Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.690 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 19:11:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 19:11:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:03]

[Σήμερα στις 08:22]

από AKISSSS
    [Χθες στις 13:15]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309690
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 94
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Συνδεδεμένες εκδηλώσεις
    • ΕΑΑ - ΑΜΣΑ Περιφερειακός Αγώνας F5J GR 8 Ιουνίου: Κυριακή, 8 Ιουν 2014
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΑΑ - ΑΜΣΑ Περιφερειακός Αγώνας F5J GR  (Αναγνώστηκε 20313 φορές)
    gliderguider
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Βουλουμάνος

« Απάντηση #60 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 19:43:44 »

ΣΚΕΨΕΙΣ…

Έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες, επειδή αδυνατώ από το χαρακτήρα μου να δεχτώ κάποια πράγματα και έχοντας ζήσει στο σύνολό της αυτό που όλοι μας αγαπάμε, την (αγωνιστική) μοντελιστική ανεμοπορία στον ελλαδικό χώρο, θα ήθελα να γράψω λίγα λόγια γι αυτά τά οποία συζητήθηκαν και συζητιούνται ακόμη και σήμερα μετά από κάποιες εβδομάδες: το τι συνέβη δηλαδή στον περιφερειακό αγώνα F5J-GR της Κυριακής, 8 Ιουνίου 2014, στο Ακραίφνιο.

Τι θέλω να επισημάνω με αυτό το κείμενο? Την αηδία που ένοιωσα διαπιστώνοντας ότι  κάποιοι άνθρωποι, με κριτήριο τη βουλιμία τους, αλλά και την τάση επίδειξης του εγώ τους, προσπάθησαν, και τελικά κατάφεραν και καπέλωσαν, όλους εμάς τους υπόλοιπους που συνευρεθήκαμε στον ίδιο χώρο.

Ντρέπομαι ειλικρινά για την αδυναμία του χαρακτήρα μου όταν, διαπιστώνοντας στο τέλος του πρώτου γύρου τι γινόταν, δεν τα μάζεψα να φύγω από το πεδίο, παρόλο που είχα κάνει ένα από τα ελάχιστα «χιλιάρια» του γύρου. Μη με ρωτήσετε γιατί, είναι απλό. Η καλή παρέα γύρω μου αλλά και ο σεβασμός προς το σύλλογό μου και τον πρόεδρό του, με τον οποίο με συνδέει απεριόριστη εκτίμηση, σεβασμός και φιλία, με έκαναν να ακυρώσω αυτή τη πρόθεσή μου και, συνειδητά πλέον, καταπίνοντας όλο αυτό τον οχετό συμπεριφορών αλλά και αποφάσεων από αυτούς που θα έπρεπε να είναι άμεμπτοι, «έκατσα και έσκασα». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν ήμουν μόνον εγώ σε αυτή την ψυχολογική κατάσταση, αλλά και διάφοροι διπλανοί μου και, όπως αποδείχτηκε και από μεταγενέστερες συζητήσεις, κι ακόμη περισσότεροι (κατάσταση η οποία αντικατοπτρίστηκε και στην μετέπειτα απόδοση κάποιων από μας σε επόμενους γύρους).

Και φθάνοντας στο σήμερα σκέφτομαι: Αυτοί που συμμετείχαν, άμεσα ή έμμεσα, σε όλα αυτά και που κάποιοι απ’ αυτούς, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι «φίλοι» χρόνων που έχουμε κατά καιρούς μοιραστεί τα ίδια συναισθήματα και εμπειρίες, γιατί δεν σκέφτηκαν όλους εμάς και έπαιξαν στην πλάτη μας? Κανείς τους δε σκέφτηκε τα έξοδα που έγιναν, τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν προς τα μέλη των οικογενειών μας όταν τις παρατήσαμε κι ήρθαμε να συμμετάσχουμε στον αγώνα, ειδικά μάλιστα μερικές μόνο εβδομάδες μετά την προηγούμενη συμμετοχή μας στους πανελλήνιους στη Λάρισα και το σχετικό «κλάσιμο» που τους ρίξαμε και τότε? Την ψυχολογική κατάσταση στην οποία μας έσπρωξαν και ακόμη μας ταλανίζει?

Θα μπορούσε κάποιος να πεί, ή να σκεφτεί, «τι μας λες ρε Νικόλα τώρα, κλαίγεσαι γιατί είσαι στην απέξω». «Όχι βέβαια» θα απαντήσω. Και θα υπενθυμίσω πως ουδέποτε με ενδιέφεραν τα κύπελλα. Τρανή απόδειξη το ότι έχω καταφέρει το ακατόρθωτο: ασχολούμαι με τους αγώνες ανεμοπτέρων από το 1991 (?) (Πανελλήνιοι στο Τυμπάκι της Κρήτης) και, επειδή δεν προλαβαίνω να προπονηθώ όπως και όσο πρέπει, δεν υπάρχει ούτε μια κούπα που να κοσμεί ένα ράφι στο εργαστήριό μου! Η καλώς κείμενη αναγνώριση και η αγάπη από τους φίλους μου, ΝΑΙ, αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Και απ’ αυτό είμαι χορτάτος.

Στο δια ταύτα λοιπόν…

Ακόμη ένας υπέροχος αγώνας πρόκειται να ξεκινήσει, παρόλο τον περίεργο πρωινό καιρό. Όλοι χαρούμενοι, φρέσκοι κι έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη των θερμικών (αλλά και των σουβλακιών μετά). Ο αγώνας ξεκινάει και λίγο αργότερα γίνεται πτήση χαμηλά, πάνω από απαγορευμένο χώρο, μάλλον επίτηδες μάλιστα, κοντά στο υπόστεγο. Και ενώ αρκετοί από μας το είδαμε μπροστά στα μάτια μας και ο πιλότος έπρεπε να μηδενιστεί… «όχι ρε παιδιά, μη μας κάνει φασαρίες στον αγώνα και γίνουν όλα μπάχαλο». Σε επόμενο γύρο, πάλι τα ίδια. Αργότερα πάλι, κάποιοι περπατούσαν μέσα στη ζώνη προσγείωσης ενώ πετούσαν και, ενώ τους έγινε σχετική υπόδειξη, την αγνόησαν επιδεικτικά. Αναγκάστηκε βοηθός αθλητή, σε έντονο ύφος, να τους υποδείξει να σταματήσουν κάποια στιγμή. Και το αποκορύφωμα: αθλητής (?) στο δεύτερο ή τρίτο γύρο (τι να πρωτοθυμηθείς?) δεν κατάφερε να βγάλει δεκάλεπτο, προσγειώθηκε ήσυχα ήσυχα κοντά στον οικίσκο του μοντελοδρομίου κάπου στο 9:40, δε φώναξε το όνομά του, την έκανε γαργάρα ατενίζοντας κάπου προς το υπερπέραν παριστάνοντας πως πετούσε, δεν τον πρόσεξε κανείς (?) και την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκε ο πίνακας βαθμολογίας είδαμε πως είχε πιάσει δεκάλεπτο στο γύρο αυτό!

Θα ήθελα ακόμη να αναφέρω πως, σαν γνήσιο τέκνο της … κάπως παλιάς γενιάς, προσγειώθηκα στον τέταρτο γύρο, αυτόν με τον πολύ αέρα, στα 9:40, μερικά μόλις μέτρα εκτός γηπέδου, κάπου πίσω από την τέντα της Αερολέσχης Φθιώτιδας, και μάζεψα το μοντέλο μου. Όταν η αλυτάρχης, συνεπικουρούμενη από φίλο αγωνιζόμενο του ΑΜΣΑ, ήρθε να δεί που προσγειώθηκα, τους έδειξα την πραγματική θέση, ενώ θα μπορούσα κάλλιστα να υποδείξω καμιά δεκαριά μέτρα πιο πέρα, εντός γηπέδου πλέον, ανεβαίνοντας με τον τρόπο αυτό περίπου δέκα(!) θέσεις στη βαθμολογία, αφού ο γύρος μου αυτός δε θα έπαιρνε τη μέγιστη των ποινών αλλά μόλις ένα ή δύο βαθμούς. Ανήκω στους μ@λ@κες της παλιάς σχολής που δεν μπορούν να κλέψουν.

Δε θα ήθελα, το τονίζω πάλι και κλείνω, να σκεφθεί κάποιος πως όλα αυτά γράφονται από ζήλεια ή, ακόμη χειρότερα, μίσος προς κάποιον ή κάποιους. Απλά όλη η παρουσίαση του αγώνα στο φόρουμ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Άλλοι άραγε δεν τα είδαν όλα αυτά? Μα πώς? Αφού τα συζητούσαμε μεταξύ μας και την ώρα του αγώνα αλλά και τις επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας τις σκέψεις μου αυτές θα ήθελα να ρωτήσω:

•   Θέλουμε αγώνες παρεϊστικους ή συναγωνισμού?
    •   Κάποιοι θα συνεχίσουν να πετούν με συνείδηση αθλητή και κάποιοι με τροπαιοθηρευτή?
    •   Εάν όλα αυτά γίνονταν σε αγώνα εξωτερικού τι θα γινόταν?

Αρκετά σας ταλαιπώρησα. Προ(σ)καλώ όλους τους φίλους που είδαν όλα αυτά που περιέγραψα και που τα συζητήσαμε και στεναχωρηθήκαμε απ’ αυτά, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, αλλά για κάποιους λόγους δεν έγραψαν τίποτε, να το κάνουν τώρα. Μόνον έτσι θα πάψουν οι ατιμίες, οι αδικίες και η ανηθικότητα.

Δε θα ξαναπώ τίποτε. Μίλησα ήδη με όσους θα έπρεπε αλλά μάλλον έπεσα σε τοίχο. Ίσως θα πρέπει να το πάρω απόφαση. Σε μια χώρα που ευδοκιμούν η απατεωνιά και η λαμογιά και τα άτομα που τις ασκούν αποκαλούνται «κολοπετσωμένοι» γιατί εδώ να συμβεί κάτι διαφορετικό?
    Καταγράφηκε

Seize your day!
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #61 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 22:33:18 »

Με ολο αυτο το κειμενο πιστευω οτι θα πυροδοτησουμε καταστασεις...Εγω δεν θα πω την γνωμη μου,απλα θα βαλω καποια ερωτηματα που με απασχολουν προσωπικα...

1.Ο αλυταρχης ειναι ο αρχων του αγωνα?

2.Η γνωμη του αλυταρχη μετραει η οχι...

3.Αφου ειμαστε γνωστες ολοι εκτος του αληταρχη,γιατι δεν μπαινουμε στην θεση του?

4.Δεχομαστε την ηττα μας σαν ελληνες?

5.Γιατι αφου εχουμε προβλημα δεν κανουμε ενσταση?χρειαζομαστε περισσοτερο απο 1 ατομο?

Αυτα για τωρα,και περιμενω απλα απαντησεις για να μου λυθουν οι αποριες μου... Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #62 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 22:39:29 »

Με αυτά που διαβάζω και χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα θα ήθελα να ρωτήσω εάν το παρακάτω κείμενο ισχύει ?

… «όχι ρε παιδιά, μη μας κάνει φασαρίες στον αγώνα και γίνουν όλα μπάχαλο»
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 22:53:06 »

Ολα όσα αναφέρει ο Νίκος, εκτός του γεγονότος ότι κάποιος προσγειώθηκε στο 9:40 χωρίς να το φωνάξει που δε το πήρα χαμπάρι, ισχύουν.
    Πρέπει κάποτε να πάρουμε απόφαση η οποία θα τηρείτε και όλοι μας (με πρώτον εμένα), να σεβόμαστε αυτούς τους κανόνες. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πτήσεων δεν αφορά μόνο τα μοντέλα, δεν αφορά μόνο τον εαυτό μας, αφορά όλους μας.
    Καλή η παρέα, καλός ο χαβαλές, αλλά την ώρα της πτήσης, προσωπικές συμπάθειες ή τυχόν αντιπάθειες, παύουν ή τουλάχιστο έτσι πρέπει να γίνεται.
    Στο γύρο με τον πολύ αέρα, είχα ένα από τα λίγα δεκάλεπτα, από κακή ενημέρωση θεώρησα πως όλο το χωράφι από το δρόμο, (ασμάκι) και προς το μοντελοδρόμιο ως το διάδρομο, είναι περιοχή προσγείωσης. Η αλυτάρχης, ήρθε και για 4-5 μέτρα ήμουν εκτός. Ας φρόντιζα να μάθω τους κανόνες.
    Κανόνες λοιπόν υπάρχουν. Ας αποφασίσουμε να τους τηρήσουμε όλοι μας, πρώτος εγώ.

ΥΓ: Όσο προσπαθούμε να βρούμε σακούλες να τυλίξουμε αλτύμετρα, τόσο χάνουμε κάτι από τον εαυτό μας, εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας ότι χάνει.

Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #64 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 23:35:52 »

Νικο η περιγραφη που εδωσες για το δεκαλεπτο με τα 9 40 με εκανε να γελασω πολυ!  Grin
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #65 στις: Σάββατο, 21 Ιουν 2014, 23:41:42 »

Νικο η περιγραφη που εδωσες για το δεκαλεπτο με τα 9 40 με εκανε να γελασω πολυ!  Grin

Ειναι γλαφυρότατος ο Νίκος !
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #66 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 01:41:15 »

Ναι πέρασε 4μέτρα μέσα στο χώρο ασφαλείας.

Έβγαζε  μάτι, ήταν άκυρος.

Κακώς δεν μίλησε κανένας. ( για να μη γίνει αντιπαθής; )

Καλά κάνει ο Νίκος και τα αναφέρει και καλά έκανε που δεν έφυγε.

Η τακτική της επιθετικής διαμαρτυρίας προς τον αλυτάρχη (Bulling) έχει αποδώσει.
    Λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η Βαλκανιά ( κατά το Αμερικανιά).

Για να προστατευτούν και τα νεύρα του αλυτάρχη,
                     να μην μας ανακοινώνει την ποινή μας , επιτόπου ,
                                          αλλα να τη σημειώνει για το τελικό υπολογισμό.

« Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 07:51:39 από eolos30 » Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #67 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 08:25:05 »

Καλημέρα,

Πέραν της περιγραφής του Νίκου που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως γλαφυρή, ζωντανή, κοκ. σημασία έχει μόνο το περιεχόμενο.

Θα ήθελα να ρωτήσω ειδικά για το γεγονός των 9:40. Υποδείχτηκε στον αθλητή ή ρωτήθηκε ο αθλητής για το συγκεκριμένο γεγονός? Αν ναι τι είπε?

Αν το γεγονός υποδείχτηκε στον αθλητή και είναι μη αμφισβητήσιμο, δηλαδή να έχει παρατηρηθεί και από άλλους εκτός του Νίκου, γιατί πολλές φορές με την ομοιομορφία που υπάρχει σε αρκετά μοντέλα, είναι αρκετά δύσκολο να πούμε σε ποιον ανήκει το κάθε μοντέλο, εκτός αν φυσικά ο Νίκος δεν πετούσε στην συγκεκριμένη σειρά και είναι βέβαιος 100%, και ο αθλητής εξακολουθεί και σφυρίζει αδιάφορα, τότε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έλεγα τα πράγματα με το όνομα τους.

Η διαδικασία της προσγείωσης θέλει καλή συνεργασία μεταξύ του αθλητή, (να φωνάζει το όνομα του) και του αλυτάρχη ώστε να μην γίνονται λάθη. Αν ο αγώνας γίνεται σε χώρο μεγάλο, αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και όσο έμπειρος και να είναι ο αλυτάρχης έχει μόνο δύο μάτια που δεν είναι εύκολο να καλύψουν όλο τον χώρο.

Η συγκεκριμένη δυσκολία είναι γνωστή και η ΕΠΑΕ θα φροντίσει να παρουσιάσει τροποποίηση στον κανονισμό που να δίνει λύση. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη αναφορά του Νίκου δεν έχει τόσο να κάνει με το αν κάποιος πήρε περισσότερους βαθμούς ή λιγότερους σε κάποια περίπτωση αλλά κυρίως αν έγινε με σκοπό ή όχι. Γιαυτό ρωτώ παραπάνω αν του υποδείχθηκε ή όχι?

Οσο αφορά την παραβίαση ορίων ασφαλείας, ο δικός μας κανονισμός αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα, 10 και όπως όλοι γνωρίζουμε ο αλυτάρχης δεν έχει φυσικά την δυνατότητα να έχει μετροταινία και να κρίνει αντικειμενικά την συγκριμένη στιγμή. Και ίσως να έχει και το μάτι του αλλού για άλλο πιο σοβαρό κατά την κρίση του λόγο. Στους κανονισμούς της FAI για το συγκεκριμένο θέμα δεν προσδιορίζονται μέτρα. Αφήνεται στην κρίση του αλυτάρχη να κρίνει αν η πτήση ήταν ασφαλής ή όχι. Η άτυπη οδηγία που όλοι ξέρουν είναι τα 30 μέτρα περίπου πάνω από τις ζώνες ασφαλείας.

Τα ερωτήματα του Στράτου σωστά και δίνουν την πραγματική διάσταση. Μην ξεχνάμε ότι ο αλυτάρχης είναι και αυτός άνθρωπος και όχι υπεράνθρωπος, άρα θα πάρει και σωστές αλλά και λάθος αποφάσεις. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και οι ενστάσεις που αρχικά μπορεί να επιλυθούν με υποβολή κατά τους κανονισμούς της FAI "complain" δηλαδή παράπονο ή διαμαρτυρία ή για μένα καλύτερα με φιλικό διακανονισμό, και αν δεν ικανοποιηθεί από αυτή την διαδικασία η ένσταση είναι μονόδρομος.

Νίκο αν έχεις περισσότερες πληροφορίες για το 9:40 μπορείς να μας τις πεις?

Αντώνης Παπαδόπουλος   
    Καταγράφηκε
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #68 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 08:48:00 »

Για να μη ξεμείνουμε από Αλυτάρχη , πρέπει να τον προσέχουμε!

Δεν μπορεί ο καθένας να μιλάει στον αλυτάρχη με τόνο φωνής: καλά δεν βλέπεις, πόσο λογική και δίκαιη είναι η απαίτησή μου; Και αν υποχωρήσει στον ένα μετά έρχονται και άλλοι, με απαιτήσεις.

1ο  Είναι δικαίωμά του , οι ποινές να ανακοινώνονται όχι επιτόπου (αφησέ τον να χαρεί το γύρο του), αλλά στο τέλος όταν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα, αν κάποιος έχει απορία του λές πότε την έφαγε.

2ο Σαν μια μικρή, αλλά έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς του, τουλάχιστον τη βενζίνα του π.χ 30 Ε (5+6=30). Αν δεν γίνεται αυτό νομικά,  να ξεπεραστεί.

3ο Και στη διοργάνωση της Γερμανίας αλλά και στη Βουλγαρία δεν ξέρω αν προσέξατε ,υπείρχε συμμετοχή 50 Ε από τον κάθε αγωνιζόμενο.     Εδώ επειδή τα απαιτούμε από τις αρχές περισσότερο, ας βάλουμε σαν αρχή 10 Ε που θα καλύπτουν και τα σουβλάκια , να μη τα βάζουν συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι.
    4o      Laptop  και εκτυπωτής στο χώρο για την διευκόλυνση του.

5ο Να έχει τη δυνατότητα επιβολής ποινής  π.χ αποκλεισμού από την επόμενο αγώνα   ( αν ισχύει κάτι τέτοιο διεθνώς)

6ο Να μπορεί να ακυρώσει το γύρο κάποιου που συστηματικά δεν συμμορφώνεται παρα τις επανειλημμένες υποδείξεις.    
    Δεν ξέρω αν ισχύουν ήδη αυτά στο κανονισμό. Ξέρω ότι ακούγονται αντιδημοκρατικά.
    Και κάτι άλλο: πρέπει να αποδεχτούμε και το δικαίωμα του διαιτητή στο λάθος ,ισχύει σε όλα τα αθλήματα.  
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #69 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 09:15:46 »

Αγαπητέ ανηψιέ Νίκο,

Πλήρης η αναφορά σου στο παρόν και το παρελθόν. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε για το μέλλον.

Κατ’ αρχάς συγχαίρω τους συναθλητές που είπαν την αλήθεια στον αλυτάρχη, όταν ρωτήθηκαν για πιθανή παραβίαση των ορίων προσγείωσης. Αυτό λέγεται “fair play”.

Στα «τόσα» έτη συμμετοχής μου σε αγώνες, έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Πάντα υπήρχαν «οι έξυπνοι». Αλλά ουδέποτε έδωσα συνέχεια όταν κατάλαβα ότι κάποιος κάνει «εξυπνάδες» για να βγει πάνω από εμένα. Ελεγα πάντα ότι αν το καταφέρει χωρίς να τον αντιληφθούν και οι άλλοι μπράβο του, κάτι αξίζει και αυτός, να λέμε την αλήθεια.

Και αναλογιστείτε τι συνέβαινε όταν υπήρχε και βαθμολογία από κριτές. Τι άκουγαν αυτοί, τι ακούγαμε οι αθλητές. Σικέ ο αγώνας όταν εβγαινε πρώτος κάποιος που δεν τους άρεσε.

Για να ικανοποιηθείτε αυτά συμβαίνουν και στις άλλες χώρες. Αγώνας χωρίς κάποια παρατυπία εκούσια ή ακούσια, δεν υπάρχει. Ας μη ξεχνάμε ότι ο αγώνας δεν τρέχει από «επαγγελματίες διαιτητές» αλλά από τους εθελοντές φίλους μας.

Ναι μεν αποκαλούμεθα αερομοντελιστές, ναι επίσης αποκαλούμεθα αθλητές, αλλά μερικοί που κυκλοφορούν στον χώρο δεν θα έπρεπε να αποκαλούνται ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Και το αποδεικνύουν κάθε φορά με τις πράξεις τους. Αυτοί δεν έρχονται στον αγώνα για να διαγωνιστούν, αλλά για να βρουν ευκαιρία να κάνουν χαλάστρα.

Είναι αυτοί που προσπαθούν να αναδειχτούν μέσα από εξυπνάδες, και άλλες μεγαλόφωνες ατάκες, αλλά «από στόματος κοράκου, τι θα ακούσεις; Κρα».

Είναι αυτοί που παραβαίνουν επίτηδες τον κανονισμό προσδοκώντας ότι θα ακολουθήσει η ένταση. Πόσο πρωτότυπο;
    Πρώτη φορά στη ζωή σας συναντάtε «ζαβολιάρηδες»;

Είναι αυτοί που προσπαθούν να φανούν πρωτοπόροι για να καπελώσουν τους άλλους, αλλά «τη μεγαλύτερη φασαρία την κάνουν οι άδειοι τενεκέδες».

Συνιστώ ηρεμία, και πιστή εφαρμογή των κανόνων.

Αν στο μέλλον παρατηρήσετε κάποια «παραβίαση κανονισμού» να την αναφέρετε άμεσα στον αρχηγό της ομάδας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #70 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 12:33:38 »

ρε παιδιά ποιος είναι ο 9 και 40?Huh
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    titanas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #71 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 12:53:18 »

Για πες μας να μαθουμε ποιος ειναι ο αλλος?Ρωτας για τον 9,40 αρα τον αλλο τον γνωριζεις υποθετω. laugh
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 13:06:23 από titanas » Καταγράφηκε
    AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #72 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 13:32:00 »

Για πες μας να μαθουμε ποιος ειναι ο αλλος?Ρωτας για τον 9,40 αρα τον αλλο τον γνωριζεις υποθετω. laugh

εγώ δεν ήμουν εκεί δυστυχώς..αυτός ο άλλος όμως δεν με πολύ ενδιαφέρει για κάτι που έκανε και τον είδατε όλοι σας...

στο κάτω κάτω η θα σεβόμαστε τον αλυτάρχη...
    η αλλιώς δεν το χρειαζόμαστε....
    τώρα αν όντως υπάρχει 9 και 40 καλο θα ήτανε να το πουν επιτόπου η να μην ξανά ασχοληθούν...
    τι νόημα έχει τώρα πια.....Huh
    Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #73 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 14:15:07 »

εγώ δεν ήμουν εκεί δυστυχώς..αυτός ο άλλος όμως δεν με πολύ ενδιαφέρει για κάτι που έκανε και τον είδατε όλοι σας...

στο κάτω κάτω η θα σεβόμαστε τον αλυτάρχη...
    η αλλιώς δεν το χρειαζόμαστε....
    τώρα αν όντως υπάρχει 9 και 40 καλο θα ήτανε να το πουν επιτόπου η να μην ξανά ασχοληθούν...
    τι νόημα έχει τώρα πια.....Huh

Φίλε Κώστα,

Φυσικά και έχει νόημα η όλη συζήτηση ... ειδικά τώρα.

Το θέμα μας είναι το γιατί συνέβει το 09:40 και φυσικά γιατί όλοι οι υπόλοιποι σιωπούν για αυτό αλλα και για τα υπόλοιπα που συνέβησαν και συμβαίνουν στους διάφορους αγώνες !!!

Είναι άξια συγχαρητηρίων η αναφορά απο πλευράς Νίκου αλλά και φυσικά η προσπάθεια που γίνεται απο το άτομο που αναλαμβάνει τον ρόλο του Αλυτάρχη στους αγώνες γιατί αυτός καλείται να κάνει τον "κακό" και να εφαρμόσει τον κανονισμό !

Από εκεί και μετά μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας και το πόσο θέλουμε να είμαστε κακοί η να μην στιγματιστούμε απο τους κακεντρεχείς ότι η απόφαση του Αλυτάρχη προήλθε από εμπάθεια !

Μακάρι όλοι μας να είχαμε την συμπεριφορά και την σοβαρότητα του Νίκου στα xx χρόνια που ασχολείται με την αγωνιστική ανεμοπορία και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου μέσα φυσικά.
    Καταγράφηκε

GRE-F-0611
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #74 στις: Κυριακή, 22 Ιουν 2014, 18:26:16 »

Με αυτά που διαβάζω και χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα θα ήθελα να ρωτήσω εάν το παρακάτω κείμενο ισχύει ?

… «όχι ρε παιδιά, μη μας κάνει φασαρίες στον αγώνα και γίνουν όλα μπάχαλο»

Φιλε τασο...
    Δεν ξερω αν ο νικος αναφερθηκε μετα απο εμενα σε καποιον αλλο,γιατι πραγματικα δεν ειχα το μυαλο μου να δω αν κλεβει κανεις,αν εχει μοτερ κανεις,κλπ κλπ,αλλα παντα εχω το νου μου στον αγωνα...Για ολα τα υπολοιπα υπαρχει ο αλυταρχης..
    Η προταση που βγηκε ειναι η εξης...

1.νικος                  Στρατο...ρε φιλε το ειδες το συμβαν?πεταξε κατω απο τα 10 μετρα και ειναι ακυρος..εσυ θα κανεις ενσταση?
    2.στρατος              ρε συ νικο δεν το βλεπω σωστο να κανω ενσταση...θα γινουμε μπαχαλο...θ αρχισουν ολοι την φασαρια (και οι μεν και οι δεν) και δεν προκειτε να γινει αγωνας...
    3.νικος                   ρε συ φιλε πραγματικα εχω στεναχωρεθει παρα πολυ και ειμαι ετοιμος να σηκωθω να φυγω απο τον αγωνα...
    4.στρατος              Αυτο δεν ειναι σωστο ρε συ νικο...αξιζει τον κοπο  να χαλασουμε τον αγωνα για τον οποιονδηποτε?(εννοειτε οτι εχουν ερθει απο καλαματα λαρισσα...κοστος κλπ)ηρεμησε ξανασκεψου το και μεινε κανονικα να πεταξεις,δεν αξιζει τον κοπο...
    5.νικος                   Μα καλα ειναι σωστο να μας χαλαει τον αγωνα?ολοι το ειδαν,(και μαλλον εννοουσε αν καταλαβα καλα οτι θελουν να κανουν ενσταση οι υπολοιποι)
    6.στρατος             Οχι νικο εγω δεν θελω να κανω ενσταση..γιατι θα γινει χαμος μετα και δεν θελω να χαλασει ο αγωνας,ηρθαμε να πεταξουμε να ευχαριστηθουμε...δεν θελω ναν χαλασει ολο αυτο...

Αυτο ηταν το λογοπαιγνιο μαζι με εμενα και τον νικο....

Οπως προειπα δεν ξερω μετα αν μιλησε με αλλους...   

Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: ΕΑΑ - ΑΜΣΑ Περιφερειακός Αγώνας F5J GR
    Μεταπήδηση σε: