Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.432 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:57:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:57:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309432
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κινέζικα σέρβο και οι επι-πτώσεις τους  (Αναγνώστηκε 21048 φορές)
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 14:49:47 »

επίσης τα προϊ'οντα από την Κίνα αρχίζουν και λένε Made in P.R.C. o νοών νοήτω

P.R.C. είναι συντομογραφία του Peoples Republic of China.   Wink
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 14:52:59 »

επίσης τα προϊ'οντα από την Κίνα αρχίζουν και λένε Made in P.R.C. o νοών νοήτω

έτσι  Wink
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 16:12:34 »

Όλοι έχουμε δίκιο....Για παράδειγμα εγώ μπορεί να μη βάλω κινέζικο σέρβο ούτε καν στο γκάζι των μοντέλων μου, αλλά για τον στολισμό του εσωτερικού χώρου του σπιτιού μου θα χρησιμοποιήσω φέτος αποκλειστικά κινέζικα λαμπάκια (με 3,25 Ευρώ την εκαντοτάδα) !!!

Καταγράφηκε
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 16:22:32 »

Η Λαική Δημοκρατία της Κίνας που έχει 850.000.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους  Sad
    Καταγράφηκε
    gsp
    Aeromodeller Jr. member
    **

Live to Fly.. Fly to Live!

« Απάντηση #34 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 16:43:48 »

Όλοι έχουμε δίκιο....Για παράδειγμα εγώ μπορεί να μη βάλω κινέζικο σέρβο ούτε καν στο γκάζι των μοντέλων μου, αλλά για τον στολισμό του εσωτερικού χώρου του σπιτιού μου θα χρησιμοποιήσω φέτος αποκλειστικά κινέζικα λαμπάκια (με 3,25 Ευρώ την εκαντοτάδα) !!!

Κινδυνευεις να καψεις το σπιτι σου που κοστιζει οσο μια χιλιαδα 40αρια μοντελα περιπου...  laugh laugh laugh Στο γκαζι θα μπορουσες να βαλεις... η θα ηταν σαν να μενεις απο καυσιμο, η σαν να εσπαγε η ντιζα σε full throttle...(!) 

Χαιρετισμους
    Καταγράφηκε

GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 17:28:28 »

Η Λαική Δημοκρατία της Κίνας που έχει 850.000.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους  Sad

τυχεράκηδες που είναι  Wink είδαμε οι καημένοι οι εγγλέζοι τι πάθαν... laugh laugh
    χιουμοριστικά  Thumbs up

Κινδυνευεις να καψεις το σπιτι σου που κοστιζει οσο μια χιλιαδα 40αρια μοντελα περιπου...  laugh laugh laugh Στο γκαζι θα μπορουσες να βαλεις... η θα ηταν σαν να μενεις απο καυσιμο, η σαν να εσπαγε η ντιζα σε full throttle...(!) 

Χαιρετισμους
    μπορεί και να ανατιναχθεί το μοντέλο αν βάλετε κινέζικα σέρβο  Cheesy
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 17:53:41 »

Επίσης: Τετράχρονη 52άρα μηχανή τί άλλη μάρκα θα βρίσκαμε να κόστιζε 270 ευρώ αν όχι ASP;
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 18:06:59 »

Χαιρετισμους

Ναι, αλλά δεν θα φταίω εγώ, αλλά το κράτος, ο εισαγωγέας, ο πωλητής, η κακιά μου η τύχη, ότι δεν άκουσα ποτέ μου για τα σπίτια που "λαμπαδιάσανε" τα προηγούμενα χρόνια κ.ο.κ......
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 19:31:35 »

Κύριοι ,

εγώ πάλι θα το φιλοσοφήσω λίγο παραπάνω ...
    Ένας πολύ καλός μου φίλος το είχε πεί παλιότερα και πλέον το Πιστεύω Ακράδαντα . Για πολλά επακόλουθα της ζωής μας φταίει η ΠΑΙΔΕΙΑ που αποκτάμε συνεχώς ή που εσκεμμένα αρνούμαστε να αποκτήσουμε ...

ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει το σκάρτο προιόν . Μά απο άλλες χώρες , μά απ'τον γείτονά μας . Όταν στο χωριό μου κάποιος βγάζει κάτι Θεόρατες ντομάτες , ενώ το διπλανό χωράφι ο γείτονάς του τις βγάζει 'κανονικές' , πρέπει να το ψάξω μήπως και έριξε κανένα περίεργο Λίπασμα ...
    Άν δέν έχω την παιδεία σχετικά με του τί σημαίνει λίπασμα και πού χρησιμοποιείται , Δέν θα καταλάβω ποτέ τίποτα .
    Σκεφτείτε να ήμουν άνθρωπος των σπηλαίων και να έβλεπα μιά τέτοια Τεράστια ντομάτα . Αμέσως θα έλεγα ... "Ούούού , Θεός είναι ο μήτσος που την έφτιαξε" και θα υποκλινόμουν μπροστά του λατρεύοντάς τον !
    Ομοίως θα υποκλινόμουν και όταν έβλεπα (τότε) τον κεραυνό να 'πέφτει' απ'τον ουρανό και να καψαλίζει ( laugh) το δένδρο ...

Έτσι λοιπόν είμαστε και όλοι εμείς . Δέν υπάρχει πλέον στο λεξιλόγιό μας η έκφραση Ποιοτικός Έλεγχος . Δέν υπάρχει η λέξη Ακρίβεια κατασκευών ή τί είδους κράμα μετάλλου είναι αυτό με το οποίο είναι φτιαγμένο το εξάρτημά μας .

Ψάχνουμε να βρούμε το χ , ψ  Super Market που φέρνει το λίτρο του γάλατος απ'την Βουλγαρία φθηνότερα κατά 5,625 λεπτά του Ευρώ ...
    Πού θα δουλέψουν τα παιδιά μας αύριο ? Το έχετε σκεφτεί ? Θα σας άρεσε να φύγουν στην Αμερική ή στη ... Βουλγαρία  ?

Έχετε σκεφτεί πόση δύναμη έχουμε οι καταναλωτές ?  Τί θέλεις ΔΕΗ ? 20% αυξήσεις ?  Άν δέν πάει ΚΑΝΕΙΣ να πληρώσει στο τέλος του μήνα , τί θα κάνουν ??

Αλλά ... άσε ρε DeltaMan . Δύσκολο καιροί για επαναστάτες . Έλααα μωρέέέέ ... 

Μήν με ζαλίζετε σας παρακαλώ . Και έχει και BatMan στις 9 σήμερα ...

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 20:48:21 »

Επίσης: Τετράχρονη 52άρα μηχανή τί άλλη μάρκα θα βρίσκαμε να κόστιζε 270 ευρώ αν όχι ASP;
    Φιλε μου 4χρονη 52αρα 270ευρω ASP λες οτι ειναι φθηνη? πανακριβη ειναι! σκεψου οτι με περιπου 170 παιρνεις την ΟS 70 FL.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    gsp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 22 Νοε 2007, 22:59:10 »

Γεια χαρα και παλι σε ολους... επειδη εγραψα μερικα πραγματα και δεν θελω να δημιουργω εντυπωσεις... δεν ανακαλυψα τον τροχο οσον αφορα τις μπαταριες... Αναφερθηκα σε μπαταριες στο 1/3 τιμης των επωνυμων που μπορει να βρει κανεις αν ψαξει αλλα παντα με το ρισκο του κινεζου... πιθανον να ετυχε να μου βγηκαν καλες.. αλλωστε αυτο ηταν και το ρισκο που πηρα...

ομως κατι ΒΑΣΙΚΟ που θα ηθελα να επισημανω μιας και ακουω πολυ κοσμο να λεει μου "φουσκωσαν" κλπ... εχω μια αρχη με αυτες... προσπαθω να εχω πολυ παραπανω 'C' απο οσο χρειαζομαι ή αν δεν το δινει, μεγαλυτερη χωρητικοτητα ετσι ωστε με χαμηλο 'C' (και εννοω discharge rate) να πετυχαινω παλι ρευμα αρκετα περισσοτερο απο αυτο που θα ζητησουν τα μοτερ. Επισης ΠΟΤΕ δεν φτανω τα ορια του speed control στο CUT OFF γιατι ακομα και αν κοβει απολυτα σωστα.. δηλαδη 9V για μια 3S.. ποιος μου λεει οτι το ενα στοιχειο εχει 2,5 το αλλο 3,5 και το αλλο 3 ? Εκτος αν χρησιμοποιειτε advanced speed control με αισθητηρα ανα στοιχειο... Προσεχω για να εχω, δηλαδη πραγμα που προφανως ισχυει και για τις επωνυμες... Νομιζω οτι και αυτα ειναι καποιες παραμετροι για να εχετε μια 'ευτυχισμενη' συμβιωση με μια κινεζα μπαταρια  laugh laugh laugh laugh Τωρα αν η κινεζα σας προδωσει.... συμβαινει και στα καλυτερα σπιτια!!!

Να περνατε καλα....
    Καταγράφηκε

Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 23 Νοε 2007, 16:24:03 »

Φιλε μου 4χρονη 52αρα 270ευρω ASP λες οτι ειναι φθηνη? πανακριβη ειναι! σκεψου οτι με περιπου 170 παιρνεις την ΟS 70 FL.

Οντως τί βλακείες γράφω...
    Σήμερα το συνειδητοποίησα τί έγραψα. 135 ευρώ περίπου (90 λίρες) την αγόρασα από ένα αγγλικό σάιτ, όταν ήμουν στην Αγγλία...
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    katsaou
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 6 Φεβ 2008, 23:01:17 »

παίδες καλησπέρα.

βρήκα αυτά τα servo στο ebay και είπα να ρωτήσω μήπως και τα έχει δουλέψει ποτέ κανένας.
    είμαι πριν την αγορά servo για το suepr tiger moth της Perkins.

έχουμε καμία πληροφορία για τα servo?Huh

thanx in advance!!!
    http://cgi.ebay.co.uk/Lot-of-2-MG995-Digi-High-Speed-Metal-Gears-Servo-UK_W0QQitemZ330209282409QQihZ014QQcategoryZ19164QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    Καταγράφηκε

Αερολέσχη Άρτας
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 10:44:59 »

Προτίμησε κάτι άλλο  Wink

Οι εμπειρίες μου είναι ανάλογες με αυτές:
    http://www.rcuniverse.com/forum/m_4445658/anchors_4453022/mpage_1/key_/anchor/tm.htm

(Για αυτοκίνητα είναι μάλλον Ο.Κ.)

Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    key40
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #44 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 12:14:53 »

Αγαπητοί φίλοι,
     Η γνώμη μου είναι ότι η τεράστια διαφορά στις τιμές των Κινέζικων
    προιόντων σε σχέση με τα άλλα, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Κινέζικες
    εταιρίες πουλούν με τιμές κοντά στο κόστος παραγωγής.

Αντίθετα, οι περισσότερες Ευρωπαικές κ.τ.λ εταιρείες πουλούν σε τιμή που δεν έχει άμεση σχέση με το κόστος τους, αλλά καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο
    από τη ζήτηση και τίς συμφωνίες τύπου καρτέλ.

Το κόστος παραγωγής είναι πλέον κοινό για όλους, διότι όταν μία εταιρεία
    δεν μπορεί να παράγει φθηνά, απλά κλείνει ή μεταφέρεται στην Κίνα,
    Ινδία,Τουρκία κ.λ.π.

Η Παγκοσμιοποίηση της αγοράς, έχει πλέον καθορίσει ποιές χώρες-ζώνες του
    πλανήτη θα παράγουν, ποιές θα σχεδιάζουν, ποιές θα διακινούν και ποιές θα
    δίνουν τις πρώτες ύλες.

Οι μεγάλες εταιρίες με τα επώνυμα προιόντα είναι οι πρώτες που βασίζονται
    στην φθηνή Κίνα, διότι έτσι αυξάνουν το κέρδος τους πουλώντας κινέζικο
    προιόν με Ευρωπαικό ή Αμερικάνικο όνομα.Καμιά από αυτές δεν ενδιαφέρεται
    για τα παιδάκια και τους ανασφάλιστους, διότι σε αυτούς βασίζεται το τεράστιο κέρδος.

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν Κινέζικα και μή Κινέζικα, αλλά μόνο
    καλά και κακά προιόντα.

key40

Καταγράφηκε

Λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα !
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Κινέζικα σέρβο και οι επι-πτώσεις τους
    Μεταπήδηση σε: