Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.862 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 06:28:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Ιουλ 2026, 06:28:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από topg
    [Χθες στις 23:44]

[Χθες στις 21:46]

από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:29]

[Χθες στις 13:05]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309862
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 198
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 178
    Συνολικά: 178
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???  (Αναγνώστηκε 24492 φορές)
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #30 στις: Παρασκευή, 10 Αυγ 2007, 12:45:54 »

Μην ξεχνάμε ότι ο 14ΜΖ κάνει και κάτι χιλιάρικα! Cheesy Cheesy Cheesy

Ναι και δεν καταλαβα ποτε το γιατι.Εγω προσωπικα για να εμπιστευομουνα μια τ/κ που στιριζεται σε windows mobile θα επρεπε να μου δωσουνε κατι χιλιαρικα για να τη χρησιμοποιησω.
       Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #31 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 11:58:14 »

Σας χαιρετω ολους

Εγω πιστευω πως την μεγαλυτερη αξιοπιστια την προσφερει η futaba.Οι αλλες απλα κανουν προσπαθεια προσφεροντας μπιχλιμπιδια κτλ να σε κανουν να τηις αγορασεις και μετρας μετα σπασμενα μοντελα.Δυστυχως το ανακαλυψα πρακτικα αυτο.Ειχα hitech ειδα jr και στο τελος πηρα 9c super.Κανενα προβλημα.Βεβαια αυτο ειναι προσωπικη αποψη οπως και η εμπειριες.

Καλες πτησει σε ολους!!!!!
    Καταγράφηκε
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #32 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 12:02:42 »

εχεις καποιο στοιχειο η εμπειρια που να τεκμηριωνει οτι η futaba ειναι πιο αξιοπιστη απο την JR? εχεις να καταθεσεις καποια εμπειρια η ετσι το ειπες
    Καταγράφηκε

6938430125
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 13:54:45 »

Ειχαμε κανει το εξης τεστ.Πηρανε 2 δεκτες ιδιας τεχνολογιας εναν jr και ενα futaba.και πηραν τα αμαξια τα αφησαν σε ενα σημειο και μετα ποδαρατα.Ανοιχτες κεραιες και στις 2 τηλεκατευθυνσεις.Εκει που εχασε το σημα η jr η futaba πηγε αρκετα παραπερα και επιανε ακομα καμπανα.Δεν το πηγαν να δουν ποσο πιο περα επιανε.Απλα ηθελαν να το τσεκαρουν ποια πιανει πιο μακρυα.Σε θεμα αξιοπιστιας απλα οσοι ειχαν jr που δεν ηταν και πολλοι ειχαν προβληματα.Μια στο τοσο μεν αλλα ειχαν.Σπαγανε μοντελα.Και δεν ηθελαν να παραδεχτουν οτι ειναι προβλημα τηλέκατευθυνσης.Οταν αλλαξαν ειδαν την διαφορα.Πιο ακριβη μεν αλλα πιο σιγουρη δε.Επειδη σας απαντω απο τη δουλεια λογω προληματος της γραμμης στο σπιτι αν δεν απαντησω μετα θααπαντησω αυριο..

Καλες πτησεις
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #34 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 15:14:53 »

Αγαπητά ανήψια, χαίρομαι που βρήκατε μία μάρκα που σας ικανοποιεί.

Το ίδιο ικανοποιημένοι σε όλο τον κόσμο είναι και οι χρήστες της JR, και της Futaba, και της Airtronics, και της Hitec-Multiplex που δεν πέφτουν τα αεροπλάνα τους. Το αντίθετο λένε όλοι οι χρήστες όταν πέφτουν τα αεροπλάνα τους.

Αφού όμως θέλετε να ανακοινώσετε υπεύθυνα ένα αποτέλεσμα σύγκρισης, θα ήταν σωστό να μας πείτε ακριβώς τα κομμάτια που τεστάρατε, αν ήταν τοποθετημένα σε μοντέλα ή ελεύθερα στο τραπέζι, πόσο απήχαν από το έδαφος, σε ποιά κατεύθυνση ήταν αμφότερες οι κεραίες σε ποιά συχνότητα ήταν κ.λ.π.

Είχαν κρυστάλλους με την αντίστοιχη μάρκα το καθένα ή κρυστάλλους άλλης μάρκας; Ηταν καινούργια ή κάποιας διαφοράς ηλικίας; Τι μπαταρίες είχαν ;

Εγώ προσωπικά το 1989 αγόρασα τον JR-Graupner MC-17, το 1992 τον JR-Graupner MC-20 και περί το 1996 αγόρασα και δύο JR-388. Πετάω συνεχώς εκ περιτροπής και με τους 4 πομπούς. Εχω περί τους 60 δέκτες και ακόμα και οι φθηνοί της JR, ή οι αλλης μάρκας, δεν έχασαν ποτέ σήμα, εκτός από το εσωτερικό χώρο σε μεταλικό κλειστό γήπεδο που μπουκώνει το σήμα και έχει ανακλάσεις.

Δεν έχουν πάει ποτέ στο service για συντονισμό.

Δεν βγήκα όμως ποτέ δημοσίως να πω ότι οι JR είναι καλύτεροι από την Futaba ή άλλη μάρκα.

Αν κάποια μάρκα ήταν ελατωματική, θα την τιμωρούσε ο παγκόσμιος πληθυσμός των αερομοντελιστών, και θα είχε εκλείψει από προσώπου γης.

Απλά θυμηθείτε ότι στο βιβλίο μου έχω θέσει ένα ερώτημα: "Γιατί μερικοί δέκτες είναι πιό ακριβοί από τους άλλους;"
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #35 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 15:16:57 »

Απολυτα σωστος
    Καταγράφηκε

6938430125
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 16:03:28 »

επειδη τετοιας μορφης  τεστ ειναι πολυ χοντρικο και αμφισβητησιμο το αποτελεσμα  δεν μπορει να καθορισει απολυτως τιποτα.

και για την ιστορια , χρησιμοποιω futaba πολλα χρονια με ελαχιστα κατα καιρους προβληματα ισως αντιστοιχα των κατοχων JR,αλλα απ τα χερια μου εχουν περασει σχεδον ολα τα ονοματα  τηλεκατευθυνσεων οποτε υπαρχει  εμπειρια , ομως κολαμε με τη φιρμα που εχουμε τα περισσοτερα προικια για λογους συμβατοτητας.

προσωπικη μου αποψη ειναι οτι  στις αντιστοιχες κατηγοριες τιμης -προδιαγραφων  η αξιοπιστια ειναι ιδια η με ασημαντες διαφορες και η επιλογη συνηθως ειναι απολυτα υποκειμενικη .

οπως λεει και ο jkon  αν ηταν σκαρτα συστηματα θα τα ειχαν τιμωρησει παγκοσμια  οι αερομονελιστες πραγμα που δεν ισχυει.

και επειδη ολοι υποστηριζουμε οτι εχουμε, δε νομιζω οτι εχει αρχη και τελος η διαμαχη για το ποιο συστημα ειναι καλιτερο, αλλα εχει ενδιαφερον σαν κουβεντα.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 16:21:15 »

Καθε συστημα ειναι καλο,αν κανει για τη δουλεια που το θελουμε!!!
    π.χ. Δεν ειναι λογικο να παρει καποιος την Futaba 14MZ για να πεταει indoor ηλεκτρικα απο την στιγμη που ακομα και η 7CAP ειναι υπεραρκετη Thumbs up
    Αλλωστε οτι πληρωνεις παιρνεις!!!
    Μπορει καποιο συστημα να χανει σε εμβελεια και να υπερτερει σε μιξεις,ευκολιας μενου,συμβατοτητες,αξεσουαρ κ.τ.λ.!!
    Ο καθενας κανει τις επιλογες του και κρινει αναλογα Thumbs up
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    fotis400
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 17:03:05 »

Πιστεύω ότι όλες οι τ/κ (αντίστιχου κόστους και δυνατοτήτων), είναι το ίδιο καλές και αξιόπιστες.

Η διαφορά όμως είναι στην νοοτροπία της κάθε εταιρίας. Είναι αυτό που κάνει τις μάρκες ξεχωριστές, και με  "οπαδούς".

Κάθε εταιρία έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης και που λειτουργεί. Και αυτό φαίνεται πάνω στα συστήματα της. Δλδ, άλλοι προγραματισμοί, διαφορετικά μενού, άλλος βαθμός ευχρηστότητας, άλλος ο τρόπος που βολέβει τον καθένα...

Αυτό πρέπει να μάθει και ο καθένας, να ψάξει και να βρεί το σύστημα και τον τρόπο σκέψης που του ταιριάζει.
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 10 Σεπ 2007, 17:48:16 »

Βασικα ενα απο τα  τεστ οπου καουνι την διαφορα ειναι το εξεις μια futaba 35.100 mia jr 35.110 και να αρχισουμε να απομακρινομαστε με  κλειστη κεραια να δουμε  ποιος θα ριξει παρευμβολη στον αλλον επισης και στην ιδια συχνοτιτα αν καποια απο της 2 θα καταφερει να πεξει καλιτερα απο την αλη με παρεμβολες καργα .

Καταγράφηκε

bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 10:25:50 »

Γεια σας

το τεστ το ειχαν κανει σε πεδιαδα.Διπλα διπλα ηταν και αλλαξαν και μερια μηπως εφταιγαν οι ποντοι που ειχαν διαφορα που ηταν διπλα διπλα.Ηταν εκτος μοντελου.Δεν ειπα πως ειναι μαπα οι αλλες.Εγω απλα λεω οτι πληρωνεις παιρνεις.Και οσον για το τεστ που ειπατε με την κλειστη κεραια παιζει ρολο και το φασμα που δινει ο πομπος.Με τη hitech που ειχα ταν δραμα η κατασταση.Εδινα καργα παρεμβολη και με 10 κυκλους διαφορα.Με τη futaba στους 5 ειμαι καθαρος.Αλλα ειναι το ιδιο στις 30 να εχεις μια με προβλημα απο οτι μια στις 10?Δεν κανω διαφημιση.Λεω απο εμπειρια που ειχα με hitech  και απο τεστ που εχουν γινει στο χωρο μας.
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 12:43:37 »

Εχω την χειρότερη εντυπωση για της Hitec εχω μια Futaba 9c και ειμαι χαρούμενος & δεν εχω προβλήματα αλλα γιατι δεν έβγαινα να πάρω μια PCM9XII καθε φορα που βλέπω μια PCM9XII φοβαμε μην πέσει κατω απο τα χεριά του κατόχου της απο το μάτιασμα   Crazy2 και με βρίζω γιατι δεν περίμενα ενα δυο μήνες να πάρω αυτην .

Για να κανεις ενα τεστ της προκοπης χρειαζεσε ενα set κρυσταλους απο 35.000 - 35.200 να βρεις που συνωνιζη καλιτερα το κυκλωμα σου με range check σε ολες της συχνοτιτες και μια γενητρια συχνοτήτων και δεν εχω τιποτα απο αυτα .

Πρωσοπικα θα πρωτιμουυσα μια κατευθινση - πομπο που οταν θα ειναι οριακα και εχει διπλα μια κατευθινση με 1 καναλη διαφορα να εξακουλουθη να ακουει εμενα  παρα μια που πιανει 2 km (αχρηστο ) και πρεπει 1-2 καναλια πανο και κατω να ειναι αδια για να εισε ασφαλης .

Οταν λεω οριακα με ολα κλειστα να ειμαι οσο ποιο μακρια πιανει κκαι ανοιγο κατευθινση διπλα στο μοντελο στο διπλανο καναλη .

Αν και ετσι ελενχεις το συνδιασμο και οχι κατευθινση αλλα εμας ο συνδιασμος μας ενδιαφερη Cheesy
    Καταγράφηκε

HarisH
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #42 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 13:37:15 »

Η διαφορά μεταξύ των δύο πομπών ειναι η εμφάνιση, ναι η εμφάνιση.
    Είναι 2 συστήματα που έχουν παρόμοιες δυνατότητες παρόμοια τιμή και ίδια αξιοπιστία.

Αυτα που σκέφθηκα εγώ για να καταλήξω στη Futaba είναι.

1ον) Την ήξερα απο πιτσιρικάς
    2ον) Σχεδόν όλα τα μαγαζιά στην Ελλάδα πωλούν προϊόντα futaba ενώ JR den βρίσκεις τόσο εύκολα (με βάση τα δικά μου κριτήρια  βαρεμέρας να ψάχνω)
    3ον) Τις χρονικές στιγμές που αγόρασα και τους 3 πομπούς μου (FF9C, FF6, 6 EXA) είχαν καλύτερες ή παραπλήσιες τιμές με τους αντίστοιχους JR
    4ον) Όταν παίρνεις ένα καλό πομπό "παντρεύεσαι"  την εταιρεία, οι δέκτες της Futaba που παντρευτηκα είχαν και ίσως έχουν καλύτερες τιμές.
    5ον) ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ FUTABA με κεφαλαία για εδώ ειναι η διαφορα
    6ον) Η φιλοσοφία των μενού της Futaba μου ταίριαξε αμέσως (δε διάβασα καν το  manual για να σετάρω ένα απλό αεροπλάνο).
    7ον) Στην Ελλάδα οι futaba είναι αρκετά διαδεδομένες και όλο και κάποιον θα βρείς να σε βοηθήσει σε κάποιο σημείο που κολλάς

και άλλα είναι αλλα εγώ βαρέθηκα να γράφω και εσείς σε λίγο να διαβάζετε.

Κλείνοτας

Δε μιλάμε για αξιοπιστία δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, οι βασικοί λόγοι να επιλέξεις σύστημα είναι κόστος δεκτών και αξεσουάρ, εμφάνιση, φιλοσοφία μενού. Όλα τα άλλα είναι για να κάνουμε κουβέντα στο φορουμ και να γεμίζουμε posts.

ΟΚ There is no match για την 14ΜΖ αλλα κάποια στιγμή κάτι θα βγάλουν.....α! ο επόμενος πομπός μου? Futaba 12 FG (Κερπινή ακούς??) Cheesy Cheesy

Ελπίζω να βοήθησα
    Καταγράφηκε

bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #43 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 15:42:40 »

Ακριβως οπως το ειπες.Παλι η futaba μπροστα.Και οι αλλοι κυνηγουν.Οπως ειπες παρομοια τεχνολογια.Οχι ιδια.Οχι πως η jr ειναι μαπα.Ειναι μια καλη αλλα οχι futaba.Και συμφωνα με τα τεστ που ειχαμε κανει φανηκε ποια εχει καλητερα ηλεκτρονικα μεσα.Δεν ειμαι φανατικος ουτε κατι τετοιο.Απλα ετσι εχει δειξει τοσα χρονια στο χωρο μας.

mrkaza ειχα παρει την optic6.Καλα χαρακτηριστικα δυνατοτητες κτλ.Το θεμα?  ενα bf190e σπασμενο και ενα jupiter 2 φορες επισκευασμενο.Αλλαξα και ησυχασε το κεφαλι μου!!!Απο τοτε ουτε τσακ.Ακομα και σε ιονιζουσα ατμοσφαιρα που οι fm δεκτες χανουν λιγο τις επιδοσεις τους!
    Καταγράφηκε
    mc90606
    Aeromodeller Full Member

6938430125

« Απάντηση #44 στις: Τρίτη, 11 Σεπ 2007, 15:47:03 »

τι ειναι ιονιζουσα ατμοσφαιρα?
    Καταγράφηκε

6938430125
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: JR PCM9XII H FUTABA 9C SUPER???
    Μεταπήδηση σε: