Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.366 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 09:30:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 09:30:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:40]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:46]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309366
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 586
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 426
    Συνολικά: 427
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: wilga 2000  (Αναγνώστηκε 29448 φορές)
    Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 11:16:59 »

Καλημέρα
    Δεν βιδώνουν
     μην το ξαναπείς και σε πάρουν ….  κατάλαβες
    τα κόλας με ταινία διπλής οξέως
    η με θερμή σιλικόνη
    εγώ πάνα τα κολλάω με ταινία διπλής οξέως κατάλαβες ποια λέω αυτή που κολάι και από τις δυο πλευρές την βάζεις πάνω στο σέρβο κα μετά προσεχτικά βάζεις το σέρβο στην θέσει του

χεχε πώς φαίνεται ο άσχετος ε?..

Το σκέυτηκα και γώ αλλα το φοβάμαι. θα το δοκιμάσω πάντως..

Ευχαριστώ,
    Αντώνης.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #31 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 11:25:09 »

Και όμως βιδώνουν... 

Κολλάμε δύο μικρά κόντρα πλακέ, 1,5-2mm, στα κατάλληλα σημεία και βιδώνουμε εκεί.

Τώρα αν αξίζει τον κόπο και το επιπλέον βάρος, άλλο θέμα  laugh

Επιλογή κατά περίπτωση και κέφια  Wink

Υ.Γ. Και μην πει κανένας οτι είμαι ...  γιατί ...   Grin
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    KOSTAS 3D
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 11:30:39 »

Είπα και με θερμή σιλικόνη για ποιο στέρεο ακόμα
    αλλά αν θέλεις να βγάλεις το σέρβο
    κάποια φορά
     κάνει αρκετή ζημία φεύγει μαζί και αρκετό από διογκομενη πολυστερινη <φελιζολ>

κ Κώστα το έχω κάνει και εγώ αυτό που λέτε αλλά αντί για ξυλάκι έβαλα κάρπον ποιο στέρεο και ποιο όμορφο
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 11:44:52 από KOSTAS 3D » Καταγράφηκε
    Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 12:57:27 »

Ώραίες ιδέες, αλλά.......

το κόντρα πλακέ πώς το στερεώνεις πάνω στο φελιζόλ?  worry worry worry

Αντώνης
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 3D
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 13:06:30 »

Υπάρχει κόλα που λέγετε cyanoacrelate with foam
    Βάζεις από αυτήν και κόλας τα ξυλάκια αν θέλεις να στέγνωση αμέσως βάζεις accerelerator
      η σόδα της μαγειρικής και στεγνώνη αμέσως
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 14:34:27 από KOSTAS 3D » Καταγράφηκε
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #35 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 14:01:42 »

Εμενα στο E-starter που τα ειχα με διπλής όψης μου εφυγε το Ruder κατα την πτηση
    άλλο εσύ  laugh laugh laugh

.... ή με δύο σταγόνες πάνω στο φελιζόλ (λίγο μεγάλες) εποξική κάτω από τα δύο άκρα και μετά ακουμπάς τα σερβο. Βγαίνει με λίγο δύναμη όταν θα θες να τα βγάλεις και η εποξική μπορεί να αφαιρεθεί από το πλαστικό κάλυμμα των σερβο με μια λεπιδούλα.
    Καταγράφηκε

Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Σάββατο, 8 Σεπ 2007, 17:08:13 »

Να ματα ρωτήσω.

Επειδή δέν είχα βάση για το μοτέρ, έφτιαξα μία απο μπάλσα, φύλο - φύλο (σάντουιτς).
    Όσο και να το μέτρησα, όμως, το μοτέρ έχει φύγει λίγο δεξιά. Down + right Thrust είναι ΟΚ. Το μόνο που δεν κεντράρει ακριβώς στην τρύπα του cowl αλλά είναι λίγο δεξιά.
    Να επιχειρήσω απογείωση ή θα είναι μάταιο;;;;

Αντώνης.
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Κυριακή, 9 Σεπ 2007, 03:23:14 »

Να ματα ρωτήσω.

Επειδή δέν είχα βάση για το μοτέρ, έφτιαξα μία απο μπάλσα, φύλο - φύλο (σάντουιτς).
    Όσο και να το μέτρησα, όμως, το μοτέρ έχει φύγει λίγο δεξιά. Down + right Thrust είναι ΟΚ. Το μόνο που δεν κεντράρει ακριβώς στην τρύπα του cowl αλλά είναι λίγο δεξιά.
    Να επιχειρήσω απογείωση ή θα είναι μάταιο;;;;

Αντώνης.

ακριβώς τα ιδια και εγω, περιμένω απάντηση πριν το σηκώσω ψηλά στους αιθέρες
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #38 στις: Κυριακή, 9 Σεπ 2007, 09:34:46 »

Εαν οι γωνίες είναι σωστές δεν υπάρχει πρόβλημα. Μικρές διαφορές θα διορθωθούν με trim στην αρχή και μετά, αν χρειάζεται, με διόρθωση του down ή right thrust.

Αν δεν έχετε εμπειρία οι ίδιοι δώστε το σε κάποιον που πετάει καλά τέτοια μοντέλα.

Αντώνη δεν κατάλαβα, το μοτέρ το στηρίζεις (εννοώ βιδώνεις) σε μπάλσα;

Μάλλον πρέπει να έχεις brushless outrunner και έφερες λίγο μπροστά το firewall με μπαλσα. Πρέπει όμως μπροστά να έχεις ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, όπου θα βιδώσει το μοτέρ. Αν έχω καταλάβει καλά βέβαια.

Στην περίπτωση αυτή με φύλλα αλουμινίου ή λεπτή λαμαρίνα (π.χ. από κουτάκια αναψυκτικών) διορθώνεις αργότερα τις γωνίες του μοτερ.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 14:29:13 »

Na prostheso kai ego opou petaga to wilga se kathimerini vasi stin Paralia tis Psathas sto Alepoxori oti den upirxe anthropos pou na min rotise kai na min emune entiposiasmenos apo to petagma tou sungekimenou aeroplanou to opoio me mpataria 1700 kai outraner moter tis hextronic petage pano apo 35 lepta ston aera.

Episis eixa ntisei to mondelo me Diafanes zeloteip kai etsi einai enas polu kalos tropos prostasias opou me ena vregmeno panaki meta evgazes ta alatia apo to aeroplano...Ntinontas omos ena montelo me zeloteip fenetai kai pio omorfo kai gializei kiolas....To sunisto anepifilakta!!!

Eixa proanaferei pio palia sto forum oti i SAPAC i eteria pou kataskeuazei to sungekrimeno mondelo tha paei polu kalla stin poria tis se andithesi me tin GWS i opoia mprosta stin SAPAC den pianei mia...Prota ap ola i Sapac to megalo tis Atou einai oti exei sxedon etoimo to mondelo me polu kalitera ilika ftiagmeno kai me liges pantendes ftiaxneis apsogo aeroplano..Den sunisto Ilektrika proionta tis Sapac sunisto omos anepifilakta ta aeroplana pou exei mexri tora vgalei kai sungekrimena ego exo to Wilga 2000 kai to Extra 330 ta opoia to kathe ena me diaforetiko tropo petagmatos kanoun thavmasia Ptisi..

Telos tha ithela na sas po oti skeftomai tora teleftaia na valo kai aleksiptoto sto wilga gia na ginei pio endiaferousa i ptisi.Sungekrimena sto ftero konda stin atrakto ena koutaki apo tin mia meria kai ena allo apo tin alli...Kai me ena servo na anoigoun kai ta duo koutakia tautoxrona(pou enoeitai pos tha einai apo polu elafri uliko) kai tha peftoun ta aleksiptota.

Etsi loipon sustino anepifilakta to Wilga 2000 se sxesi me to E-starter tis GWS pou einai ena soro patendes.Wilga 2000 SAPAC kai pali WILGA... Wink

Kales Ptiseis loipon                                                                                                           

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 15:05:15 από S_DECATHLON » Καταγράφηκε
    Αντώνης Σπύρου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 19:27:59 »

Καλησπέρα,

Λοιπόν.. κ Κωστόπουλε, νάι μεγάλωσα βασικά το firewall. Βγήκε καλό και ελαφρύ. Οι γωνίες επίσης μιά χαρά.
    Πήγα σήμερα πρωι να το πετάξω.
    Μπορώ να πώ ότι εντυπωσιάστικα. Πόλυ μου άρεσε το αεροπλάνο.
    Έλα μου ντέ όμως που απο την βιασύνη μου δέν έλεγξα σωστά το αεροπλάνω και μου έφυγε το stabilizer. (elevetor).
    Περιττό να πώ πώς έγινε 1000 κομμάτια 
    Το έχω ήδη κολλήσει και περιμένω να στεγνώσει το καινούργιο firewall απο κόντρα πλακέ.

Κατι άλλο, έχω ένα outrunner 950kv της SAPAC και την έλικα την 3χ8χ6 την έχω χωρίς μειωτήρα και μπαταρία 1500 20C. Δείχνει να απογειώνεται για την πλάκα του, αλλά άν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο, παρακαλώ πείτε μου.

Ευχαριστώ,
    Αντώνης
    Καταγράφηκε
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 21:54:34 »

Rikse mia matia sto www.Unitedhobbies.com kai sugekrimena sta Outranner tis Hextronic ta opoia einai se polu kales times kai pano ap ola Poiotikotata!!!

Genika to sto site afto an exeis vevaia Pistotiki i kapoios filos sou mporeis na vreis polu orea pragmata se kales times kai exei kai sxolia kato apo to proion gia na ksereis ti esti kai pos vgenei ston katanaloti..

Filika!!
    Καταγράφηκε
    S_DECATHLON
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 21:58:30 »

Sugkekrimena gia to Wilga tis Sapac tha sou protina afto file mou http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2141
    Καταγράφηκε
    KOSTAS 3D
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 22:35:53 »

Γεια σας
    Ένα βασικό πράγμα είναι στο μοντέλο να γίνετε όσο πιο ελαφρύ γίνετε
    Με αυτό το μοτέρ η κατανάλωση είναι διπλάσια από αυτό που τραβάει μόλις 7 αμπέρ στο φούλ
    Όσο για δύναμη τι κάνει στο μοντέλο το δοκιμάσαμε και αυτό κάνει αιώρηση με τους πλοτιρες μην φανταστίτε τίποτα το σοβαρό βέβαια
    Αν τραβαει λοιπον το μοτερ 15 αμπερ τι μπαταρία θα έβαζες και πόση ωρα πτήσει στον αέρα
    Και βασικό το συνολικό βάρος πόσο θα είναι
    Μην ξεχνάτε το φτηνό  μοτέρ είναι ακριβό αλλού στην μπαταρία στο σπίτ κοντρόλ
     η φωτογραφία είναι από το δικό μου wilka

* 12wilka_motor.JPG (102.51 KB, 1121x864 - εμφανίστηκε 823 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 23:16:36 από KOSTAS 3D » Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 00:26:52 »

Βασικα πιστευω οτι ενα μοτερ 77 γρ αν του βαλουμε τετεια προπελα που να βγαζει τα ιδια Αμπερ με ενα μικρο ή ακομα και αν δεν γινει αυτο αν δεν χρειασημοποιεις την εχτρα δυναμη (Throtle managment) εχεις σαφεστα μεγαλιτερο eficiency .

Παραπανω στοιχεια για το μοτερ αυτο θα σας πω μολις αφορασω δικο μου αμπερομετρο καθως θα μπει στο e-starter μου Cheesy.

Διαφωνω ομως  με την επιλογη ενος 1400 kv καθως το σκεπτικο μου ειναι να παρω την ιδια ή ελαχιστα παραπανω υσχη απο ενα μεγαλιτερο μοτερ εκμεταλεβομενος το καλιτερο efficiency αυτου .

Αλλα καθως ειμαι σχετικα νεος στο χωρο θα ηθελα και μια αποψη τον παλαιοτερων

ευχαριστω
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 01:35:04 από mrkaza » Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: wilga 2000
    Μεταπήδηση σε: