Μετά το κείμενο του Γιάννη

είναι προτιμότερο το θέμα να κλειδωθεί. Τα πε όλα.

Βρε παιδιά γιατί λέτε να κλείσει το θέμα; Είναι σαν να μην θέλετε να συνεχιστεί ο διάλογος και να ακουστεί η αντίθετη άποψη!!!
Το θέμα τώρα ωριμάζει.Τώρα θα δώσει καρπούς. Ίσως είναι η ώρα να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση σε αυτά που γράφτηκαν
από τους αθλητές, με τον τρόπο που ο καθένας τα προσέλαβε!!!!
Παίρνω λοιπόν το θάρρος να σας πω την γνώμη μου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα, για αυτά που άκουσα παραπάνω.
Θα ήθελα βέβαια να ακούσω και την γνώμη περισσοτέρων νέων αθλητών αλλά και πρωταθλητών γιατί νομίζω αυτές οι φωνές δεν ακούστηκαν στο βαθμό που έπρεπε.
Θα ήθελα να μεταφέρω, την μικρή εμπειρία μου, από την συμμετοχή μου για δύο χρόνια σε παρόμοιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Β. Ελλάδα.
Η αλαλαγή των κανόνων αφορά όλους τους αθλητές και τους αρχάριους, που τόσο δυσεύρετοι είναι στην αποχή μας, αλλά και τους έμπειρους
που είναι οι πυλώνες και οι δάσκαλοι τις ανεμοπορίας!!! Ο αγώνας που θα συμπεριλάβει τις κατηγορίες αυτές θα πρέπει να ικανοποιεί
και τις δύο αυτές ομάδες.Για τους πρώτους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να ικανοποιεί τα κριτήρια της συμμετοχής με οποιοδήποτε αεροπλάνο, να είναι φθηνή,να είναι ευχάριστη, με απλούς κανόνες, να δίνη την δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής, να μην έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είτε αγωνιστικές είτε διαδικαστικές
και φυσικά να
δίνει την δυνατότητα για πρόκριση!!! Από την άλλη, για του έμπειρους ο αγώνας πρέπει να είναι ανταγωνιστικός, να δίνει συνεχώς ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου τους και των επιλογών τους, (στρατηγική - εξοπλισμός), να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας να βάζει συνεχώς υψηλότερους στόχους προς πραγματοποίησης. Ο απραγματοποίητος στόχος να γίνεται εφικτός!!! Έτσι το ενδιαφέρον τους διατηρείτε υψηλό!!!
Να δίνει προοπτικές συμμετοχής σε ανώτερους αγώνες. (Βαλκανικούς - Ευρωπαϊκούς - Παγκόσμιους)Ο τωρινός αγώνας ικανοποιεί εν μέρη και τους αρχάριους και τους έμπειρους.
Δεν είναι ο καταλληλότερος αγώνας για τον πιτσιρικά που πρωτοσυμμετέχει, ούτε δίνει την δυνατότητα στον έμπειρο, να καταφέρει το 100% των δυνατοτήτων του
και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς αγώνες!!! Είναι όμως ένας αγώνας ΄΄που τα κάνει όλα και συμφέρει΄΄.
Είναι ένας αγώνας που ταιριάζει με το μέσο επίπεδο των αθλητών στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από τις πολλές συμμετοχές που έχει!!!
Για μένα το ποιο σημαντικό είναι να δούμε την φιλοσοφία του αγώνα, και σε ποιους απευθύνεται. Ποιόν στόχο εξυπηρετεί η δημιουργία του;
Θέλουμε αγώνα με πολλές συμμετοχές; Αγώνα συμβατό με τις άλλες χώρες; Αγώνα ιδικών ικανοτήτων; Αγώνα με πολύ θέαμα; αγώνα καινοτομίας και νέων αεροσκαφών;
Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί πρώτα και μετά να βρούμε τις λεπτομέρειες του κανονισμού που θα τον ικανοποιεί.
Τι είδους λοιπόν αγώνα θέλουμε; Θα υπάρξουν προτάσεις σε αυτό το σοβαρό ερώτημα;Αν το πρόβλημα είναι οι ισοβαθμίες, εύκολα μπορούμε να λύσουμε μετρώντας και τον απορριπτέο γύρο ή κάνοντας τον πανελλήνιο σε εποχή που δεν έχει μεγάλα θερμικά ή ανεβάζοντας 1 ή 2 λεπτά το χρόνο εργασίας ή και όλα μαζί, όπως ανέφεραν οι παραπάνω αθλητές. Αν και εμείς στην βόρειο Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε καθόλου συχνά αυτό το πρόβλημα!!!
Αυτές οι αλλαγές δεν αλλάζουν σημαντικά τον χαρακτήρα του αγώνα και πολύ λίγο την φιλοσοφία του!!!Το start high όμως αλλάζει τον χαρακτήρα του αγώνα. Ίσως παρακάτω να εξηγήσω και τους λόγους.
Το ερώτημα παραμένει: θέλουμε ένα άλλο αγώνα ή θέλουμε να τροποποιήσουμε αυτόν;
Και αν θέλουμε άλλον αγώνα, ποια είναι η φιλοσοφία του, και οι ανάγκες πού θα ικανοποιεί;Δυστυχώς για να γράψω συνοπτικά την σκέψη μου έγραψα πολύ και πρέπει να κάνω και κάποιες δουλειές που περιμένουν.
Για αυτό σταματώ εδώ, αν και πολλά μπορούν να λεχθούν ακόμα.
Mikrosdedalos