Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.824 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 01:20:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 01:20:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:54]

από UH-1H
    [Χθες στις 23:36]

από 0 teo
    [Χθες στις 23:04]

από dominicm
    [Χθες στις 18:55]

[Χθες στις 12:40]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309824
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 156
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 147
    Συνολικά: 148
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ALIGN 450DFC Main Rotor Head Upgrade Set - FAILURE !!!  (Αναγνώστηκε 6825 φορές)
    kdrak
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 4 Φεβ 2014, 14:43:35 »

Καλησπέρα σε όλους,

Κάτοχος ενός μεταχ. Align 450 pro με DFC κεφαλή παρατήρησα πως έχει τσόγους στα blade grips και στο main head block.

OK  λέω μεταχειρισμένο ποιος ξέρει τι έχει τραβήξει οπότε πηγαίνω και αγοράζω ένα καινούριο  450DFC Main Rotor Head Upgrade Set !

Ξεφτύλα και το καινούριο  450DFC Main Rotor Head Upgrade Set !  έχει τσόγους ακριβώς στα ίδια σημεία δηλαδή τα blade grips και το main head block !!!

Δηλαδή παίρνεις το ακριβό Align σε σχέση με τα Tarot και σου βγαίνει σκάρτο !!!!

Αντίστοιχη DFC της Tarot είναι κλάσης ανώτερη χωρίς κανένα τσόγο και στιβαρή σαν τσιμέντο. ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ !!!

Έψαξα λίγο στα ξένα forums και εκεί έχουν αντιμετωπίσει τα  ίδια προβλήματα με την flybareless κεφαλή της ALIGΝ για τα 450αρια και είτε έλαβαν νέο revision από την align που λύνει το πρόβλημα που προφανώς στο μαγαζί που ψώνισα εγώ είχαν το παλιό revision (και κανονικά δεν θα έπρεπε να το πουλάνε, θα έπρεπε να το είχαν γυρίσει στην align) είτε πήραν κεφαλή tarot και λύθηκαν τα προβλήματα τους.

Τώρα μην ξανακούσω κάποιον να πει πως τα tarot είναι κλώνοι της Align γιατί εάν ισχύει ο κλώνος βγαίνει καλύτερος από το πρωτότυπο !!!!
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 4 Φεβ 2014, 15:41:21 »

Ενταξει, μας επεισες...
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 4 Φεβ 2014, 16:03:14 »

Sorry για το αγανακτισμένο post αλλά είναι σπαστικό να πληρώνεις για ποιότητα και τελικά να την βρίσκεις σε φθηνότερα ανταλλακτικά. Δηλαδή , κοροϊδία
    Καταγράφηκε
    jimas
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 4 Φεβ 2014, 17:27:15 »

Ενταξει, μας επεισες...

axaxaxaxaxxaxaxaxxaxaxa!!!!!!!!!!! Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

Wltoys V911-2
    Lama v4
    Honne Bee King 2
    Belt cp v1
    Belt cp v2
    Mini Titan E325
    Trex 250/HK
    Trex 600E/HK
    Futaba T7C 2,4 Ghz
    Hitec Aurora 9 2,4 Ghz
    και οτ
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 4 Φεβ 2014, 21:58:43 »

Να κανω μια ερωτηση; Ποιος ειπε οτι ο τζογος δειχνει την ποιοτητα;;
    Καταγράφηκε
    Fer De Lance
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 01:54:17 »

Εγώ σε καταλαβαίνω. Όταν αγοράζεις κάτι, θες να λειτουργεί όπως προβλέπεται. Άλλο πράγμα είναι να λειτουργεί κάτι όπως πρέπει, ανεξαρτήτως ποιότητας, και άλλο πράγμα η ποιότητα. Αν κάτι είναι ελαττωματικό, δεν μπορεί να είναι ποιοτικό.

Δυστυχώς από ότι έχω καταλάβει, σε εμάς εδώ μας στέλνουν ότι πιο σκάρτο, ότι πιο αποτυχημένο και ότι έχει αποσυρθεί από άλλες αγορές. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Και εμένα μου έτυχε να αγοράσω ανταλλακτικά blade grips για το mcpx, και μου στείλανε ένα ζεύγος, της version 1, η οποία είχε αποσυρθεί σχεδόν αμέσως. Αλλά δεν είχα και το κουράγιο να τσακωθώ. Για να μην πω για την τηλεκατεύθυνσή μου, που αποδείχτηκε με επίσημο πλέον τρόπο, (μέτρηση με ηλεκτρικά μέσα), ότι έχει ελαττωματικό module.

Ελαττωματικά προϊόντα βγάζουν όλοι, ακόμα και mercedes μπορεί να βγει ελαττωματική. Το θέμας είναι ότι άντε να βρεις το δίκιο σου εδώ πέρα.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 09:46:00 »

Να κανω μια ερωτηση; Ποιος ειπε οτι ο τζογος δειχνει την ποιοτητα;;

Με συγχωρείς φίλε μου αλλά βλέπω ότι είσαι αρκετό καιρό εδώ και moderator και με ρωτάς αυτήν την ερώτηση που θα περίμενα να την ρωτήσει κάποιος που δεν έχει ιδέα από το συγκεκριμένο χόμπι.

Παρόλα αυτά οι τζόγοι που περιέγραψα και έχουν επιβεβαιωθεί από πάρα πολλούς φίλους του χόμπι επηρεάζουν την συμπεριφορά του ελικοπτέρου με το να έχεις αρκετές δονήσεις/τρέμουλα που για να τα ξεπεράσουν οι χειριστές αναγκάστηκαν να ρίξουν το cyclic gain αρκετά.

Τώρα εάν εσύ ορίζεις διαφορετικά την ποιότητα είναι δικαίωμα σου αλλά ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που περιγράφω δηλαδή πληρώνεις align 45 euros 450DFC head και περιμένεις ποιότητα χωρίς τζόγους για να πετάει σωστά το ελικόπτερο. Δεν περιμένεις να βρεις την ποιότητα στο φτηνότερο «κλώνο» (ο κλώνος που είναι καλύτερος από το πρωτότυπο ) της tarot με τα 33 euros για την DFC κεφαλή.

Ίσως κάποιοι ιδιοκτήτες Align να θίχτηκαν αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και είμαι και εγώ ιδιοκτήτης Align
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 09:51:40 »

Εγώ σε καταλαβαίνω. Όταν αγοράζεις κάτι, θες να λειτουργεί όπως προβλέπεται. Άλλο πράγμα είναι να λειτουργεί κάτι όπως πρέπει, ανεξαρτήτως ποιότητας, και άλλο πράγμα η ποιότητα. Αν κάτι είναι ελαττωματικό, δεν μπορεί να είναι ποιοτικό.

Επίσης σε κάποιους τους έτυχε DFC head χωρίς τζόγους και μετά από πχ 20 πτήσεις εμφανίστηκαν οι τζόγοι. Δηλαδή, ένα ανταλλακτικό που δεν είναι ελαττωματικό μετά από 20 πτήσεις έγινε ελαττωματικό !   

Η ποιότητα δεν είναι το φινίρισμα αλλά συμπεριλαμβάνει πολλά attributes ενός προϊόντος.

Όταν αγοράσω μία Mercedes περιμένω τα πλαστικά της να κρατήσουν περισσότερο από τα πλαστικά ενός KIA. Στο παράδειγμα μας όμως δεν συμβαίνει αυτό.
    Καταγράφηκε
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 10:51:31 »

Τέλος υπάρχει και ο ποιοτικός έλεγχος για κάθε είδους ανταλλακτικό που βγαίνει στην παραγωγή έτσι ώστε να διαπιστωθεί πως πληροί τις προδιαγραφές. Απουσία του ελέγχου ή κακή εκτέλεση του για να μειωθεί το κόστος της παραγωγής μας φέρνει σε ένα μη αναμενόμενο αποτέλεσμα που συνήθως συνοδεύεται από χαμηλή τιμή και εγγύηση για επιστροφή.

Έτσι τα φτηνά ανταλλακτικά όπως είναι τα tarot θα περίμενε κάποιος να μην έχουν καλό ποιοτικό έλεγχο όσο αφορά τις αρχικές προδιαγραφές και έτσι να φτάνουν στον καταναλωτή πολλά ελαττωματικά μη ποιοτικά κομμάτια. ΕΛΑ ΟΜΩΣ που δεν συμβαίνει.   
    Καταγράφηκε
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 10:57:30 »

η aling από τα 450-550-600-700τ παλιοτρα πριν δυο χρονια ειχε πρόβλημα με κακές σχεδιασεισ k τζόγους και συνεχεια αναβάθμιζε αντίγραφε άλλες εταιρίες για να τα βελτίωση ,ιδικα στην ουρα είχε θέμα κάι εβγαλε μια αναβαθμισι καλή εκεί .αλλα ν ετοι2014 the επρεπε όλες οι εταιρίες ν εχουνε  λυση τετοια θέματα και t tarot που έχω πετάξει έχω πάθη πλακα το ποσο κοντά φτάσανε στα aling 450 τα flybarles.
    Καταγράφηκε
    Jerry
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 12:04:38 »

Καλησπέρα...εγώ πρόσφατα αγόρασα το καινούργιο 450L DOMINATOR και αντιμετώπισα τα ίδιο πρόβλημα...η κεφαλή(dfc) ήταν για κλωτσιές....έβαλα μια ταροτ και σώθηκα!
    Το κακό όμως για μένα ήταν ότι και το μοτέρ(460mx) ήταν προβληματικό επειδή ήτανε τελείως αζύγιστο. Τα συμπεράσματα δικά σας για την ποιότητα της ALIGN
    Καταγράφηκε

Το εγκεφαλικό προϋποθέτει εγκέφαλο!!
    ......................Μην αγχώνεστε μερικοί.
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 12:32:30 »

Καλησπέρα...εγώ πρόσφατα αγόρασα το καινούργιο 450L DOMINATOR και αντιμετώπισα τα ίδιο πρόβλημα...η κεφαλή(dfc) ήταν για κλωτσιές....έβαλα μια ταροτ και σώθηκα!
    Το κακό όμως για μένα ήταν ότι και το μοτέρ(460mx) ήταν προβληματικό επειδή ήτανε τελείως αζύγιστο. Τα συμπεράσματα δικά σας για την ποιότητα της ALIGN

δηλαδή ακόμα και τώρα 2014 Οι βελτιώσεις δεν είναι οι αναμενόμενες  ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΙΜΕΣ

Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 12:52:50 »

Ρε φιλε kodrak πεσμου τετοια γιατι η πρωτη επαφη μου με την align κατεληξε ανεκδοτο και νομιζα οτι ειμαι η εξαιρεση !!!!!!Align T-Rex 150 DFC!! (χελι παραγωγης 2014)

(βεβαια κατοπιν εορτης εμαθα οτι στα μικρα ειναι για κλαματα και το T-Rex 100 ηταν για τα σκουπιδια ενω εφαγε πολυ κραξιμο οταν το εβγαλε)

T-Rex 150 DFC μια τεραστια μετριότητα παντα κατα την δικη μου αποψη

Με το ποιο ΓΕΛΕΙΟ swashplate που εχω δει (και πονταρω ότι τετοιας ποιοτητας  δεν θα υπαρχει σε κανενα χελι που κοστιζει πανω απο 30 ευρω)

http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=17494.30#top

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 13:44:46 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    kdrak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 14:36:08 »

Η Align δεν θεωρείται από τις ακριβότερες εταιρείες κατασκευής ελικοπτέρων αφού όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ ακριβότερα ελικόπτερα. Παρόλα αυτά θεωρείται πως βγάζει αρκετά καλά ελικόπτερα που έχουν μία standard ποιότητα. Όχι την καλύτερη ποιότητα αλλά μία standard ποιότητα που την πληρώνεις.

Σίγουρα θα έχει και τα ελαττωματικά της προιόντα όπως όλες έχουν αλλά ο τρόπος που θα τα αντιμετωπίσει και θα τα πάρει πίσω δίνοντας τα βελτιωμένα καθορίζει το προφίλ της εταιρείας.

Το απαράδεκτο κατά εμένα είναι να πληρώνεις λιγότερα χρήματα σε υποτιθέμενο κλώνο της Align και να έχει καλύτερη ποιότητα από την Align που είναι η ακριβότερη. Αυτό ΔΕΝ θα έπρεπε να συμβαίνει γιατί τότε δεν μιλάμε για κλώνο.
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 5 Φεβ 2014, 15:26:15 »

εγω παλι που εχω ενα ταροτ 450 fbl εχω τρεμουλα σε καποιες συγκεκριμενες στροφες και μετα μολις ανεβασω στροφες εξαφανιζεται. Αλλα δεν εχω χρονο να ασχοληθω για να βρω τι ειναι...με βλεπω να φερνω ξανα ολοκληρο το κιτ απο κινα να ξεμπερδευω ... Τζογοι δεν υπαρχουν στη δικη μου κεφαλη.Η τιμη της align μου φαινεται ααδικαιολογητα υψηλη. Γιαυτο πηρα τον κινεζο σαν πρωτο 450αρι γνωριζοντας ομως οτι ισως να με δυσκολεψει λιγο λογω μικροπροβληματων.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ALIGN 450DFC Main Rotor Head Upgrade Set - FAILURE !!!
    Μεταπήδηση σε: