κάνουμε να πιστεύω πως το πρόβλημα σου ειναι στα grip της ουράς. καμιά φορά οταν δεν είναι σωστα η ροδέλες μεσα στα grip, το χαμπ χωρίς την φυγοκεντρο που διμιουργουν τα φτερακια το βλεπεις πως κεινητε σωστα, οταν ομος μπουν τα φτερακια με την δύναμη που ασκουνε πανό στα grip και τα ρουλεμαν τα κανει να δουλευουν πολυ σφιχτά Με αποτέλεσμα να σου κανει ολλα αυτα τα τρελα.
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    Acid Junkie
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 21 Μαΐ 2015, 18:15:52 »

Το γεγονός που με τα φτερακια ειναι πιο έντονος ο κραδασμος και χωρίς τα φτερακια ειναι καλύτερα και σε συνδυασμό με το ότι όλα φενονται ίσια δ.λ. ο άξονας και το χαμπ. Με κάνουμε να πιστεύω πως το πρόβλημα σου ειναι στα grip της ουράς. καμιά φορά οταν δεν είναι σωστα η ροδέλες μεσα στα grip, το χαμπ χωρίς την φυγοκεντρο που διμιουργουν τα φτερακια το βλεπεις πως κεινητε σωστα, οταν ομος μπουν τα φτερακια με την δύναμη που ασκουνε πανό στα grip και τα ρουλεμαν τα κανει να δουλευουν πολυ σφιχτά Με αποτέλεσμα να σου κανει ολλα αυτα τα τρελα.

Αυτο ακριβως μολις εγραψα αδερφε...ή το hub η το grip το ενα πρεπει να ειναι αρπαγμενο  γιατι οπως ειπα...οταν το ελυνα για να ελεγξω μεσα τα πραματα...το ενα γριπ βγηκε χαλαρα πολυ κανονικα και το αλλο σκαλωνε λιγο στο βαλε βγαλε.....το πιο πιθανο πιστευω ειναι το hub να ειναι λιγο αρπαγμενο παρα το γκριπ...οπως και να εχει....το παραγγειλα ολοκληρο οποτε αυριο θα ξερω.....Ευχαριστω.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: T rex 450L Dominator L tail wagging problem.....
    Μεταπήδηση σε: