Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 21:44:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 21:44:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 111
    Συνολικά: 112
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3  (Αναγνώστηκε 24923 φορές)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Κυριακή, 3 Φεβ 2008, 23:29:55 »

To Proportional ελέγχει την σειρά - ταχύτητα με την οποία τα μοτέρ σου θα δουλεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να δουλεύουν ακριβώς το ίδιο ώστε να μην έχεις συμπτώματα όπως για παράδειγμα να γυρίζει το ελικόπτερο κυκλικά προς κάποια κατεύθυνση. Το Gain από την άλλη πλευρά ρυθμίζει την ευαισθησία του γυροσκοπείου και δεν έχει καμία σχέση με την τάση που έχει το ελικόπτερο σου να ακολουθεί λανθασμένα κάποια πορεία. To Gain το χρησιμοποιούμε όταν παρατηρούμε πως η ουρά ανταποκρίνεται ταχύτερα ή αργότερα απ' όσο πρέπει.

Τέλος, ο λόγος για τον οποίο το ελικόπτερό σου δεν είναι σταθερό, είναι πιθανότατα φαντάζομαι λόγω πρόσκρουσης και λόγω κάποιου "τραυματισμένου" εξαρτήματος. Μπορεί να είναι κάποιος άξονας, το flybar... τσέκαρέ το. Μια πρόχειρη διόρθωση είναι να προσπαθήσεις να διορθώσεις την τάση για αλλαγή πορείας από την τηλεκατεύθυνσή σου δίνοντας λίγο, λίγο το trim (είναι οι μικροί μοχλοί που έχεις από ένα, δίπλα και κάτω από κάθε στικ) προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που παίρνει το ελικόπτερο μέχρι να διορθώσει.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #76 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 00:25:40 »

Καλησπερα. Εχω ενα LAMA V3 και πριν λιγες μερες ειχα προβλημα με την ουρα εστριβε δεξια. Εστριψα λιγο αριστερα τo proportional και εφτιαξε. Σημερα λοιπον εχω καινουριο προβλημα. το ε/κ φευγει δεξια και πισω. Εκανα το proportional λιγο αριστερα και εφευγε η ουρα αριστερα. Το εκανα ξανα δεξια παλι πισω και δεξια. Μαλλον ηρθε η σειρα του GAIN αλλα σας ρωταω πρωτα γιατι δεν ειμαι σιγουρος. worry         Ευχαριστω.

κoiτα πρωτα εκει που κουμπωνουν οι ντιζες απο τα σερβο σου στο λεγομενο plate να ειναι καλα κουμπομενο οχι με τις ντιζες αλλα με το κατω του μερος (το πιανουμε και το πατα να δουμε αν δεν εχει ξεκουμπωσει)

το gain mhn to  πειραξεις δεν θα σου κανει τιποτα.τωρα οσο για να πισω που λες αν εχει φαει καμια τουμπα ισως να ξελασκαρε λιγο η θεση του σερβο σου αν δεν γινετε με το τριμ της τ/κ σου ανοιξε την ντιζα απο τα σερβο αυτο που κινει το μπροστα-πισω  απο το plate  και θα εισαι καλα.

FLY SAFE!
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    kiparisi
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #77 στις: Δευτέρα, 4 Φεβ 2008, 09:13:09 »

να προτεινω και εγω μια λυση επεειδη το αντιμετοπιζω συχνα αυτο το προβλημα .
    αλλαξε και τουσ 4 ελικεσ . και λιγο να εχουν σπασει στο δικο μου αλλαζει εντελοσ ο τροποσ που πεταει.
    Καταγράφηκε

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΟΥ ΟΛΩΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ
    DIMITRIS81
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #78 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 17:18:12 »

Ευχαριστω για την βοηθεια.

Μαλλον βρηκα το προβλημα. Οταν δινω λιγο γκαζι κρατωντας το ε/π στο χερι ειδα το κατω γραναζι να παιζει λιγο πανω-κατω και ο ελικας ο επανω παει λιγο δεξια-αριστερα ενω το πανω γραναζι και ο κατω ελικας δεν χανουν καθολου. Αρα παω για εσωτερικο αξονα και κατω γραναζι.
    Καταγράφηκε
    titanaki
    Aeromodeller Full Member

kineticdesign.gr

« Απάντηση #79 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 18:31:18 »

Έχω και εγώ ένα Λαμάκι και έχει διαρκώς τάση να φεύγει πρός τα πίσω και αριστερά από μόνο του.
    από την αρχή είχε αυτή την τάση, για να το κρατώ σταθερό μονίμα κρατάω λίγω πρός τα πάνω και δεξιά τα στίκ αφού με τα τρίμ δεν διορθώνεται.

δέν έχει πέσει ποτέ (ούτε ελικάκι δεν έχει χτυπήσει)

Πίστευά ότι είναι φυσιολογικό αφού πρόκειτε για ένα φθηνό ελικοπτεράκι με όχι τόσο καλά υλικά και ποιότητα κατασκευής.

Κοίταζα ωστόσο στο you tube ένα βίντεο το δείχνει να αιωρείτε και να μένει σταθερό σε χόβερ χωρίς χέρια (χωρίς κινήσεις στην Τ/Κ)
    στο δικό μου αυτό είναι αδύνατο αφου θα φύγει με την όπισθεν και θα κολλήσει όπου να 'ναί.

Με την μπαταρία δεν αλλάζει τίποτα δραματικά για να πώ ότι ευθείνετε αυτή όπως και να την βάλω.

Τι μπορώ να κάνω?
    Καταγράφηκε

mini titan
    mini titan full CNC
    Futaba 9 Super+2,4 module
    fotis_t
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #80 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 19:21:34 »

και εγω ειχα τα ιδια συμπτωματα καποια στιγμη,τελικα ηταν το εσωτερικο γραναζι ελειπαν καποια δοντια, μολις το αλλαξα ξαναηρθε στα φυσιολογικα του το v3.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #81 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 23:37:29 »

προσπαθησες να το ρυθμισεις απο τα  links*? (συδεσμοι μεταξυ  servo kai swashplate)* βιδωσε λιγο το δεξιο λινκ  και ξεβιδωσε το αριστερο μεχρι να φτασεις στο επιθυμητο σημειο
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #82 στις: Τρίτη, 5 Φεβ 2008, 23:59:47 »

προσπαθησες να το ρυθμισεις απο τα  links*? (συδεσμοι μεταξυ  servo kai swashplate)* βιδωσε λιγο το δεξιο λινκ  και ξεβιδωσε το αριστερο μεχρι να φτασεις στο επιθυμητο σημειο

Αυτο θα ηταν το πρωτο που θα επρεπε να κανεις συμφωνω απολυτος με τον με τον κωστα λεβεντη titanaki
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    rubadub
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #83 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 00:56:52 »

Πάιδες καλησπέρα, κτα'αρχήν ευχαρισ΄τω πολύ γιατί αν και ΄μόλςι σήμερα γράφτικα ότι έχεte γράψει στο forum με έχει βοηθήσει πολύ στις πρώτες (πρόσφατες) πτήσεις με το lama v3 μου. Αντιμετωπίζω ωστόσο πρόβλημα και θέλω την βοήθειά σας. έχει φάει κάποιοες πτώσεις φυσιολογικές που οδηγήσαν σε αλλαγή αξόνων, πτερυγίων, κτλ, και μετά απο αρκετά ρυθμίσματα. κατάφερα να το κάνω να πετάει σταθερά χωρίς χέρια στην τ/κ. Ωστόσο απο χθές δεν είναι τόσο σταθερό χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιοα σοβαρή πτώση, και ενώ στην αρχή είναι σταθερό, αν αποσυνδέσω την μπαταρία και την ξανασυνδέσω αμέσως φαίνεται να χάνει τις ρυθμήσεις του και φέυγει μπροστά δεξιά και η ουρά τρεμοπαίζει (δεξιά-αριστερά). Σταματάω, ρυθμίζω, ισιώνει, πετάω λίγο, αποσυνδέω-συνδέω και πάλι πρόβλημα. Ακόμα και με σταθερές τις ρυθμήσεις στην τ/κ δεν πετάει το ίδιο. Αυτό σημαίνει πρόβλημα στο 4-1?
    Ευχαριστώ και καλές πτήσεις σε όλους.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #84 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 01:29:59 »

συναδελφε   rubadub οι ρυθμισεις στο 4-1 γινονται χωρις την μπαταρια συνδεμενη.μετα την συνδεεις και αναλογα ξαναρυθμιζεις η οχι.
    Καταγράφηκε
    rubadub
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #85 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 01:37:01 »

Βασικά ρυθμίζω καμια φορά με την μπαταρία επάνω, αλλά πρίν δοκιμλασω τις αλλαγές αποσυνδέω και συνδέω για να τις πάρει. Κάνω μα....πατατα? Δεν μπορει να είναι οκ, να αποσυνδέω και 5'μετά να συνδέω και να έχωπρόβλημα...κάτι δεν μου κολλάει...
    Καταγράφηκε
    Tony D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #86 στις: Σάββατο, 9 Φεβ 2008, 02:50:37 »

Δυστυχώς έτσι είναι όλα τα lama.
    Είναι ένα φτηνό εκπαιδευτικό ελικόπτερο για να σε βάλει στο σπορ.
    Το 4-1 τα κάνει αυτά τα κόλπα.
    Οι ρυθμίσεις γίνονται με χώρις μπαταρία,δηλ reset.
    Και μετά συνδέεις την μπαταρία και το αφήνεις για να σεταρει χωρίς να κουνήσεις καθόλου το ελικόπτερο.
    Κάποιες φορές σεταρει λάθος και τότε πετάει όπως θέλει αυτό.
    Βγάλε την μπαταρία και ξαναπροσπάθησε. Thumbs up

Καταγράφηκε

There are 3 ways of doing a thing The right way,the wrong way and MY way
    DIMITRIS81
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #87 στις: Σάββατο, 1 Μαρ 2008, 19:33:19 »

Καλησπερα. Οταν φευγει η ουρα απο το LAMA αριστερα το φερνω με το τριμ μετα απο λιγο φευγει δεξια το ξαναφερνω  με το τριμ και μετα παλι τα ιδια πρεπει ρυθμισω με proportional και το τριμ στο κεντρο?        Ευχαριστω.
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #88 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 19:56:48 »

GEIOA ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ "ΜΑΙΜΕΓΑΛΙ" ΧΑΡΙ ΑΠΟ "ΚΑΠΟΙΟΝΗ" ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ LAMA ΒΞ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ DOULEUEIKOMPLE ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ TAMTISE ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΕΥ]"ΘΙΝΣΙ" ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΚΙ

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ PRPEI ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ TIO ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΤΟ GAIN TKAI ΤΟ PROPORTIONAL ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΑΣ ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

GEIOA SE OLOUS EIMAI KANOURGIOS STO SITE KAI THA ITHELA MAIMEGALI XARI APO KAPOIONH KAPOIOS NA ME VOITHISOUN SXETIKA ME TO LAMA V3 TO AGORASA METAXEIRISMENO KAI DOULEUEIKOMPLE KAPOIA STIGMI OMWS TAMTISE NA UPARXEI SIMA APO TI KATEY]THINSI STO ELIKOPTERAKI

TI AKRIVWS PRPEI NA KANW NA TIO FTIAXW ME TO GAIN TKAI TO PROPORTIONAL MOU LETE PERIMENW NEA SAS MI ME XEXASETE XW TRELATHEI POU DEN MOU LEITOURGEI
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:10:23 από vtr » Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:05:02 »

Αν το ελικόπτερο δεν λαμβάνει σήμα απο τον πομπό αυτό δεν έχει σχέση με τα gain ή proportional. Κάτι άλλο συμβαίνει. Καταρχήν τσέκαρε αν οι μπαταρίες του πομπού είναι εντάξει. Μετά κοίτα στο κάτω αριστερό μερος του πομπού αν πατάει σωστά στη θέση του ο κρύσταλλος της συχνότητας. Και στο δέκτη επίσης του ελικοπτέρου υπάρχει κρύσταλλος που γράφει τη συχνότητα. Κοίτα και αυτόν μήπως δεν πατάει καλά.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3
    Μεταπήδηση σε: