Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:18:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:18:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 606
    Συνολικά: 607
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ρεκόρ - Πώς κατοχυρώνονται Πανελλήνια και Παγκόσμια  (Αναγνώστηκε 20170 φορές)
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 19:17:01 »

Ευχαριστώ πολύ Κε Αντώνη .
    Απλά σκεφτόμουνα να Κερδίσω Αρχικό (Σημαντικό) ύψος μιάς και Δέν είναι Απαγορευτικό . Ίσως να δοκιμάσω απο μικρότερο Λόφο για να κατέβει και άνετα το αυτοκίνητο ενώ θα μπορώ να βλέπω το μοντέλο ... 
    Όσο για το Αλεξίπτωτο ... μπά ! Εκτός και άν είναι κανονικό Ανεμόπτερο ... Καλή Ιδέα ...     Grin   Cheesy

* Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα φτερά απο ένα F3J με φτιαγμένη για την Περίπτωση Άτρακτο . Δέν ξέρω όμως μέχρι πόσο μπορώ να το 'φορτώσω' για να πετάει Ικανοποιητικά ...  Undecided  Έχετε καμιά πρόταση ?

* Υπάρχει άραγε περίπτωση να είναι συναγωνίσιμο σ'αυτή την Κατηγορία ένα α/μ όπου θα γυρνά συνέχεια ο έλικας με χαμηλή κατανάλωση ?

* Λέγοντας "Μέσα" , εννοείτε πως πρέπει να υπάρχει GPS μέσα ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Huh ?

*   Πρέπει να Υποδείξω ΠΡΙΝ ξεκινήσω το σημείο Προσγείωσης ? Άν στην 'πορεία' της Επίσημης δοκιμής μου βγεί Λιγότερο ή Περισσότερο , τί γίνεται ?
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 19:34:26 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 00:07:03 »

Αποστόλη καλησπέρα,

Κατάφερα και ήρθα σε επαφή με τον κάτοχο του ρεκόρ Giorgio Azzalin. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε περιγραφή του εξοπλισμού που χρησιμοποίησε για την επιτυχία αυτή. Μόλις έχω περισσότερα στοιχεία θα ενημερώσω.

Η ιδέα σου για φτερό F3J μάλλον δεν είναι ότι το καλύτερο. Ο συγκεκριμένος τύπος είναι αρκετά συγκεκριμένος στο τί μπορεί να κάνει και κάτω από ποιές συνθήκες. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κάνεις χρήση πτέρυγας F3J και ιδίως αεροτομής της για παρόμοιο σκοπό που προσπαθείς εσύ.

Αν κρίνω και από τα πραγματικά αεροπλάνα που έχουν επιτύχει αντίστοιχες επιδόσεις και αναφέρμαι κύρια στον γνωστό κατασκευαστή Burt Ruttan www.scaled.com θα δείς τι ακολούθησε για να επιτύχει αντίστοιχα ρεκόρ. Ο συγκεκριμένος για την ιστορία αναφέρω ότι έχει ξεκινήσει από τον αερομοντελισμό και όπως έχει πει ο ίδιος τα πρώτα βήματα του στον χώρο τα έκανε μέσω της δικής μας ενασχόλησης.

Θα έλεγα να περιμένουμε την αναφορά από τον Giorgio Azzalin και από κεί να ξεκινήσουμε.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 01:29:55 »

Στο http://www.noskylimit.50megs.com/ υπάρχουν πληροφορίες για τα projects του Azzalin.
    Η εταιρία του εξοπλισμού τηλεμετρίας http://www.eagletreesystems.com/News/news.html

Επίσης με αναζήτηση για "Giorgio Azzalin world record" θα βρούμε αρκετά links.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 22:00:51 »

Καλησπέρα σας .
       Μίλησα το απόγευμα με ένα φίλο μου που πετά Υπερελαφρό Χρόνια και τον εμπιστεύομαι για αντίστοιχη προσπάθεια ...
       Η σκέψη ήταν κάποιος να απογειώσει το μοντέλο απο μία πλαγιά ενώ εμείς θα περνάμε με το αεροπλάνο κοντά του ... ώστε να κερδίσω εκείνο το Αρχικό ύψος Χωρίς Μοτέρ και να μπορώ να πετάω Πολύ Ψηλά τις πρώτες ώρες ...

Μειονεκτήματα    :

1)  Μορφολογία της Χώρας μας . Δύσκολο να βρείς ευθείες των 150 + χιλιομέτρων κάμπου όπου τα Θερμικά θα βοηθήσουν . Μία λύση ήταν τα Παράλια της Πάτρας μέχρι κάτω στη μύτη της Πελοππονήσου , αλλά η Θάλασσα και η Πρασινάδα δέν βοηθούν πολύ ...
    2)  4 ώρες μέγιστη Διάρκεια πτήσης . Μετά πρέπει να κατέβω για να συνεχίσω με αυτοκίνητο .
    3)  Πλεύση με περίπου 50 χιλιόμετρα / ώρα και το μοντέλο πρέπει πάντα να προπορεύεται ...
    4)  Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετάξεις συνεχόμενα τόσες ώρες με ένα απλό υπερελαφρό .

Κύριε Αντώνη , πρέπει οπωσδήποτε να ξέρω άν επιτρέπεται Βαρομετρική Ένδειξη απο το μοντέλο (Vario on Board)  .

Όλα αυτά με οδηγούν σε μελέτη άλλων , ίσως πιό απλών Ρεκόρ για αρχή , όπως εκείνο της Ταχύτητας ή Απόστασης σε Κλειστή Γραμμή . Έχω πολύ μελέτη μπροστά μου ...

Οι σκέψεις σας Καλοδεχούμενες ...
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 22:03:24 »

Έχω δυό – τρία τετράδια όπου γράφω τις σκέψεις , τις ιδέες μου . Αυτά τα τετράδια είναι ... Εγώ .
       Λοιπόν , άλλη μία σελίδα γέμισε για το σχεδιασμό του εν λόγω Εγχειρήματος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα αποτελέσματα μιάς και οσφρίζομαι ήδη τη σίγουρη και Απίστευτα χρήσιμη βοήθειά σας ...
       Οι σκέψεις αφορούν το φτερό του F3J άν και νομίζω πως ο Κος Αντώνης έχει Δίκιο .
      Απλά το σκέφτηκα γιατί στα 4,5 Κιλά θα 'τρυπά' (penetration) πολύ καλύτερα ...

·   Το Φτερό του Stork συμπεριλαμβανομένων των Σερβομηχανισμών και των διαφόρων καλωδιώσεων ,  Ζυγίζει  ... >  1700 γραμμάρια .
    ·   Άτρακτος + Ουρά (V-tail) + 2 servos, Ντίζες + Μοτέρ, μειωτήρας, έλικας + Ελεγκτής Ταχύτητας + Δέκτης + Μπαταρία Δέκτη ... >  Ελπίζω να βγούν λίγο πάνω απο 1300 γραμ .
    Ελπίζω λοιπόν να ‘βγεί’ το σκάφος ΧΩΡΙΣ την Μπαταρία λίγο πάνω απο τα 3 Κιλά .
    Εκπέτασμα >  3,2 μέτρα   .
       Πτερυγική Επιφάνεια (συμπεριλαμβανομένης της ουράς) >  περίπου  80
     Τετραγωνικές Παλάμες  (εντός ορίων)  .

Η Κατανάλωση του μοτέρ (Feigao Brushless) με τον συγκεκριμένο Πλανητικό μειωτήρα και 12x8 Πτυσσόμενο Aero-Naut έλικα , θα κυμαίνεται στα 60 Αμπέρ .
       Με Τάση Χονδρικά 10 Volts υπό φορτίο , θα έχω Εισερχόμενη Ισχύς 600 Watt .
      Πιστεύω να φτάνουν ...

Δύο Επιλογές για την Μπαταρία (Li-Poly) έχω σκεφτεί :

1)  8 x 1500 mAh 3S1P  >  3S8P , 12000 mAh  , Βάρος 1100 γραμ.
         Διάρκεια Μοτέρ  =  12 λεπτά  .
    2)  10 x 1500 mAh … 3S10P , 15000mAh  ,  Βάρος 1400 γραμ.
          Διάρκεια Μοτέρ  =  15 λεπτά .

Πιστεύετε λοιπόν πως τα 3 έξτρα λεπτά Ισχύος , Αξίζουν τα 300 επιπλέον γραμμάρια ?

Μιλώντας με ένα άλλο Καλό Φίλο , βρήκαμε την Αρχή του νήματος . Πρέπει να Φορτωθεί το Stork όπως είναι (ανεμόπτερο) μέχρι τα 4,5 Κιλά , να το Ρυμουλκήσω στο 'Θεό' (Πολύ Ψηλά) και να μάθω την πτήση του ...

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 30 Νοε 2005, 22:10:25 από DeltaMan » Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 1 Δεκ 2005, 08:27:15 »

Αποστολη σου ευχομαι καλη τυχη στο εγχειρημα σου

νομιζω οτι η καλυτερη περιοδος ειναι καπου στα τελη Ιουλιου και να ξεκινησεις απο καποιο σημειο της Β. Ελλαδος με Βοριαδες και να κατεβεις Νοτια με ουριο ανεμο
    το ανεμοπτερο τι ταχυτητα εχει στην απνοια οταν κανει glide;

αν θες δες αυτη την πτησηπου εγινε με αλεξιπτωτο πλαγιας, ξεκινησε απο Εδεσσα και κατεληξε καπου πριν την Λαρισα (μιλαμε για αποσταση που εγινε ΧΩΡΙΣ καθολου κινητηρα) και εδω για την περιγραφη της
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Δεκ 2005, 08:32:15 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 1 Δεκ 2005, 13:37:42 »

Αποστόλη καλημέρα,

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τηλεμετρία για την προσπάθεια. Η κατηγορία που προσπαθείς δεν είναι αγωνσιτική ώστε να εμπίπτεις στις προδιαγραφές της και ούτε θα το προσπαθήσεις και στην διάρκεια αγώνα.

Οσο αφορά τις προδιαγραφές του μοντέλου νομίζω ότι το φτερό του Stork δεν είναι κατάλληλο. Είναι αρκετά βαρύ για την περίπτωση σου κατά την άποψη μου πάντα. Ολα όσα έχω δεί είναι κτιστά ώστε να κρατήσουν το βάρος χαμηλά. Δεν σου χρειάζονται οι ενισχύσεις απο carbon που έχει το Stork ώστε να αντέχει στις εκτοξεύσεις.

Σχετικά με την Β. Ελλάδα που ανέφερε ο φίλος ORCK θέλω να πώ ότι ο Κώστας που έκανε αυτή την διαδρομή από την Εδεσσα ώς την Λάρισα ήταν ο ίδιος επάνω και δεν χρειαζόταν να έχει αυτοκίνητο να τον ακολυθεί από κάτω για να κατευθύνει την πτήση του.

Βλέποντας και από τις προσπάθειες άλλων για επιτυχία ρεκόρ όλοι ψάξαν και βρήκαν πεδιάδες για να πετάνε πιο ομαλά (το βουνό δεν είναι πάντοτε η σίγουρη επιλογή) ξεκίνησαν πρωί ώστε να μην υπάρχει πολύ αέρας και με αυτοκίνητο που ακολουθούσε το μοντέλο πέτυχαν την επίδοση. Δεν νομίζω ότι ο στόχος πρέπει να είναι να ανεμοπορήσεις τόσο, όσο να έχεις την μικρότερη δυνατή κατανάλωση σε ρεύμα και το μοντέλο σου να έχει επιφόρτιση μικρή ώστε να μπορεί να πετά με ικανοποιητική ταχύτητα για να καλύψεις τον στόχο που θα βάλεις.

Αν επιθυμείς έχω μία συσκευή τηλεμετρίας που μπορεί να μεταδώσει ταχύτητα και στροφές κινητήρα. Ευχαρίστως να στην δώσω να κάνεις δοκιμές. Τι θα έκανα εγώ κατά σειρά.

1. Θα καθόριζα την διαδρομή που θα ακολουθούσα.
    2. Θα έβρισκα από την ΕΜΥ τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και θα επέλεγα την ευνοικότερη εποχή.
    3. με την χρήση των υπαρχόντων προγραμμάτων Motocalc, Electrocalc, Electro κλπ. θα προσπαθούσα να υπολόγιζα τον καλύτερο συνδιασμό μοτέρ, στοιχείων, έλικα μειωτήρα κλπ ώστε με την ταχύτητα που θα μου προσδιόριζε το πρόγραμμα να κάλυπτα στην συγκεκριμένη ωφέλιμη ώρα τα χιλιόμετρα που θα έβαζα σαν στόχο.
    4. Θα σχεδίαζα το μοντέλο
    5. Δοκιμές
    και τέλος τις επίσημες προσπάθειες. Μην νομίζεις ότι αυτά γίνονται με την μία. Εκτός αν είσε τόσο τυχερός. Για να διαπιστώσεις το τελευταίο παίξε Lotto ή Joker. Αν τα καταφέρεις με τη μία τότε σημαίνει ότι και τυχερός είσε και τον χρηματοδότη βρήκες. Αστιεύομαι......

Τα λέμε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 1 Δεκ 2005, 14:33:18 »

Καλησπέρα σας .
    Ευχαριστώ orck . Κύριε Αντώνη έχετε δίκιο σε όλα ... Βήμα βήμα πιστεύω να βγάλουμε άκρη . Απλά μου φάνηκε καλή σκέψη να πετάξω με το Υπερελαφρό έστω τις πρώτες ώρες . Σκεφτήκαμε να φύγει το μοντέλο απο τον Κιθαιρώνα στα 1500 μέτρα ύψος ...
    Ίσως να πέταγα για ώρες Χωρίς να έβαζα μοτέρ ...
    Απο κάτω Δέν μπορώ να το Δώ πάνω απο τα 400 μέτρα . Ένας λόγος που ήθελα το μεγάλο εκπέτασμα ...
    Τέλος πάντων . Έχω ξεκινήσει ήδη την προσπάθεια κατασκευής του Stork . Άν αποδειχθεί ότι Δέν κάνει , τουλάχιστον θα μου μείνει ...

http://www.greekwings.gr/ARTHRA/EpoxyTech/Stork1.htm

Και μήν μου πεί κανείς πως εκείνο το Όρθιο στη Φωτό μοιάζει με Δον....  γιατί τον Έφαγα ...  Grin   Grin 
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Δεκ 2005, 14:36:53 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 2 Δεκ 2005, 09:01:30 »

Αποστόλη καλημέρα,

Στοιχεία από την πτήση που ήδη κατέχει την επίδοση όπως μου τα έστειλε ο Giorgio Azzalin.

.............................
    This record attempt is number 193 as reference by FAI part seven, distance in a straight line for electric motor  with a combination of rechargeable and non rechargeable batteries.

The flight started with the model taking off hand launched by Simone Azzalin, the pilot was Giorgio Azzalin for the entire flight. Once the model was airborne it reached the altitude of 3/400 feet. The group of Pilot, CD and two observers seated on the convertible car and drove south on I 95  to Satellite Beach  Florida.

The model flew between 200 and 400 feet of altitude on the right side and staying off of the Interstate road. The weather was very clear and cold  for the average Florida temperature for this season, a 15/ 20 miles west-north –west  wind interfered with the plane for the entire flight .

The ground speed was around 80 Km/h with maximum speed of 105 Km/h and a minimum speed of 65 Km/h.

When we reached the exit 191 on I 95 South Satellite Beach  FL we  drove approximately 1 KM West  to the  designated landing point.

The engine was running for the entire flight, spinning the 14X12 propeller and using  6.5 Amph

After 2 hours and 59 minutes the model  safety landed on a grass strip on the left side of the road

The model is built with simple balsa and plywood, Monokote covered, no special material or glue was used.

The electric engine Actro CL 8 was running for the entire time using between 5 to 8 Amperes per Hour  at  a voltage between 15.8 to 14.4. volts.

To  comply  with the combination of power source ,  I used lithium rechargeable batteries  and lithium NON rechargeable . The NON rechargeable section of the batteries were dedicated to supply the necessary power to the receiver and the telemetry system data recorder and transmitter

The receiver is a Futaba 8 channels PCM , the servos are a medium and mini size,  Hitec

Eagletree wireless telemetry is installed in the model airplane that was sending real time data to the ground to the pilot. These data are the Amps engine consumption, battery pack volts, receiver volts, altitude and speed.

.......................

Οπως βλέπεις είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση του από την δική σου. Είναι αυτό που σου έλεγα και σε προηγούμενο μήνυμα τί θα πρέπει να κάνει κανείς για την σχεδίαση. Βλέπεις όμως καθαρά την διαφορά στον χρόνο λειτουργίας του ΄μοτέρ που πέτυχε με αυτό τον συνδιασμό σε σχέση με τον προβλεπόμενο δικό σου.

Θα σου έλεγα να κάνεις κάποιες δοκιμές στον δρόμο που πηγαίνει από Καρδίτσα προς Γρεβενά που από ότι θυμάμαι έχει αρκετές ευθείες και είναι πεδινός κατά βάση έτσι ώστε να δεις αν σε καλύπτει. Η προσπάθεια με ανεμοπορία νομίζω για μια ακόμα φορά ότι θα σου πάρει αρκετό χρόνο σε ανεύρεση κατάλληλων συνθηκών (δηλαδή θα πρέπει να κυκλώνεις αρκετά συχνά ώστε να βρίσκεις θερμικό για να κερ΄διζεις ύψος) γεγονός που θα σου κόβει χ΄ρονο από τον κυρίως στόχο που θα είναι να προχωράς συνεχώς ώστε να κερδίζεις μέτρα, χιλιόμετρα για να φτάσεις στον στόχο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως προχώρα μια και ξεκίνησες την προσπάθεια σου. Μόνο κέρδος είναι και πολύ πιθανό μία στιγμή να έρθεις και να αποδείξεις ότι είχες δικιο στους υπολογισμούς σου.

Προσπαθώ επίσης να επισυνάψω και φωτογραφία του μοντέλου του Azzallin.

Τα ξαναλέμε.

Αντώνης Παπαδόπουλος

* azzalin1.jpg (11.6 KB, 300x224 - εμφανίστηκε 322 φορές.)
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 09:36:15 »

Καλημέρα Αντώνη  .
    Ξανά βέβαια τις Ευχαριστίες μου και Συνεχίζουμε ...

*   ‘with a combination of rechargeable and non rechargeable batteries’  . Αυτή δέν είναι η κατηγορία COMP ή κάνω λάθος ? Δέν δουλεύει και ο Server του www.fai.org και δέν μπορώ να δώ περισσότερα ...

*   3 ώρες λειτουργίας με 7 Αμπέρ κατά μέσο όρο Κατανάλωση = 21 Αμπέρ-Ώρια (Αh) Χωρητικότητα μπαταρίας . Δηλαδή 21.000 mAh  .

*   ‘non rechargeable Lithium batteries for the Receiver ‘ .  Μήπως η χρησιμοποίηση Χωριστής μπαταρίας για τον Δέκτη και το σύστημα Τηλεμετρίας  , Αυτόματα μας ‘ρίχνει’ στην κατηγορία ‘Combined Energy Sources’  (COMP) ?

Τελικά ΠΟΙΟ Ρεκόρ κατοχύρωσε με αυτό το μοντέλο γιατί θα Τρελαθώ ... Γι’ αυτό είχα αναφέρει πως Δέν έβγαζα άκρη απ’ το site του ...
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 09:40:20 από DeltaMan » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 09:48:40 »

Το Σκεπτικό μου είναι να μήν ξαναανακαλύψω τον Τροχό , μιάς και υπάρχουν ήδη διαθέσιμες Σούπερ Πτητικές μηχανές όπως τα F3J . Θέλω να Αναλωθώ στις Προσπάθειες , στις δοκιμές , στις Πτήσεις . Υπολόγιζα πως Όντας Πολύ πιό Βαρύ , το Stork θα ‘τρυπάει’ καλύτερα . Πρέπει όμως πρώτα να το ΔΩ . Να το πετάξω . Το πολύ πολύ  να φτιάξω άλλα Ακροπτερύγια, πιό ‘μαχαιρωτά’, γιατί τα δικά του είναι πολύ ‘Thermal’  .

*   Ά, και για να μήν σας μπερδέψω με τη σελίδα στο site , Σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί η Ίδια άτρακτος με μία Αεροδυναμική ‘Θήκη’ απο Κάτω όπου θα φιλοξενούνται οι Μπαταρίες , ο Ελεγκτής Ταχύτητας και γενικά ότι δέν χωράει στο αεροπλάνο ...

Σίγουρα θα γίνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ δοκιμές . Για τους δρόμους που θα ακολουθήσω με το αυτοκίνητο ήδη έχω μερικές ιδέες .
      Απλά Δέν μπορεί να μου βγεί απ’ το μυαλό πως, ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ , θα μπορούσα να φύγω απο Πλαγιά για να κερδίσω αυτό το Αρχικό Ύψος χωρίς μοτέρ και άς συνεχίσω μετά ευθεία χωρίς κύκλους . Βέβαια Δέν θέλω να βιαστώ . Άρα άν στο δρόμο βρώ ή Δώ ή Ακούσω απο το Vario (εκείνο το μπίπ-μπίπ) κανένα Ανοδικό ρεύμα , γιατί να μήν καθυστερήσω λίγο παραπάνω , να κυκλώσω και να ανέβω , ειδικά άν είμαι σε φάση δύσκολη (έχω κάνει μεγάλη χρήση μοτέρ , έχει μπροστά εμπόδιο, πλησιάζω στο Τέλος κ.λ.π. ) . Μάλλον η Κούραση θα με καταβάλει πρώτη και θα ‘χάσω τη μπάλα’ ...

Η Ιδανική μου εικόνα μέχρι στιγμής είναι :
    *   Πλαγιά προς την οποία να φυσά Ελαφρά και Σωστά ή και Καθόλου και στη συνέχεια να υπάρχει Ατέλειωτος Κάμπος ....

Σύντομα θα απολαύσετε κι' άλλες Φωτό . Το μοτέρ τοποθετήθηκε ήδη στη μύτη με επιτυχία σε βάση απο Carbon Σάντουιτς ...

Αντώνη , το Vario που έχεις μήπως είναι το Picolario ? Θα σου ήμουν Υπόχρεος άν μου το Δάνειζες ... Το EagleTree στοιχίζει 500 δολλάρια για να μήν υπολογίζω τον Φόρο άν έρθει απο Αμερική ... 

Τί να κάνουμε ... απο Χρηματοδότες άλλο τίποτα ... Θα Αυτοχρηματοδοτηθώ για να πάρω απ'τον Παπαδόπουλο τα 10 Pack ...  uglystupid2

Βέβαια , όταν θα είμαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής , όλοι θα με θέλουνε  Wink  αλλά .. άς όψεται   

Φίλοι ανά την Ελλάδα ... Δείτε το σχέδιο και πείτε μου ... ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΑΑΑΑ   tickedoff

* IdanikiPlagia.jpg (30.28 KB, 924x317 - εμφανίστηκε 292 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 3 Δεκ 2005, 12:25:51 από DeltaMan » Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 9 Δεκ 2005, 23:02:03 »

Έγιναν τα Πρώτα Τέστ με το μοτέρ που θα χρησιμοποιήσω .
    Ήθελα να 'δουλέψω' με 2 Li-Po . Με τα ίδια στοιχεία που θα είχα για 3S , με τα 2S θα είχα μεγαλύτερη χωρητικότητα  ...
    Αξίζει λέτε να πάρω ένα 'μικρό' μειωτήρα (3,3:1) για να δώ άν 'παίζει' με 2S ?
    Είναι Πολύστροφο το μοτέρ ... (6600 ΚV) .

http://www.greekwings.gr/HMSnew1/Motors/FeigaoMegaloTest1.htm

Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 10 Δεκ 2005, 08:26:52 »

Καλημέρα Αποστόλη,

Το οργανο τηλεμετρίας που έχω δεν είναι vario. Εχει χρήση πιο πολύ για θερμικά μοντέλα γιατί έχεις την δυνατότητα να παρακαολουθείς την ταχύτητα και τις στροφές του κινητήρα. Αν νομίζεις ότι κάτι τετοιο θα σου είναι χρήσιμο ευχαρίστως να σου το παραχωρήσω όσο το χρειαστείς.

Καλη συνέχεια
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 11 Δεκ 2005, 21:36:03 »

Καλησπέρα Αντώνη .
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Θα το Χρειαστώ ...  Wink   Όταν θα είμαι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές , θα σου πώ να μου το στείλεις ...
    Άν θέλεις και Δέν το χρειάζεσαι , άφησέ το στον Παπαδόπουλο (άν περάσεις απο εκεί ) ή στον Αλεξανδρόπουλο τον Αλέξη .

Έχει Πομπό για το μοντέλο και Δέκτη για το έδαφος σωστά ... ?
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 14 Ιαν 2006, 12:27:43 »

Τέτοιες προσπάθειες Δέν είναι δυνατόν να ξεχνιούνται .
    Απλά ... αναπαύονται για λίγο . Έρχεται το καλοκαιράκι και πρέπει να το ετοιμάσω για να κάνω τις πρώτες προσπάθειες ...

http://www.greekwings.gr/ARTHRA/EpoxyTech/Stork2.htm
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ρεκόρ - Πώς κατοχυρώνονται Πανελλήνια και Παγκόσμια
    Μεταπήδηση σε: