Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.432 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:56:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:56:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309432
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κινέζικα σέρβο και οι επι-πτώσεις τους  (Αναγνώστηκε 21044 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« στις: Τρίτη, 20 Νοε 2007, 21:06:21 »

Σχετικά με τα κινέζικα,

αισθάνομαι υποχρεωμένος να αναφέρω, ότι ένας φίλος είχε πτώση μηχανοκίνητου από ένα κινέζικο σέρβο στο rudder.

Κατά τη γνώμη μου 10% φταίει ο φίλος που το αγόρασε και 90% φταίει αυτός που το έφερε και του το πούλησε (εν Ελλάδι)

Αγαπητοί φίλοι σταματήστε να ψάχνετε σαν πεινασμένοι λύκοι το φθηνότερο ηλεκτρονικό.

Το θέμα δεν είναι πόσο θα είναι το άμεσο χρηματικό κόστος μιάς απώλειας μοντέλου, αλλά ποιά εκτεταμένη συνέπεια μπορεί να έχει αυτό.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 07:40:36 »

Αγαπητοί φίλοι σταματήστε να ψάχνετε σαν πεινασμένοι λύκοι το φθηνότερο ηλεκτρονικό.

Το θέμα δεν είναι πόσο θα είναι το άμεσο χρηματικό κόστος μιάς απώλειας μοντέλου, αλλά ποιά εκτεταμένη συνέπεια μπορεί να έχει αυτό.

Πολύ σωστά!
    Δείτε και τον ένοχο: Το ένα καλώδιο του ποτενσιόμετρου (κόκκινο) κόπηκε την ώρα της πτήσης. Το σέρβο κόλλησε σε ακραία θέση. Το Rudder τερμάτισε και το Sportster μπήκε σε περιδίνηση. Η τάση γονάτισε και χάθηκε ό έλεγχος.
    Κατά τον έλεγχο, μετά τη συντριβή, έσπασε ένα δόντι από το μεγάλο γρανάζι που δεν άντεξε άλλο την πίεση και το μοτέρ συνέχισε να γυρίζει.
    Όλα τα καλώδια είναι πολύ σκληρά για τη διατομή τους και έχουν μόνο πέντε κλώνους. Το τραγικό είναι ότι η πλακέτα δεν είναι στερεωμένη, αλλά βρίσκεται στον αέρα και έτσι τα καλώδια απορροφούν όλους τους κραδασμούς.

* china_.JPG (56.02 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 800 φορές.)

* china2_.JPG (55.13 KB, 640x468 - εμφανίστηκε 810 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 08:50:46 από evan » Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 10:37:41 »

Πολύ σωστά!
    Δείτε και τον ένοχο: Το ένα καλώδιο του ποτενσιόμετρου (κόκκινο) κόπηκε την ώρα της πτήσης...

Μάλλον είναι λίγο άσχετο, αλλά θα ήθελα να ξέρουμε τον τύπο του συγκεκριμένου servo για να προσέχουμε.
    Για την WFLY, συμφωνώ ότι σε λίγο καιρό θα δείξει.

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 15:49:16 »

... αλλά θα ήθελα να ξέρουμε τον τύπο του συγκεκριμένου servo για να προσέχουμε.

Τύπο, τι τύπο; Σου αρκεί μία φωτογραφία;  Grin

* china3.JPG (49.88 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 728 φορές.)
    Καταγράφηκε

evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 15:53:26 »

Και για να μην είμαστε άδικοι με τους Κινέζους, δείτε την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής ενός φθηνού, κινέζικου σέρβο, αγορασμένου από γνωστό κατάστημα της Άπω Ανατολής

* china4.JPG (75.01 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 730 φορές.)
    Καταγράφηκε

ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 16:29:16 »

Ευχαριστούμε για την ανεξαρτητοποίηση του θέματος.

Για να μην είμαι κι εγώ άδικος, θέλω να πώ ότι χρησιμοποιώ Naro και Pico servos της GWS και σε ηλεκτρικό και σε μικρό θερμικό αεροπλάνο εδώ και καιρό χωρίς πρόβλημα.
    Όταν έσπασαν δύο σε πτώση (από στραβομάρα μου) τα άνοιξα και μου φάνηκαν προσεγμένες κατασκευές. Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλες κινέζικες μάρκες για να ξέρω.
    Αυτό το "no name" όμως είναι φοβερό laugh
    Μάλλον ήξεραν τι έφτιαχναν και δεν ήθελαν να ξέρει κανείς το όνομά τους...
    Κρίμα για το μοντέλο.

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 17:25:51 »

Κατά τη γνώμη μου 10% φταίει ο φίλος που το αγόρασε και 90% φταίει αυτός που το έφερε και του το πούλησε (εν Ελλάδι)

Κατά τη δική μου γνώμη 90% φταίει ο φίλος που το αγόρασε και 10% φταίει αυτός που το έφερε και του το πούλησε (εν Ελλάδι).....
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 17:44:45 »

Νομιζω οτι το δικαιο ειναι καπου αναμεσα τελικα ...απλα κατι εντελως ανωνημο ισως να εναι οκ ισως μας στοιχισει ενα μοντελο ,κεφαλι ,αμαξι κτλ .Δεν αξιζει ,αλοστε ενα απλο 3.5-4 κιλα σερβοFUTAPA-HITEC  δεν κaνει δα και τοσα λεφτα πια 
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 18:32:14 »

"Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια" 

Οπως επίσης υπάρχουν και κινέζικα σέρβο που πάνε μια χαρά. Εξ' άλλου που κατασκευάζονται όλα τα φθηνά "επώνυμα";

Δεν είναι όλοι οι Κινέζοι ίδιοι. Αγοράζεις κάτι και σου βγαίνει καλό, λες μπα καλά είναι και την πατάς με κάτι διαφορετικό. Κάποιου του βγαίνει κάτι σκάρτο μπα λέει για πέταμα είναι όλα. Η αλήθεια βρίσκεται ανάμεσα. Υπάρχουν κινέζικα με μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα τους. Πιστεύω ακόμα οτι μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι σημαίνει 1.329.349.388 πληθυσμός.

Τα κινέζικα γενικά γίνονται κάθε μέρα καλύτερα και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δεκαετία του 60: " Καλά τρελλός είσαι και θες ν' αγοράσεις γιαπωνέζικο αυτοκίνητο;"

Δεκαετία του 80: Αγόρασα αρχές του 1980 μια Thunder Tiger για δοκιμή, φθηνή ήταν. Δεν μπορούσε να δουλέψει ούτε ένα λεπτό, υπερθερμαινόταν και φράκαρε, σε βάση στρωσίματος μάλιστα. Είπα να την πετάξω, τελικά την άνοιξα και έκοβα για κάμποση ώρα γρέζια, λείανση πολλών τμημάτων, παλιό Scotch Βright κ.α.. Μετά δούλεψε.

Τι λέμε σήμερα;

Το ίδιο θα γίνει και με τα κινέζικα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 18:33:42 »

Έτσι είναι όπως τα λέτε. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο Κυρμπέση, όσο σκληρό και αν είναι.  

Τέλος πάντων, η περιέργεια έμφυτη, η γνώση είναι δύναμη, και το Sportster έτοιμο. Thumbs up

* sportster.JPG (112.25 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 683 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 19:01:34 από evan » Καταγράφηκε

sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 18:59:39 »

Άντε καλοπέταχτο. Οι νεότεροι ας έχουν τους πειραματισμούς μας σαν παράδειγμα και ας πράξουν το καλύτερο  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 19:15:35 »

Καλησπέρα σας .

Θέλω να συμφωνήσω με τα γραφόμενα του Κώστα του Κωστόπουλου και να σημειώσω και εγώ ένα παράδειγμα .
    Όταν είχαν αρχίσει να έρχονται τα Κορεάτικα αυτοκίνητα ΚΙΑ , κανείς Δέν έλεγε ένα καλό λόγο . Σήμερα η ίδια εταιρεία έχει καταλάβει ένα μεγάλο μερίδιο της Αγοράς .
    Το 2003 είχα δεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής ένα τζιπάκι μάρκας SsangYong . Και μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί Δέν ήξερα την ύπαρξη αυτής της εταιρείας . Μία απο αυτές τις μέρες θα υπάρξουν αντιπροσωπείες και στα μέρη μας ...

Δέν υπάρχει ποτάμι αυτή τη στιγμή στην Κίνα που να Μήν έχει μολυνθεί . Περιοχές ολόκληρες και χωριά δίπλα σε αυτά έχουν αυξήσει τα κρούσματα Καρκίνου κατά πολύ . Και όλα αυτά λόγω της Βιομηχανικής επανάστασης . Απο την άλλη σκέφτεται κανείς πώς σωστά υπάρχει δουλειά , όσο μικρή και άν είναι αυτή , για τους ανθρώπους εκεί αφού είναι Τόσοι Πολλοί .

Εγώ πρώτος θέλω για κάθε 10.000 euro που φεύγουν σε Κίνες και Αμερικές , 100 απο αυτά να μένουν στη χώρα μας .

Ανοίξατε όμως ένα Πολύ Γενικό θέμα . Ακόμη και μεγάλες , επώνυμες φίρμες φτιάχνουν πλεόν τα προιόντα τους εκεί . Στο τέλος προσωπικά πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιου τύπου Διαλογή πρίν μπεί το αυτοκόλλητο και έτσι γίνεται ο διαχωρισμός . Άν προσέξουμε το εξωτερικό 'καλούπωμα' του πλαστικού καλύματος , ίσως να δούμε ομοιότητες αγνώστων με ... άλλων 'γνωστών' της αγοράς . Άν ψάξουμε παραμέσα , είμαι βέβαιος πως οι ομοιότητες θα πληθύνουν .

Δέν φτάνει λοιπόν να κατηγορούμε έτσι αόριστα . Πρέπει Συγκεκριμένα να κατονομάζουμε τα προιόντα . Μακριά απο ΕΚΕΙΝΟ που το φέρνουνε απο ΕΚΕΙ . Και μήν μου πείτε πώς πάλι φταίνε οι Έλληνες Επαγγελματίες ...

ΕΜΕΙΣ φταίμε γιατί Δέν θέλουμε πιά το ποιοτικό . Μιά ματιά στις εκπομπές και τις ταινίες που παρακολουθούμε στην τηλεόραση για παράδειγμα και γίνεται άμεσα Αντιληπτό .
    Υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ μας που ψάχνονται για το ένα Euro πάνω-κάτω όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Κος Γιάννης στην αρχή . Και χάνονται στα Αμέτρητα sites και τρελαίνονται απο τους Απέραντους κωδικούς που έχουν δημιουργήσει για τα LogIn ...
    Tα μοντελιστικά μαγαζιά θα γίνουν σιγά-σιγά παιχνιδομάγαζα και εν κατακλείδι θα χάσουν τον Άνισο αγώνα με τα Τεράστια κεφάλαια των απανταχού Jumboλότελα ανάξιων μοντελιστικά αλυσίδων ... ψυχαγωγίας .

Kαι στο τέλος όλοι μαζί χάνουμε το Ήθος και την Αξία μας . Καλά να πάθουμε .

DM

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 19:26:06 »

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ πάλι λέω, ότι δεν έχει σημασία το που κατασκευάζεται κάτι. Αν δηλαδή είναι στη Γερμανία, στην Αμερική, στην Κορέα, στην Κίνα, στην Ταιβάν. Στο κάτω κάτω, όπως πολύ σωστά λέει και ο κύριος Κωστόπουλος, πολλές επώνυμες φίρμες έχουν εργοστάσια κατασκευής στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας ,λόγω φθηνών εργατικών χεριών.
       Αυτό που κάνει τη διαφορά, είναι το κατά πόσο η μαμά εταιρεία ελέγχει αποτελεσματικά αυτά τα εργοστάσια, όσον αφορά τον έλεγχο ποιότητας του παραγόμενου προιόντος. Και όταν μιλάω για έλεγχο παραγωγής, εννοώ καταρτισμένους τεχνικούς ,γνώστες του αντικειμένου, που πραγματικά μπορούν να κρίνουν την αρτιότητα του τελικού προιόντος και όχι εκείνους τους γραφειοκράτες του ISO, οι οποίοι με ελάχιστες εξαιρέσεις έχουν τεχνογνωσία πιθήκου, που οι εταιρείες αποκαλούν "ποιοτικός έλεγχος". Για το λόγο αυτό, μην εμπιστευθείτε ποτέ αγνωστα προιόντα επειδή φέρουν πάνω τους σφραγίδες CE, ISO, DIN και τα ρέστα ,διότι σαν ηλεκτρονικός έχω δει πολλές "φόλες" με μάτσο τις σφραγίδες.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 21:20:20 »

Εμπιστεύομαι Κίνα.
    ΟΛΑ τα σέρβο μπορούν να χαλάσουν και να σπάσεις το μοντέλο σου.
    Ο admin έχει δίκαιο.
    Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν αλλάζει,σεβόμενος τις δικιές σας απόψεις
    και προσωπικές εμπειρίες.
    Φιλικά και ταπεινά.
    GX
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 21 Νοε 2007, 21:30:51 »

Εντάξει δε λέω δίκιο έχεις, ..... όλα χαλάνε.... αλλά και η πλακέτα να μην είναι στηριγμένη

Το τραγικό είναι ότι η πλακέτα δεν είναι στερεωμένη, αλλά βρίσκεται στον αέρα και έτσι τα καλώδια απορροφούν όλους τους κραδασμούς.

.....σαν πολύ προκλητικό και όχι τυχαίο δεν είναι;
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Κινέζικα σέρβο και οι επι-πτώσεις τους
    Μεταπήδηση σε: