Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 13:46:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 13:46:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 46
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Training? Πως!  (Αναγνώστηκε 5626 φορές)
    sondo
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 30 Αυγ 2007, 17:43:26 »

Καλησπέρα και πάλι! Αυτή τη φορά έχω μερικές ερωτήσεις με το χειρηστήριο του belt! Αυτό το χειρηστήριο που δίνει το ready to fly πακέτο έχει πάνω δεξιά έναν διακόπτη trainer. το εγχειρίδιο δεν εξηγεί τίποτα. Κάποια κουβέντα που είχε πετάξει ο πωλητής που μου το έδωσε (το είχα πάρει με το king εγώ αυτό) μου είπε ότι αυτό κάπως εξυπηρετεί εάν υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής πλάι σου να σε βοηθήσει στο να μάθεις.Το ρωτάω επειδή θέλω βοηθήσω έναν φίλο μου στο πέταγμα του δικού του Βελτ. Έχουμε και οι δύο από το ίδιο χειρηστήριο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να παρεμβαίνω εγώ στο δικό του εαν πχ πάει να χάσει τον έλεγχο;

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 30 Αυγ 2007, 21:44:34 »

sondo διακοπτη για τραιινερ υπαρχει βισμα απο πισω η πλαι εχει ο πομπος για αυτη την δουλεια αν ναι χρειαζεσαι ενα καλωδιο για να συνδεσης τον ενα πομπο με τον αλλο και μετα καλες πτησεις αφου τριμαρισθουν και οι δυο πομποι στο ενα μοντελο θα πετας σαν δασκαλος και οταν πατας τον διακοπτη τραιινερ θα πεταη ο μαθητευομενος μολις κανει λαθος αυτος και θελης να διορθωσης εσυ ξαναπατας τον διακοπτη και περνης εσυ τον ελεγχο του μοντελου και ουτο καθεξης πιστευω να σε ενημερωσα

Ηλιας
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 30 Αυγ 2007, 22:31:04 »

O πομπός έχει από πίσω υποδοχή για καλώδιο σύνδεσης με υπολογιστή. Από αυτή τη θύρα θα γίνεται η δουλειά; Αλλά πως θα γίνει αυτό; Οι τηλεκατευθύνσεις είναι ίδιες οπότε έχουμε και οι δύο κουμπί trainer. Θα πρέπει και οι δύο να πατάμε τα κουμπιά αυτά για να αλλάξει χειρηστήριο; Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα και πολλά. Αν μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά...
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 30 Αυγ 2007, 22:49:52 »

Καλησπέρα

Λοπόν, πρώτα πρώτα πρέπει να βρεις ένα καλώδιο να ενώσεις τους δύο πομπούς από τα βύσματα που συμδέονται και στο PC.  Από την στιγμή που θα γίνει αυτό ο ένας πομπός θα είναι του 'εκπαιδευτή' και ο άλλος του 'μαθητή'.  Το πως καθορίζεται αυτό δεν ξέρω, μάλλον θα πρέπει να το δεις στην πράξη.  Από κει και πέρα, όση ώρα ο εκπαιδευτής κρατάει το κουμπί πατημένο, τον έλεγχο τον έχει ο μαθητής.  Όταν θέλει ο εκπαιδευτής να πάρει τον έλεγχο αφήνει το κουμπί και χειρίζεται το μοντέλο από τον δικό του πομπό.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 30 Αυγ 2007, 23:36:13 »

Χμ, κάπως καλύετρα κατάλαβα τώρα! Μένει λοιπόν να ανακαλύψω το πως θα καθορίσω το ποιο θα είναι του 'εκπαιδευτή' (τρομάρα μου...) και ποιο του μαθητή. Παίζει ρε παιδιά πάνω στις δοκιμές και ενώ θα είναι ανοιχτοί και οι δύο πομποί να μπουκώσει κανας δέκτης και να καεί; Μετά θα κοπανάω τον εκπαιδευόμενο και το κεφάλι μου και τα χειρηστήρια στον τοίχο!
    Καταγράφηκε
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 31 Αυγ 2007, 01:12:51 »

Όχι, όχι αυτό δεν γίνεται...

Δεν γίνεται γιατί ΜΟΝΟ ο ένας πομπός εκπέμπει. Εκπέμπει του δάσκαλου, ενώ του μαθητή όχι, και για λόγους ασφαλείας προτείνεται η αφαίρεση του κρυστάλου ή/και κλειστή κεραία (σε μαθητή).

Ο καθορισμός του μαθητή\δασκάλου, νομίζω ότι γίνεται βάση του καλωδίου. Δηλαδή το ένα βύσμα πάει στον εκπαιδευτή, που γεφυρώνει συγκεκριμένα pin στην τ/κ, ενώ το άλλο άκρο στην εκαπιδευόμενο, που γεφυρώνει διαφορετικά pin στην τ/κ. Έτσι ξέρει η κάθε τ/κ ποιος ο ρόλος της. Νομίζω ότι αυτό ισύει, χωρίς να είμαι και σίγουρος... Απλά αγόρασε το καλώδιο, ρώτα στο μαγαζί και θα βγάλεις ακρη.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 09:41:10 »

Δεν ασχολούμαι με τα ελικόπτερα, πέρα από ένα Lama, που είναι μια καλή λύση για να πετάς κάτι σε πολύ κλειστό χώρο.

Χρησιμοποιώ training cord στην εκπαίδευση και πτήσεις εθισμού με μοντέλο αεροπλάνου. Πιστεύω οτι δίνει άνεση στον εκπαιδευτή, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά και αίσθηση ασφάλειας στον εκπαιδευόμενο. Το ελικόπτερο όμως πετά διαφορετικά, στηρίζεται στον ρότορα που ελέγχεται από το throttle.

Μου φαίνεται δύσκολο να χρησιμοποιηθεί training cord στο ελικόπτερο, τουλάχιστον χαμηλά. Ισως όμως κάνω λάθος.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 10:13:15 »

Γεια σου sondo. Όταν βάζεις training mode σε έναν πομπό δεν αρκεί μόνο να του πεις ότι κάποιος γίνεται μαθητής και ο άλλος δάσκαλος. Πρέπει να καθορίσεις και ποιες κινήσεις θα ακυρώνονται όταν πατάς το κουμπί. Μπορεί πχ να θέλεις να του ακυρώσεις μόνο τον έλεγχο της ουράς ενώ θα συνεχίσει να έχει έλεγχο στα υπόλοιπα (pitch, elevator, ailerons). Κοίταξέ το please στο εγχειρίδιο πώς γίνεται στο δικό σου πομπό και αν δε βγάλεις άκρη να το ξαναδούμε. Επίσης όταν βγάλεις άκρη κάνε μερικές δοκιμές χαμηλά και με ασφάλεια γιατί training με ελικόπτερο θέλει γερά νεύρα  laugh
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 10:28:59 »

Χμ.. έτσι έχει νόημα.

Αυτό όμως Κοσμά γίνεται μόνο σε πιο ακριβούς digital πομπούς με προγραμματισμό. Δεν νομίζω οτι οι πομποί που έχουν τα ready to fly πακέτα είναι αυτού του επιπέδου.

Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 11:09:52 »

Καλημέρα παιδιά! Η αλήθεια είναι ότι ο δέκτης δεν έχει την ικανότητα να προγραμματιστεί κατά τέτοιν τρόπο. Είναι ένας απλός πομπός που έτυχε να έχει trainer. Αυτό... Η αλήθεια είναι ότι μου μοιάζει λογικό να είναι δύσκολη η μετάβαση από το ένα χειρηστήριο στο άλλο κυρίως λόγω του ότι τα lever δεν θα είναι ποτέ στην ίδια θέση και στα δύο όταν θα γίνει η μετάβαση και το ελικόπτερο δεν ξέρω πως θα αντιδράσει σε αυτό. Δηλαδή φαντάζομαι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια πιο δύσκολη κατάσταση από αυτήν που ενδοχωμένος θα πάω να σώσω όταν πάρω τον έλεγχο! Ρε παιδιά μήπως να μην το δοκιμάσω; Ότι μου πείτε θα κάνω...
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 11:16:29 »

Ναι Κώστα τώρα που το σκέφτομαι ίσως έχεις δίκιο, αλλά λέω μήπως υπάρχει κάποιο dip switch που να επιτρέπει τέτοιου είδους ρύθμιση.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 11:18:43 »

χμ....εξαρτάται πόσο καιρό πετάς. Τι να σου πω....εγώ πάντως προσπαθώ ακόμα και τώρα να το αποφεύγω. Undecided Ιδίως αν δεν υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένων ρυθμίσεων στις κινήσεις. Καλύτερα να επιβλέπεις και να του δίνεις αυστηρές οδηγίες το φίλο σου παρά να μπεις σε τέτοια διαδικασία.
    Καταγράφηκε

sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 11:56:06 »

Οκ δεν θα το δοκιμάσω...Να ρωτήσω κάτι άλλο. Πόσο εύκολο είναι για κάποιον που δεν έχει ξανασχοληθεί να πάρει μια καλή τηλεκατευθυνση και να την προγραμματίσει;
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 12:57:00 »

Γνώση καλών αγγλικών, όρεξη, υπομονή, πειραματισμός και ΚΥΡΙΩΣ ======= RTFM  laugh
    Καταγράφηκε

sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 1 Σεπ 2007, 14:03:08 »

RTFM?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Training? Πως!
    Μεταπήδηση σε: