Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:18:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:18:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 606
    Συνολικά: 607
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ρεκόρ - Πώς κατοχυρώνονται Πανελλήνια και Παγκόσμια  (Αναγνώστηκε 20175 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #30 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 18:22:57 »

Σήμερα κλαίω λίγο . Χθές όμως , ήμουνα ΧΩΜΑ .
    Έκανα μία πρώτη προσπάθεια χθές να πετάξω μία μικρή πτέρυγα μέσα απ το κάθισμα του συνοδηγού με τον Ξάδερφό μου να οδηγάει κατά βούληση ...
    Ο Βλάκας , είχα μικρό δέκτη για Park Flyers (Jeti Rex 5) στη πτέρυγα και , ενώ ακόμη ακόμη δέν είχε στηθεί το μοντέλο για να πετάξει ευθεία , Ψηλά και Δεξιά μας , την Έχασα ...
    Μάλιστα Κύριοι ... Και είχαμε Μόλις κάνει 100 μέτρα  ...
    Δέν άκουγε τίποτα . Μπήκε σε Spin μακριά και ... γειά σας ! Ψάχναμε 2 ώρες μέχρι που μας πήρε το βράδυ και ...εγκαταλείψαμε .
    Κουνάγαμε συνέχεια servos , αργότερα και το μοτέρ , αλλά ... Δέν ακούγαμε τίποτα ! Λές και άνοιξε η Γή και την κατάπιε ...
    Πάνε τα πρώτα 200 ευρουδάκια  Undecided
    Δέν το βάζω όμως κάτω , παρόλο που Δέν έχω και Χορηγούς ...  Wink 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #31 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 18:43:15 »

Ο Jeti Rex 5 είναι μεν μικρός αλλά δεν έχει μόνο 100 μέτρα εμβέλεια.

Κάτι άλλο θα συνέβη.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 19:11:59 »

100 Μέτρα με το αυτοκίνητο εννοώ Κε Γιάννη .
    Η Πτέρυγα είχε φθάσει ... Πολύ ψηλά ... Βέβαια , ίσως και η απόσταση να με μπέρδεψε για ένα τόσο μικρό μοντέλο ...
    Αλλά είχαμε βάλει σημάδι που έπεσε και εξερευνώντας εκείνη την περιοχή κουνώντας τα πηδάλια Τίποτα δέν ακουγόταν .
    Μέχρι και το Γκάζι ανοιγόκλεινα αλλά ... πάλι τίποτα .
    Υπέθεσα πως θα είχε φύγει και η μπαταρία απο πάνω της ...  Undecided
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #33 στις: Πέμπτη, 9 Μαρ 2006, 20:32:46 »

Καλησπέρα σας κύριοι
    Αγαπητε DeltaMan το μοντέλο μάλον το έχασες απο πολλά στάσιμα κύματα του πομπού μέσα απο το αμάξι.
    Δεν έκπεμπε σωστά η κεραία μέσα η στο πλάι του αυτοκινήτου.

coolvag
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 07:44:04 »

Μαλλον σωστό μου ακούγεται αυτο με την εκπομπή μέσα ή στο πλάι κλειστου αυτοκινήτου.

Ετσι ίσως εξηγείται και ότι τα cross coundry  με τ/κ ανεμόπτερα που κανουν ( εχω δει κατι videoς απο αυστραλία ) γίνονται από ανοικτό αυτοκίνητο.

Εχεται cabrio 

Πάντως μην το βαζεις κάτω.
    Μπορεί η αρχή να μην ηταν η αναμενώμενη, η συνέχεια όμως θα είναι πολύ  καλύτερη

σιγουρα
     Thumbs up
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 10:57:02 »

Καλημέρα σε ολους.

Φίλε DeltaMan,
    εαν δεν έχεις κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, ετσι ώστε να στηρίξης μια καρέκλα στην καρότσα, και η κεραία σου να ειναι και πάνω απο τα κάγκελα, τότε μπορώ να σε βοηθήσω να φτιάξεις έξοδο απο τον πομπό σου για εξωτερική κεραία στο αυτοκίνητο.
    Μήν τρομάζεις σε αυτό απλως χρειαζεται ακρίβεια, βύσμα σασιού rca καλής ποιοτητας,να βρείς τη γείωση μέσα απο την πλακέτα πομπού, καλώδιο rg58 κομμενο στο μηκος κύματος, εξωτερικο στέλεχος στο αμάξιμε την κατάληλη στηριξη(βύσματα).

Ξέρω ακολυγεται τρελλό, φυσικά το RF ειναι τρελλή υπόθεση, και σε πολλούς θα φανεί αστείο, αλλά όλα γίνονται, εγω το εχω κάνει, μεχρι και linear είχα φτιαξει οταν πριν κάποια χρόνια έχασα το πρώτο μου μοντέλο στην παρθενική του πτήση απο παρεμβολή!!!!!

βαγγέλης   coolvag

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 21:29:06 »

Καλησπέρα παιδιά και σας Ευχαριστώ .
    Είχα το παράθυρο λίγο ανοιχτό και η μισή κεραία ήταν απ'έξω , αλλά ... πολύ κοντά βέβαια στο μέταλλο του αυτοκινήτου και ίσως μερικές φορές να ακούμπαγε κιόλας ...  Undecided
    CoolVag , επιτέλους να δούμε και καμιά Ελληνική Κατασκευή ...
    Θα μου το φτιάξεις ? Η συχνότητα μου θα είναι η 40,775 . Θέλω καλώδιο όχι μεγαλύτερο απο 2 μέτρα . Επίσης και ο Ενισχυτής θα με βόλευε ...
    Άντε επιτέλους . Μόνο ... κάνε μου καλή τιμή έέέέ ... Όταν θα ρωτάνε ποιός βοήθησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κάνει το ρεκόρ και θα τους στέλνω Καί σε σένα , θέλω να μείνουν ευχαριστημένοι με τις τιμές ...  Grin

Χρειάζεται να σου στείλω τον Πομπό ... ?  Πόσο χρόνο θα μείνω Χωρίς πομπό ... ?   laugh
    Καταγράφηκε

coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 22:14:12 »

Καλά DeltaMan είσαι άπαιχτος, και γρήγορος καλόό!!
    Κατα αρχας ενισχυτή δεν χρειάζεσαι, χρειάζεσαι μονο εξωτερική κεραία για το αυτοκίνητο.
    Εγω μπορώ να σε βοηθήσω να το φτιάξεις στελνοντας σου ολες τις λεπτομέριες που χρειάζονται, και μέσα απο το φόρουμ ακόμα, ετσι και αλλιώς αερομοντελιστές είμαστε και πιάνουνε τα χέρια μας.
    Το μόνο δύσκολο σημείο θεωρω οτι ειναι να βρείς την γείωση απο την πλακέτα του πομπού σου ολα τα αλλα ειναι εύκολα.
    Εαν παρόλα ταυτα δεν μπορείς, τοτε θα στο φτάξω εγώ, και θεωρησε το σαν χορηγία απο εμένα (θα στα πάρω μετά χαχαχαχαχα laugh laugh laugh. , αφου γίνεις πρωταθλητής!!!!!!!

Το καλώδιο θαι ειναι πολλαπλάσιο του μήκους κύματος της εκπομπής, οπότε θα δουμε για το μήκος.
    Χρειάζεται και ο πομπός και ο δέκτης, πολλές δοκιμές εμβελείας αφου φτιαχτεί ο πομπός.

βγάλε το στέλεχος της κεραίας του πομπού και μέτρα το να μου πεις το μήκος της πληρης πτυσόμμενη.
    Επίσης και το καλώδιο κεραία του δέκτη σου.

Αυτα προς το παρών

coolvag - Βαγγέλης

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 22:20:41 από coolvag » Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 22:42:34 »

θα ηθελα Coolvag να ρωτησω που υπαρχει η θεωρια για αυτο που προτεινεις;
    συμφωνα με τα λιγα που ξερω το καλωδιο μεχρι να φτασει την κεραια ειναι απλα μεταφορεας σηματος δεν κανει κανενος ειδους εκπομπης οποτε δεν εχει καμια σχεση με το μηκος κυματος
    το rg58 εχει συνθετη αντισταση 50Ω και υπαρχει πιθανοτητα να χαλασεις την προσαρμογη που εχει το κυκλωμα εξοδου με την κεραια
    (υποτιθεται οτι το μηκος κυματος εχει σχεση με την κεραια που κανει την εκπομπη αλλα παλι και εκει υπαρχουν κεραιες με μηκος λ, λ/2, λ/4 κλπ)
    ΠΡΟΣΟΧΗ τα παραπανω ειναι απλα καποιες σκεψεις μου, δεν ειναι απαραιτητο οτι ειναι και οι σωστες

θα σου προτεινα Αποστολη γιια να μην μπαινεις σε εξοδα κανε εναν ελεγχο εμβελιας στο εδαφος με το αυτοκινητο ακινητο bαλε το μοντελο στο εδαφος σε σημειο ωστε οριακα να μπορεις να ελεγξεις το μοντελο σου εξω απο το αυτοκινητο, αν δεχεται εντολες απο τον πομπο σου μπες στο αυτοκινητο με την κεραια ΕΞΩ και ξαναδοκιμασε, αν παλι πιανει βαλε ενα φιλο σου να κανει κυκλους με το αυτοκινητο και εσενα μεσα, δεν νομιζω να δεις καμια διαφορα

θα πρεπει να λαβεις σοβαρα υποψην οτι οπως πεφτει η ταση της μπαταριας σου (πεφτει τευτοχρονα και η ενταση) ετσι συνολικα η μπαταρια συναρτηση του χρονου δινει λιγοτερη ισχυ στον πομπο με την σειρα του και αυτος "βγαζει" λιγοτερη ισχυ στον αερα

Το καλώδιο θαι ειναι πολλαπλάσιο του μήκους κύματος της εκπομπής, οπότε θα δουμε για το μήκος.
    Χρειάζεται και ο πομπός και ο δέκτης, πολλές δοκιμές εμβελείας αφου φτιαχτεί ο πομπός.

βγάλε το στέλεχος της κεραίας του πομπού και μέτρα το να μου πεις το μήκος της πληρης πτυσόμμενη.
    Επίσης και το καλώδιο κεραία του δέκτη σου.

Αυτα προς το παρών

coolvag - Βαγγέλης

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 22:49:32 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 22:52:23 »

Είναι όπως το λές φίλε μου το καλώδιο ειναι απλώςσ μεταφορέας ,και για να παραμείνει μεταφορέας θα πρέπει να ειναι συντονισμένο σε πολλαπλάσιο του μήκους κύματος, για να μην γίνει ατυυο κεραία και με αποτέλεσμα πολλα στάασιμα κύματα.
    Το rf όπως μπαίνει στην άκρη του καλωδιου να βγαίνει ακριβώς στο τελείωμα του.

βαγγελης
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 23:06:33 »

Αν θυμάμαι καλά από την εποχή της ραδιοπειρατείας πριν από καμιά 25αρια    χρόνια στον τύπο c=λ*ν

το μήκος του κυματοδηγού ( καλώδιο) , rg58 την περίπτωσή μας  δεν είναι ακριβώς πολλαπλάσιο του λ
    αλλά εισέρχεται ένας συντελεστής που έχει να κάνει με το καλώδιο
    Φαντάζομαι θα υπάρχει στο forum κάποιος ειδικός smiley6600
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Παρασκευή, 10 Μαρ 2006, 23:59:16 »

Καλησπέρα ξανά παιδιά ...
    Βαγγέλη , πραγματικά θα ήθελα να ασχοληθώ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ αλλά ... έχμμ ... Δέν μπορώ να τα κάνω όλα ... 
    Μπορείς να μου το φτιάξεις και να βάλεις μιά αντίστοιχη κεραία εσύ ? Θα τη μετρήσω όπως μου είπες και θα στείλω και φωτό ... 
    Η γείωση του πομπού μήπως ταυτίζεται με το (-) της μπαταρίας ??

Μία παλιά 6κάναλη Futaba είναι που θα δοκιμάσουμε ...

Και η παρατήρηση του orck πολύ καλή ... Άχ , μόνο να μήν βιαζόμουνα τόσο ... Επιπόλαιε . Τα λέω για να τα ακούω ... 
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 11 Μαρ 2006, 09:32:05 »

Η παλιά Futaba μήπως έχει και παλιές μπαταρίες;

Βεβαιώσου ότι οι μπαταρίες δίνουν σωστά ταση και χωρητικότητα.

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 11 Μαρ 2006, 17:32:57 »

Ναι φίλε DeltaMan θα σε βοηθήσω οσω μπορώ!!

Ναι σίγουρα μπορεί να ταυτίζεται με το ( -) της μπαταρίας εκτός και αν η γείωση της πλακέτας του πομπού είναι floating, αλλά ετσι και αλλιώς πρέπει να παρθούν γείωση και το σήμα απο το σημείο που βγαίνει η εκπομπή.
    Τώρα οσον αφορά αυτο που είπε ο φίλος μας  Orck, σίγουρα δεν ξέρω την σύνθετη αντίσταση που έχει ο πομπός, θα τον "εξαναγκάσω" να γινει η έξοδο στα 50 ωΜ , εαν μετα απο αυτο δεν εχει μεγαλο πεδίο,και εχει πολλα στασιμα κύματα, θα παίξω σε υψηλότερη σύνθετη αντισταση (υπάρχουν πολοί τρόποι να το κάνεις αυτό).

Οσον αφορά το σύστημα φρόντισε οι μπαταρίες να ειναι καλές πομπού - δέκτη, και επίσης να κάνεις έλεγχο εμβελείας, τον γνωστό (κατεβασμένη όλη  την κεραία του πομπού, και απομακρύνεσε γυρω τα σαράντα βήματα, και ελέγχεις κινήσεις και  για τρεμοπαίγματα (εκτός αν εχεις το manual  του πομπού και περιγράφει αλλον τρόπο).

coolvag

Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 15 Μαρ 2006, 21:34:03 »

Καλησπέρα .
    Κε Γιάννη , τον είχα μετέπειτα για 2 ώρες ανοιχτό , κουνώντας πηδάλια ΣΥΝΕΧΕΙΑ μήπως και την ακούσω κάπου ... Κάποια στιγμή έκανε μπίπ = μπίπ και είδα πως η Τάση του είχε πάει στα 8,8 Volts ...
    Η επόμενη προσπάθεια θα γίνει με την MC-24 και Δέκτη Σωστό ...
    Η επόμενη πτέρυγα για πείραμα φαίνεται εδώ ... :
     http://www.greekwings.gr/PHOTOS/Hmerologio/2006/Martios/13Martiou.htm

Βαγγέλη ευχαριστώ πολύ ... Θα δοκιμάσω με ένα άλλο πομπό και θα σας πώ ... Χίλια Ευχαριστώ πάντως . Το σημαντικό είναι πως Ξέρω πως θα βρώ έναν ΕΛΛΗΝΑ να με βοηθήσει όταν το θελήσω ...

Επισκευές Καμένων Speed Control κάνεις ??
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ρεκόρ - Πώς κατοχυρώνονται Πανελλήνια και Παγκόσμια
    Μεταπήδηση σε: