Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 20:55:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 20:55:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:40]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:21]

από topg
    [Χθες στις 23:44]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 198
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 72
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???  (Αναγνώστηκε 24517 φορές)
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 16:07:47 »

Εχω την χειρότερη εντυπωση για της Hitec

3 μοντελα μειων με τα 2 κατα 90 % απο την κατευθινση το αλο απο  idiot2  δεν λεμε κατι αλο απλα πιστευω οτι Futaba & JR πεζουν στον ιδιο κουβα χαϊδεύοντας  το τέλειο .
    Καταγράφηκε

Eraser
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #46 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 16:30:29 »

Θα συμφωνησω με dim sofo στα αρχικα post απλα ειναι απο malaysia η JR.

Η jr 9χ ειναι λιγο πιο ακριβη αν εχετε διαπιστωσει απο την Futaba 9 super.Και ο λογος μεγαλύτερη οθόνη,λιγο καλυτερες ρυθμίσεις πχ 7 point pitch και throttle αντι 5 point στην Futaba για τα ελικοπτερα.Καλυτερο response time στα servo εχει η Jr apo την futaba με βαση ενα site που εγιναν μετρησεις που θα το ξανα βρω και θα σας δωσω το Link.Servo delay εχει μονο η JR (κυριος το θες για τα flaps στα αεροπλανα να κατεβαινουν αργα)

Kαι οι 2 εχουν ολα τα flight modes απλα η futaba η super βγαινει σε μια εκδοση ενω η JR σε ελικοπτερικη ή αεροπλανική (Καποιες απλα αλλαγες στους διακοπτες που βολευουν καλυτερα τους αεροπλαναδες ή ελικοπτεραδες).

Επισης αν καποιος θελει να αγορασει τωρα μια τετοια θα ηταν προτειμοτερο να αγορασει 2.4ghz που η JR εχει ηδη ετοιμασει την εκδοση της στην Αμερικη το 9303 (που απλα εχει αναλογικο τrim στο γκαζι απο την 9x) σε 9 καναλια ενω η Futaba πρεπει ακομα να περιμενετε εκτος αν πατε σε 6 ch , 7ch , 12 ch τηλεκατευθηνση.Η JR σε 2.4ghz εδωσε την σκιταλη στα 6ch και 7ch στην εταιρια Spectrum και εγιναν θυγατρικες οπως παλια με την Graupner.Θα προτεινα ανεπιφιλακτα μια 7ch Spectrum/JR...

Απο θεμα ποιοτητας και εμβελιας μονο ενας καλος ηλεκτρονικος μπορει να κρινει.Στην πραξη βεβαια και οι 2 τηλεκατευθηνσεις εχουν το καλυτερο ονομα για το κοστος τους και για αυτο κιολας παραμενουν τα ιδια μοντελα και στα 2.4ghz...Τωρα οτι γραφει ο καθένας για θεμα ποιοτητας και εμβελιας εγω τουλαχιστον δεν τα περνω στα σοβαρα εκτος αν ειναι super στα ηλεκτρονικα ή δουλευει και στις 2 εταιριες (πραγμα απιθανο!).Ξερω οτι και τα 2 μοντελα ειναι τα καλυτερα σε θεμα αποδοσης / τιμης και δεν εχουν ακουστει ουτε καν παρτιδες προβληματικες και στα 2 μοντελα.

Εγω προσωπικα δεν ειμαι οπαδος καποιας εταιριας (γιατι δυστυχως υπαρχουν πολλοι τετοιοι) απλα οποτε ειμαι σε φαση να αγορασω καινουργια ΤΧ κοιταω πιο μοντελο στα λεφτα που διαθέτο προσφερει περισσοτερα.

προσωπικη αποψη ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ!

Στα 6 ch best η Hitec Optic 6 fm/pcm ή spectrum 6ch 2.4 (park flyer only).H 6ch Futaba χαλια απλα εκτος απο την 2.4 αν θες φτηνη λυση (αλλα θα φας πικρα με τα recievers που δεν θα κανουν μετα για 7ch ++ Futaba!!!!)
    Στα 7ch best η Spectrum 7ch 2.4ghz (περιμενουμε και την Futaba στα 2.4)
    Στα 9ch best η 9303 JR 2.4ghz ή σε fm/pcm η 9x JR με μικρη διαφορα απο την 9 super (αλλα 100 ευρο πιο φτηνη η Futaba)
    πιο πανω καναλια δεν ξερω δεν απαντω...Ακουστα μονο πιστευω η Futaba απο 12 ch και ανω ειναι καλυτερα μοντελα.Στα 10ch παιζει παλι να ειναι η JR.αλλα απο 10ch και ανω δεν εχω πιασει στα χερια μου για να ξερω.Μονο απο τα ξενα forums διαβαζοντας δινω μια εκτημηση...

Εraser out
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 16:58:54 από Eraser » Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #47 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 17:58:56 »

Το τεστ που εγινε στο χωρο μας εγινε με παροντα ηλεκτρονικο.Η futaba σαν εταιρεια εχει αναπτυχθει και σε αλλους τομεις οπως ηλεκτρονικα συστηματα για στρατιωτικη χρηση.Και να μην ξεχναμε ποιος παιζει στα 14ghz.Στο χωρο μας υπηρξε καποιος που επιασε απο την κεραια και εσκασε κατω μια jr διοτι ηταν το 3ο αεροπλανο που του ειχε σπασει απο θεμα χασιματος στο σημα.Τωρα κατι μικροαποκρισεις και ιστοριες για αγριους αυτα ισως ειναι οι λεπτομερειες που καποιοι λενε: ειδες εχει καλητερη αποκριση και ειναι πιο γρηγορη.Αλλα πρακτικα και σταρατα δεν την καταλαβενει ποτε κανεις.Μιλαμε για μιλισεκοντ διαφορες.Το θεμα μιας τηλεκατευθηνσης κυριως πιο ειναι?Αυτο που θελουν ολοι?Πρακτικα και σταρατα?Να μην χαθει το μοντελο απο απωλεια σηματος η γενικα μπουρδα.Ολοι λενε τι προσφερει η καθεμια.Σπασιματα και failures δεν αναφερει καμια. Ripmax και Robbe.2 κολοσσοι να ειναι τυχαιο που εμπορευονται Futaba?Αν η jr ειναι καλητερη σε αρκετους τομεις λετε να κολλαγαν να την εμπορευτουν? Ολα τα αμαξια φτιαγνονται απο τα ιδια υλικα με πολυ ομμοια τεχνολογια.Το ιδιο ειναι πεζω ρενω φιατ και το ιδιο πορσε φεραρι και τζαγκουαρ?

Η ιονιζουσα ατμοσφαιρα δημιουργειται απο τον καιρο.Με καποιους συνδυασμους καιρικων συνθηκων η ατμοσφαιρα ιονιζεται.Δεν εχει παρατηρησει κανεις πως καποιες μερες στο range check πριν την πτηση οι fm δεκτες εχουν μειωμενη ακτινα αλλα στην πτηση δεν κανουν κατι.Οι pcm δεν εχουν τετοιο προβλημα.
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 19:06:35 »

Το ιδιο ειναι πεζω ρενω φιατ και το ιδιο πορσε φεραρι και τζαγκουαρ?

Η ιονιζουσα ατμοσφαιρα δημιουργειται απο τον καιρο.Με καποιους συνδυασμους καιρικων συνθηκων η ατμοσφαιρα ιονιζεται.Δεν εχει παρατηρησει κανεις πως καποιες μερες στο range check πριν την πτηση οι fm δεκτες εχουν μειωμενη ακτινα αλλα στην πτηση δεν κανουν κατι.Οι pcm δεν εχουν τετοιο προβλημα.
    Το παραδειγμα με τα αυτοκινητα ειναι ατυχες!!!!
    Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο,αλλα αν αφησεις και το renault και το ferrari χωρις λαδι,το ιδιο θα καταληξουν!!!
    Πληρωνεις μαρκα,νεες τεχνολογιες,μοναδικοτητα(πολυ μικρος αριθμος αυτοκινητων),και "εξοτικα" υλικα.....Aλλα ο τροπος που δουλευει ο κινητηρας εσωτερικης καυσης ειναι το ιδιο Thumbs up

Οσο για το range check,αν μειωθει κατα 5 μετρα τοτε η συνολικη εμβελεια(με ανοιχτη κεραια),ποσο θα μειωθει???100 μετρα???Ε και??Τι εμβελεια 1500 μετρα,τι 1400???Θα πας τοσο μακρυα το μοντελλο?Huh?Γι'αυτο δεν το καταλαβαινεις στον αερα....

Οσο για το στεπ ,το καταλαβαινουν πολλοι....Ενας παγκοσμιος πρωταθλητης στο F3A το καταλαβαινει!!!

Τελος,ολα τα επωνυμα συστηματα ειναι καλα.....Πεταω μονο με hitec και ποτε δεν εφαγα την παραμικρη παρεμβολη,ακομα και με μια focus 4(τηλ/ση 15 ετιας) που ειχα!!!
    Και πεταω πολυ ψηλα,πολυ χαμηλα και μακρυα!!!Ετυχε και εχω καλο συστημα???Δεν νομιζω.....Και παντα PPM!!!Και ουτε παρεμβολες απο κοντινες συχνοτητες Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 19:33:39 »

αγοραστε οτι βασταει η τσεπη σας και και οτι σας ειναι αναγκαιο για αυτο που πετατε

τι να τα κανω τα 7-8-9-10-12-14  καναλια αν και με τα 6 πεταω μια χαρα απλα για να δειξω οτι εχω καλη τ/κ ;
    γιατι να σκασω 300-400-500-600-1000 ευρω αν και με 150-200-250 κανω αυτο που θελω για να δειξω οτι παλι εχω καλη τ/κ ;

τιποτα δεν ειναι καλυτερο και τιποτα δεν ειναι χειροτερο οι χρηστες τα κανουν καλυτερα και χειροτερα

και κατι σημαντικο τον καλο χρηστη δεν τον κανει η τ/κ αλλα οι ικανοτητες και οι εμπειριες του - και το λεω αυτο γιατι εχω ακουσει απο κανα δυο οτι αγοραζοντας την ταδε τ/κ εκανα τα απειρα κολπα απειρες κολοτουμπες κ.λ.π

προσωπικα πεταω με futaba αλλα εχω δοκιμασει και ολες τις υπολοιπες χωρις κανενα προβλημα

επισης συμφωνω με τον προλαλησαντα
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 19:50:40 »

Παλι τα ιδια και τα ιδια εκατο λογιων φαγητα ολα κολοκυθια ειναι με μικρες παραλαγες
    δηλαδη η Futaba ειναι η ιδια με τις παλιες οχι φυσικα και αυτη Κινεζα εγινε μηπως η Jr ειναι και αυτη οπως η παλια οχι φυσικα και τοσες αλλες ολες την ιδια δουλεια κανουν με μικροπαραλαγες στην εμφανιση και στην δομη κατα αλλα πληρωνουμαι την εκαστοτε διαφημηση που εχει το προιον το θεμα ειναι να υπαρχη σωστη λειτουργια του συστηματος
    και οχι κακομεταχειριση και συντηρηση στα τρωτα σημεια οσο για παρεμβολες ολες θα εχουν αν υπαρξη παρεμβολη απο αλλο συστημα εκπομπης ο νομος λεει οτι δυο συστηματα που εκπεμπουν στην ιδια συχνοτητα οτι και διαμορφωση και να εχουν θα γινη παρεμβολη απλα γιατι το καριερ σημα ειναι το ιδιο τωρα αν καποια εχει μεγαλυτερη και καποια μικροτερη παρεμβολη παλι το ιδιο επικυνδυνο για τα μοντελα ειναι απο την στιγμη που στον αερα υπαρχουν ενα σωρο εκπομπες απο μηχανηματα επομενο ειναι φυσικα στις ποιο πυκνωκατοικιμενες περιοχες ειναι και περισσοτερες εν αντιθεση με αλλες περιοχες
    αν παρης ενα δεκτη ευρυας ζωνης και σκαναρης ξερεται τη εχεται να ακουσεται χαμος απο σηματα και εκπομπες που λοιπον ελευθερη συχνοτητα αφου αυτες που υπαρχουν και δεν φτανουν για αυτο και γυριζουν σε ψηφιακες εκπομπες τα παντα για να χωρεσουν ολοι με λιγοτερα προβληματα

Ηλιας
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 20:03:44 »

Τοτε φιλε v tolias εφταιγε κατι που η optic6 μου εσπασε 2 μοντελα?Φυσικα και ειναι το ιδιο.Ιδιες τεχνολογιες  χρησιμοποιουν τα αμαξια.Και φυσικα αναφερομουν στον κινητηρα.Με τον ψεχασμο και τα παρελκομενα.Και το παραδειγμα που ειπες με το λαδι ειναι ασχετο.Δεν ειπα οτι δουλευει καποια τηλεκατευθυνση χωρις μπαταρια.Αλλα γιατι καποια δουλεουν χωρις κανενα προβλημα και αλλα τον παιρνουν?Και εγω εχω αλλες 2 τηλεκατευθυνσεις hitec.Δουλεουν.Μια χαρα.Αρα εχω μια στις 3.Φουταμπα παιζουν 1 στις 30 ελατωματικες.Αυτο λεω.Με την hitec σε 10 κυκλους διαφορα ριχνω παρεμβολη σε αλλους.Με την φουταμπα καθαριζω στους 5.

Για να το μαθεις αν το καταλαβαινει η αν λεει παραμυθι καποιος πρωταθλητης μονο η καρδια του το ξερει.Κανεις αλλος.Εκει παιζουν αλλα πραγματα ρολο.Εκει ξεφευγεις απο τις δικες μας δυνατοτητες κατα πολυ πιστευω.

Δεν ειπα οτι αν μειωθει 5 μετρα εγινε κατι.Απλα μπορει να εχει μια γκλιτσα που λενε.Και εγω με ppm dual πεταω παντα.PCM δεν εχω πεταξει ακομα.

Και Παυλο συμφωνω μαζι σου για τα κολπα κτλ.

Εγω οτι λεω το λεω καλοπροαιρετα απο τις εμπειριες που ειδα η ακουσα τα χρονια που ασχολουμε με δαυτα.Απλα για να μην σπανε τα μοντελα απο μαλ@κιες που λεμε.Δεν εχω κανενα οφελος απο κανενα ουτε περιμενω να κερδισω κατι απο κανενα.Απλα συμβουλη.Τωρα δεν αλλαζω γνωμη σε κανενα ουτε πλυση εγκεφαλου κανω.Η επιλογη δικη σας.Ο καθενας απο την εμπειρια του θα μαθει ποιο ειναι το καλητερο για τον εαυτο του.
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 20:53:23 »

1.Παιζει ο τροπος που τη χρησιμοποιεις(Εγω αποφευγω να εχω τον πομπο ανοικτο και την κεραια κλειστη)
    2.Παιζει η συχνοτητα
    3.Παιζει το μερος
    4.Παιζει τι παρεμβολες υπαρχουν γενικα στο χωρο που δεν μπορουμε να προβλεψουμε και θα δημιουργουσαν σε ολα τα συστηματα της ιδιας συχνοτητας Thumbs up
    5.Η κατασταση των μπαταριων(το λαδι που ελεγα)
    6.Η κατασταση των λοιπον ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων
    7.Η εγκατασταση του συστηματος
    .
    .
    .
    κ.τ.λ.
    Αρα δεν μπορεις να λες οτι φταιει ο πομπος!!!
    Επισης στα 2 μοντελλα που σου εσπασαν τι δεκτη ειχες???Ειχες το ιδιο??

Εγω δεν βγηκα να πω οτι το ταδε συστημα ειναι καλυτερο απο ενα ελεγχο που εκανα μια φορα σε μια αλανα και απο ενδειξεις που εχω Thumbs up
    Γι'αυτο και με βλεπεις αρνητικο στο να δεχτω αυτο που λες!!!

Και τελος,παιζουν και αλλα πραγματα ρολο!!
    Οταν διεθετα 200-250 € για τηλ/ση ημουν μεταξυ Futaba 7CAP και Hitec Eclipse 7!!
    Επελεξα τη δευτερη για μου προσεφερε:
    Μενου και για heli και για αεροπλανο και για ανεμοπτερο..
    QPCM
    Synthesized module και οχι κρυσταλλους(αρα μπορω να αλλαξω και μπαντα)
    Ευκολο μενου(σχεδον δεν εχω ακουμπησει το manual)!!

Υπηρχαν και πραγματα που δεν μου αρεσαν τοσο αλλα με καλυπτε οπως ηθελα
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 22:35:03 »

Συμφωνώ με τον Παύλο απόλυτα.
    Ηλία πάνω σε αυτό το σκανάρισμα του δέκτη που είπες,
    κάποτε ένας μεγάλος άνθρωπος με ρώτησε ποιο πιστεύω ότι είναι το ακριβότερο πράγμα στο κόσμο τώρα..
    αφού έδωσα μία άκυρη απάντηση, μου απάντησε ότι είναι η συχνότητα.
    άρα μάλλον απέχουμε πολύ από το να χαρεί ο απλός αερομοντελιστής μία ακλόνητη από παρεμβολές τηλεκατεύθηνση....

υ.γ τι μπε εμ βε τι μερσεντές....

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 00:17:57 »

Φιλε vtolias στο ενα ειχα απλο και στο αλλο qpcm.Ιδια συχνοτητα συνεχισα.Αυτα που λες τα  ξερω δεν ειμαι και κανας τυχαιος γενικα στο χωρο.4 χρονια ασχολουμε με τα αεροπλανα και ελικοπτερα.Πιο παλια ειχα και αυτοκινητα και τωρα εχω και σκαφος.Απλα ειχε προβλημα.Λες να μην την δοκιμασα τη ρουφιανα?Λες να εδωσα 25ο ευρα και να ειπα τι εγινε?Λες να την διαλεξα τοτε απο την αντιστοιχη φουταμπα ετσι?Επειδη προσφερε πιο πολλα την πηρα.Αν μου ελεγες να ξαναεπιλεξω θα διαλεγα φουταμπα τωρα.ΤΗΝ ΕΠΑΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ.Ιδια συχνοτητα παιζω με την φουταμπα τωρα πια και δεν εχω ουτε τσακ.Τυχαιο λες?Καινουργια ηταν ολα στη hitech.Δεκτες μπαταριες ολα.Την εγκατασταση την ειχε κανει τυπος που ασχολειτει 30 χρονια με δαυτα.Για να μου δειξει.Το στυλ που μου εμαθε χρησιμοποιω ακομα.Και εγω ελεγα καποτε η hitech ειναι καλη και εκεινη θα κραταγα.Για ηλεκτρικο την εχω και ας ειναι για θερμικο ο δεκτης.Δεν θα μπω στην διαδικασια της αποδειξης που δε το δεχεσαι.Επιλογη σου.Ετσι εγινε.Ηταν ενα καρο ατομα μπροστα.Θες το δεχεσαι θες οχι.Δηλαδη αφου στην αλανα στη μεση του πουθενα δεν ειναι καλο μερος να γινει το τεστ τοτε που ειναι?Στο Συνταγμα? UndecidedΞερω τι εχω δει.Τι μου εχουν πει ανθρωποι που εμεις ειμαστε σαν μυγα μπροστα σε πτεροδαχτυλο μπροστα τους απο εμπειριες.Απο τοτε στις αλανες μεχρι τωρα που ειμαι σε μοντελοδρομιο.Εχω τη γνωμη μου την εμπειρια μου.Κανω αυτο που αγαπω χωρις προβληματα πια.Εγω με φουταμπα το καταφερα.Εσυ με hitech αλλος με foytzigiama.Εκει βρηκα αξιοπιστια αυτο λεω.Και ξαναλεω ακομα μια φορα.Δεν ειπα πως φουταμπα και τιποτα αλλο.Γιατι ετσι φαινεται πως εχεις καταλαβει και απαντας.Εγω παντως δεν αλλαζω μαρκα.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ.Θελω να πετω και να χαιρομαι.

υ.γ.Εγω παντως GiannisX την βρισκω με μιραφιορι 131 ABARTH αγωνιστικου που ειμαι και περηφανος ιδιοκτητης!!Του χρονου θα ειμαι ακροπολις στο REGULARITY.Του παραχρονου στη SPORT.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 08:12:35 »

Ripmax και Robbe.2 κολοσσοι να ειναι τυχαιο που εμπορευονται Futaba?Αν η jr ειναι καλητερη σε αρκετους τομεις λετε να κολλαγαν να την εμπορευτουν?

Τους πρόλαβε ο άλλος κολοσσός, ο Graupner.
    Το 2006 στη Γερμανία, σε ημερίδα αερορυμούλκισης ανεμόπτερων (με εκπέτασμα πάνω από 4 μέτρα), ήταν περίπου 60 συμμετέχοντες και το 98% από αυτούς χρησιμοποιούσε JR/Graupner.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #56 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 10:09:31 »

Εχω 9CAP, 9303 2.4, Spektrum DX7 και 9χΙΙ ενος φιλου για 2 μηνες.

Ολες ειναι καλες.
    Δεν εχω χασει ποτε πετουμενο απο τ/κ. Απο ανοιγμα σε ιδια συχνοτητα αερομοντελιστη ναι, απο μπαταρια ναι, απο σερβο ναι. Απο παρεμβολη ποτε. Βεβαια ποτε δεν ειναι αργα. Αλλα αμα πεσει το καρμπονενιο TREX μου επειδη δεν εχω βαλει PCM και εχω απλο PPM που τους τρελαινει το καρμπον και στα δεκα μετρα ειναι κουδουνια παει να πει οτι φταιει η τ/κ?

Παρεπιπτοντως η 9αρα βγαινει σε 9CAP που ειναι αεροπλανικη και default μενου ειναι για αεροπλανο και 9CHP που ειναι η ελικοπτερικη. Αλλαζουν και οι θεσεις των διακοπτων hold και flight mode.

Αυτα
    Πανος
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    Hristos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 10:47:14 »

Εχω 9CAP, 9303 2.4, Spektrum DX7 και 9χΙΙ ενος φιλου για 2 μηνες.

Απο που την πηρες την 9303 2.4??
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #58 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 10:54:37 »

Τοτε η jr εκανε μια πολυ καλη διαφημιση!!!!Και απο οτι βλεπω πετυχε.Ποιος ομως εχει το 75% της παγκοσμιας  αγορας και ποιος το 8 δεν ξερω.Anyway.Εγω οτι ειχα να πω το ειπα.Οπως ξερω οτι ολοι χτυπαν τον πρωτο.Με ποικιλους τροπους.Για αυτο λετε να χτυπουν την φουταμπα?Μου ειπατε εναν εγω ειπα 2.Και ποσο μαλλον η ρομπε που ειναι στη Γερμανια.Δηλαδη η Ρομπε και η ριπμαξ δεν ηθελαν να εχουν προιον πρωτης επιλογης.Τοτε θελουν καινουργιο μανατζερ αν ειναι ετσι.Εγω πιστεω πως η jr ειναι απλα μια πολυ καλη τχ αλλα πισω απο φουταμπα.Δεν ειπα πως δεν αξιζει.Ουτε οποιος εχει την πεταει.

Καποτε ενας τυπος που ειναι σε σωμα ασφαλειας εδω στην Ελλαδα και πολλα χρονια μοντελιστης και ο πρωτοςδασκαλος μου,ειχε μια πανακριβη jr.Οταν τον ρωτησα τι τχ να παρω οταν θα ξεκιναγα πιο σοβαρα τον αερομοντελισμο ειχε πει με την 30χρονη πειρα του παρε φουτμπα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Ηταν ανιδεος μαλλον.Δεν ειπε ειναι μαπα το καρπουζι  jr.Αλλα αυτο το να  εχεις το κεφαλι σο ησυχο ο ακουω ακομα σαν να το λεει τωρα.Αυτες τις εμπειριες εχω αυτα λεω.

Εγω ομως το εχασα απο απωλεια σηματος το ενα και 2 σερβις το αλλο απο τον ιδιο λογο.Συνεχισα με ιδια συχνοτητα χωρις το παραμικρο.Τυχη μαλλον λετε.Οκ.Σεβαστο.Ισως να ετυχα στη ελλατωματικη.Εγω και αλλοι 3 που ειμασταν τοτε μαζι.Βεβαια ειναι και αλλοι 5 που παιζουν σωστα.Ακομα.

Καιρος να μιλησουμε και σε κανα αλλο θεμα.Χωρις κοντρες κτλ.Δεν τις μπορω.Εγω μπηκα στο σαιτ για να παρω γνωσεις για κανα χτιστο καμια μηχανη κτλ.Και οχι συζητησεις για το ποια τχ δουλευει και ποια οχι.Μια γνωμη ειπα και ξκινησε εμφυλιος.Ισως καποιοι να ειναι μαγαζατορες και να εχουν προβλημα μαζι μου.Ισως ακομα να εχετε πολλοι προβλημα μαζι μου.Εγω εθεσα απλα εμπειρια.Και δεν ειπα οτι ολα τα συστηματα ειναι αχρηστα.Εγω ειπατι πιστευω πως ειναι καλυτερο.Απλα εγινε μια προσπαθεια να μου πουν οτι ξαφνικα οι εμπειριες μου ειναι λαθος και δεν ξερω τι ειδα και τι μου ειπαν κτλ.ΟΚ.

Αν εγινα ανεπιθυμητος εγω διαγραφομαι.Δεν θελω να γινω βαρος κανενος.Ουτε να κανω κακο σε κανενα.

Αυτα.

Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #59 στις: Τετάρτη, 12 Σεπ 2007, 12:31:01 »

Ρε συ φίλε,

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να στεναχωριέσαι.

Χαλάρωσε απο την ένταση που πιθανώς να δημιουργήθηκε απο το θέμα και απόλαυσε το site ΜΑΣ και ότι μπορεί να σου δώσει.

Θα ήθελα να σου δώσω μια συμβουλή εάν αυτό μου επιτρέπεται.

ΑΠΟΦΕΥΓΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΟΥΝ

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???
    Μεταπήδηση σε: