Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:50:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:50:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TH-O indoor λαστιχοκίνητο  (Αναγνώστηκε 29743 φορές)
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 21:47:11 »

Ώπα ! Εννοούσα wash-out και στις δύο πτέρυγες, και είχα στο μυαλό μου scale μοντέλα, όπου υπάρχει συμμετρία... Αλλού ήταν το μυαλό μου  idiot2

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 23:23:10 »

Γιώργο; Σε μένα το λες αυτό; Εμένα η δουλειά μου είναι η ΠΙΣΤΗ εφαρμογή σχεδίων  Grin  Grin  Grin

Nαι ε !!!!! 

όταν μέτρησες τα 350 χιλ., τα μέτρησες στην κάτοψη ή στην εμπρός όψη ? Αν μέτρησες την κάτοψη, τότε μάλλον έχεις τυπώσει όλο το σχέδιο μικρότερο.

Μαλλον ?  idiot2

Ή το ξανακάνεις... δεν ήταν δα και τρομερά δύσκολο  buck2

Τωρα ακολουθει το "χαρακιρι "  Grin ......και με x-acto μαλιστα  buck2 buck2

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 07:46:01 »

Κυρία Αννα καλημέρα,

αν δεν έχετε προχωρήσει στην εγχείρηση του TH-O , η γνώμη μου είναι να το αφήσετε έτσι. Ενα εκατοστό μικρότερο εκπέτασμα στο φτερό, και 5 χιλ μικρότερο στο ουραίο, είναι αμελητέα.

Το δικό μου βγήκε από λάθος εκτύπωση στα 33 εκατοστά. Κανένα πρόβλημα.

Το TH-O θα πετάει ωραία, ακόμα και αν το φτιάξετε στην μισή κλίμακα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    guest542
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 01:19:44 »

Λοιπόν, η κατασκευή ολοκληρώθηκε  Azn

Τελικά αποφάσισα να ολοκληρώσω το λίγο μικρότερο μοντέλο που προέκυψε από τη λανθασμένη εκτύπωση που έκανα,
    έτσι ώστε το δεύτερο να γίνει καλύτερο 

Ελπίζω να τα κατάφερα με τα washin - washout και με την κλίση στο πίσω οριζόντιο,  αυτό όμως θα φανεί στην πτήση,
    καθώς "οπτικά" το μοντέλο δεν φαίνεται ίσιο, αλλά αφού έτσι πρεπει.....

Έχω βάλει και δύο φωτογραφίες στο άλμπουμ, προς σχολιασμό και παρατηρήσεις.  worry

Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 10:30:42 »

Κυρία Αννα,

συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση του ΤΗ-Ο.

Μήπως υπάρχει φωτογραφία της έλικας ;

Καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 13:30:32 »

Καλημερα Αννα μπραβο για την κατασκευη σου περιμενω να δω την επομενη σε φωτογραφια για να σχολιασω τις βελτιωσεις για πρωτη κατασκευη σου βγαζω το καπελο και θα σχολιασω μονο την επικαλυψη που θα μπορουσε να ηταν καλυτερη αν χρεισιμοποιουσες ζελοφαν διαφανω ψιλο και σε οτι χρωμα ηθελες

Φιλικα Ηλιας Ξανθη
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 13:43:08 »

Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω Ηλία, αλλά στην κατηγορία αυτή , σύμφωνα με τους κανονισμούς που ισχύουν, η επικάλυψη μπορεί να είναι μόνο από χαρτί.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 14:01:14 »

Θειε Γιαννη καλημερα δεν με στεναχωρης καθολου ισα ισα που με διδασκης για τους κανονισμους αφου πολυ απλα λογο μακροχρονης απουσιας απο τον χωρο δεν τους γνωριζω ολους καλα και πρεπει να διαβασω η να με διορθωνεται σε τετοια λαθη μου να μην κοιτω μονο την ομορφια και την ευκολια κατασκευης σε ενα μοντελο
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #53 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 15:42:57 »

Αλήθεια πετάει και έξω και σε πιο απλή κατασκευή με μια πορεία 250 turns => 10 Mέτρα  Thumbs up γεια σου Άννα με τα μοντέλα σου !!!
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #54 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 16:46:46 »

Χρήστο αυτό μοιάζει με το Dione του Γιάννη Κωνσταντακάτου, σε αναγνώριση F/F δεν τα πας καλά  Cheesy  laugh
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 20:00:18 »

Χρήστο αυτό μοιάζει με το Dione του Γιάννη Κωνσταντακάτου, σε αναγνώριση F/F δεν τα πας καλά  Cheesy  laugh
    Ναι δεν τα πάω καλά, γι' αυτό είπα ότι είναι πιο μικρό αλλά πετάει και έξω, το πεταγε η Αννα προχθές στην Θεσσαλονίκη, ήταν λίγο πισώβαρο αλλά το ρυθμίσαμε και έκανε βολτίτσα μια χαρά, ο Κωστής τράβαγε τις λαστιχιές  laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

guest542
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #56 στις: Παρασκευή, 30 Νοε 2007, 21:06:22 »

Πράγματι, είναι το Dione του θείου Γιάννη.

Στην πρώτη του πτήση πέταξε περίπου 20 μέτρα  Cheesy μέχρι που σκάλωσε στα σύρματα περίφραξης (δεν πρόλαβε να προσγειωθεί).
    Δεν το ξανάκανε όμως  Undecided  Είχε χαλαρώσει και η βάση της έλικας από την άτρακτο....

Ναι δεν τα πάω καλά, γι' αυτό είπα ότι είναι πιο μικρό αλλά πετάει και έξω, το πεταγε η Αννα προχθές στην Θεσσαλονίκη, ήταν λίγο πισώβαρο αλλά το ρυθμίσαμε και έκανε βολτίτσα μια χαρά, ο Κωστής τράβαγε τις λαστιχιές  laugh laugh laugh

Τώρα που πήρα και κουρδιστήρι, ανεβείτε να πετάξουμε και τα υπόλοιπα   buck2

Αλήθεια, που δοκιμάζετε την πτήση μοντέλων σαν το ΤΗ-Ο που δεν είναι για έξω?  Sad

Καταγράφηκε
    Γιώργος Κανδυλάκης
    Administrator

« Απάντηση #57 στις: Σάββατο, 1 Δεκ 2007, 10:16:22 »

Άννα καλημέρα,

είδα τις φωτογραφίες από το TH-O, φαίνεται να είναι μια χαρά !

Και οι γωνίες το ίδιο, όπως και η έλικα...

Η επικάλυψη είναι ok, μια απορία μόνο, το χαρτί το τσαλάκωσες και μετά το ίσιωσες ? Είναι ένας καλός τρόπος να αποφύγεις στρεβλώσεις. Το σελοφάν που προτείνει ο Ηλίας δυστυχώς είναι ακατάλληλο για δύο λόγους : Πρώτος το μεγάλο βάρος, σε σχέση με το χαρτί, δευτερος ο κίνδυνος στρεβλώσεων από συστολές (εντελώς ακάτάλληλη η πλαστική μεμβράνη για τρόφιμα).

Το μόνο κρίσιμο σημείο, είναι η έλικα και το έδρανό της, να μην έχει τζόγο ο άξονας για να έχει σταθερή κατεύθυνση. Αυτό μπορείς να το δεις εσύ, να γυρνάει ελεύθερα η έλικα αλλά να μην "κουδουνίζει"

Όσο για χώρο πτήσεων, αυτό είναι ένα πρόβλημα, το κυριότερο στην όλη ιστορία...
    Δεν έχω κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες για χρήση γυμναστηρίου, λόγω έλλειψης κόσμου που ενδιαφέρεται. Αρκούμαι λοιπόν μέχρι τώρα σε μακρινές επισκέψεις στην Αθήνα. Κάτι συζητάμε με τον Χ. Μπανάβα για τη Θέρμη, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Πρέπει να κάνουμε κάτι πάντως.

Κατάλληλος χώρος είναι ένα κλειστό γυμναστήριο με γήπεδο μπάσκετ. Συνήθως είναι γεμάτα από τις ομάδες, αλλά με ψάξιμο μπορεί να βρεθούν κενές ώρες. Ίσως αν γίνουμε περισότεροι, να το ψάξουμε περισσότερο. Σίγουρα θα υπάρξει ενημέρωση.

Όσο για το Dione, 10 μέτρα πτήσης είναι ένα μικρό ποσοστό του δυναμικού του μοντέλου. Τα 30 δευτερόλεπτα τα έχει άνετα. Φυσικά με κουρδιστήρι... Αλλά και έτσι φαντάζομαι ότι το διασκεδάσατε αρκετά.
    Για τη βάση της έλικας, μπορείς να βάλεις σφήνες από μπάλσα για να σφίξει ξανά, ενδεχομένως και λίγη κυανοακρυλική για να σκληρύνει τοπικά το ξύλο (έχοντας αφαιρέσει πρώτα τη βάση της έλικας). Σκοπός είναι να μην κουνιέται αλλά να μπορεί να αφαιρεθεί...

Τι έχεις κατά νου για τη συνέχεια ? Πες μου αν μπορώ να βοηθήσε σε κάτι ( σχέδια υλικά κλπ) Κάποιο απλό scale ή semi-scale ίσως?

φιλικά

gkan
    Καταγράφηκε

όσο ελαφρύτερα είναι, τόσο ψηλότερα πάνε

μέτρα με μικρόμετρο, σημάδεψε με κιμωλία, κόψε με τσεκούρι...
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Σάββατο, 1 Δεκ 2007, 12:47:49 »

Τώρα που πήρα και κουρδιστήρι, ανεβείτε να πετάξουμε και τα υπόλοιπα   buck2
    Βλέπω τρελή οργάνωση , στην επόμενη συνάντηση να έχεις παρακαλώ όλο το στόλο  Thumbs up
    Καταγράφηκε

guest542
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #59 στις: Σάββατο, 1 Δεκ 2007, 13:34:59 »

Βλέπω τρελή οργάνωση , στην επόμενη συνάντηση να έχεις παρακαλώ όλο το στόλο  Thumbs up

Χρήστο, δεσμεύομαι για την επόμενη συνάντηση, να σου χαρίσω ένα λαστιχοκίνητο, για κλήρωση στα μέλη του modelteam  Wink
    Aν γίνουμε πολλοί, ισως η εξευρεση χώρου να είναι πιο εύκολη υπόθεση.

Όσον αφορά την κατασκευή του ΤΗ-Ο, ναι, τσαλάκωσα το χαρτί πριν το τοποθετήσω. Η έλικα γυρνάει όμορφα,δεν έχει τζόγο, μόνο που το έδρανό της είναι πιο φαρδύ από από την άτρακτο. Θα το αντικατατήσω όμως μόλις μπορέσω.
    Για να βρω αυτό το λαμάκι που έβαλα δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, όπως και για να βρω ατσαλόσυρμα!!! Ακόμη δεν βρήκα.
    Στο μοντέλο αυτό, για τους γάντζους χρησιμοποίησα το σπιράλ από ένα σημειωματάριο  .
    Ήθελα οπωσδήποτε να ολοκληρώσω το μοντέλο.
    Άλλωστε, έχω ήδη κομμένα τα πηχάκια για ένα δεύτερο ΤΗ-Ο (στις σωστές διαστάσεις.   Grin)
    Επίσης η μια έλικα μου βγήκε αρχικά πολύ βαρύτερη από την άλλη, αλλά τη συνέφερα με πολύ γυαλοχαρτάρισμα.

Όσο για το dione, το κατάλαβα από την πρώτη πτήση ότι μπορεί να πετάξει μακρυά, απλά θέλει να εξοικειωθώ με το τριμάρισμα και να αντιλαμβάνομαι τι φταίει όταν δεν πετάει καλά.
    Έχω ήδη βάλει σφήνα, καλή η ιδέα για τοποθέτηση κυανοακρυλικής για να σκλυρήνει, αφού με τις πτώσεις η μαλακή μπάλσα "τραυματίζεται" από τη βάση της έλικας.

Για τη συνέχεια σκέφτομαι το Moustique, αλλά και το Venus 1. Πρέπει να φτιάξω και μια ζυγαριά (μόλις βρω ατσαλόσυρμα).
    Μου αρέσει και το Comper Swift, όμως δεν ξέρω αν μπορώ να τα κάνω, ή είναι ακόμη πολύ νωρίς. Δεν μου αρέσει να βιάζομαι , και έχω υπομονή να περιμένω. Οπότε, κάθε συμβουλή για το πιο θα ήταν καλύτερο ως επόμενο μοντέλο, θα ήταν πολύτιμη. 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντέλα Free Flight  |  Κατασκευές Free Flight (Συντονιστής: Γιώργος Κανδυλάκης)  |  Θέμα: TH-O indoor λαστιχοκίνητο
    Μεταπήδηση σε: