Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.500 μηνύματα σε 12.377 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 21 Μαΐ 2026, 00:39:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 21 Μαΐ 2026, 00:39:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 00:39]

[Χθες στις 20:27]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:35]

από Markhelis
    [Τρίτη, 19 Μαΐ 2026, 18:26:36]

από kon
    [Δευτέρα, 18 Μαΐ 2026, 14:51:29]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309500
    Σύνολο θεμάτων: 12377
    Online σήμερα: 84
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορα Quadcopter απο αρχαριο!  (Αναγνώστηκε 4370 φορές)
    PetranPireotis
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2014, 23:31:23 »

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι νεος εδω μεσα και να λεμε την αληθεια ο μονος λογος που μπηκα ηταν γιατι θελω να ρωτησω 5-6 πραγματα για τα περιβοητα quadcopter. Ειναι το χομπι μου η φωτογραφια και θα θελα να παρω ενα τετρακοπτερο γιατι λιγοτερο στοιχιζει να παρεις ενα τετοιο παρα να κανεις μια αεροφωτογραφιση  laugh  εχω  βρει απο φιλο μου σε πολυ καλη τιμη το dji phantom 1 (και με αρκετες δοσεις ,συνολικη τιμη καπου 420 με 430),αλλα μονο το 4κοπτερο και το χειριστηριο προφανως .... Μπορει να μου πει κανεις  τα εξης

1.τι θελω ακομα για να ειναι οκ για να πεταξει και τι κοστος
    2.πως θα βλεπω που πηγαινει?υπαρχει δυνατοτηα σε samsung galaxy η iphone
    3.ποια καμερα προτεινετε να παρω?

Αν υπαρχει κατι αλλο που πιστευετε δεν ανεφερα, η αν υπαρχει κατι που θα ηταν καλυτερο ακομα να παρω....

Εμενα με νοιαζει να πεταει ας πουμε μεχρι 150 μετρα υψος (max200)

Ευχαριστω εκ των προτερων και καλως σας βρηκα!
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 00:40:18 »

Καλησπερα σε ολους! Ειμαι νεος εδω μεσα και να λεμε την αληθεια ο μονος λογος που μπηκα ηταν γιατι θελω να ρωτησω 5-6 πραγματα για τα περιβοητα quadcopter. Ειναι το χομπι μου η φωτογραφια και θα θελα να παρω ενα τετρακοπτερο γιατι λιγοτερο στοιχιζει να παρεις ενα τετοιο παρα να κανεις μια αεροφωτογραφιση  laugh  εχω  βρει απο φιλο μου σε πολυ καλη τιμη το dji phantom 1 (και με αρκετες δοσεις ,συνολικη τιμη καπου 420 με 430),αλλα μονο το 4κοπτερο και το χειριστηριο προφανως .... Μπορει να μου πει κανεις  τα εξης

Αν υπαρχει κατι αλλο που πιστευετε δεν ανεφερα, η αν υπαρχει κατι που θα ηταν καλυτερο ακομα να παρω....

Χωρίς να ξέρω το φίλο και χωρίς να έχω ίχνος διάθεσης να τον προσβάλω
    το παράδειγμα του είναι αυτό που θα μας κατάβαση όλους κάτω ...

Για να δείτε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα δεν ρωτάει καν εάν πρέπει να ξέρει να πετάει το θεωρεί εύκολο και παιχνίδι.
    Στο τέλος  θα λέμε καλά κάνει η αστυνομία και μαζεύει οποίον βρει μπροστά της και δεν αναφέρομε στους δρόμους...

Φίλε μου έχεις ιδέα πως πετάει αυτό ... έχεις ιδέα ποιο μέρος είναι το μπρος και ποιο το πίσω ... έχεις ιδιεα οτι άμα χάσει τους δορυφόρους και τους αυτοματισμούς
    θα πρέπει να το πετάξεις στο χέρι .... αν το προλάβεις δλδ ...
    η είσαι και εσύ θύμα των παραπλανητικών διαφημίσεων οτι πετάνε μόνα τους

Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    http://www.facebook.com/pages/Watchers-Fpv/133379920096512?v=wall
    PetranPireotis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 09:48:51 »

Επειδη ειμαι και εγω Πειραιωτης και σας παρακολουθω μεσω fb ,καταρχην προς τα τι αυτος ο εκνευρισμος...?
    Εχω πεταξει 2 φορες και να λεμε την  αληθεια αρχικα τα χρειαστηκα,αλλα μετα μου εξηγησαν τι παιζει ....  Απλα επειδη παει και καιρος (το καλοκαιρι το πεταξα) δε θυμαμαι τι ειχε πανω ολο το qc ,και επειδη ολο και κατι μπορει καλυτερο να εχει βγει ρωταω....

υ.γ. φιλικα παντα αυτα που γραφα Γενικοτερα χαλαρωστε...βλεπω και απο τη σελιδα σας...μια εριστικοτητα...λετε και ειστε ο mr special και ολοι οι αλλοι ειναι χαζοι!! Με καθε σεβασμο ολα αυτα...κανει κακο σε σας και οχι στους αλλους.οσο επαγγελματιας και εαν ειστε ( Εχω δει τις δουλειες σας και ειναι  Thumbs up  Thumbs up και ειναι κριμα να βγαζετε αυτη τη κακια )
    Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 10:16:13 »

Επειδη ειμαι και εγω Πειραιωτης και σας παρακολουθω μεσω fb ,καταρχην προς τα τι αυτος ο εκνευρισμος...?
    Εχω πεταξει 2 φορες και να λεμε την  αληθεια αρχικα τα χρειαστηκα,αλλα μετα μου εξηγησαν τι παιζει ....  Απλα επειδη παει και καιρος (το καλοκαιρι το πεταξα) δε θυμαμαι τι ειχε πανω ολο το qc ,και επειδη ολο και κατι μπορει καλυτερο να εχει βγει ρωταω....

υ.γ. φιλικα παντα αυτα που γραφα Γενικοτερα χαλαρωστε...βλεπω και απο τη σελιδα σας...μια εριστικοτητα...λετε και ειστε ο mr special και ολοι οι αλλοι ειναι χαζοι!! Με καθε σεβασμο ολα αυτα...κανει κακο σε σας και οχι στους αλλους.οσο επαγγελματιας και εαν ειστε ( Εχω δει τις δουλειες σας και ειναι  Thumbs up  Thumbs up και ειναι κριμα να βγαζετε αυτη τη κακια )

Καλημερα ... να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά ότι δεν έχω κάτι προσωπικό και ούτε είμαι ο mr special όπως λες...

Δεν είναι εκνευρισμός είναι αγανάκτηση και ανησυχία γιατί έχουν γίνει πολλα τα περιστατικά σχετικά με αυτά.
    Δύστυχος δεν υπαρχή νομικό πλαίσιο και ακόμα πιο δυστυχώς εμείς φροντίζουμε να μην ενημερώνουμε σχετικά μάλλον τα μαγαζιά κάνουν το αντίθετο

Είναι σαν να πάρω εγώ μια φωτογραφική μηχανή και να βγάζω φώτο ... σίγουρα είναι εύκολο να πατάς το κουπιά αλλά αμα βρεθώ
    να πρέπει να το κάνω manual σίγουρα δεν πρόκειται να βγάλω τίποτα ... παράδειγμα προσαρμοσμένο στο Hobby soy ...

Το σωστό είναι να μάθεις να πετάς να σπάσεις με ασφαλιεα και μετά να αρχίσεις να ψάχνεις ... αυτό όμως θέλει χρόνο και πολύ χρήμα ειδάλλως θα
    έχεις στα χεριά σου μια ’φονική μηχανή’  που είναι θέμα χρόνου και τύχης πότε θα τρέχεις.

Το είπες και μόνος σου ... ’’Εχω πεταξει 2 φορες και να λεμε την  αληθεια αρχικα τα χρειαστηκα,αλλα μετα μου εξηγησαν τι παιζει ....  ’’
    Θεωρείς λοιπόν οτι είσαι έτοιμος να πετάξεις και να πας στα 200 μετρά !!! και ακόμα περισσότερο να ξέρεις τι κάνει το coptero ?
    Σε ενημέρωσε ο φίλος σου σχετικά με αυτό η σου είπε έλα μωρέ εύκολο είναι και θέλει να απλώς να το πουλιση ?

Δεν είσαι μόνο εσυ ... άμα ψάξεις στο forum θα βρεις αρκετές ερωτήσεις του στυλ ... είμαι φωτογράφος θέλω να πάρω ενα quad !!!
    Μιλάω στο πρώτο πρόσωπο άλλα είναι γενικά αυτά που λέω και οχι προσωπικά.

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 10:29:19 από wizard » Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    PetranPireotis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 11:20:46 »

Καλημερα !!!

Ισως και γω να ημουν λιγο εριστικος, αλλλα απλα τα εχω δει ολα τα τελευταια χρονια που ασχολουμαι με το hobby της φωτογραφιας . Επαγγελματιες που κανουν σαν να μη πω τι γιατι νομιζουν οτι τους τρωμε τη δουλεια με μια compact κτλ... Για αυτο και εχω γινει καπως επιφυλακτικος  idiot2  Η αν μιλαμε για τον Πειραια αλλοι Πειραιωτες που μιλανε για "αποκλειστικοτητες" οταν εχει βουηξει ο κοσμος... Δυστυχως ετσι ειμαστε οι Ελληνες...  Cheesy Θελουμε να το παιξουμε καποιοι . Sorry και παλι αν ειπα κατι παραπανω..
    Απορια που ειχα παντα ειναι αν υπαρχουν νομικα κολληματα για αυτους που πετανε... Θεωρητικα και στα λιμανια απαγορευεται κανεις να φωτογραφησει,αλλα κατεβαινουνε/με κατα ορδες και σπανια μας λενε τιποτα... Φυσικα κανεις δε θα παει να περασει το qc πανω απο ΣΝΔ και ΝΔΑ μιλωντας για Πειραια για παραδειγμα αλλα γενικοτερα επειδη δε το κατεχω τι γενικοτερα προβληματα υπαρχουν?

Κοιταω να παρω qc , δε σημαινει οτι θα το αγορασω ντε και καλα  Azn γιατι ουτως η αλλως το θελω για προσωπικη χρηση (hobby φωτογραφισης οπως το καταλαβατε πολυ καλα)

Καταγράφηκε
    wizard
    Aeromodeller Hero Member

../../..

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 12:18:33 »

Δεν ειναι θέμα εάν θα πάρει κάποιος την δουλειά η οχι  ετσι και αλλιώς είναι αρκετά δύσκολο ...
    Είναι θέμα ότι είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με το πτητικό κομμάτι και θα κάνει ζημιά σε όλο το Hobby.

Μου έτυχε κάποιος με ακριβό hex να μην ξέρει ποιο είναι το εμπρός και ποιο το πίσω και να θέλει ντε και καλά να πετάξει
    γιατί του είπαν οτι είναι εύκολο ... Ναι είναι εύκολο όταν όλα δουλεύουν σωστά και η συνθήκες είναι τέλειες.
    Σε αλλο νήμα γινετε λογο για το GPS και κάποιος φίλος ειπε οτι έπιανε μέχρι 4 sat. Για ρώτα να δεις πετάει με 4 sat? και εαν τους χάσει στην πτήση ?

Φωτογράφος που πηρε phantom του έπεσε γτ δεν ήξερε το seq  απο τα flash light .... αατεια πράγματα αλλά ταυτόχρονα πολύ σοβαρά

Τώρα για το νομικό πλαίσιο άστα ... είναι μπερδεμένο εως ανύπαρκτο και γίνετε ακόμα χειρότερο απο της   που κάνουμε και εμείς.
    Ελπίζω να βρεθεί λύση γρήγορα για να μπορούμε να ασφαλιστούμε κιόλας.

Σε γενικές γραμμές επειδή τα έχει μάθει πολύ κόσμος και με τα σαΐνια τουε δημοσιογράφους νομίζουν οτι εισαι τρομοκράτης, να ξέρεις οτι έχεις πολλές πιθανότητες να σε μαζέψουν.
    Επίσης έχεις και την μήνυση στο τσεπάκι για παραβίαση του νόμου 2472 περί προσωπικών δεδομένων ..
    Γιαυτό με βλέπεις τόσο αγανακτισμένο

θα σου πρότεινα να μάθεις να πετάς πρώτα ενα Heli μικρο να πάρεις μια ιδέα τι γίνετε
    Καταγράφηκε

Planes Have Soul   .....
    Καντε Like  εαν θελετε
    ΜΑΥΡΟΣ79Β
    Aeromodeller Full Member

ΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ- ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2014, 17:15:58 »

Φιλε μου καλησπερα........κανενας δεν γεννηθηκε  να τα ξερη ολα......Για ολα τα πραγματα υπαρχη παντα  η πρωτη φορα......Αγορασε το φαντομακι σου,και σε συνδυασμο με την φωτογραφια κανε  τα χομπυ σου δημιουργικα........Λυσεις και βοηθεια θα βρης  μεσα απο το φορουμ...... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..... Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΖΗΤΩ Ο ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
    NIK THE GREEK
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 8 Νοε 2014, 02:25:37 »

Καλώς όρισες στον υπέροχο κόσμο του αερομοντελισμου κάμερα θα σου συνιστούσα την gopro και θα χρειαστείς πομπό δέκτη και οθόνη για fpv αλλά πριν να κάνεις όλα αυτά καλό είναι να εξασκηθείς πρώτα σε ένα εξομοιωτή να μάθεις να χειρίζεσαι ελικόπτερο η τετρακοπτερο (τον ίδιο χειρισμό έχουν απλά στο multi πρέπει να ξέρεις πού είναι η ουρά)έπειτα να προχωρήσεις στην αγορά ενός μικρού πχ hubsan η κάτι παρόμοιο και να εξασκηθείς στην πράξη, με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσεις χρήμα και όταν λέμε χρήμα εννοούμε πολύ χρήμα γιατί σκέψου μόνο ότι εάν παραλείψεις όλα αυτά τα βήματα και πάρεις κατευθείαν το φαντομ και έχεις μια καλή πτώση και χαλάσει ο κοντρολερ πχ. 200 ευρώ δεν σου φτάνουν να το φτιάξεις,φαντάσου να είχες και gopro επάνω και να έσπαγε και εκείνη...Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η ασφάλεια η δική σου και των γύρω σου γι αυτό και χρειάζεται να μάθεις πρώτα εικονικά δηλαδή σε εξομοιωτή και μετά με ένα μικρό.Το πιο μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ότι σκεφτόμαστε πρώτα την τσέπη μας και μετά την ασφάλεια γι αυτό και ανέφερα τα λεφτά πρώτα και μετά την ασφάλεια αν και θα έπρεπε να το κάνω ανάποδα απλά επειδή είμαστε Ελληναρες και λέμε τι μπορεί να πάει στραβα?αλλά αν πάει μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε...Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολυλογια μου απλά θέλω να βοηθήσω ένα νεοεισερχομενο αερομοντελιστη να μην κάνει τα ίδια λάθη με εμένα που ξεκίνησα με ηλεκτρικά ελικόπτερα και έδωσα τα άπειρα λεφτά να τα φτιάχνω μετά από πτώσεις...Φιλικά Νίκος,
    και να θυμάσαι πάνω από όλα η ασφάλεια η δική μας και των γύρω μας
    Καλό ξεκίνημα
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Διάφορα  |  Drones - Multicopters - Πολλαπλών στροφείων (Συντονιστής: kolotoympas)  |  Θέμα: Αγορα Quadcopter απο αρχαριο!
    Μεταπήδηση σε: