Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:11:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:11:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 50
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12 13 14 ... 17     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Θέματα που αφορούν την κατηγορία F5J-GR  (Αναγνώστηκε 55339 φορές)
    albatros
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #150 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 09:38:24 »

Οψόμεθα.
    Καταγράφηκε

Μπάμπης  Παραστατίδης - ΕΑΘΘ
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #151 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 10:03:51 »

Αγαπητοι φιλοι
     Οσα γραφει ο θειος ειναι ακριβως και οι δικες μου αποψεις και τις εχει εκφρασει ΑΡΙΣΤΑ !!
    Η κατευθυνση που ,και κατα την δικη μου γνωμη ,πρεπει να ακολουθησουμε ειναι να ενταξουμε το Start Height στον κανονισμο ετσι ωστε και να επιλυσουμε προβληματα αλλα και να βρεθουμε και πιο κοντα στον FAI αγωνα.
    Αυτο διοτι οι Ελληνικες συνθηκες καθιστουν δυσκολη την διεξαγωγη του (προβληματα χωρου και εμψυχου υλικου).
    Ηδη μελεταται και μια προταση η οποια "δειχνει" καλη και καταλληλη.Περισσοτερα στο μελλον...
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #152 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 15:43:55 »

Παράθεση
    από dapan

ΥΓ: ΜΗΝ αλλάζεται προς το παρόν, τουλάχιστον,  την κατηγορία, υπάρχει "νέο αίμα" που ακόμη δεν έχει μπει, αφήστε την απλή με στόχο την χαρά της συμμετοχής και την απλότητα της "λειτουργίας" της.

Αγαπητέ Παντελή, αντιλαμβάνομαι τη θέση σου, την ίδια θέση υποστηρίζουν κι' άλλοι συνάδελφοι.

Ομως ο κανονισμός δεν μπορεί να μείνει αμετάβλητος. Εχουμε διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα, από τις πολλές συμμετοχές, το ανεβασμένο επίπεδο και τα ανθρώπινα λάθη (να μην το πω αλλιώς).

Αλλά μη φοβάσαι, η αλλαγή θα αφορά όλους, και θα πιστούν άμεσα και αυτοί που σήμερα δεν έχουν πιστεί ακόμα.

Εχουν ανταλλαγεί πάρα πολλές απόψεις εκτός φόρουμ, και έχουμε μελετήσει εικονικά αποτελέσματα, για να δούμε αν λειτουργεί ή όχι η προτεινόμενη αλλαγή.

Απ' ότι είδες σιγά-σιγά όλοι αποκτούν το επιθυμητό ακριβό ανεμόπτερ, αλλά και πάλι βλέπουμε τα πιό φθηνά να είναι στις πρώτες θέσεις.

Σαν τελευταία - τελευταία κίνηση, θα παραμείνει (μεγάλη πιθανότητα) αμετάβλητη η υποκατηγορία -235, όπου θα μπορεί να δοκιμάσει την ικανότητά του ακόμα και ο πιό αδύναμος αγωνιστικά.

Δεν καταλαβαίνω κάτι εδώ?Huh idiot2 Οι ικανότητες προφανώς δεν παίζουν κανέναν ρόλο

ps: όσο αφορά τους κανονισμούς, η διεθνής κοινότητα έχει δώσει λύσεις. Εάν δεν μαζεύετε κριτές ή δεν μπορείτε να κάνετε σωστά έναν αγώνα...
    ...απλά μην τον κάνετε και ασχοληθείτε ερασιτεχνικά για τον χαβαλέ και την ευχαρίστησή σας.
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #153 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 16:08:45 »

Δεν θα έχει κανείς αντίρρηση
                              αν μπορούμε να διαλέξουμε:
                     Πάνε όσοι θέλουν ,
                                το δοκιμάζουν , και Αν τραβήξει τον κόσμο,  Τότε αντικαθιστά τον παλιό.
       Δλδ να περάσει μια χρονιά γνωριμίας, αρραβώνα ( με δοκιμή) και μετά βλέπουμε. ¨Όχι γάμο με το ζόρι.
    Καταγράφηκε

The desire for safety stands against every great and noble enterprise. -Tacitus
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #154 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 17:40:44 »

Δεν θα έχει κανείς αντίρρηση αν μπορούμε να διαλέξουμε:
    Πάνε όσοι θέλουν , το δοκιμάζουν , και Αν τραβήξει τον κόσμο,  Τότε αντικαθιστά τον παλιό.
       Δλδ να περάσει μια χρονιά γνωριμίας, αρραβώνα ( με δοκιμή) και μετά βλέπουμε. ¨Όχι γάμο με το ζόρι.

Αγαπητέ Ανδρεά, εγώ θα μείνω στην πρώτη σου πρόταση: "Δεν θα έχει κανείς αντίρρηση αν μπορούμε να διαλέξουμε"

Μα, όλη η νέα προσπάθεια σε αυτό στοχεύει. Να μπορούμε να διαλέξουμε εμείς το ύψος από το οποίο θα κόψουμε το μοτέρ, και θα αρχίσουμε την ολίσθηση.

Τους κανονισμούς του αγώνα τους ορίζουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ για να δούμε ποιός αθλητής είναι ο καλύτερος, όχι για να δούμε πως θα αποφύγουμε να βγούμε τελευταίοι.

Οταν σε ένα γκρουπ πετάμε 15 αθλητές μαζί και τελικά οι 12 καλύπτουν το δεκάλεπτο, κάνουμε συναγωνισμό, ή κοροϊδεύουμε εαυτούς;

Οταν σε ένα fly-off μπαίνουν 10 αθλητές και οι 3 καλύπτουν το τριαντάλεπτο, πως θα ορίσουμε τον νικητή;

Επαναλαμβάνω. Θέλουμε προτάσεις.  Το πρόβλημα των κανονισμών δεν είναι μόνο δικό μου , είναι όλων μας.

Οχι κάτι σαν: αυτή η γυναίκα δεν μου αρέσει, αλλά θα μείνω αρραβωνιασμένος μαζί της για ένα χρόνο, παράλληλα με την προηγούμενη αρραβωνιαστικιά,  ίσως στο τέλος να βρω μία καλύτερη και να απαλλαγώ από τις άλλες δύο. 
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #155 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 18:12:56 »

Το τελευταιο μου άρεσε.
    Καλα, πάμε και βλέπουμε.
    Ένα κακο ειναι οτι θα θέλουμε τώρα νεο ελαφρι σεταπ., μακρυτερες μούρες κ.α
    Καταγράφηκε

mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #156 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 18:40:28 »

Καλησπέρα.

Πόσους βοηθούς θα πρέπει να έχει ο κάθε αθλητής;
    Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #157 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 18:42:16 »

Καλησπέρα.

Πόσους βοηθούς θα πρέπει να έχει ο κάθε αθλητής;

Ο αθλητής μπορεί να έχει έως δύο βοηθούς. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει ούτε ένα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #158 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2014, 18:52:16 »

Το τελευταιο μου άρεσε.
    Καλα, πάμε και βλέπουμε.
    Ένα κακο ειναι οτι θα θέλουμε τώρα νεο ελαφρι σεταπ., μακρυτερες μούρες κ.α

Η εντύπωσή μου είναι ότι η ομάδα "Andrews" έχει τα πλέον ελαφρά μοντέλα.

Απο πού συνάγεις ότι θα χρειάζονται μακρύτερς μούρες κ.α.? Και στο κάτω-κάτω ιδιοκατασκευές υπάρχουν αφθονες στην ομάδα.

Οπως βέβαια έχουμε πει, χρειάζονται μοντέλα διαφορετικής φόρτισης για να καλύψουν τις διαφορετικές εντάσεις ανέμου.

Οτι ίσχυε, για τεχνικό εξοπλισμό θα ισχύει και όταν/αν αλλάξουν οι κανονισμοί.

Θερμικά κυνηγούμε σήμερα, θερμικά θα κυνηγούμε και αύριο.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mikrosdedalos
    Aeromodeller Hero Member

Η κρίση θέλει καλοπέραση και καλή παρέα !

« Απάντηση #159 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 10:13:23 »

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι αθλητές, που συμμετέχουν για αρκετά χρόνια στην F5J GR, θέλουν να συμμετέχουν σε κάτι  δυσκολότερο, σε κάτι ποιο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό. Και εγώ αν συμμετείχα στον ίδιο αγώνα για μερικά χρόνια ίσως να ήθελα μια αλλαγή!!! Γιατί όχι!!!
    Προφανώς ο υπάρχων αγώνας δεν τους εκφράζει πια και θέλουν να τον αλλάξουν!!!

Από αυτά που γράφουν, φαίνεται ότι θέλουν ένα αγώνα κοντύτερα στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, να λύνει το πρόβλημα των ισοβαθμιών, όταν και αν οι αθλητές γίνουν 60 ή 100, να προάγουν το επίπεδο των αρχαρίων αθλητών βάζοντας τους να ψάχνουν τα θερμικά από χαμηλότερο ύψος , και άλλα που έχουν γραφτεί στο θέμα!!!
    Αυτά είναι κατανοητά και θεμιτά.

Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την εμμονή κάποιων, στην κατάργηση της υπάρχουσας κατηγορίας.
    Δέχτηκα επανειλημμένα επιθέσεις και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, για την πεποίθησή μου να μην καταργηθεί η F5J GR, και να δημιουργηθούν δυο κατηγορίες.
    Και βέβαια να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία, που να πληρεί, έστω και εν μέρει ,ευρωπαϊκές προδιαγραφές αλλά και τα θέλω κάποιων αθλητών !!!
    Γιατί όμως να μην διατηρηθεί και η αγαπητή σε όλους F5J GR;;; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος σοβαρά!!! Όχι με αστεία επιχειρήματα!!!!

Οι δυο κατηγορίες λύνουν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Μειώνουν  των αριθμό των αθλητών στην μέση και οι αγώνες γίνονται άνετα!!! Βοηθούν τους αρχάριους να κάνουν ευκολότερα το ντεμπούτο τους στους αγώνες!!! Πολύ σημαντικό!! κ.α.

Η εμμονή κάποιων σε μία μόνο κατηγορία, μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και στους ίδιους. Αν στο τέλος δεν περάσει η άποψη τους και παραμείνει η F5J GR δεν θα μπορέσουν να κάνουν την κατηγορία που θέλουν, μένοντας εγκλωβισμένοι!!! Γιατί να μην υπάρχει διέξοδος για όλους!!!

Η καλή πορεία των αγώνων πρέπει να διαφυλαχτεί.
    Όσο για αυτούς που μου είπαν κατάμουτρα, αφού βέβαια στέρεψαν τα επιχειρήματα τους, ότι όλα αυτά τα λέω γιατί θέλω να βγω πρώτος μένοντας στην μικρή κατηγορία(F5J GR) αφού οι καλύτεροι αθλητές θα πάνε στη νέα κατηγορία που θα γίνει, τους απαντώ ότι δεν είναι καθόλου έτσι!!! Απλός θεωρώ τον εαυτό μου μαθητευόμενο. Δεν αποκλείω την συμμετοχή μου σε μια νέα κατηγορία στο μέλλον!!!
    Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να σκεφτεί, για αυτή την εμμονή στη μια και μόνη κατηγορία, ότι κάποιοι θέλουν αγώνες στα μέτρα τους, για να βγαίνουν πρώτοι, και μάλιστα θέλουν με το ζόρι να βάλουν στην ίδια κατηγορία όλους τους άλλους , για να τούς νικάνε!!!Λέμε τώρα!!!

Ελπίζω να μην τα βάλετε και πάλι μαζί μου άδικα. Απλός έχω άποψη και  έχω το θάρρος να την πω. Δεν είναι κακό αυτό!!! Ίσως και να κάνω λάθος!!! Ο κάθε ένας έχει μυαλό και μπορεί να αξιολογήσει μόνος του!!!
    Να με συμπαθάτε δεν έχω με κάποιον κάτι προσωπικό. Αντίθετα μάλιστα, αισθάνομαι συμπάθεια για αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη.Ελπίζω και αυτοί για μένα.

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 17:03:51 από mikrosdedalos » Καταγράφηκε

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΛΑΓΙΑ:

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=32374.0
    eolos30
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #160 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 13:10:04 »

Δαίδαλε και γω θέλω τη δυνατότητα επιλογής.

¨Η γιατι όχι να πηγαίνω και στα δύο. Και στο ALES που λένε στην Αμερική και στο F5J-GR. Για κάποιο χρόνο να υπάρχουν και τα δυό και ας διαλέξει ο ΚΟΣΜΟΣ.

Οι δύο λέσχες όμως της Αθήνας δεν έχουν δικό τους χώρο. Δεν είναι κομψό, στον τακτικό συνδρομητή του ακραιφνιου να του λες κάθε λιγο , ενοχλείς μην έρχεσαι. Εκτός αν χρησιμοποιηθεί ( και ο Σκαριώτης , μπράβο του, έχει ανοίξει ήδη μια πόρτα ) το μεγάλο αεροδρόμιο.

¨Η αν γίνει μια δυναμική κίνηση από τους δυό συλλόγους, υιοθεσίας  του μοντελοδρομιου πράγμα που προϋποθέτει συνέπεια και σοβαρότητα ολων μας στις συνδρομές των συλλόγων μας, κάτι που θέλει εμψύχωση, όραμα ….

Τα παραπάνω ειναι αποκλιστικα δικές μου σκέψεις και δεν εκφράζουν κάποια επισιμη θέση.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #161 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 19:21:20 »

Παράθεση
    Γιατί όμως να μην διατηρηθεί και η αγαπητή σε όλους F5J GR;;; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος σοβαρά!!! Όχι με αστεία επιχειρήματα!!!!

Εγώ θα απαντήσω με αστεία επιχειρήματα.

1) ποιός είπε ότι θα καταργηθεί οπωσδήποτε η σημερινή F5J-GR? Είπαμε ότι είναι υπερβολή να έχουμε 4 κατηγορίες με το ίδιο στόχο: την ανεμοπορία.

Ιδιως ΔΥΟ F5J-GR που θα έχουν μόνο μία διαφορά μεταξύ τους: Το συγκεκριμένο ή το ελεύθερο ύψος έναρξης ολίσθησης. Αυτή η μικρή ΔΙΑΦΟΡΑ δεν στοιχειοθετεί νέα κατηγορία. Απλά διορθώνει τα λάθη της υπάρχουσας.

2) έστω λοιπόν ότι Ομοσπονδία αποφασίσει ότι θα παραμείνει και η σημερινή έκδοση του κανονισμού F5J-GR για όσο χρόνο υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ποιός θα διοργανώνει αγώνες; Κάποιο σωματείο. Ποιό θα είναι αυτό;

3) Ποιό αλτίμετρο θα χρησιμοποιείται? Οτι είναι πιστοποιημένο για τη συγκεκριμένη κατηγορία, δηλ το ALTMR1 της εταιρείας Greek Electronics.
    Είστε σίγουροι ότι θα συναρμολογηθούν κι' άλλα μετά την τροποποίηση του κανονισμού; Απλά θα πωλούνται τα ήδη υπάρχοντα σαν μεταχειρισμένα και όσο βρίσκονται. Μία καλή ευκαιρία να γίνει φθηνά η αντικατάσταση με τα νέα.

4) Επιθυμείτε να λαμβάνετε μέρος και στις δύο "παρόμοιες κατηγορίες". Μέχρι χθές ήταν μεγάλη επιβάρυνση το ταξίδι πέρα των 200 χιλ. Τι έγινε; "Βρέθηκε ο κρυμμένος θησαυρός στην πολυθρόνα της γιαγιάς"?

5) Πότε προλάβατε να αγαπήσετε τόσο πολύ την σημερινή έκδοση της F5J-GR που δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τα οφέλη της νέας της έκδοσης;

6) Εξ όσων γνωρίζω, οι σοβαρά ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της ανεμοπορίας, και γνώστες του θέματος, έχουν ολοκληρώσει την μελέτη των - προς πρόταση - αλλαγών και σας διαβεβαιώ ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα που υπήρχαν.

7) Η νέα έκδοση του κανονισμού (υπό έγκριση) δεν αλλάζει ούτε την δυσκολία, ούτε το κόστος συμμετοχής. Γιοτί λοιπόν τόση ένταση; "Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε."

Να μη ξεχάσω να ζητήσω κι εγώ, κάποιος να μου πει με σοβαρά επιχειρήματα "τι σας ενοχλεί από τις προτεινόμενες αλλαγές".

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #162 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 19:51:37 »

To προτιμότερο και το επιθυμητό νομίζω πως είναι να υπάρχουν δύο κατηγορίες.
    Η μεν πρώτη να είναι η ακριβής μετάφραση και χρήση της κατηγορίας FAI και η δεύτερη να είναι εισαγωγική που με ευκολότερο τρόπο για τον χειριστή να τον εισάγει στο χώρο.
    Γι αυτό προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να αλλάξει η κατηγορία στην φιλοσοφία της. Επιμέρους, μπορούν να γίνουν αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης ώστε αυτός που πέταξε 9 λεπτά και προσγειώθηκε 1ος στο γκρουπ του να μην έχει την ίδια ποινή με τον αντίστοιχο άλλου γκρουπ που προσγειώθηκε στα 5-7 λεπτά.
    Αυτή η διαβάθμιση πιστεύω πως θα έφερνε λιγότερες ισοβάθμιες.
    Όσον αφορά τα αλτίμετρα, θεωρώ πως από την στιγμή που η FAI έχει εγκρίνει την χρήση πέραν του ενός αλτίμετρου, πλέον είναι μονόδρομος και τυπική διαδικασία η έγκριση και των υπολοίπων από την ΕΛΑΟ/ΕΠΑΕ και απορώ που ακόμη δεν έχει γίνει.
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #163 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 20:08:28 »

To προτιμότερο και το επιθυμητό νομίζω πως είναι να υπάρχουν δύο κατηγορίες.
    Η μεν πρώτη να είναι η ακριβής μετάφραση και χρήση της κατηγορίας FAI και η δεύτερη να είναι εισαγωγική που με ευκολότερο τρόπο για τον χειριστή να τον εισάγει στο χώρο.
    Γι αυτό προσωπικά θεωρώ πως δεν πρέπει να αλλάξει η κατηγορία στην φιλοσοφία της. Επιμέρους, μπορούν να γίνουν αλλαγές στον τρόπο βαθμολόγησης ώστε αυτός που πέταξε 9 λεπτά και προσγειώθηκε 1ος στο γκρουπ του να μην έχει την ίδια ποινή με τον αντίστοιχο άλλου γκρουπ που προσγειώθηκε στα 5-7 λεπτά.
    Αυτή η διαβάθμιση πιστεύω πως θα έφερνε λιγότερες ισοβάθμιες.
    Όσον αφορά τα αλτίμετρα, θεωρώ πως από την στιγμή που η FAI έχει εγκρίνει την χρήση πέραν του ενός αλτίμετρου, πλέον είναι μονόδρομος και τυπική διαδικασία η έγκριση και των υπολοίπων από την ΕΛΑΟ/ΕΠΑΕ και απορώ που ακόμη δεν έχει γίνει.

Αγαπητέ Παντελή.

Εχω προτείνει να γράφετε όχι "τι θέλετε να γίνει", αλλά και το "πως θα γίνει". Γιατί αν αφήνετε τους άλλους να βρούνε λύση, σ' αυτά "που θέλετε", αμέσως παραδέχεστε ότι αυτοί είναι και οι κατάλληλοι και οι ικανοί να δώσουν τις λύσεις. Οπότε δεν χρειάζονται άλλη ενόχληση.

Οσο για τις δύο κατηγορίες, ήδη υπάρχουν αυτές που λές : Η F5J-FAI και η F5J-GR. H συζήτηση με άλλους, που έχει μακρύνει ενοχλητικά, αφορά την τροποποίηση των κανονισμών της -GR.

Φυσικά για την επίσημη κατηγορία F5J-FAI όλα τα πιστοποιημένα διεθνώς καταγραφικά (αλτίμετρα) παίζουν χωρίς περαιτέρω ανάγκη πιστοποίησης. Για την Ελληνική κατηγορία υπάρχει ένα και μόνο πιστοποιημένο, και δεν βλέπω ανάγκη να πιστοποιηθεί και άλλο, αναμενομένων των τροποποιήσεων.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 20:31:03 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #164 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2014, 22:30:21 »

Αγαπητοι φιλοι
    Προς επιρρωσιν των οσων γραφει ο Θειος εχω να υπενθυμισω οτι μεταξυ των διαφορων προτασεων που ειχαν συζητηθει εδω και αλλου ηταν και η μειωση του υψους των 200μ. προκειμενου να γινει λιγοτερο ευκολο το 10λεπτο.Τοτε οι υπερμαχοι μιας τετοιας αλλαγης ηταν αρκετοι.
    Λοιπον οι προτεινομενες αλλαγες στην ουσια εμπεριεχουν αυτην την ιδεα με ποινολογηση αναλογως της υπερβασης των 200μ.
    Παλι ψαχνεις να βγαλεις το 10λεπτο και να προσγειωθεις εγκαιρως .
    Η διαφορα θα ειναι στο οτι σε καθε πτηση θα υπαρχει μονον ενας νικητης αρα η περιπτωση ισοβαθμιων θα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπανια.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Σελίδες: 1 ... 8 9 10 [11] 12 13 14 ... 17     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Θέματα που αφορούν την κατηγορία F5J-GR
    Μεταπήδηση σε: