Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 00:57:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 00:57:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 116
    Συνολικά: 117
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3  (Αναγνώστηκε 24822 φορές)
    moure7
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:08:50 »

ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΟΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕ ΤΟ ΦΟΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΦΤΑΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ MY FRIEND ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΤΩΡΑ 1 ΒΔΟΜΑΔΑ "ΑΛΑΛ" ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ

OI MPATARIES TOIS KATEYTHINSIS EINAI KOMPLE TO FWRAKI EINAI ANAMENO STO KOKKINO PRWTO PRWTO NOMIZW DIXWS NA XERW POLLA APO AYTA OTI EINAI GEMATES OSO GIA TO KRYSTALLO PATAEI KALA MESA STO ELIKOPTERO DE XERW TI ALLO NA KANW TI ALLO MPOREI AN FTAEI MPOREIS AN MOU PEIS MY FRIEND SE PARAKALW PEDEUOMAI TWRA 1 VDOMADA ALAL DEN EXW VREI AKRI
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:16:41 από vtr » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #91 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:15:53 »

moure7 καλώς ήρθες στο forum.

Θά σε παρακαλέσω αφενώς να γράφεις Ελληνικά. Αν δυσκολεύεσαι υπάρχει κάτω απο το παράθυρο μηνύματος, αυτόματος μεταφραστής για τα greeklish.

Aφετέρου τα κεφαλαία γράμματα, δεν είναι ευχάριστα στο μάτι, και χαλάνε τήν ενότητα. 
    Προσπάθησε να πατήσεις το caps lock......   Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #92 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:18:18 »

ευχαριστώ και συγγνώμη δε θα ξαναγίνει απλώς αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει μια απάντηση περιμένω στο προβληματάκι με το lama β3
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #93 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:26:59 »

ευχαριστώ και συγγνώμη δε θα ξαναγίνει απλώς αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει μια απάντηση περιμένω στο προβληματάκι με το lama β3

ο.κ. Thumbs up
    Ας δούμε τώρα το πρόβλημα.  Γράφεις πιο πάνω, ότι το φωτάκι είναι αναμμένο στο κόκκινο.

Ανάβει κόκκινο μόλις συνδέσεις την μπαταρία;
    Αναβοσβήνει και μετά σταματάει κόκκινο η πράσινο.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #94 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:27:35 »

Μ'ία ερώτηση. Οταν λες δεν λαμβάνει σήμα εννοείς ότι δεν ακούει τίποτα ή τα σερβό που κινούνται με το δεξί στικ ακούνε και δεν ακούει το γκάζι?
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #95 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:30:17 »

συνδέω δηλαδή τι μπαταρία και  δεν κουνιέται tpt  ανοίγω τι "κατευτησι" κουνάω μοχλούς αλλα tp δεν κουνιέται tpt όλα νεκρά τι ακριβώς έχει γίνει τι φτάiει ξέρεις na μου πεις
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #96 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:38:40 »

Καταρχήν να ξέρεις ότι η σωστή σειρά εκκίνησης είναι ότι ΠΡΩΤΑ ανοίγεις πομπό και ΜΕΤΑ συνδέεις την μπαταρία στο ελικόπτερο. Κατά την απενεργοποίηση κάνεις το ανάποδο. ΠΡΩΤΑ αποσυνδέεις την μπαταρία και τελευταίο κλείνεις τον πομπό. Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να φύγει το ελικόπτερο γκαζώνοντας ανεξέλεγκτα.
       Από κει και πέρα βέβαια έστω και με την αντίστροφη σειρά θα έπρεπε το ελικόπτερο να ακούσει τον πομπό οπότε αν οι μπαταρίες και οι κρύσταλλοι είναι εντάξει δεν μένει παρά το ενδεχόμενο κάποιας βλάβης είτε στον πομπό είτε στην ηλεκτρονική μονάδα 4 σε 1 του ελικοπτέρου.
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #97 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 20:42:11 »

για πες μου τι ακριβώς να κάνω τι μπορώ να κάνω εγώ δίχως να επισκεφτώ ένα που να ξέρεις μπορείς να μου πεις
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #98 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:05:54 »

Αν υπάρχει ηλεκτρονικό πρόβλημα στον πομπό ή στο 4 σε 1 δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις και τίποτα. Θα πρέπει να το πας σε κάποιο μοντελομάγαζο να το κοιτάξουν.
        Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα καινούριο σετ κρυστάλλους για πομπό και δέκτη και να ξαναδοκιμάσεις γιατί δεν αποκλείεται το όλο πρόβλημα να προκαλείται από κάποιον ελαττωματικό κρύσταλλο.
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #99 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:13:06 »

πες μου φιλε μου που μπορώ να βρω κρυστάλλους για πομπό και δεχτεί και από πιο online κατάστημα να βρω και αν μπορείς σε παρακαλώ να μου τους ονομάσεις πως λέγονται ακριβώς gt όπως και μονσό σου θα κατέλαβες δε γνωρίζω πολλά απλώς μου άρεσε το αεροπλανάκι και το αγόρασα αλλα επειδή μάλλον με κορόιδεψε αυτός που μου το πούλησε prpei να βρω τώρα άκρη και ενοχλώ εσένα σε ευχαριστώ πάντως φιλε μου που με βοηθάς
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #100 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:28:44 »

Το λάμα είναι πολύ συνηθισμένο ελικόπτερο. Σε οποιοδήποτε μοντελομάγαζο να πας θα έχουν και κρυστάλλους και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί. Κι επειδή απότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει αρκετή γνώση επί του θέματος καλύτερα να πάρεις το ελικόπτερο μαζί με όλα του τα τσαμπράγκαλα και να πας σε κάποιο μοντελομάγαζο να το κοιτάξουν χωρίς να επιχειρήσεις τίποτα αλχημείες γιατί θα προκαλέσεις χειρότερη ζημιά.
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #101 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:33:13 »

αν τοποθετήσω κάτι άλλους κρυστάλλους που έχω ήδη εγώ και τους αντικαταστήσω με τους παλιούς που τώρα ήδη δε δουλεύει το ελικοπτεράκι θα υπάρχει πρόβλημα θα ίαινε συμβατοί η όχι
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #102 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:40:09 »

Αν οι κρύσταλλοι είναι διαφορετικού κατασκευαστή ενδέχεται και να μην είναι συμβατοί. Και φυσικά εννοείται ότι πρέπει αν είναι της ίδιας μπάντας. Το ελικόπτερο έχει πομπό και δέκτη που τα κυκλώματά τους είναι κατασκευασμένα να δουλεύουν στη μπάντα των 35ΜΗΖ και οι κρύσταλλοι που έχεις αν δεν είναι και αυτοί στην μπάντα των 35ΜΗΖ αλλά είναι για παράδειγμα στα 27 ή στα 40 ή στα 72 δεν πρόκειται εξ υποθέσεως να δουλέψουν. Αλλά και στους 35 να είναι δεν είναι απαρραίτητο ότι θα είναι συμβατοί αν δεν είναι του ίδιου κατασκευαστή δηλαδή της E-Sky.
    Καταγράφηκε
    moure7
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #103 στις: Κυριακή, 23 Αυγ 2009, 21:54:17 »

έγινε φιλε μου θα το κοιτάξω όπως ακριβώς το λες σε ευχαριστώ πολύ θα επικοινωνήσω ξανά όταν βρω άκρη από αύριο που οιωνέ ανοικτά τα μαγαζιά
    Καταγράφηκε
    Sandhill
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #104 στις: Τρίτη, 3 Νοε 2009, 09:53:36 »

Καλημέρα και καλός σας βρήκα !

Μετά από μερικά χρόνια αποχής από το μοντελισμό (τ/κ buggy,σκάφη & πολλά στατικά μοντέλα...) σκέφτομαι να επανέρθω με κάτι που με ενδιέφερε ανέκαθεν.
    Τα ελικόπτερα...
    Μετά από μια μικρή έρευνα (σε αυτό το forum αλλά και γενικότερα) σκέφτομαι να ξεκινήσω αγοράζοντας ένα E-Sky Lama V3.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας στα παρακάτω:
    Πόσο ρεαλιστικός είναι ο εξομοιωτής που περιλαμβάνετε στο συγκεκριμένο πακέτο αγοράς ?
    Η χρήση του εξομοιωτή είναι συχνή από αυτούς που έχουν εμπειρία/αίσθηση με τις τηλεκατευθύνσεις (έστω και αυτές των αυτοκινήτων ή των σκαφών) ?
    Αγοράζοντας αργότερα ένα καλλίτερο εξομοιωτή,υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατός με την τηλεκατεύθυνση της E-Sky ?

...Τελικά το "Lamaκι" είναι η "καλλίτερη" επιλογή ?! (Iσως η κλασικότερη αμφιβολία/ερώτηση του αρχάριου  )

Ευχαριστώ !

« Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Νοε 2009, 10:14:10 από Manolis.M » Καταγράφηκε

Μανώλης
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7] 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχαριος και LAMA V3
    Μεταπήδηση σε: