Καλες και η lipo και τα ubec και δεν χρειαζονται να της φορτωνης σε καθε πτηση οπως και η lipo που βαζεις στην τηλεκατευθηνση και ξεχνας να την φορτησεις για κανεναν μηνα και ολα καλα.
Ομως ετσι δεν υπαρχει ελεγχος πουθενα ουτε στο μοντελο ουτε στην τηλεκατευθηνση.
Γιατι ? το περνεις [το μοντελο] και πας κατευθιαν για πτηση σκεπτομενος εχω lipo παντου οποτε εχω ρευμα αρκετο για δυο πτησουλες και αν μεινω τα φορτιζω τσακ μπαμ στο μοντελοδρομιο με τον γρηγορο φορτηστη μου στα πολλα amper και ετοιμος για αλλες δυο πτησουλες.
Εαν ομως ειχατε nmh μπαταριες στο αεροπλανο και στην τηλεκατευθηνση θα επρεπαι να της φορτησεται απο βραδης οποτε θα ρηχναται και μια ματια στο αεροπλανο μηπως εχει κατι για να το φτιαξεται οπως και στην τηλεκατευθηνση να διαπυστοσεται την καλη λειτουργεια της.
Γιατι τα αναφερω ολλα τα παραπανω καλη και η καινουργια τεχνολογια αλλα σε καποια πραγματα μπορουμε να μηνουμαι παραδοσιακι.
Εχω πανω απο 30χρονια στον αερομοντελισμο και η πειρα με δηδαξε καποια πραγματα οτι οσο ποιο πολλα χλαπατσημπαλα φορτωνεις το μοντελο σου τοσο ποιο ευκολο ειναι να σου παθει καποια βλαβη ηλεκτρονικη απο αστοχεια σε μια κοληση μεχρει να σου παρει φωτια απο μια lipo.
Ετσι το μηνυμα μου ειναι nmh μπαταριες [αλοστε ολες οι τηλεκατευθηνσεις με nmh μπαταριες ερχονται και μετα της βαζουν lipo?

]
σε μοντελα και τηλεκατευθηνσεις και αφηστε τα bec και τα σηναφη για τα κινεζακια.
οσο για την καλη λειτουργια των μπαταριων ειναι η αργη φορτηση.
Και παντα οταν τοποθετουμε την μπαταρια στο μοντελο την τηληγουμε με αφροδη υλικο για να μην υπαρχουν τριβες και κακωσης και σε καποια πτωση να προφηλαχτη απο τα χτηπηματα το τονιζει και καθε manual του μοντελου που αγοραζεται και εκει ακομα nmh μπαταριες εχει στην εικονα.
Εγω τα εγραψα τωρα ο καθενας κανει την επηλογη του .
Φιλικα Γιωργος