Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 16:02:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 16:02:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 92
    Συνολικά: 93
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχαριος με Esky Honey Bee 4  (Αναγνώστηκε 13648 φορές)
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 19:41:27 »

Καλησπέρα σας και καλως σας βρήκα.

Κόλλησα και εγώ με το lama-like του Jumbo.
    Ετσι ειπα να παραγγειλω ενα Honey bee 4 απο το ebay, το οποιο λογικά θα ερθει σε καμιά 15αρια μέρες.
    Οι γνώσεις μου απο μοντελισμο, ειναι αυτοκινητα, πτηση με αεροπλανα εκπαιδευτικα και το lama-like του jumbo.

Τι λέτε? Θα τα καταφέρω?
    ή απλα θα το κομματιάσω? Ειναι πολύ δύσκολο στην πτήση?
    Ηθελα να πάρω ελικόπτερο με στροφίο ουράς. Δεν γούσταρα το lama. Μου θύμιζε πολύ παιχνίδι.
    Καταγράφηκε
    mgatz
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 21:33:01 »

Φιλε τα ιδια και εγώ , αγόρασα και το έχω αραγμένο καμιά 10 μέρες το Esky honey Bee King 2. Δύσκολα τα πράγματα. Περιμένω έναν φίλο μου να μου δείξει. Δεν ειναι απλό
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 21:36:55 »

Καλησπέρα σε όλους.

Λοιπόν αυτά τα μικρά ηλεκτρικά είναι αρκετά δύσκολα γιαυτό και επειδή το έχω αυτό το ελικόπτερο σου δίνω μερικές συμβουλές για να περιοριστούν οι "απώλειες".

1). Φρόντισε να προμηθευτείς και μια δεύτερη μπαταρία γιατί κρατάει μόνο 10 λεπτά με το ζόρι και μετά θέλει τουλάχιστον 2 ώρες φόρτιση. Εγώ στο δικό μου έβαλα lipo και ησύχασα.

2). Αν δεν έχεις μεγάαααλη βεράντα μην επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο να το πετάξεις μέσα στο σπίτι γιατί το ελικόπτερο θα γίνει σερβό και λεπίδα και το σπίτι λαμπόγυαλο.

3). Θα χρησιμοποιείς οπωσδήποτε το Χ με τα μπαλάκια τώρα στην αρχή και ας σου φαίνεται αστείο.

4). Θα διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες για κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις. Μην κοιτάς που γράφει το κουτί Ready To Fly. Θα επιθεωρήσεις προσεκτικά το ελικόπτερο πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε.

5). Ξέχνα όλα αυτά που ήξερες με το παιγνίδι που έχεις. Αυτό είναι μοντέλο. Μην έχεις την εντύπωση ότι θα πετάς από την πρώτη μέρα. Στην αρχή θα δώσεις στο στροφείο ισχύ ίσα ίσα όσο χρειάζεται για να γίνει το ελικόπτερο ελαφρύ στα μπαλάκια και θα το μετακινείς στο έδαφος σαν hovercraft.

6). Επειδή απότι κατάλαβα είσαι ξεροκέφαλος σαν κι εμένα οπότε δεν θα με ακούσεις αλλά θα επιχειρήσεις απογείωση με τη μία άκου τουλάχιστον αυτό. Σε περίπτωση σαβούρδας κλείσε το throttle και ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ γιατί θα κυνηγάς το ελικόπτερο σε όλο το δωμάτιο.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 21:48:03 »

Ηθελα να πάρω ελικόπτερο με στροφίο ουράς. Δεν γούσταρα το lama. Μου θύμιζε πολύ παιχνίδι.
    Καλησπέρα καί σέ εσένα φίλε. Από τήν μεριά μου ένα πράγμα θά σού πώ. Μακάρι νά είχες πάρει lama. Καί άς τό έβλεπες παιχνίδι. Θά τό καταλάβεις βέβαια στήν πορεία. Εκτός από αυτά πού σού είπε ό φίλος bladekiller θά σού πώ καί κάτι εγώ. Μήν κάνεις τό λάθος καί βγείς έξω γιά νά τό πετάξεις, επειδή ίσως νομίζεις ότι θά τό ελένχεις καλύτερα λόγω άπλας. Καί δέν μιλάω γιά τήν βεράντα.  Δέν θά τό αφήσεις νά φύγει μέ τίποτα από κοντά σου. Αυτά από εμένα. Καλοπέταχτο φίλε andreasp.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 22:31:59 »

Καλησπέρα σε όλους.

Λοιπόν αυτά τα μικρά ηλεκτρικά είναι αρκετά δύσκολα γιαυτό και επειδή το έχω αυτό το ελικόπτερο σου δίνω μερικές συμβουλές για να περιοριστούν οι "απώλειες".

1). Φρόντισε να προμηθευτείς και μια δεύτερη μπαταρία γιατί κρατάει μόνο 10 λεπτά με το ζόρι και μετά θέλει τουλάχιστον 2 ώρες φόρτιση. Εγώ στο δικό μου έβαλα lipo και ησύχασα.
    Ερχετε με δευτερη μπαταρία δώρο

Παράθεση
    2). Αν δεν έχεις μεγάαααλη βεράντα μην επιχειρήσεις σε αυτό το στάδιο να το πετάξεις μέσα στο σπίτι γιατί το ελικόπτερο θα γίνει σερβό και λεπίδα και το σπίτι λαμπόγυαλο.
    Εγω σκέφτομαι να δοκιμάσω σε μία πλατεία εκκλησίας, πάνω απο το σπίτι μου.

Παράθεση
    3). Θα χρησιμοποιείς οπωσδήποτε το Χ με τα μπαλάκια τώρα στην αρχή και ας σου φαίνεται αστείο.
    Σιγουρα!

Παράθεση
    4). Θα διαβάσεις προσεκτικά τις οδηγίες για κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις. Μην κοιτάς που γράφει το κουτί Ready To Fly. Θα επιθεωρήσεις προσεκτικά το ελικόπτερο πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε.
    Εδω θα δυσκολευτω. Φανταζομαι θα υπάρξει κανένας εθελοντής που να εχει το ίδιο και να ειναι πρόθυμος να βοηθήσει.

Παράθεση
    5). Ξέχνα όλα αυτά που ήξερες με το παιγνίδι που έχεις. Αυτό είναι μοντέλο. Μην έχεις την εντύπωση ότι θα πετάς από την πρώτη μέρα. Στην αρχή θα δώσεις στο στροφείο ισχύ ίσα ίσα όσο χρειάζεται για να γίνει το ελικόπτερο ελαφρύ στα μπαλάκια και θα το μετακινείς στο έδαφος σαν hovercraft.
    Δεν εχω τέτοια εντύπωση.

Παράθεση
    6). Επειδή απότι κατάλαβα είσαι ξεροκέφαλος σαν κι εμένα οπότε δεν θα με ακούσεις αλλά θα επιχειρήσεις απογείωση με τη μία άκου τουλάχιστον αυτό. Σε περίπτωση σαβούρδας κλείσε το throttle και ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ γιατί θα κυνηγάς το ελικόπτερο σε όλο το δωμάτιο.
    Δεν πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο.
    Εχω σκοπό να ασχοληθώ πρώτα με το καλώδιο και το simulator, και μετά να κάνω προσπάθειες με το ελικόπτερο.
    Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειτε να φορτίσω μπαταρία και να πω "Πάω να πετάξω!"
    Καταγράφηκε
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 22:33:47 »

Καλησπέρα καί σέ εσένα φίλε. Από τήν μεριά μου ένα πράγμα θά σού πώ. Μακάρι νά είχες πάρει lama. Καί άς τό έβλεπες παιχνίδι. Θά τό καταλάβεις βέβαια στήν πορεία.

Εντάξει... δεν νομίζω οτι ειναι τόσο τραγικές οι διαφορές.
    Οι κινήσεις ίδιες είναι. 4κάναλα ειναι και τα δύο.
    Το ξέρω οτι με στροφίο ουράς θα ειναι λίγο πιο απότομο, αλλα δεν πιστεύω οτι θα είναι τραγικά, πιο δύσκολο απο το lama.
    Ελπίζω να βγώ σωστός.
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 23:22:28 »

lalala

Κάνεις μεγάλο λάθος......

Καμία σχέση με την σταθερότητα του λάμα. Το λάμα εάν το σετάρεις σωστά το σηκώνεις, παίρνεις τα χέρια απο τα στίκ και μένει σταθερό στον αέρα.  Cheesy
    Βιάζεσαι να περάσεις στο επόμενο στάδιο και θα δυσκολευτείς αρκετά.
    Το Λάμα (όχι του Jumbo) είναι ένα αξιοπρεπέστατο εκπαιδευτικό ε/π,
    το οποίο σου χαρίζει εκτός απο την εμπειρία και την διδασκαλία στο πώς να πετάς
    και να κινείς στο χώρο το ε/π, και πολλές ώρες διασκέδασης.
    Εγώ ακόμα και τώρα το χαίρομαι και μάλιστα θα το έχω για πάντα γιατί γουστάρω  smitten
    που μπορώ και το κάνω βόλτες μέσα στο σπίτι.
    Μήν νομίζεις ότι το λάμα είναι τόσο απλό που δεν θα το στουκάρεις καθόλου και ποτέ...  uglystupid2

Το ε/π που πήρες είναι με στροφεία σταθερού βήματος και ο έλεγχος της πτήσης γίνεται με μεταβολή του ρεύματος που εφαρμόζεται στα
    μοτέρ. Αυτό έχει σαν πρόβλημα την αστάθεια στην πτήση. Επίσης είναι πανάλαφρο και πολύ ευάλωτο στις δίνες του αέρα.
    Θέλει για να πετάξει πολύ γρήγορες και μικρές διορθωτικές κινήσεις στα στίκ και έτσι μπορεί να σε κουράσει.  tickedoff

Και φυσικά μόνο Ready to fly δεν είναι... θέλει ένα σωρό ρυθμίσεις για να μαλακώσει και να αποκρίνεται σωστά. 

Βέβαια εάν έχεις πείσμα κάποια στιγμή θα καταφέρεις να το πετάξεις αλλά θα σου έχει κοστίσει σε ανταλλακτικά όσο ένα πολύ καλύτερο ε/π.
    Και τέλος θα αναφερθώ στο υποτυπώδες γυροσκόπιο το οποίο δεν κρατά την ουρά σχεδόν καθόλου. Θα πρέπει να μάθεις να την κρατάς εσύ
    ταυτόχρονα με τον χειρισμό του Cyclic. Και αυτό είναι ένα απο τα δύσκολα κομμάτια, όχι τόσο στο χόβερ αλλά στην πορεία.

Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα, αλλά η αλήθεια δεν είναι πάντοτε όμορφη.

Γνώμη μου, αγόρασε ένα Λάμα, θα το καταευχαριστηθείς καμία σχέση με του Jumbo, και άσε στο ράφι για αργότερα το Honney-bee FP. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 23:33:54 »

Η αλήθεια ειναι οτι με εχετε απογοητευσει λιγάκι....Sad
    Πριν το πείς, το κοίταγα και εγώ.
    Το βρήκα με 82ευρω κομπλέ με τα μεταφορικά απο ebay.
    Το έχεις πετάξει εσύ το Honey bee 4 ?
    Οσο για το βάρος... φαντάζομαι ειναι το ίδιο με το lama.
    Το λές με την σκέψη οτι honey bee Θα το πετάω σε εξωτερικό χώρο?

Το σκέφτομαι!   Undecided
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 23:45:30 από andreasp » Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 23:54:58 »

Εγώ μετά το λάμα, πετάω το επόμενο μοντέλο απο αυτό που έχεις επικέξει.
    το Honey-bee CP2 με μεταβλητό βήμα στους έλικες του κεντρικού στροφείου.

Λοιπόν είναι δύσκολο, όχι ακατόρθωτο αλλά θα σε κουράσει.
    Εγώ το πετάω πορεία και nose-in hover, αλλά φίλε εάν τύχει και πιάσεις
    μετά κανένα καλό ε/π στα χέρια σου θα νομίζεις ότι το καλό είναι και παιχνίδι.  Grin Grin

έτυχε και σήκωσα ένα T-rex 450 SE ενός φίλου και νόμιζα ότι έμενε ακίνητο για μερικά δευτερόλεπτα 

Και πάλι σε συμβουλεύω να πάρεις λάμα, θα με θυμηθείς.... και μετά το λάμα ένα Belt-cp.

αυτά τα δυο ε/π θα σε βοηθήσουν να μάθεις γρηγορότερα, με λιγότερες ζημιές και θα σε βάλουν στο χόμπι σωστά

Πάντοτε πρέπει να ρωτάς παλαιότερους απο εσένα πρίν αγοράσεις κάτι γιατί κινδυνεύεις να κάνεις λάθος επιλογή.

Όχι ότι εγώ είμαι κανένας παλιός (6 μήνες μόνο) αλλά και εγώ με την σειρά μου δεν ρώτησα στην αρχή, απο τύχη πήρα λάμα,
    μετά το CP2 που εάν ρωτούσα δεν θα το έπαιρνα, και τώρα σκέφτομαι για μεγαλύτερο.
    Όταν όμως ρώτησα έκανα καλή αγορά και τώρα έχω έναν απο τους καλύτερους ψηφιακούς φορτιστές και δεν κλαίω τα χρήματα μου.

Ρώτα, και ξαναρώτα πρίν αγοράσεις κάτι....
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 23:58:19 »

’ και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, το Honeybee 4 όπως και το δικό μου CP2
    είναι για εσωτερικούς χώρους, όπως κλειστά γυμναστήρια και όχι γι μέσα στο σπίτι.

Εγώ βέβαια τώρα πιά μπορώ και το πετάω έξω και όταν φυσάει...

Μέσα στο σπίτι εάν μάθεις να το ελέγχεις καλά θα μπορείς να κάνεις αιώρηση, εάν δεν μπορείς να το ελέγξεις
    καλά θα το τσακίζεις συνεχώς πάνω στα έπιπλα με αποτέλεσμα ανταλλακτικά και ένα σαλόνι μετά για πέταμα.  laugh
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 00:09:04 από Peterpanta » Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    mgatz
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 00:47:39 »

To Esky Honey bee king 2 ti leei?? Einai diskolo na to petaxw. Na to dokimasw h na perimenw ton filo mou. To exei kanenas i eimai prwto poros se auto to montelo. exei kai ena koumpi anteepistrofis tou elika gia akrovatika. To paketo exei 2 mpataries kai 4 elikes epipleon. Exw parageilei kai to Esky Lama V4. 
    Καταγράφηκε
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 00:54:31 »

Και πάλι σε συμβουλεύω να πάρεις λάμα, θα με θυμηθείς.... και μετά το λάμα ένα Belt-cp.

Το Honey Bee 4 εχει παραγγελθει και πληρωθεί, οπότε δεν μπορώ να το ακυρώσω.
    Βρήκα στο ebay το Lama v4 με δευτερη μπαταρια, 5ζευγαρια ελικες, training και simulator στα 75ευρω, και το σκέφτομαι σοβαρά να το πάρω και αυτό.
    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=250182137659&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=015
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 01:46:55 »

Καλημέρα σε όλους.

Αντρέα μην το σκέφτεσαι κάντο. Μάθε καλά το V4 και άσε προς το παρόν το 004 στο κουτί του για αργότερα όπως πολύ σωστά είπε και ο Peterpanta. Πίστεψέ με θα γλυτώσεις περισσότερα από 75 ευρώ.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 06:55:51 »

Ανδρεα στο εχω πει ηδη (και δυστηχως δεν σε προλαβα) το Lama πρεπει να παρεις για να πεταξεις ελικοπτερο
    με το Lama θα καταφερεις να αδειασεις την μπαταρια του στον αερα με αυτο που παραγγειλες δεν θα αδειασεις ποτε την μπαταρια του γιατι καποιος τοιχος η διακοσμητικο θα χτυπας και θα πεφτει κατω

οσο και να φαινεται παιδικο το Lama θα σου μαθει το βασικοτερο πραγμα, τις κινησεις των stick
    για να μαθεις πως πρεπει να αντιδρανε τα χερια στα στικ σε καθε μεταβολη του ελικοπτερου

και εαν εχει γιο/κορη σε μια ηλικια 4-5 ειναι το καλυτερο δωρο

καλες πτησεις
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    andreasp
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 07:51:10 »

Σχεδον με πείσατε...
    Υπάρχει καμιά έκδοση του Lama , χωρίς control?
    Θα έρθει το ένα, μην εχω και δεύτερο!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχαριος με Esky Honey Bee 4
    Μεταπήδηση σε: