Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.912 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 10:47:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 14 Αυγ 2026, 10:47:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 15:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:06]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309912
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 157
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015  (Αναγνώστηκε 27683 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #105 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 07:37:05 »

Το να μάθουμε να ανεμοπορούμε γινόμενοι ένα με τον αέρα και το ανεμόπτερο!
    Αυτό το είδα σε δύο ανθρώπους μόνο ,....και τον φίλο μου απο το 1984 Τάσο Καζακλή.

Και εγώ το διαλαλώ, "ένας είναι ο πρωταθλητής"
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #106 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 08:04:43 »

Κατα την γνωμη μου απλη και βιωσιμη λυση ειναι το startheight
    Ακόμα περιμενω να δω τεκμηριωμενο αντιλογο....

Ελλείψει αντίθετων επιχειρημάτων, και παρουσία μόνο πλεονεκτημάτων, είναι προφανές ότι τελικά εκεί θα καταλήξουμε.

Φέρνω μία πρόταση που σίγουρα θα πυροδοτήσει μεγάλη συζήτηση.

Οταν συζητήσαμε για αύξηση του χρόνου εργασίας, πολύ σωστά μας υποδείχτηκε ότι θα αναλώσουμε πολύτιμο χρόνο και θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των γύρων.

Αυτό μας ωθεί να σκεφτούμε το αντίθετο, ότι αν μειώσουμε τον χρόνο εργασίας στα 7 ή 8 λεπτά, θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερους γύρους, άρα με τα περισσότερα αποτελέσματα ο αγώνας θα είναι πιό δίκαιος (και οι πτήσεις πιό ξεκούραστες για τους δεινόσαυρους).

Σκεφθείτε επίσης το κέρδος που θα έχουμε στο μέλλον με την μεγαλύτερη συμμετοχή, που στους Πανελλήνιους θα αναπτύησσεται σε 4 ή και 5 γκρουπ.

Η δυσκολία και η αξία κάθε τέτοιας πτήσης είναι ακριβώς η ίδια με το αν ήταν 10 λεπτά. Θυμηθείτε ότι δεν θα ξεκινάμε από τα 200 μέτρα υποχρεωτικά. Εσύ θα αποφασίσεις που θα κόψεις την άνοδο, για να πετύχεις τον στόχο.

Και ο τελικός αντί για 30  λεπτά, να αλλάξει σε 3 πτήσεις των 7-8 λεπτών. Αλλο να βγαίνει ο νικητής με ένα αποτέλεσμα, και πολύ τύχη, και άλλο να βγαίνει με τρία αποτελέσματα και λιγη τύχη. Και ο χρόνος στο σύνολο παραμένει πρακτικά ο ίδιος, επιβάρυνση μόνον ολίγων λεπτών δεν ενοχλεί.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα από την υιοθέτηση του start height.

Ας ξεκινήσει λοιπόν η συζήτηση επ' αυτών.  
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 08:19:08 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #107 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 09:23:50 »

Αγαπητοι φιλοι
    Εξεταζοντας προχειρως την παραπανω "θειικη" προταση επισημαινω οτι ναι μεν μειωνουμε τον χρονο εργασιας κατα 2-3 λεπτα αλλα αυξανουμε ταυτοχρονως τον χρονο ελεγχου των strartheigt που πλεον θα ειναι σε ολους και ετσι το κερδος εξανεμιζεται.
    Επιπροσθετως μια τετοια διευθετηση  θα καταργησει πληρως ολα τα παλαια ALTMR1.
    Παντως υπενθυμιζω οτι ο flyoff για την επιλυση ισοβαθμιων μπορει και πρεπει να γινει 10λεπτος κερδιζοντας ετσι στα σιγουρα τουλαχιστον εναν επιπλεον γυρο. 

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #108 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 09:49:03 »

Το 10 λεπτο πρέπει να παραμείνει και ας κάνουμε και μισή ώρα παραπάνω.
    Ταπεινή μου άποψη 
    Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #109 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 09:51:14 »

Επιπροσθετως μια τετοια διευθετηση  θα καταργησει πληρως ολα τα παλαια ALTMR1.

Όχι , μπορείς να τα ρυθμίσεις όλα να κόβουν στα 150μέτρα.
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    Mandarakas Andreas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #110 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 10:31:08 »

Καλημέρα και Χριστός Ανέστη!

Εγώ θα συμφωνήσω με την υιοθέτηση του start height αλλά να αφαιρείται ο χειρότερος γύρος και να παραμείνει το 10λέπτο στους γύρους.Ούτε οι αλυτάρχες επιβαρύνονται,χρονικά ο αγώνας δεν αλλάζει συνολικά και επιτυγχάνετε μεγαλύτερη βαθμονόμηση στους αθλητές.

Τώρα για τον flyoff θα μπορούσαν να ισχύουν τα παραπάνω και απλά να προστεθεί ο παράγοντας της προσγείωσης(με ζώνες για αρχή).
    Δεν πιστεύω ότι δυσκολεύει η κατηγορία F5J-GR με αυτές τις προσθήκες και έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες για πολλαπλές ισοβαθμίες.
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #111 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 14:43:19 »

Καλησπερα και απο εμενα....

Βλεπω οτι το πραγμα παει προς το start height...Καλως Η κακος (δεν θα το κρινω εγω)

Αυτο που θα ρωτησω ειναι το εξης...

1.Αγορα νεου αλτιμετρου?
    2.το παλιο πεταμα?
    3.εχω την δυνατοτητα να χρησιμοποιησω κατι αλλο?
    4.Αν οχι θα μπει στο τραπεζι η εγκριση π.χ(altis 4)?
    5.Και τελος γιατι γυρναει η συζητηση γυρω απο το αλτιμετρο παντα?
    6.Βασικο ειναι να μην ξεχασουμε και τον ΑΛΥΤΑΡΧΗ...
    Δηλαδη και κλεινω,του φορτωνουμε εχτρα εργασια απο αυτη που εχει να κανει...?

Συνχωρεστε με αλλα εχω αποριες... idiot2 idiot2 idiot2  
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 16:29:16 από STRATOS77 » Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #112 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 15:16:14 »

Πάμε να χαλάσουμε κάτι που ήδη δουλεύει. Το ποιους εξυπηρετεί δε μπορώ να ξέρω, αλλά αν θέλουμε πράγματι αλλαγή, ας πάμε στην κατηγορία FAI να τελειώνει το θέμα. Γιατί οι άλλες χώρες πετάνε FAI κατηγορία και μεις όχι;
    Ιδού η Ρόδος λοιπόν.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    pansofos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #113 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 15:50:56 »

Για αγωνες επιπεδου FAI υπαρχει ελλειψις κριτων.

Προσφεροντας λιγα ευρω, η καθε συμμετοχη, θα μπορουσαν να βρεθουν
    αρκετοι, κριτες, επ αμοιβη  και  αλλυταρχης.
    Καταγράφηκε
    Giannis Zeteko.
    Aeromodeller Sr. Member

FLY-ROBIN-FLY!!!

« Απάντηση #114 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 16:04:27 »

η πρότασή μου είναι:

να πηγαίνουν στον fly-of μόνο όσοι δεν έχουν κακούς γύρους αλλά όλους τους γύρους χωρίς ποινή και τον κακό γύρο να τον αφαιρούν μετά
    τον flyof και την εξασφάλιση της 1ς-2ς-3ς θέσης και μόνο για την τελική κατάταξη σε περίπτωση ισοβαθμίας όσων δεν πέταξαν στον fly-of.

και για την περίπτωση και πάλι ισοβαθμίας όσων πηγαίνουν στον fly-of γύρο και βγάλουν και το 30πτο
    να κάνουν μια ακόμα άνοδο συγχρονισμενη με το χρονόμετρο του αλυτάρχη και να κόβουν το μοτέρ
    με το σήμα του στα 15'' δευτ/πτα και χρόνο εργασίας τα 15' λεπτά

δηλαδή ένα γύρο ακόμα με το μισό χρόνο λειτουργίας στο μοτέρ και το μισό χρόνο πτήσης από τον άλλον
    γιατί υπάρχει και το πρόβλημα της λήξης του αγώνα όπως και η επιστροφή όσων
    ταξίδεψαν ως εκεί.

και επειδή τα 30 λεπτά του flyof είναι κουραστικά μετά από τόσες πτήσεις μπορεί να γίνει το παραπάνω με λιγότερους χρόνους

δηλαδή αντί του 30λεπτου να γίνει ο flyof 20 λεπτά με 20 δευτερόλεπτα μοτέρ και με σήμα του αλυτάρχη
    και αν έχουμε ισοβαθμιες ένας δεύτερος flyof με 15 δευτερόλεπτα μοτέρ αλλά 10 λεπτά πτήσης

τα 15 δευτ/πτα τα θεωρώ απαραίτητα για την σωστή άνοδο των μοντέλων ώστε να προλάβουν να απογειωθούν με ασφαλεια
    αλλά μπορούν να γίνουν και 10'' με 10 λεπτά πτήσης αν θεωρηθεί ότι είναι υπέρ αρκετά τα 15''.

έτσι πετυχαίνουμε ένα 30πτο μοιρασμένο σε 2 γύρους αλλά με βαθμό δυσκολίας ένα τύπο start height δηλαδή τον χρόνο του μοτέρ που θα μας πάει σε λιγότερο ύψος,αλλά και την πιθανή αλλαγή των καιρικών συνθηκών ανάμεσα σε αυτούς τους 2 γύρους.
    οπότε με αυτόν τον τρόπο  καλύπτεται και η επιθυμία για περισσότερους γύρους αλλά εντός της ίδιας μέρας
    και χωρίς να επηρεάσει ιδιαίτερα την συνολική διάρκεια του αγώνα.

μετά από αυτό δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν και πάλι ισοβάθμιες θέσεις.

αν και μάλλον θα υπάρξει μια φαγωμάρα του τύπου : αυτός σε 15''δευτ/πτα έχει φτάσει
    στα 150 μέτρα ενώ εγώ σέρνομαι κλπ .....οκ είπαμε υπάρχει λύση και γιαυτό με
    συγχρονισμενη άνοδο μετά από έναν επί τόπου τεχνικό έλεγχο για το πόση δύναμη έχει το κάθε αγωνιζόμενο μοντέλο
    ώστε να τα συγχρονίσουν κατά την απογείωση με το ποιο αδύναμο,αλλιώς καν το και εσύ πύραυλο αν δεν σου αρέσει και αυτό.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 16:30:21 από Giannis Zeteko. » Καταγράφηκε
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #115 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 17:23:55 »

Καλησπέρα σε όλους,χρόνια πολλά!
    Μόλις σήμερα διαβάζω ότι φτάσαμε κίολας το θέμα στις 7 σελίδες κι αναρωτιέμαι αν αυτο έχει να κάνει πραγτματικά με την αγάπη για τα ανεμόπτερα η με το γεγονός ότι ο καθενας έχει ανάγκη έκφρασης,η μήπως να κάνουμε λίγο μπούγιο απλά???
    Η πρώτη μου συμμετοχή ηταν το 2010 στην Θεσσαλονική κι έκτοτε μετράμε πλέον συνολικά 4 πανελλήνιους..
    Διαβάζω για τις ισοβαθμίες..μεσος ορος ισοβαθμιων ανα διαγωνισμό έχουμε γύρω στους πέντε το πολυ αθλητές στον τελικό.Σκεφτηκατε πως ήταν ο καιρος την κυριακη 13 Απρίλη..πόσο εύκολος και στρωτός,γι αυτο και οι τόσες ισοβαθμιες..πιστευετε πως αν ηταν όπως παραδειγματος χάρη όπως αυτός του προηγούμενου περιφερειακού τον Δεκέμβρη θα ήταν τόσες?
    Απ την έστω μικρή εμπειρια που έχω απο το 2010 μεχρι σημερα πετωντας ανελιπως και μονο f5j περιφερειακα η πανελληνια θα σας πω πως θα ισοβαθμουσαν το πολύ 5!Ετυχε ίσως ετσι..βέβαια το επίπεδο έχει ανεβει αρκετα κι είναι εμφανές μα δεν νομίζω πως ακόμη ο έλληνας μοντελιστης,τουλαχιστον απο αυτο που αφουγκραζομαι απ τις συνεχεις συμμετοχες μου, είναι έτοιμος για μεγάλες αλλαγες..δεν έχουμε ωριμάσει ακόμη αερομοντελιστικα..ποσο μαλλον ανεμοπορικα!τωρα κανουμε μια νεα αρχη πρεπει να ωριμάσουμε ακόμη!
    Το λέω αυτο οταν ο ιδιος θέλω παση θυσια να κανουμε start hight και προσγειωση και το λέω τοσο καιρο..
    Προσωπικα πιστεύω πως αυτο που μπορει να γινει θα ήταν οι περειφερειακοι να έχουν παραπανω γυρους..παραδειγματος χαρη 7..πολύ απλό και εφικτο και το πιθανοτερο είναι πως θα ξεσκαρταρει αμεσως!Αν φτανουμε σε fly of το καλυτερο θα ηταν να πεταμε τρεις δεκαπενταλεπτους γύρους..δεν χρειαζονται πολλά πολλά μην αποτρεπουμε τον κόσμο..
    Οσον αφορά το start high και την πρωσγειωση καλό θα ηταν να διοργανώναμε ενα κριτιριο ξεχωριστά σε ένα περιστασιακό χωραφι..10 20 ατομα που θέλουν είτε να ταξιδέψουμε έξω η που νιώθουν ότι θέλουν να πετούν έτσι και θα μπορεσουν..
    Κλείνωντας θα συμφωνήσω απολυτως με τον θειο Γιάννη και φυσικά με τον αγαπητο και έναν απ τους μεντορες μου στα ανεμοπτερα Μπάμπη Παραστατίδη..το θέμα είναι κάπου αλλου..αγαπατε τα ανεμοπτερα και ψαξτε τα..τον καιρο!την τακτικη!το τριμαρισμα!μην αναλωνεστε!πεταξτε!δοκιμάστε!καθε πτηση να αρχιζει χαμηλα και να προσπαθειτε να σκαρφαλωσετε καθε πτηση να τελειωνει σε ενα στοχο!ο ουρανος γεματους διαδρομους..ψαξτε τους!
    αυτο προσπαθω κι ισως δεν το καταφερω και ποτε,μα αξιζει!οπως μου πε  ο Καζακλης..πέτασε σε καθε καιρο καθ ολη τη διαρκεια της ημερας..το ανμοπτερο σου!σε  καθε πτηση κοιτα να βελλτιωνεσαι και γινε ενα με το ανεμοπτερο σου..
    κι οταν φτασουμε σ αυτο το επιπεδο της αξιοπρεπης πτησης και προσγειωσεις προχωραμε παρακατω!
    κι ισως καταφερουμε μιαν αξιοπρεπη συμμετοχη και εξω κι αν οχι δεν πειραζει γιατι παιρνεις τοσα πολλά που εισαι χορτατος οτι κι αν γινει!
    οχι τσακωμοι και φαγωματα..διαλογος!!!
    Ελπιζω να μην σας κουρασα..καλο απογευμα και καλες προπονησεις!
    Γιάννης Κουρμπάνης!

Καταγράφηκε

If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    GASTON
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #116 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 20:54:13 »

Γιάννη Κουρμπάνη αν ήσουν εδώ θα σε φιλούσα σταυρωτά.
    Καταγράφηκε

Κώστας Σπυριάδης
    ΕΑΘ Ενωση Αερομοντελιστων Θεσσαλονικης
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Τετάρτη, 23 Απρ 2014, 23:42:48 »

Μετά το κείμενο του Γιάννη  Thumbs up είναι προτιμότερο το θέμα να κλειδωθεί. Τα πε όλα.  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #118 στις: Σάββατο, 26 Απρ 2014, 11:27:06 »

Μετά το κείμενο του Γιάννη  Thumbs up είναι προτιμότερο το θέμα να κλειδωθεί. Τα πε όλα.  Thumbs up Thumbs up

Βρε παιδιά γιατί λέτε να κλείσει το θέμα; Είναι σαν να μην θέλετε να συνεχιστεί ο διάλογος και να ακουστεί η αντίθετη άποψη!!!
    Το θέμα τώρα ωριμάζει.Τώρα θα δώσει καρπούς. Ίσως είναι η ώρα να κάνουμε μία ανακεφαλαίωση σε αυτά που γράφτηκαν
    από τους αθλητές, με τον τρόπο που ο καθένας τα προσέλαβε!!!!

Παίρνω λοιπόν το θάρρος να σας πω την γνώμη μου, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα, για αυτά που άκουσα παραπάνω.
    Θα ήθελα βέβαια να ακούσω και την γνώμη περισσοτέρων νέων αθλητών αλλά και πρωταθλητών γιατί νομίζω αυτές οι φωνές δεν ακούστηκαν στο βαθμό που έπρεπε.

Θα ήθελα να μεταφέρω, την μικρή εμπειρία μου, από την συμμετοχή μου για δύο χρόνια σε παρόμοιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Β. Ελλάδα.
    Η αλαλαγή των κανόνων αφορά όλους τους αθλητές και τους αρχάριους, που τόσο δυσεύρετοι είναι στην αποχή μας, αλλά και τους έμπειρους
    που είναι οι πυλώνες και οι δάσκαλοι τις ανεμοπορίας!!! Ο αγώνας που θα συμπεριλάβει τις κατηγορίες αυτές θα πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο αυτές ομάδες.

Για τους πρώτους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να ικανοποιεί τα κριτήρια της συμμετοχής με οποιοδήποτε αεροπλάνο, να είναι φθηνή,να είναι ευχάριστη, με απλούς κανόνες, να δίνη την δυνατότητα της ισότιμης συμμετοχής, να μην έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είτε αγωνιστικές είτε διαδικαστικές
    και φυσικά να δίνει την δυνατότητα για πρόκριση!!!
    Από την άλλη, για του έμπειρους  ο αγώνας πρέπει να είναι ανταγωνιστικός, να δίνει συνεχώς ευκαιρίες ανάδειξης του ταλέντου τους και των επιλογών τους, (στρατηγική - εξοπλισμός), να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας να βάζει συνεχώς υψηλότερους στόχους προς πραγματοποίησης. Ο απραγματοποίητος στόχος  να γίνεται εφικτός!!! Έτσι το ενδιαφέρον τους διατηρείτε υψηλό!!!
    Να δίνει προοπτικές συμμετοχής σε ανώτερους αγώνες. (Βαλκανικούς - Ευρωπαϊκούς - Παγκόσμιους)

Ο τωρινός αγώνας ικανοποιεί εν μέρη και τους αρχάριους και τους έμπειρους.
    Δεν είναι ο καταλληλότερος αγώνας για τον πιτσιρικά που πρωτοσυμμετέχει, ούτε δίνει την δυνατότητα στον έμπειρο, να καταφέρει το 100% των δυνατοτήτων του
    και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκούς αγώνες!!! Είναι όμως ένας αγώνας ΄΄που τα κάνει όλα και συμφέρει΄΄.

Είναι ένας αγώνας που ταιριάζει με το μέσο επίπεδο των αθλητών στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από τις πολλές συμμετοχές που έχει!!!

Για μένα το ποιο σημαντικό είναι να δούμε την φιλοσοφία του αγώνα, και σε ποιους απευθύνεται. Ποιόν στόχο εξυπηρετεί η δημιουργία του;
    Θέλουμε αγώνα με πολλές συμμετοχές; Αγώνα συμβατό με τις άλλες χώρες; Αγώνα ιδικών ικανοτήτων; Αγώνα με πολύ θέαμα; αγώνα καινοτομίας και νέων αεροσκαφών;

Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί πρώτα και μετά να βρούμε τις λεπτομέρειες του κανονισμού που θα τον ικανοποιεί.

Τι είδους λοιπόν αγώνα θέλουμε; Θα υπάρξουν προτάσεις σε αυτό το σοβαρό ερώτημα;

Αν το πρόβλημα είναι οι ισοβαθμίες,  εύκολα μπορούμε να λύσουμε μετρώντας και τον απορριπτέο γύρο ή κάνοντας τον πανελλήνιο σε εποχή που δεν έχει μεγάλα θερμικά ή ανεβάζοντας 1 ή 2 λεπτά το χρόνο εργασίας ή και όλα μαζί, όπως ανέφεραν οι παραπάνω αθλητές. Αν και εμείς στην βόρειο Ελλάδα δεν αντιμετωπίζουμε καθόλου συχνά αυτό το πρόβλημα!!! Αυτές οι αλλαγές δεν αλλάζουν σημαντικά τον χαρακτήρα του αγώνα και πολύ λίγο την φιλοσοφία του!!!

Το start high όμως αλλάζει τον χαρακτήρα του αγώνα. Ίσως παρακάτω να εξηγήσω και τους λόγους.
    Το ερώτημα παραμένει: θέλουμε ένα άλλο αγώνα ή θέλουμε να τροποποιήσουμε αυτόν;
    Και αν θέλουμε άλλον αγώνα, ποια είναι η φιλοσοφία του, και οι ανάγκες πού θα ικανοποιεί;

Δυστυχώς για να γράψω συνοπτικά  την  σκέψη μου έγραψα πολύ και πρέπει να κάνω και κάποιες δουλειές που περιμένουν.
    Για αυτό σταματώ εδώ, αν και πολλά μπορούν να λεχθούν ακόμα.

Mikrosdedalos

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 28 Απρ 2014, 09:31:07 από mikrosdedalos » Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #119 στις: Κυριακή, 27 Απρ 2014, 08:53:38 »

Πολύ ησυχία έπεσε!!!
    Εσείς τι λέτε για τα παραπάνω;

Τώρα ο διάλογος θα δώσει καρπούς!!!
    Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: Προτάσεις για την κατηγορία F5J GR για το 2015
    Μεταπήδηση σε: