... ενώ σαν εμβελεια δεν εχω νιωσει να βγαινω ποτε δηλ να εχω χιονι η μειωση ευκρiνειας της οθονης ,κατά διαστήματα εχω απωλεια σηματος(η οθονη κανει γραμμες και σχεδόν δεν βλεπω τιποτα) στιγμιαια η και για 2-3 sec ...
Ετσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα Ανδρέα δεν φαίνεται ότι υπάρχει γραμμικότητα του προβλήματος σε σχέση με τον συντονισμό κεραίας, την ισχύ του πομπού και την απόσταση. Αρα δεν πρέπει να ευθύνεται κάτι από από τα παραπάνω.
Θα μπορούσε να ευθύνεται η θέση του πομπού έτσι ώστε όταν κρύβεται από το μοτέρ ή άλλα κυκλώματα να έχεις μείωση του σήματος άλλα αυτό θα το δείς σε πιό μεγάλες αποστάσεις.
Σε τέτοιες περιπτώσεις θα βοηθούσε αν υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλο δέκτη, άλλο πομπό κλπ
Δεν είναι εύκολο αλλά θα μπορούσες π.χ. να δοκιμάσεις τον δέκτη σου συντονίζοντας ενώ πετάει κάποιος άλλος με τον δικό του εξοπλισμό και να δεις μέχρι τι απόσταση βλέπεις χωρίς πρόβλημα.
Κατόπιν θα δοκίμαζες άλλο πομπό κ.ο.κ.
Οσο γιά την ισχύ του πομπού είναι σίγουρα ένα μέτρο σύγκρισης άλλα πολύ πιό σημαντικό είναι να εκπέμπεις στην συχνότητα συντονισμού της κεραίας σου.