Για να καταλάβω το θέμα είναι εαν ο σκιέρ θα γινόταν Σουμάχερ, ή για την επικινδυνότητα των 4κοπτέρων?
Τα επαγκελματικά φτάνουν τα 10 κιλά βάρους, οπότε δεν κουβεντιάζουμε για το εαν θα σου κάνει ζημιά εαν πέσει πάνω σου, είτε τρέχεις είτε είσαι σταθερός. Τα 10 αυτά κιλά όμως δεν είναι τυχαία. Τα συστήματα που διαθέτουν τέτεια 4κόπτερα κάνουν την πτώση πιο απίθανη. Δεν βλέπουμε και συχνά επαγκελματικά να πέφτουν.
Από την άλλη τα "χομπίστικα", είναι κατα την γνώμη μου "όπλα" καταστροφής! Με 300-500 € νομίζω ότι έγινα american snipper, jedi, Tom krouz και πάνω απ όλα Spilberg!!!!
Ο νόμος θα έρθει και το κακό είναι ότι θα έρθει απότομα, μετά από κανα σοβαρό ατύχημα, και δεν θα μπορούμε να πούμε και τίποτα.
Σιγουρα θα εκανε ζημια αλλα η συζητηση εγινε σε τελειως θεωρητικο επιπεδο...κουβεντα να γινεται.
Οσο για τους "κουλους" προφανως εγινε αναφορα σε αυτους που πηραν ενα -κοπτερο και βγηκαν να το πεταξουν πανω απο τον κοσμο χωρις να ξερουν τα βασικα. Προφανως υπαρχουν πολλα ατομα που ασχολουνται σοβαρα και εχουν τοσο τεχνικες γνωσεις οσο και πτητικες ικανοτητες. Ο αλλος ελεγε πχ οτι δεν μπορει να πεταξει χωρις το gps γιατι φευγει το -κοπτερο και και μπερδευεται με τις διορθωσεις και μετα ποσταρε βιντεο απο ενα παρκο-πλατεια(σε αλλο φορουμ). Δικαιουμαστε να ειμαστε οσο κουλοι θελουμε και να σπαμε 10 μοντελα καθε Κυριακη αρκει να το κανουμε στους σωστους χωρους.
Και επειδη το θεμα εγινε ροντεο και πεταχτηκαμε ολοι να πουμε την εξυπναδα μας η καποιο ωραιο τσιτατο που εχουμε διαβασει ας επανελθουμε στο θεμα.
Στην Αμερικη ολη η κουβεντα γινεται για το εαν θα πρεπει η λιστα με τα μητρωα να ειναι διαθεσιμη στους πολιτες. Ωστοσο υπαρχει ενας πολυ καλος λογος που εγινε αυτο. Η FAA εχει ηδη παρομοια μητρωα με αυτα που θελει να δημιουργησει για τους αερομοντελιστες που αφορουν τα κανονικα αεροπλανα. Δηλαδη καθε αεροπλανο εχει εναν αριθμο επανω του που σε παραπεμπει στον πιλοτο και στον τοπο κατοικιας του. Προφανως επειδη υπηρχε καποιο νομικο κολλημα η επειδη της ηταν δυσκολο για καποιο λογο να δημιουργησει μια νεα βαση δεδομενων που αφορα τους αερομοντελιστες , αυτο που εκανε ειναι απλα να τους ενταξει στο ηδη υπαρχον και νομιμο συστημα της.
Η γνωμη μου ειναι οτι θα εγγραφουν αυτοι που πετανε σε μοντελοδρομια και αλανες και αυτοι που δημιουργησαν ολο το προβλημα με τα πολυκοπτερα θα συνεχισουν ακαθεκτοι. Παρανομοι ηταν και πριν παρανομοι θα ειναι και μετα.