Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.701 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 18:04:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 18:04:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309701
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 70
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με το bee king! Ζητώ βοήθεια  (Αναγνώστηκε 2738 φορές)
    sondo
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 00:27:28 »

Καλησπέρα και πάλι. Έχω πρόβλημα με το ελικόπτερο μου αυτό και το κακό είναι ότι δεν βλέπω τι φταίει για να το φτιάξω. Γι αυτό σας ρωτάω. Μπορεί να σας έχει τύχει το ίδιο και να ξέρετε τι πρέπει να κάνω. Εκεί λοιπόν που έκανα αιώρηση μέσα στο σπίτι μου με το bee king μου κάνει μια νευρική και άνευ λόγου κίνηση προς τα αριστερά και χτυπάει. Το μόνο που έσπασε ήταν το ένα πτερύγιο του κυρίου στροφείου και ένα αξονάκι που συνδέει τα δύο πτερύγια του κυρίου στροφείου (νομίζω flight bar μου το είπε το παλικάρι από όπου αγόρασα ανταλλακτικά, αλλά δεν είμαι και σίγουρος). Τέλος πάντων τα άλλαξα αυτά τα δύο και έχω πρόβλημα. Με το που ξεκολλάει από το έδαφος αρχίζει και κάνει μικρούς κύκλους γύρω από τον κατακόρυφο άξονα του οι οποίοι αν το κρατήσω στον αέρα εξελίσονται σε κραδασμούς και πια δεν μπορώ να το πετάξω. Παιδιά τα πάντα είναι ζυγισμένα σωστά, τίποτα δεν είναι στραβό τα έχω ελέγξει όλα ένα πρός ένα τόσο ακίνητο όσο και σε λειτουργία κρατώντας το με το χέρι μου και δεν παίζει τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως σας έχει τύχει ξανά τίποτα τέτοιο;
    Καταγράφηκε
    themis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 01:04:25 »

Καλησπερα,

Υποθετω απ'οσα γραφεις οτι μαλλον εχει στραβωσει ο κεντρικος αξονας ο οποιος σου δημιουργει vibration στο στροφειο.  Συνηθες κακο μετα απο βαρυ χτυπημα της ελικας. Ασφαλιζεις καπου το ελικοπτερο ωστε να μην κινειται (το ουραιο στροφειο θα ειναι εν ενεργεια κατα την παρακατω δοκιμη και  δεν θελεις το ελικοπτερο να αρχιζει να κανει πιρουετες) και φορα γυαλια προστασιας αν πλησιαζεις πολυ κοντα το ελικοπτερο.

Δοκιμασε να αφαιρεις ενα ενα τα βασικα κομματια του στροφειου για να δεις ποτε θα σταματησει το vibration. (ελικες, flybar) και θα φτασεις με 2-3 βηματα στον κεντρικο αξονα. Ο κεντρικος αξονας με λιγη προσοχη φαινεται αν ειναι στραβος (την ωρα του spool μπορεις να τον ακουμπισεις με την μυτη ενος επιπεδου κατσαβιδιου και θα καταλαβεις αν δονειται ή να τον βγαλεις τελειως να τον ακουμπισεις πανω σε μια γυαλινη επιφανεια και να τον περιστρεψεις)

Θεμης
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 09:30:54 »

Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 14 Αυγ 2007, 16:30:07 »

Καλησπέρα. Έκανα αυτό που μου είπες και δεν έγινε τίποτα. Ο άξονας είναι όσο ίσιος δεν γίνεται (τον έβαλα πάνω σε τραπέζι και τον γύρισα). Όσο για την άλλη διαδικασία που μου λες να κάνω δεν μπορώ γιατί κρατώντας το δεν δημιουργεί κανέναν κραδασμό! Μόνο αν το αφήσω κάτω και πάω να το σηκώσω θα αρχίσει να κάνει κύκλους ο κατακόρυφος άξονας του. ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!
    Καταγράφηκε
    themis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 15 Αυγ 2007, 00:09:30 »

Κατ'αρχην ψυχραιμια... ολοι εχουμε περασει απο το σταδιο αυτο. Μετα απο ενα crash η κινητικη ενεργεια της ελικας καπου πρεπει να απορροφηθει και υπαρχουν πολλα εξαρτηματα που ειναι προθυμα να το κανουν.... Ολα τα RC Helis απο το πιο οικονομικο μεχρι το πιο ακριβο λειτουργουν με συγκεκριμενους νομους.  Απο την περιγραφη που κανεις σιγουρα υπαρχει μια πηγη vibration. Απλα πρεπει να την βρεις. Οταν την βρεις θα εχεις +1 εμπειρια. Το στροφειο ειναι πολυ ευαισθητο σε μη συμμετρικες δυναμεις και το ελικοπτερο οπως και να το κανουμε ειναι ενας μηχανισμος ακριβειας.

Δες το flybar μηπως εχει στραβωσει η μετακινηθει δεξια-αριστερα ως προς το κεντρο του στροφειου.  Μετρα τις 2 αποστασεις. Τα paddles στις ακρες του flybar ειναι παραλληλα μεταξυ τους  και οριζοντια οταν τα χειριστηρια ειναι στο neutral? Υπαρχει και καλυτερος τροπος ελεγχου αλλα ειναι δυσκολο να στο περιγραψω χωρις photos.
    Λογικα θα υπαρχει ενα μικρο "main shaft" το οποιο ενωνει τις δυο ελικες (για την ακριβεια τα grips που βιδωνονται οι ελικες) Αυτος επισης στραβωνει μετα απο blade crash. Εχεις σφιξει πολυ τα main blades? Ελεγξε σιγα σιγα και με μεθοδο το στοφειο και θα βρεις το προβλημα.

Επισης απεφυγε τα πολλα χωρις λογο spool up, μηπως και διορθωθει το προβλημα. Με το που βλεπεις οτι υπαρχει ακομα "κοβεις" το throtle. Το vibration μπορει να προκαλεσει ζημια στα ρουλεμαν αν το παρακανεις.

Θεμης.

Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 15 Αυγ 2007, 00:17:27 »

To main shaft το άλλαξα επειδή είχε στραβώσει, η flight bar είναι ευθεία και απολύτως ισοκατανεμημένη δεξια και αριστερά. Τα paddles απολύτως παράλληλα. Τι είναι το spool up; Πραγματικά αξίζει κάποιος να το δει από κοντά γιατί όταν θα βρεί τι φταίει σίγουρα θα είναι μια σπάνια εμπειρία, πως δηλαδή κάτι που δεν φαίνεται δημιουργεί τόσο πρόβλημα. Αλλά έχω φάει δύο απογεύματα και δεν μπόρεσα να βρω τίποτα. Μάλλον θα το πετάξω. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο. Εδώ εγώ που το έχω μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορώ να βρω τι έχει πόσον μάλλον εσείς που έχετε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσετε αλλά...

Ευχαριστώ πάντως
    Καταγράφηκε
    themis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 15 Αυγ 2007, 00:39:51 »

To spool up ειναι σε ελευθερη μεταφραση η εκκινηση. 

Εχω βρεθει και εγω στο ιδιο παιδεμα οταν ειμουν νεος στα Helis. To σκεφτομουν ολη τη μερα....! Ειχα ψαξει ολο το internet. Το ιδιο επαθε και ενας φιλος με ενα Ηονeybee CP2 αν θυμαμαι καλα. Aς το για μια μερα... και με ησυχια ξανα δες το.
    Δεν εχει κατι που δεν φτιαχνεται. Αν βγαλεις τις ελικες και ανεβασεις τις στροφες τρεμει? Βαλε του μπαλακια (αυτα τα βοηθητικα) και κολλα τα στο πατωμα με ταινια ωστε το ελικοπτερο να ειναι ακινητο.  Μην το κρατας με το χερι στον αερα προς θεου! Αν τρεμει  βγαλε και τo flybar. Αν τρεμει στον αερα θα τρεμει και εκει. Τετοιο παρομοιο φαινομενο παρατηρειται οταν δεν εχεις αρκετη ταχυτητα στην ελικα.. Αλλα δεν εχεις τετοιο προβλημα εσυ.

Θεμης
    Καταγράφηκε
    sondo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 15 Αυγ 2007, 10:03:16 »

Σε ευχαριστώ που είσαι πιο αισιόδοξος και πιο επίμονος από εμένα. Μου δίνεις κουράγιο! Θα κάνω λοιπόν όλα αυτά που μου λες να δω. Αν βγάλω τον έλικα και ανεβάσω στροφές δεν τρέμει. Θα τα κάνω όλα τα υπόλοιπα που μου λες σήμερα και θα ξαναστείλω. Επειδή φαίνεται ότι έχεις κάποια εμπειρία μήπως έχεις κάποια εξήγηση και για ένα άλλο θέμα που έχω ανοίξει σε αυτό το φόρουμ σχετικά με το tracking που μου εμφανίζεται στις αρνητικές μοίρες (όχι στο ίδιο ελικόπτερο) την στιγμή που στις θετικές μοίρες είναι εντάξη;

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 15 Αυγ 2007, 15:30:04 »

Καλησπέρα και πάλι. Έχω πρόβλημα με το ελικόπτερο μου αυτό και το κακό είναι ότι δεν βλέπω τι φταίει για να το φτιάξω. Γι αυτό σας ρωτάω. Μπορεί να σας έχει τύχει το ίδιο και να ξέρετε τι πρέπει να κάνω. Εκεί λοιπόν που έκανα αιώρηση μέσα στο σπίτι μου με το bee king μου κάνει μια νευρική και άνευ λόγου κίνηση προς τα αριστερά και χτυπάει. Το μόνο που έσπασε ήταν το ένα πτερύγιο του κυρίου στροφείου και ένα αξονάκι που συνδέει τα δύο πτερύγια του κυρίου στροφείου (νομίζω flight bar μου το είπε το παλικάρι από όπου αγόρασα ανταλλακτικά, αλλά δεν είμαι και σίγουρος). Τέλος πάντων τα άλλαξα αυτά τα δύο και έχω πρόβλημα. Με το που ξεκολλάει από το έδαφος αρχίζει και κάνει μικρούς κύκλους γύρω από τον κατακόρυφο άξονα του οι οποίοι αν το κρατήσω στον αέρα εξελίσονται σε κραδασμούς και πια δεν μπορώ να το πετάξω. Παιδιά τα πάντα είναι ζυγισμένα σωστά, τίποτα δεν είναι στραβό τα έχω ελέγξει όλα ένα πρός ένα τόσο ακίνητο όσο και σε λειτουργία κρατώντας το με το χέρι μου και δεν παίζει τίποτα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως σας έχει τύχει ξανά τίποτα τέτοιο;
    καλημέρα φίλε sondo. Αν είναι όλα σωστά όπως λές τότε ένα πράγμα μπορώ νά σκεφτώ. Μάλον άλλαξες μόνο τήν πτέρυγα πού σού έσπασε μέ αποτέλεσμα νά έχει διαφορά στό βάρος, καί νά σού κάνει κραδασμούς. Σέ τέτοιες περιπτώσεις αλλάζονται καί οί δύο πτέρυγες. Γιά τσεκαρέτο. Εκτός καί διαθέτεις κάποια ζυγαριά ακριβείας.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Πρόβλημα με το bee king! Ζητώ βοήθεια
    Μεταπήδηση σε: