Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:11:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:11:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 56
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 17     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Θέματα που αφορούν την κατηγορία F5J-GR  (Αναγνώστηκε 55341 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #180 στις: Παρασκευή, 13 Ιουν 2014, 11:51:54 »

Καλημέρα
    Το ζητούμενο στην αναβάθμιση του κανονισμού είναι να δώσει λύση στις ισοβαθμίες και να διατηρήσει την απλότητα του αγώνα.
     Η λύση του Fly Off με start height φαντάζει σε μένα ως η ιδανικότερη, καλύπτοντας και τις δύο απαιτήσεις.
    Θέλει όμως μελέτη στις λεπτομέρειες όσον αφορά την διεξαγωγή του Fly Off.

Πότε θα αρχίσεις την μελέτη;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #181 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 00:09:13 »

Αγαπητέ Βαγγέλη,

ναι μεν δεν θα υπάρχουν χρονομέτρες, το start height θα καταγράφεται απ΄όλα τα μοντέλα είτε έκαναν 10λεπτο είτε όχι.
    Γίνεται επεξεργσία στον τρόπο ποινολόγησης, τίποτε το τελειωμένο προς το παρόν, γι' αυτό και δεν θα ήθελα να προτρέξω.

θα ήθελα όμως να απαντήσω στο παράδειγμα που παραθέτεις.

Δεν υποχρεώνεις κανένα αθλητή να κόψει σε χαμηλό ύψος και μετά να έχει δυσκολία να κρατηθεί για 10 λεπτά.

Στην επίσημη κατηγορία F5J-FAI, όπου υπάρχει χρονομέτρης, ναι μεν καταγράφεται ένας χρόνος πτήσης, αλλα από αυτόν θα αφαιρεθεί η ποινή των χ δευτερολέπτων ανάλογα με το ύψος που έκοψε.
    Ετσι μπορεί πράγματι να υπάρχουν αποτελέσματα που εν πρώτοις να φαίνονται άδικα, όμως είναι αποδεκτά σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού, και με τους νόμους της τύχης, η της κακής εκτίμησης, που μας επηρεάζουν.

Ας πούμε ότι 5 καλοί αθλητές αποφασίζουν να κόψουν όλοι στα 50 -100 μέτρα για να νικήσει ο ένας τον άλλο. και αποτυγχάνουν να βγάλουν 10λεπτο. και ο επόμενος που έκοψε στα 190 μέτρα βγάζει δεκάλεπτο και τους νικάει.
    Ετσι είναι η φιλοσοφία του κανονισμού και στην FAI,  γιατί να είναι διαφορετική  σε εμάς;

Γι' αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε κατ'αρχήν στο τι είναι αυτό που αντικατοπτρίζει την ικανότητα ανεμοπορίας του χειριστή/αθλητή στον συγκεκριμένο αγώνα. Για να γίνω πιο σαφής, κατά τη δική μου γνώμη σε κάθε γύρο θα πρέπει να βαθμολογείται καλύτερα αυτός που επέδειξε την καλύτερη ανεμοπορική ικανότητα. Η ικανότητα αυτή επηρρεάζεται από δύο παράγοντες: ύψος εκκίνησης και διάρκεια. Στο παράδειγμα που αναφέρεις αυτός που ξεκίνησε στα 100μ κάνει πτήση 9' 50'' επιδεικνύει καλύτερη ανεμοπορική ικανότητα από αυτόν που κάνει 10 λεπτο ξεκινώντας από τα 190μ. Αρα θα πρέπει να βαθμολογηθεί καλύτερα.

Συνεπώς θα πρέπει και οι δύο παράγοντες να λαμβάνονται υπόψη για όλους τους αγωνιζόμενους και όχι μόνο για τους συμπληρώνοντες 10 λεπτο. Η f5j fai έχει δείξει το δρόμο και τον τρόπο. Καταλαβαίνω ότι αυτό απαιτεί χρονομέτρες και γι' αυτό εκτιμώ πως η χρονομέτρηση από αθλητές και/ή βοηθούς θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και δεν μειώνει καθόλου τη σοβαρότητα του αγώνα (αφού θα υπάρχει δειγματοληπτική επαλήθευση από τον αλυτάρχη και 1-2 ακόμα επίσημους χρονομέτρες σε κάθε γύρο με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση διαφοράς). Το κάνουν χρόνια σε όλο τον κόσμο (από την f3j ήδη) και δεν νομίζω πως οι αγώνες αυτοί υπολείπονται σε σοβαρότητα.

Επίσης η αναγωγή στα 1000 είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί για να γίνουν πιο φανερές και οι διαφορές ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους και να μειωθούν και οι ισοβαθμίες. Γισ κάποιο όμως λόγο που δεν καταλαβαίνω, η πρόταση αυτή αποτελεί "αιτία πολέμου" οπότε δεν ελπίζω ...

Τώρα για το θέμα που έχει βάλει ο Γιάννης ο Ζετεκο παραπάνω σχετικά με την ανάγκη αλλαγής ανεμοπτέρου, θεωρώ πως καταδεικνύει το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε στους αγώνες στη χώρα μας: δίνουμε μεγαλύτερη αξία στο εργαλείο απ' ότι στο μάστορα, φτιάχνοντας κατηγορίες που δεν επιβραβεύουν ξεκάθαρα το δεύτερο έναντι του πρώτου. Οι αγώνες τύπου "ενιαίου" έχουν δυσκολία να φτιαχτούν, όμως ο τρόπος βαθμολόγησης μπορεί - και επιβάλλεται - να πριμοδοτεί την χειριστική ικανότητα. Μόνο έτσι θα μπει ο κάθε αγωνιζόμενος στη διαδικασία βελτίωσης των ικανοτήτων του αντί της αγοράς του νέου μοντέλου...

Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #182 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 09:03:48 »

Ας μην συγκρίνουμε τις δυο κατηγοριες μεταξύ τους ούτε είναι ίδιες ούτε και πρέπει να γίνουν ίδιες γιατί τότε μπορεί η f5j-gr  να αφομοιωθεί από την f5j.

Επίσης δίνω και ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ακόμα και αν  δεν κανεις δεκάλεπτο μπορείς  να έχεις καλύτερη βαθμολογία από κάποιον που έκανε, γιατί η ο χρόνος πτήσης εξαρτάται και από το πιο ύψος εκκίνησε κάποιος να ανεμοπορεί.

(το παράδειγμα δεν  έχει  το μπόνους προσγείωσης, και συνεπώς η βαθμολογία αφορά μόνο το ύψος και το χρόνο πτήσης.)

* 10000.jpg (20.85 KB, 532x84 - εμφανίστηκε 312 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 09:19:39 από G.Skargiotis » Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #183 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 09:32:51 »

Αγαπητέ Βαγγέλη, όλα αυτά που είπες στο τελευταίο μήνυμα είναι λίγο εκτός θέματος, ή ρεαλισμού.

Ας δούμε τη χρονομέτρηση από βοηθούς και συναθλητές.

Είπες ότι αν στη δειγματοληπτική χρονομέτρηση από τον αλυτάρχη και μερικούς ακόμα χρονομέτρες υπάρχει διαφορά θα μηδενίζεται. Ποιός; ο αθλητής; Δεν μιλάμε για δόλο. Τι φταίει ο αθλητής αν ο περιστασιακός χρομέτρης δεν ξέρει να χρονομετρεί ;

Οταν εγώ κάνω τον βοηθό και διώχνω το ανεμόπτερο, το κρατάω με τα δύο χέρια. Πότε θα πατήσω το χρονόμετρο;

Επίσης θα ήθελα να επαναλάβω ότι η προσπάθεια είναι να διορθώσουμε την κατηγορία F5J-GR μόνο στα σημεία που θα λύνονται οι ισοβαθμίες.
    Ολος ο κόσμος που έχει συμμετάσχει θέλει να διατηρηθεί το υπόλοιπο της κατηγορίας όπως είναι σημερα, απλή και φιλική.

Και για να απαντήσω και στον κ. Σκαργιώτη, η κατηγορία -GR, προκειμένου να διατηρηθεί απλή έχει θεσπίσει κανονισμούς που όλοι έως σήμερα δεν έχουν αμφισβητήσει. Ο αγώνας είναι man to man, ή man on man, και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αναλογικής κρίσης όπως προτείνεις. Ετσι πετάμε 5-6 χρόνια, έτσι θα μείνει. Τι σας κόπτει;

Από τη στιγμή που υπάρχει η διεθνής κατηγορία F5J-FAI, αι περιλαμβάνει όλα αυτά που προτείνετε τα μεν ενδιαφερόμενα σωματεία θα προκηρύσσουν διοργάνωση , οι δεν αθλητές θα επιλέγουν αν θα συμμετάσχουν.

Αλλά είμαι περίεργος πόσοι από αυτούς που αντέδρασαν στην υιοθέτηση του start height στον -GR, θα τους αρέσει να πετάνε με start height στην FAI

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #184 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 11:03:39 »

...
    Και για να απαντήσω και στον κ. Σκαργιώτη, η κατηγορία -GR, προκειμένου να διατηρηθεί απλή έχει θεσπίσει κανονισμούς που όλοι έως σήμερα δεν έχουν αμφισβητήσει. Ο αγώνας είναι man to man, ή man on man, και γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αναλογικής κρίσης όπως προτείνεις. Ετσι πετάμε 5-6 χρόνια, έτσι θα μείνει. Τι σας κόπτει;
    ...

Η πρόταση μου είναι εδώ:

Καταθέτω κι εγώ την πρότασή μου με βάση την εμπειρία μου σε πολλές μορφές αγώνων FXJ:

Το πρόβλημα που έχει ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι οι ισοβαθμίες στην κατάταξη των αθλητών και που γίνεται φανερός απο μια ματιά στα αποτελέσματα των αγώνων. Στην κατάταξη των αθλητών που δεν πετούν στον τελικό, για να λυθούν οι ισοβαθμίες επαναφέρουμε τους «πεταμένους» γύρους (οι οποίοι πότε μετρούν και πότε όχι).

Οι ισοβαθμίες  δημιουργούνται από τον τρόπο με τον οποίο βγαίνει η βαθμολογία και όχι από το ύψος εκκίνησης. Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο θα πρέπει ο κανονισμός να σχεδιαστεί από την αρχή, πράγμα που θα μπερδέψει ακόμα πιο πολύ τους ήδη μπερδεμένους αθλητές.

Η πρότασή μου για τη μείωση των ισοβαθμιών είναι να υπάρχουν 6 προκριματικοιί γύροι από τους οποίους ένα ποσοστό 25-33 % θα περνά στον τελικό (1 στους 3 ή 1 στους 4).
    Ο τελικός είναι ένας άλλος αγώνας που θα απαρτίζεται από 3 γύρους 12 λεπτών με 5 λεπτά διάλλειμα μεταξύ τους. Ετσι σε κάθε καιρό όλοι θα πρέπει να ανέβουν και να κατέβουν 3 φορές,χωρίς απόρριψη γύρων.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη κατηγορία ουσιαστικά μένει αναλλοίωτη και θα αποτελεί μια εισαγωγική κατηγορία για την f5j fai. Οσοι αθλητές διακρίνονται επαναλαμβανόμενα στην f5j-gr ουσιαστικά δεν έχουν λόγο να συνεχίζουν σε αυτή την κατηγορία αλλά θα πρέπει να αγωνίζονται στην πιο απαιτητική και ανταγωνιστική f5j-fai

Και η απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτηση "τί με κόφτει" είναι αυτή: Τις επιλογές μου τις έχω κάνει και είναι γνωστές. "Με κόφτει" πειδή πιστεύω πως κι εγώ είμαι από αυτούς που ονόμασες "οι σοβαρά ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της ανεμοπορίας, και γνώστες του θέματος" και επιπλέον με ενδιαφέρει το πώς θα έρθει νέο αίμα με σωστές βάσεις (εκτός από το να περνάω καλά εγώ και οι φίλοι μου)
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #185 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 12:13:46 »

Τρεις απογειώσεις σε fly-off με το σύστημα βαθμολογίας που ισχύει στην F5J-GR μπορούν να καταλήξουν και πάλι με ισοβαθμία τριών αθλητών στην πρώτη θέση.

Εχω δώσει ήδη παράδειγμα

Δεν αμφισβητώ ότι ενδιαφέρεσαι για το μέλλον της ανεμοπορίας.

Μην επαναλαμβάνεις όμως προτάσεις που ήδη έχουμε καταλήξει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #186 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 12:39:55 »

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι.
    Με το Εγώ και Εσύ δουλειά δεν γίνεται ,αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε πολύ καλά, ώστε να μην επιστρέψουμε στις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος.
    Ξανατονίζω λοιπόν ότι η F5J-GR κατηγορία 5 χρόνια τώρα έφερε ,με τη απλότητά της , μαζί όλους  αυτούς τους εραστές της ανεμοπορίας παλαιούς και νέους κάνοντας ένα μίγμα πραγματικά όμορφο.
    Τώρα το σχετικό προβλημα με τις ισοβαθμίες θα λυθεί με τον καλύτερο τρόπο.
    Αγαπητέ Γιώργο  το νέο αίμα έρχεται συνέχεια,εκτός αν είσαι τυφλός και δεν το βλέπεις,και με τις σωστές βάσεις ,που είναι να μάθουν  πώς να αναγνωρίσουν το θερμικό να μπουν μέσα κι να το ακολουθήσουν σωστά.
    Πολύ λίγοι αυτή τη στιγμή ενδιαφέρονται  να μετρούν το δευτερόλεπτο,να καρφώνονται σε στόχο και να  ανάγουν την βαθμολογία στο 1000 γιατί αυτό είναι μία συγκεκριμένη διαδικασία συγκεκριμένου αγώνα.Το F5J-GR είναι πολύ πιό πέρα απο μια τέτοια διαδικασία αγώνα!
    Δεν θα μακρυγορήσω, αυτό που συμβαίνει στην F5J-GR είναι ζηλευτό και ώς τέτοιο, ίσως σε κάποιους, να δημιουργεί τέτοια συναισθήματα.
    Δεν πειράζει θα τους περάσει.
    Καταγράφηκε

Μπάμπης  Παραστατίδης - ΕΑΘΘ
    twinspark
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #187 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 15:55:43 »

Αγαπητέ Γιώργο  το νέο αίμα έρχεται συνέχεια,εκτός αν είσαι τυφλός και δεν το βλέπεις,και με τις σωστές βάσεις ,που είναι να μάθουν  πώς να αναγνωρίσουν το θερμικό να μπουν μέσα κι να το ακολουθήσουν σωστά.
    Πολύ λίγοι αυτή τη στιγμή ενδιαφέρονται  να μετρούν το δευτερόλεπτο,να καρφώνονται σε στόχο και να  ανάγουν την βαθμολογία στο 1000 γιατί αυτό είναι μία συγκεκριμένη διαδικασία συγκεκριμένου αγώνα.Το F5J-GR είναι πολύ πιό πέρα απο μια τέτοια διαδικασία αγώνα!
    Δεν θα μακρυγορήσω, αυτό που συμβαίνει στην F5J-GR είναι ζηλευτό και ώς τέτοιο, ίσως σε κάποιους, να δημιουργεί τέτοια συναισθήματα.
    Δεν πειράζει θα τους περάσει.

Επειδή για την Αθήνα τουλάχιστον ότι νέο αίμα έχει μπει στους αγώνες το έχει φέρει ο Γιώργος θα έλεγα ότι σίγουρα βλέπει πιο μπροστά απο άλλους. (Βλέπε: Λιάκος, Αρβανιτάκης, Ζαπαντιώτης, Μανδαράκας και έρχονται και άλλοι νέοι).

Τώρα οι σωστές βάσεις που αναφέρθηκαν δεν είναι μόνο το να αναγνωρίζεις ένα θερμικό και να το ακολουθείς. Πρέπει να ξέρεις ότι το ανεμόπτερο δεν κάνει τον πιλότο, ότι το ελαφρύ δεν κερδίζει αγώνες και ότι το να προσγειώνεις σε συγκεκριμένη περιοχή σημαίνει ότι ξέρεις να πετάς σωστά.

Είμαι απο τους λίγους που
    1. μετρώ το δευτερόλεπτο σε έναν αγώνα γιατί αν προσγειωθώ στα 9:59 θα πάρω 6-7 βαθμούς ποινής και όχι το πολυπόθητό "μηδεν".
    2. δεν καρφώνομαι σε στόχο γιατι τοτε θα πετάγα F3J αλλα προσγειώνομαι σε απόσταση 1μ απο το στόχο
    3. επιθυμώ η βαθμολογία να είναι αναλυτική και να ανάγεται στο 1000 γιατι τότε μόνο φαίνονται οι διαφορές ανάμεσα στις πτήσεις και έχει ουσία το man on man

Η επιτυχία της F5J GR δεν οφείλεται στην απλότητα του κανονισμού. Η κατηγορία F5J (ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα) είναι η πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή στoν κόσμο. Τώρα που έγινε δημοφιλής και στην Ελλάδα πρέπει και ο κανονισμός να ανέβει επίπεδο και να μετράει σωστά τις πτήσεις των αθλητών.

Δεν μας πειράζει, πάμε και έξω όποτε μπορούμε
    Καταγράφηκε
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #188 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 16:51:31 »

Αγαπητέ Διπλοσπινθήρα

Αν πραγματικά θέλατε να προσφέρετε στην κατηγορία την F5J-GR ( πού τώρα έγινε δημοφιλής και στην Ελλάδα!!!!)θα είσασταν παρόντες στον Πανελλήνιο της Λάρισας!

Τα λοιπά είναι εκ του πονηρού και βλέπω ότι συνεχίζετε με την ίδια τακτική .

Ένα πράγμα δεν καταλάβατε και λυπάμαι γι αυτό,ότι δεν είναι υπαίτιος  τόσο ο ίδιος  ο αγώνας, όσο οι άνθρωποι που  συμμετέχουν σε αυτόν ,που έγινε αγαπητός και μακράν ο πιό πετυχημένος στην ιστορία του Ελληνικού αερομοντελισμού!

Δυστυχώς μιλάμε σε άλλη γλώσσα!

Οσο γι αυτά που γράφεις στην τοποθέτησή σου ,τι να σου πώ..... <<αγρόν αγοράζεις>>!
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 20:41:15 από albatros » Καταγράφηκε

AIRCOSTAS
    Aeromodeller Sr. Member

Ποτέ μην ανταλλάσσεις την τύχη με την ικανότητα

« Απάντηση #189 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 17:18:39 »

Απαντώ μονο για μένα.....
    Αν στον επόμενο πανελλήνιο μου πλήρωση κάποιος και τα δικά μου έξοδα πολύ ευχαρίστως να έρθω και εγώ...
    Αγαπητέ Διπλοσπινθήρα

Αν πραγματικά θέλατε να προσφέρετε στην κατηγορία την F5J-GR ( πού τώρα έγινε δημοφιλής και στην Ελλάδα!!!!)θα είσασταν παρόντες στον Πανελλήνιο της Λάρισας!

Καταγράφηκε

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #190 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 18:46:32 »

Τελικά έχουμε (σαν κοινότητα) καταντήσει πολύ προβλέψιμοι...

Εκθεση του πρωτοετούς μαθητού της αθλητικής ανεμοπορίας vhal με θέμα: «Τι έχω μάθει από την σύντομη επαφή μου με τους αγώνες ηλεκτροκίνητων ανεμοπτέρων στην Ελλάδα»

1.   Εδώ στην Ελλάδα (που πάντα έχουμε ειδκές συνθήκες) έχουμε ανακαλύψει μια κατηγορία ηλεκτροκίνητων ανεμόπτερων που είναι η τέλεια κατηγορία και δεν επιδέχεται βελτιώσεις (εκτός φυσικά   αυτές που προτείνουν οι «σοβαρά ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της ανεμοπορίας, και γνώστες του θέματος»). Κάθε βελτίωση που προτείνεται από αλλού θα απορρίπτεται δημοκρατικά. Ολες οι υπόλοιπες θα γίνονται δεκτές, επίσης δημοκρατικά.

2.   Την κατηγορία αυτή την κρατάμε τόσο καλά κρυμμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, που δεν ξέρουν τόσο καλά όσο εμείς, και όλοι αυτοί πετάνε μια άλλη κατηγορία (οι βλάκες) που δεν είναι τόσο δίκαια, σωστή, απλή, φιλική κλπ όσο η δική μας. Ευτυχώς που δεν ξέρουν Ελληνικά (οι βλάκες) και δεν θα ανακαλύψουν ποτέ το μυστικό της ανεμοπορικής μας ευδαιμονίας.

3.   Αυτοί δε (οι βλάκες) διοργανώνουν διάφορες διακρατικές ανεμοπορικές συναντήσεις (γιατί από μόνοι τους "δεν φτουράνε") και ανταλλάσσουν απόψεις περί της κατηγορίας τους και της εξέλιξής της, για τις οποίες ουδόλως ενδιαφερόμαστε, μιας και εμείς έχουμε την δική μας κατηγορία που όπως είπαμε παραπάνω στο «1» είναι τέλεια

4.   Τα δε ανεμόπτερα που κατασκευάζουν σε κάποιες από τις χώρες αυτές είναι (κατά τύχη) τόσο κατάλληλα για τον δικό μας (τέλειο, ας μην ξεχνάμε) αγώνα που τα αγοράζουμε σωρηδόν ετησίως μπας και πάρουμε καμιά καλύτερη θέση και μπούμε στο μάτι του διπλανού μας στον αγώνα – που και οι δύο ερχόμαστε να περάσουμε καλά.

5.   Οποιος προτείνει κάτι διαφορετικό από την δική μας εθνική κατηγορία , με την εξαίρεση που υπάρχει στο «1» παραπάνω, είναι εθνικός μειοδότης

6.   Οποιος προτείνει κάτι που συγκλίνει προς τα πρότυπα των υπόλοιπων Ευρωπαίων είναι εκτός πραγματικότητας (ασε που είναι και μνημονιακός, ο προδότης). Επίσης συντελεί στον Εθνικό Διχασμό μεταξύ «Βούλγαρων» και «Χαμουτζήδων» γιατί θέλει την να πάρει τα πρωτεία από τους πρώτους και να τα δώσει στους δεύτερους. Δύο φορές προδότης δηλαδή.

7.   Εμαθα επίσης πως όλος αυτός ο κόσμος που ασχολείται με τα ανεμόπτερα, του αρέσει τόσο πολύ η τέλεια κατηγορία μας, που αν πειραχτεί έστω και μια τρίχα της, θα τα μαζέψει και θα φύγει

8.   Εμαθα τέλος πως ενώ μαζευόμαστε τόσοι πολλοί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να συγκλίνουμε με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους γιατί καλά είμαστε εδώ και όποιος θέλει δίκαια συστήματα βαθμολόγησης και τα ρέστα «να φύγει, να πάει αλλού»

Πόσα ωραία πράγματα μαθαίνουμε εμείς οι ανεμοπτεράδες! Είμαι ευτυχισμένος που ανήκω κι εγώ σε αυτήν την οικογένεια!

ΥΓ1: Με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι αντιπαθούμε τόσο πολύ το χρονόμετρο που δεν μπορούμε να χρονομετρούμε τις πτήσεις μας ή τις πτήσεις των συναθλητών μας με τίμιο τρόπο και επειδή δεν μπορούμε να έχουμε χρονομέτρες σε έναν αγώνα, αδυνατούμε να βρούμε ένα τρόπο (παρόμοιο έστω με αυτόν που έχουν οι «βλάκες») για να έχουμε πιο δίκαιο σύστημα βαθμολόγησης. Αλλά για να το λένε οι εξαιρέσεις  της παραγράφου «1» ε! κάτι θα ξέρουν αυτοί και ελπίζω μέχρι την αποφοίτησή μου να μου μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση.

ΥΓ2: Στο δικό μας χώρο, όόόλοι οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί στις απόψεις των άλλων. Αρκεί βέβαια να είναι  σύμφωνες με τις δικές τους. Αλλιώς τους την πέφτουν «αγεληδόν».

ΥΓ3: Ο λόγος που έγραψα τα παραπάνω είναι γιατί μου φαίνεται αδιανόητη η έλλειψη συνεννόησης για την αξιοποίηση της μαγιάς που εχει δημιουργηθεί έτσι ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ταυτότητα και να πάρει μέρος ισότιμα στις ανεμοπορικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Εχουμε γίνει ήδη πολλοί και μπορούμε να γίνουμε και περισσότεροι.  Επιβάλλεται να δώσουμε διέξοδο σε αυτούς που θέλουν και μπορούν ώστε να βγουν παραέξω! Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν έχουμε μια καλή εσωτερική αγωνιστική δραστηριότητα σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της FAI. Όλη η υπόλοιπη "περί όνου σκιάς" αντιπαράθεση μου φαίνεται εξοργιστικά αδιανόητη.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και το χρόνο σας.
    Καταγράφηκε

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και με τ' αστροπελέκια.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #191 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 19:10:08 »

Αγαπηέ ανηψιέ albatros,  

Αν δεν είσαι νέος αθλητής που παίρνεις αμέσως έπαθλα, αν δεν ζητάς δημόσια τα εύσημα επειδη έδειξες σε μερικούς νέους δυο πράγματα, αν ασχολείσαι με "εύκολη" κατηγορία, αν δεν φροντίζεις να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα, και αν αναγκάζεσαι να πετάς με τους δευτεροκλασάτους αθλητές, τότε σημαίνει ότι: ....
    ... αντλείς και εσύ χαρά και ικανοποίηση από αυτό που κάνεις, όπως και εγώ, όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που περιμένουν πως και πως να ξαναενώσουμε την παλιοπαρέα στην F5J-GR όσο πιό συχνά μπορούμε.

Είναι τυχαίο ή εμπίπτει στα όρια της ψυχανάλησης, ότι όλες οι επιθέσεις στην F5J-GR και σ' αυτούς που την λατρεύουν προέρχεται από μία συγκεκριμένη μικρή μερίδα "νεοφώτιστων" που τρέχει ξυπόλητη στ' αγκάθια;

Εδώ ταιριάζειη παροιμία: "έλα παπού να σου δείξω που είναι τα χωράφια σου"

Και κάτι άσχετο με τα παραπάνω...
    Μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα ενός πολύ μικρού αλλά διδακτικού βιβλίου που έχει γράψει ένας Carlo M. Cipolla, και έχει τίτλο: "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας".
    Το συνιστώ σε όλους τους φίλους. Θα γελάστε με την ψυχή σας.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #192 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 20:08:51 »

Φίλε Γιάννη
     Τί να πώ!
    <Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι>.
    Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #193 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 20:32:05 »

Αγαπητε vhal
    1. Σκεψου γιατι εδω και πολλα-πολλα χρονια δεν γινονται F3J αγωνες στον Ελληνικο χωρο.
    2. Προσπαθησε να φανταστεις την διεξαγωγη ενος F5J αγωνα με 20-30-40 αθλητες στους υπαρχοντες χωρους των σωματειων της ΕΛΑΟ.
    3.Μη συνεχιζεις να γραφεις "πλειστα οσα" εντελως λανθασμενα παραπλανητικα και απεχοντα της αληθειας σχολια.
    Τοτε θα δεις οτι στην ουσια αυτη η προσπαθεια που γινεται δεν ειναι τιποτε αλλο απο την προσεγγιση του ΕΦΙΚΤΟΥ για την Ελληνικη πραγματικοτητα.
    Ο συνδυασμος του πληθους των ενασχολουμενων και των υπαρχοντων χωρων δεν ειναι ΑΚΟΜΑ ο καταλληλος προκειμενου να εχουμε αγωνες με τον κανονισμο της FAI.
    Οταν θα ειναι καταλληλες οι συνθηκες θα γινει και αυτο.

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #194 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2014, 21:10:18 »

Αγαπηέ ανηψιέ albatros,  

...

Είναι τυχαίο ή εμπίπτει στα όρια της ψυχανάλησης, ότι όλες οι επιθέσεις στην F5J-GR και σ' αυτούς που την λατρεύουν προέρχεται από μία συγκεκριμένη μικρή μερίδα "νεοφώτιστων" που τρέχει ξυπόλητη στ' αγκάθια;

Εδώ ταιριάζειη παροιμία: "έλα παπού να σου δείξω που είναι τα χωράφια σου"

Και κάτι άσχετο με τα παραπάνω...
    Μόλις ολοκλήρωσα το διάβασμα ενός πολύ μικρού αλλά διδακτικού βιβλίου που έχει γράψει ένας Carlo M. Cipolla, και έχει τίτλο: "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας".
    Το συνιστώ σε όλους τους φίλους. Θα γελάστε με την ψυχή σας.

Φίλε Γιάννη
     Τί να πώ!
    <Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι>.

Αγαπητε vhal
    ...
    3.Μη συνεχιζεις να γραφεις "πλειστα οσα" εντελως λανθασμενα παραπλανητικα και απεχοντα της αληθειας σχολια.
    ...
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

Κάποιοι είναι ιδιαίτερα βιαστικοί στο να επαληθεύσουν τα γραφόμενά μου για πολλοστή φορά.
    Ηρεμα παιδιά! ένας - ένας!

"Το μεγάλο πρόβλημα αυτού του κόσμου είναι ότι οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες ενώ οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση" - Charles Bukowski
    Καταγράφηκε

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και με τ' αστροπελέκια.
    Σελίδες: 1 ... 10 11 12 [13] 14 15 16 17     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Θέματα που αφορούν την κατηγορία F5J-GR
    Μεταπήδηση σε: