Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 20:30:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 20:30:24

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3  (Αναγνώστηκε 24908 φορές)
    lionor
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 25 Δεκ 2007, 14:05:50 »

Απο παλια ειχα μια μικρη τρελλα με αεροπλανα και ελικοπτερα, αλλα δεν τολμουσα ως παιδι να τα ζητησω...Τοτε ηταν πανακριβα... Και τωρα στα ...γεραμματα, μου μπηκε ξανα η ιδεα να ασχοληθω λιγο με αυτο το υπεροχο hobby. Αν και προτιμουσα αεροπλανο, τελικα κατεληξα σε ελικοπτερο, κυριως γιατι βρισκεις πιο ευκολα 'χωρο' να το πεταξεις. Μπηκα λοιπον εδω στο foroum σας και εμαθα πολλα πραγματα...Ειμαι παντελως ασχετος, αλλα απο οσα μπορεσα να διαβασω κατεληξα στο LAMA V3.
    Εχω καποιες ερωτησουλες να σας κανω:
    1) Πειραζει αμα την μπαταρια που εχει πανω του, δεν την βγαζω, αλλα να την φορτιζω εκει; Γιατι με το βαλε-βγαλε, πολυ φοβαμαι οτι θα σπασουν τα πιαστρακια που την συγκρατει. Επισης παρατηρησα οτι θελει 1.5 ωρα για να φορτισει. Αν την ξεχασω λιγο παραπανω, θα υπαρχουν...επιπτωσεις;
    2) Μετα απο τις πρωτες ...πτωσεις  αυτο το stabilizer, αν το λεω καλα, βγαινει ευκολα απο την θεση του, γιατι εχει λασκαρει το σημειο που το κρατει, με αποτελεσμα με καθε εστω και μικρη πτωση, να πρεπει να το ξαναβαζω. Τουλαχιστον αυτο επηρρεαζει σε τπτ;
    3) μου αναβοσβησε το λαμπακι του gyro, και στην αρχη...τρομαξα! τελικα τα χανε φτυσει η μπαταριες της τ/κ

Αυτα για αρχη...και πιστευω πως συντομα θα σας...ενοχλησω παλι!
    Μια δικη μου συμβουλη σε αυτους που τωρα αρχιζουνε καιτα χουνε βρει...σκουρα: εγω ξεκινησα τοποθετωντας το πανω στο κρεββατι μου, αν ειναι και διπλο ακομα καλυτερα. Ετσι οταν επεφτε, επεφτε στα...μαλακα. Ξεκινησα απλα πατωντας λιγο το throttle, ενα κλικ καθε φορα, μεχρι το σημειο που πηγαινε να σηκωθει και μετα το χαμηλωνα παλι (πιστευω αυτο να μην εχει καμια επιπτωση...). Σιγα σιγα ανεβασα το throttle, λιγο παραπανω, μεχρι που σηκωνονταν περιπου 10-15 ποντους και το κατεβαζα ξανα. Και παντα πανω στο κρεββατι....σιγα σιγα πηρα θαρρος και σημερα του δωσα κι αλλη δυναμη...Καλο ειναι να παιζεις στην αρχη με το γκαζι και με τον δεξι μοχλο. δυστηχως ειχα την 1η πτωση (χτυπησε στο πολυφωτο)και σπασανε τα blades του, αλλα αυτο ηταν κατι που το περιμενα. Η ζημια γινεται οταν πιστευεις οτι μπορεις να κανεις το κατι....παραπανω!
    Αυτα λοιπον και ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!
    Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 25 Δεκ 2007, 14:44:15 »

καλημέρα και καλώς ήρθες στον χώρο!!!το να το φορτίζεις ενώ η μπαταρία είναι επάνω δεν έχει πρόβλημα απλά επειδή είναι lipo όταν φορτίζεις μην το αφήσεις και φυγεις το είχα κάνει εγώ και παραλίγο να πάθω ζημια 30.000 euro γιατί πήρε φωτιά μέσα στο γκαράζ όσο για το σιδεράκι που βγαίνει να είσαι ευτυχισμένος πιο καλά να βγαίνει παρα να σπάει και κάτι άλλο για την φόρτιση μόλις το led  Winkδείξει πράσινο βγάλτην χωρίς να την ξεχάσεις όπως είπες  Thumbs up να σε καλά και καλές προσγειώσεις
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Δεκ 2007, 00:39:51 από heli-division » Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 25 Δεκ 2007, 19:14:55 »

γεια σας παιδιά.

και εγώ προχτές πήρα το πρώτο μου ελικόπτερο και έχω πωρωθεί buck2 buck2
    πήρα το λάμαν4 της e sky και πραγματικά είναι καταπληκτικό.
    Η απορία μου η βασική είναι ότι στο simulator δεν αναγνωρίζει το rudder σαν ξεχωριστό κανάλι και εκεί που το ρυθμίζεις
    έχει μονο 3 αντί για 4 κοντρόλς.
    Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει...

Ευχάριστο προκαταβολικά

Dimitris angel
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 3 Ιαν 2010, 20:43:25 από vtr » Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 25 Δεκ 2007, 19:48:22 »

απ όσο γνωρίζω το πρόβλημα αυτό προέρχεται από την t/k αν βάλεις ali θα δουλέψει μια χαρά  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 25 Δεκ 2007, 21:16:33 »

ευχάριστο φιλε.
    Η τηλεκατεύθυνση δουλεύει στη πραγματικότητα με το ελικόπτερο - στο simulator είναι το πρόβλημα.
    Πρέπει να κάνω κάτι εγώ για να δει και το rudder?
    Thankss

efxaristo file.
    H tilekateuthinsi douleuei sth pragmatikotita me to elikoptero - sto simulator einai to provlima.
    Prepei na kano kati ego gia na dei kai to rudder?
    Thankss
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Ιαν 2010, 11:07:03 από vtr » Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 26 Δεκ 2007, 00:37:03 »

όχι δεν γίνετε κάτι με αυτήν έχει μια στο www.myhelis.com η όπου αλλου θες γύρο στα 35 euro με usb για simulator
    Καταγράφηκε

fotis_t
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 00:21:46 »

geia sas paidia.

kai ego proxtes pira to proto mou elikoptero kai exo porothei buck2 buck2
    pira to lamav4 ths e sky kai pragmatika einai katapliktiko.
    H aporia mou i vasiki einai oti sto simulator den anagnorizei to rudder san ksexoristo kanali kai ekei pou to rithmizeis
    exei mono 3 anti gia 4 controlls.
    An kserei kapoios as apadisei...

Efxaristo prokatavolika

Dimitris angel

φιλε μου καλοριζικο!εγω λεω να αφησεις το simulator και να ασχοληθεις μονο με το ελικοπτερακι,και μενα τα ιδια μου εκανε και το εστειλα απο εκει που`ρθε.Με 2 μπαταριες την ημερα σε λιγο καιρο θα το πετας μια χαρα Thumbs up
    Καταγράφηκε
    heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 00:25:09 »

efxaristo file.
    H tilekateuthinsi douleuei sth pragmatikotita me to elikoptero - sto simulator einai to provlima.
    Thankss

Ποιό Simulator χρησιμοποιείς?
    Αν είναι το AEROFLY πρέπει να κάνεις calibation για να σου αναγνωρίσει και το τέταρτο κανάλι...

Διαμαντής
    Καταγράφηκε

heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 00:28:49 »

calibrate alla kai pali nomizo den to anagnorizi
    Καταγράφηκε

tedr50
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 00:42:45 »

efxaristo file.
    Thankss

καλησπερα φιλε.Παρε μια τ/κ της Ε-sky που ειναι μονο για usb.
    Στο aerofly δουλευει αψογα.Αλλα καλο θα ειναι να το παλεψεις σιγα-σιγα και με το ελικοπτερο

φιλικα ted
    Καταγράφηκε

fly as high as the sun
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 22:47:47 »

ευχάριστο ρε παιδιά για τις συμβουλές σας.
    Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν έβγαλα άκρη  με το simulator δοκιμάζω το ελικοπτεράκι κάθε μέρα - έχω και 2 μπαταρίες και όλα ήταν τέλεια πριν από 10 λεπτά.
    Μπορούσα να το κουμαντάρω ψιλό καλά μέσα στο σπίτι και ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το lama.

Αλλα ξαφνικά εκεί που άλλαξα μπαταρία, δεν απογειωνόταν το ελικόπτερο και δεν γύριζε ο πάνω έλικας, μονο ο κάτω.
    Εκεί πέρα που προσπαθούσα μπας και κάτι έχει κολλήσει να κάνω κάτι μάλλον έγινε βραχυκύκλωμα και πήρε φωτιά το καημένο - μέσα στο πιλοτήριο...
    Έβγαλα άμεσος την μπαταρία και σταμάτησε αλλα έχω ξενερώσει παρα πολύ γιατί δεν έκανα εγώ σίγουρα κάποιο λάθος.

Τώρα τι να κάνω? Από τον καλφάκη που το πήρα στην αθηνα να παο να ζητήσω άλλο? έχει εγγύηση???

Άσε που βρωμάει όλο το σπίτι πλαστικό από την lama μου!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!

efxaristo re paidia gia tis simboules sas.
    H alithia einai oti epeidi den ebgala akri  me to simulator dokimazo to elikopteraki kathe mera - exo kai 2 mpataries kai ola itan teleia prin apo 10 lepta.
    Mporousa na to koumantaro psilo kala mesa sto spiti kai eimoun poli efxaristimenos me to lama.

Alla ksafnika ekei pou allaksa mpataria, den apogeionotan to ellikoptero kai den girize o pano elikas, mono o kato.
    Ekei pera pou prospathousa mpas kai kati exei kolisei na kano kati mallon egine braxikikloma kai pire fotia to kaimeno - mesa sto pilotirio...
    Evgala amesos tin mpataria kai stamatise alla exo ksenerosei para poli giati den ekana ego sigoura kapoio lathos.

Tora ti na kano? Apo ton kalfaki pou to pira stin athina na pao na zitiso allo? exei egkuhsh???

Ase pou vromaei olo to spiti plastiko apo tin lama mou!!

VOITHEIA!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Ιαν 2010, 11:08:49 από vtr » Καταγράφηκε
    tedr50
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 23:22:14 »

efxaristo re paidia gia tis simboules sas.
    H alithia einai oti epeidi den ebgala akri  me to simulator dokimazo to elikopteraki kathe mera - exo kai 2 mpataries kai ola itan teleia prin apo 10 lepta.
    Mporousa na to koumantaro psilo kala mesa sto spiti kai eimoun poli efxaristimenos me to lama.

Alla ksafnika ekei pou allaksa mpataria, den apogeionotan to ellikoptero kai den girize o pano elikas, mono o kato.
    Ekei pera pou prospathousa mpas kai kati exei kolisei na kano kati mallon egine braxikikloma kai pire fotia to kaimeno - mesa sto pilotirio...
    Evgala amesos tin mpataria kai stamatise alla exo ksenerosei para poli giati den ekana ego sigoura kapoio lathos.

Tora ti na kano? Apo ton kalfaki pou to pira stin athina na pao na zitiso allo? exei egkuhsh???

Ase pou vromaei olo to spiti plastiko apo tin lama mou!!

VOITHEIA!

Φιλε Δημητρη αν κατι ειχε κολησει στο στροφειο κι εσυ το ζορισες ανεβαζοντας στροφες γι αυτο πηρε φωτια το ESC.
    Το κακο ειναι οτι στα μοντελα δεν δινουν εγγυηση συνηθως.
    Ειναι δυσκολα τα πραγματα σε αυτο το θεμα.
    Καταγράφηκε

fly as high as the sun
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 28 Δεκ 2007, 23:42:20 »

Συμφωνώ με τον TED αλλά απλά θα προσθέσω πως τα μοτεράκια του λαμα είναι μικρά και καίγονται εύκολα αν τα ζορίσεις. Ίσως δεν γύριζε ο πάνω έλικας επειδή κάϊκε το μοτέρ εσωτερικά και αργότερα εξαπλώθηκε και εξωτερικά. Μήπως το είχες σε λειτουργία με την μπαταρία την μία, πίσω από την άλλη στα καπάκια; Πρέπει να το αφήνουμε να κρυώνει γύρω στο δεκάλεπτο αφού εξαντληθεί η πρώτη μπαταρία (όπως λένε μερικοί, ένα τσιγάρο διάλλειμα).

Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως σ'αυτά τα μοντέλα κανένα τους δεν έρχεται με εγγύηση. Οπότε προφανώς και δεν θα σου κάνει αντικατάσταση ελικοπτέρου... 
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2007, 00:29:27 »

ναι ρε παιδιά - κάτι τέτοιο θα έγινε.

Η ερώτηση μου τώρα είναι η εξής: αν θέλει 50e η και περισσότερα για να το φτιάξω - μήπως να πάρο άλλο ένα oloklriro που κάνει 100??
    Η μήπως να πάρο ένα κάπως καλύτερο (ηλεκτρικό πάντα) αφού έχω μάθει να το έλεγχο και να το πηγαίνω όπου θέλω.

και αυτό είναι που με ξενερώνει ποιο πολύ - το ότι μόλις το είχα μάθει και ήμουνα στην καλύτερη φάση
    σκεφτείτε ότι το πρωί μου ήρθε και η "φλυκαμονε"2 από το courier και δεν πρόλαβα καν να κάνω μια video πτήση... κρίμα

περιμένω απάντηση.

Thanksss

nai re paidia - kati tetoio tha egine.

H erotisi mou tora einai i ekshs: an thelei 50e i kai perissotera gia na to ftiakso - mipos na paro allo ena oloklriro pou kanei 100??
    H mipos na paro ena kapos kalitero (ilektriko pada) afou exo mathei na to elenxo kai na to pigeno opou thelo.

kai auto einai pou me kseneronei poio poli - to oti molis to eixa mathei kai imouna stin kaliterh fash
    skefteite oti to proi mou irthe kai i flycamone2 apo to courier kai den prolava kan na kano mia video ptisi... krima

perimeno apadisi.

Thanksss
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Ιαν 2010, 11:09:44 από vtr » Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 29 Δεκ 2007, 01:11:24 »

καλησπέρα δημήτρη μην απογοητεύεσαι εγώ πλήρωσα 800 ευρώ για 2 ηλεκτρικά που τελικά δεν πέταξε κανένα από τα 2 ο ted και ο mard το ξέρουν τους έχω πει τι έπαθα!!!τα είχα μπροστά μου και δεν πετούσαν καν!!!οποτε μιας και είναι χριστούγεννα κανε ακόμα ένα δωράκι στον εαυτό σου 95 euro και μην "σκας" καθόλου εσύ να είσαι καλά www.myhelis.com είναι ότι καλύτερο στην ελληνική αγορά Thumbs up filika vagelis
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3
    Μεταπήδηση σε: