Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.757 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Ιουλ 2026, 23:11:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Ιουλ 2026, 23:11:34

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 22:38]

[Σήμερα στις 17:10]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:23]

από pq
    [Χθες στις 22:47]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309757
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 1245
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 771
    Συνολικά: 771
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 9     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πτώση λόγω προβλήματος στην κατεύθυνση Spectrum DX6i  (Αναγνώστηκε 30639 φορές)
    kdrak
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 13:02:22 »

Δεν γνωρίζω εάν έχει συμβεί σε κάποιον από εδώ αλλά το είδαμε και αυτό !!!   Πτήση ρουτίνας με το trex 450 pro v2 και ξαφνικά κάνει βουτιά μόνο του χωρίς φυσικά να υπακούει στην κατεύθυνση.

Στην αρχή νόμιζα πως υπήρχε βλάβη στο elevator servo αλλά μετά από διερεύνηση ΧΑΛΑΣΕ εντελώς ξαφνικά το elevator pot στην Spectrum DX6i που έχω.  Εκτός που μου προκάλεσε την πτώση τώρα δεν μπορώ να πετάξω κανένα από τα ελικόπτερα μου !!!!!

Έριξα μια ματιά στο internet και έχει συμβεί σε διάφορους. Αλλά ΕΛΕΟΣ βρε παιδιά όλα τα περίμενα να χαλάσει η κατεύθυνση όσο είμαι στον αέρα ποτέ δεν το περίμενα.
    Καταγράφηκε
    jimm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 13:35:29 »

Ισως το να πεταξεις με την DX6 ηταν λιγο παρατολμο.. Προσωπικα απο οταν εμαθα για το τι παιζεται με δαυτη την χρησιμοποιουσα μονο στο simulator. Και η καταληξη της πλεον ειναι να εχουν βγει off 2 ποτενσιομετρα της.... Δυστυχως μιλαμε για τηλεκατευθυνση μεγαλο fail...
    Καταγράφηκε
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 13:45:36 »

Αν και ειμαι φουταμπακιας, θα πω το εξης! Ολλα τα ηλεκτρονικα μα ολλα! Μπορουν να μας πουλησουν εκει που δεν το περιμενης, γιαυτο προσοχη! Και παλη προσοχη! να κραταμε, κανονες ασφαλιας και να ελενχουμε παντα πρην την πτιση το μοντελο μας και τον πομπο μας.
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 14:25:25 »

Εγώ την είχα αγοράσει αρχές του 2009 και μέχρι το 2012 που την παρόπλισα στο simulator, διότι πήρα πιο μεγάλη,
    δεν είχε βγάλει το παραμικρό και ακόμα παίζει μια χαρά στο simulator χωρίς κανένα πρόβλημα!!
    Τυχαίο?? 
    Δεν νομίζω διότι και φίλου που πετάμε μαζί την έχει πάρει πριν από εμένα και ακόμα την έχει για πτήση
    και για simulator χωρίς κανένα πρόβλημα!!   Wink

Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 14:54:19 »

Αν και ειμαι φουταμπακιας, θα πω το εξης! Ολλα τα ηλεκτρονικα μα ολλα! Μπορουν να μας πουλησουν εκει που δεν το περιμενης, γιαυτο προσοχη! Και παλη προσοχη! να κραταμε, κανονες ασφαλιας και να ελενχουμε παντα πρην την πτιση το μοντελο μας και τον πομπο μας.

Πετάω τουλάχιστον 2+ χρόνια με την συγκεκριμένη κατεύθυνση χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όλα ελεγμένα πριν την πτήση. Αρχίζω και πετάω κανονικά τουλάχιστον 3 λεπτά. Στο 4ο λεπτό failure στο elevator stick !!!!

To παραπάνω δεν μπορείς να το προβλέψεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πετάς πάντοτε με ασφάλεια έτσι ώστε στην πορεία του ελικοπτέρου να μην υπάρχει ποτέ τίποτα ότι και να γίνει με το ελικόπτερο.

Το post το έβαλα για όσους έχουν την συγκεκριμένη κατεύθυνση να προσέξουν επειδή στο Internet διάβασα για πολλά κρούσματα. Βέβαια δεν ξέρω εάν υπάρχουν αντίστοιχα κρούσματα και από άλλες κατευθύνσεις (διαφορετικά μοντέλα και διαφορετική μάρκα) 

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 15:09:21 από kdrak » Καταγράφηκε
    jimm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 14:57:51 »

οι DX6i ειχανε καποια περιοδο διαπιστωμενο προβλημα. Δεν χωραει αμφιβολια.. Ακουγεται οτι τις εχουνε φτιαξει... Αλλα το ερωτημα ειναι γιατι να ξαναεμπιστευτω... Wink
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 15:24:26 »

Εμένα πάντως η δικιά μου ήταν από τα τελευταία μοντέλα που είχαν κυκλοφορήσει και ΔΕΝ θα έπρεπε να είχαν κάποιο θέμα.

Ευτυχώς που πετούσα ένα 450αρι.  Φαντάσου να πέσει το ελικόπτερο σου πχ 550 ή 600+ από πρόβλημα στην κατεύθυνση !!!
    Καταγράφηκε
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 15:47:46 »

Το να χαλάσει ενα από τα ποντεσιόμετρα μιας ΤΚ δεν ειναι περίεργο, ειδικά εαν δεν φροντίζουμε να την διατηρούμε καθαρή.
    Προσοχή λοιπόν στην αποθήκευση αλλά και στην χρήση των ΤΚ μας.
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 15:56:14 »

Το να χαλάσει ενα από τα ποντεσιόμετρα μιας ΤΚ δεν ειναι περίεργο, ειδικά εαν δεν φροντίζουμε να την διατηρούμε καθαρή.

Δώσε μας Μόγκολε  μερικές οδηγίες που αφορούν την συντήρηση της κατεύθυνσης:

1-   Κάθε πότε καθαρίζουμε την κατεύθυνση ?
    2-   Σε ποια σημεία καθαρίζουμε την κατεύθυνση?
    3-   Πως καθαρίζουμε την κατεύθυνση?

Τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στο Internet με την συγκεκριμένη κατεύθυνση Spectrum DX6i πρόκειται για κακή συντήρηση και ειδικά για βρώμικη κατεύθυνση ?

Έχεις να μας παραθέσεις κάποιες μαρτυρίες από διάφορες μάρκες κατευθύνσεων που χάλασαν τα ποτενσιόμετρα επειδή δεν τα καθάρισαν ?

Γενικά ρωτάω όλο το forum εάν υπάρχει περιστατικό με χαλασμένη κατεύθυνση επειδή δεν καθάρισαν τα ποτενσιόμετρα
    Καταγράφηκε
    jimm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:01:31 »

Παρολο που αυτο που λες, οτι πρεπει να τις διατηρουμε καθαρες, ειναι σωστο δεν ειμαι σιγουρος οτι η λειτουργια του ποτενσιομετρου εξαρταται και πολυ απ αυτο γιατι αν δεν κανω λαθος αυτα ειναι ετσι φτιαγμενα που ουτε WD-40 δεν περναει.
    Καταγράφηκε
    helikopros
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:11:23 »

ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΗΜΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ BELT KAI TO T-ΡΕΧ 500 ΚΑΙ ΤΗΝ DX6ι KAI MOΛΙΣ ΣΗΚΩΣΑ ΤΟ ΜΠΕΛΤ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΚΑΤΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ NOMIZA ΚΟΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΡΒΟ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑ ΤΟ Τ-REX.OTAN ΠΗΓΑ ΣΠΙΤΙ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ELEVATOR.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΥ ΒΑΛΑΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΝ 100ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ.ΑΝ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:21:06 »

Παρολο που αυτο που λες, οτι πρεπει να τις διατηρουμε καθαρες, ειναι σωστο δεν ειμαι σιγουρος οτι η λειτουργια του ποτενσιομετρου εξαρταται και πολυ απ αυτο γιατι αν δεν κανω λαθος αυτα ειναι ετσι φτιαγμενα που ουτε WD-40 δεν περναει.

Εαν την ανοιξεις εσωτερικα θα δεις τα ποτενσιομετρα, ειναι συνηθως κυλινδρικοι δισκοι. Αυτοι εχουν εσοχες (οι εσοχες ειναι για κρατανε την πλακετα αλλα μας βολευει) και μπορεις να ψεκασεις καποιο καθαριστικο σπρευ. Καθαριστικο σπρευ για ποτενσιομετρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το WD-40, αυτο ειναι για βιδες και εργαλεια. Θα παρεις Contact Cleaner με η χωρις λαδι για ποτενσιομετρα. Προσωπικη μου γνωμη (παρολο που δεν εχω κοψει επαρκης ποσοτητα μπαλσας) ειναι παρε μια καλη τηλεκατευθυνση που να μην χαλανε τα ποτενσιομετρα και να μην εχει αναγκη για δορυφορους και διαστημοπλοια για να λειτουργησει.
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:30:48 »

Έχω δει να χαλάνε ποντεσιόμετρα σε ότι ΤΚ θες.
    Futaba, Jr, Hithec, Turnigy, Sanwa...
    Το σίγουρο είναι πώς σε "προειδοποιούν". (Πιο συχνά χαλάνε τα τριμ)
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    jimm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:35:49 »

Εαν την ανοιξεις εσωτερικα θα δεις τα ποτενσιομετρα, ειναι συνηθως κυλινδρικοι δισκοι. Αυτοι εχουν εσοχες (οι εσοχες ειναι για κρατανε την πλακετα αλλα μας

βολευει) και μπορεις να ψεκασεις καποιο καθαριστικο σπρευ. Καθαριστικο σπρευ για ποτενσιομετρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το WD-40, αυτο ειναι για βιδες και εργαλεια. Θα παρεις Contact Cleaner με η χωρις λαδι για ποτενσιομετρα. Προσωπικη μου γνωμη (παρολο που δεν εχω κοψει επαρκης ποσοτητα μπαλσας) ειναι παρε μια καλη τηλεκατευθυνση που να μην χαλανε τα ποτενσιομετρα και να μην εχει αναγκη για δορυφορους και διαστημοπλοια για να λειτουργησει.

εχεις δικιο αλλα σαν παραδειγμα το εφερα
    Καταγράφηκε
    flaperon35
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 10 Μαρ 2014, 16:46:42 »

Εκτος απο το καθαρισμα, ο μεγαλιτερος εχθρος σε ολλα τα ηλεκτρονικα ειναι η υγρασια! Γιαυτο καλο ειναι να μην αποθηκεβουμε τον πομπο μας τουλαχιστος σε μεροι με υγρασια και να βαζουμε αυτα τα σακουλακια με της πετρουλες, μεσα στην βαλιτσα του πομπου και μεσα στο αεροπλανο (οταν δεν πεταμε) ειδηκα οσοι τα βαζουμε σε αποθηκες και υπογεια.
    Καταγράφηκε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΖΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.... ΜΟΝΟ ΧΑΖΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 9     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πτώση λόγω προβλήματος στην κατεύθυνση Spectrum DX6i
    Μεταπήδηση σε: