εγω παλι που εχω ενα ταροτ 450 fbl εχω τρεμουλα σε καποιες συγκεκριμενες στροφες και μετα μολις ανεβασω στροφες εξαφανιζεται. Αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω για να βρω τι ειναι...με βλεπω να φερνω ξανα ολοκληρο το κιτ απο κινα να ξεμπερδευω

...
Το "πρόβλημα" είναι γνωστό από παλιά... Κοιτάξτε και εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=_bIRAEVM3AA Από ότι έχω καταλάβει όλα τα ε/π μπορούν να εμφανίσουν αυτή τη δόνηση εφόσον δεν είναι κατάλληλος ο συνδυασμός του σφυξίματος του blade στο grip με την καμπύλη του pitch (πολλές αρνητικές). Πάντως πρόβλημα στην πτήση δεν υπάρχει.
Όσον αφορά τζόγους στα grip το έχω συναντήσει σε πολλά ε/π. Εξαλήφθηκαν με την πρόσθεση κατάλληλου αριθμού από λεπτές ροδέλες 0,1 έως 0,5 χιλ ώστε να εξαφανιστεί ο τζόγος αλλά το grip να περιστρέφεται ελεύθερα στην κίνηση του χωρίς αντίσταση.
Και όσες φορές δοκίμασα να πετάξω ακόμα και με κάποιο μικρό τζόγο δεν είδα καμία διαφορά.
Σε blade 400 έβαζα περισσότερες από ότι έπρεπε για να μην έχει τζόγο με αποτέλεσμα να τρώγωνται τα dumpers μέσα σε λίγες πτήσεις. Δοκίμασα να αφαιρέσω ροδέλες και να αφήσω λίγο τζόγο και τα dumpers αντέχουν πάρα πολύ.
Τελευταία έφταξα ένα μεταχειρισμένο trex 450 που είχε γίνει fbl με κεφαλή mikado. Εμφανησιακά ότι ωραιότερο έχω δει, έμοιαζε φανταστικής ποιότητας. Μόλις το έδεσα γιατί είχε δεχθεί ζημιά από ανεπιθύμητο spool up μέσα σε σπίτι (γνωστές κακές συνήθειες πολλών από εμάς...) διαπίστωσα τέτοιο τζόγο στην κεφαλή που δεν ήθελα ούτε να το δοκιμάσω και έχει και ξεχωριστή κατασκευή που δεν μου επετρεψε να βάλω ροδελίτσες. Τελικά δειλά δειλά αφού ο ιδιοκτήτης δεν ήταν τόσο πρόθυμος να αντικαταστήσουμε την κεφαλή δοκίμασα το ε/π. Το ε/π ήταν σταθερότατο χωρίς ίχνος tracking που τίποτε δεν μαρτυρά τους τζόγους της κεφαλής.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Καλές Πτήσεις