Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:05:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:05:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη  (Αναγνώστηκε 16897 φορές)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 12:57:37 »

μετα το παρακατω ποστ του φιλου Skynet

Στάλθηκε από: Skynet
    Παράθεση
    Παίρνουμε ένα μικρό φτηνό δέκτη orange. Τον κάνουμε bind στο ίδιο μοντέλο με το οποίο πετάμε το Ε/Π μας και τον λειτουργούμε με μία μικρή 2σελη μπαταρία (200mAh ενδεικτικά) ακουμπισμένο κάπου δίπλα μας την ώρα που πετάμε το Ε/Π μας. Και τώρα το ενδιαφέρον: στο κανάλι του throtle έχουμε τοποθετήσει κύκλωμα που διαβάσει την έξοδο του καναλιού (κάτι σαν τα κυκλώματα που ανοίγουν φωτισμούς στο μοντέλο μας με την ενεργοποίηση ενός ελευθερου καναλιού). Το κύκλωμα αυτό το έχουμε ρυθμίσει ώστε να σκανδαλίζεται κάθε φορά που ανιχνεύει 50% throtle παράγοντας ένα μικρό ήχο. Έχεις πετύχει τον ήχο της DX8 χωρίς να πειράξεις την DX7 σου. Τι λές είναι αρκετά παράδοξη ιδέα ώστε να σε ενδιαφέρει? Δυστυχώς εμένα θα μου πάρει αρκετό καιρό να σχεδιάσω/(προσαρμόσω ένα έτοιμο σχεδιο) στο επιθυμιτό. Θα μπορούσε κάποιος φίλος αερομοντελιστής με καλές γνώσεις ηλεκτρονικών να μας βοηθήσει?

το φως στο τουνελ των ηλεκτρονικων που αρχιζει να φενεται
    Καλημερα σας και καλη εβδομαδα σε ολους.

Μου ζητηθηκε βοηθεια................................................. η ιδεα που εχω βαλη ως αρχη ειναι να αντικατασταθη το ποντεσιομετρο του γκαζιου απο ενα οχι μονο που ειναι αλλα διπλο στερεοφωνικο οπως λεμε εμεις οι ηλεκτρονικη και το μεν ενα να αντικαταστιση την λειτουργια του κανονικου τα δε ποδια απο το δευτερο μαζι με καποια αλλη ηλεκτρονικη πλακετα να μπορη να μας απεικονιση το κεντρο του γκαζιου.
    Αυτην την πατεντα εβαλα στο μυαλο μου και αυτην θα δοκιμασω προς το παρων.
    Αυτα και θα επανελθω.
    Καλη συνεχεια σε ολους Ηλιας Ξανθη.
    Thumbs up Cheesy

Σε ευχαριστω πολυ
    να εισαι καλα
    Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 15:26:09 »

Καλημερα στους φίλους,
    βρίσκω το θέμα ενδιαφέρον ακόμη και για πειραματισμό, αδιάφορα αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά. Ύστερα από μικρό είναι η αλήθεια ψάξιμο, βρήκα το ακόλουθο κύκλωμα που ανάβει σε R/C αυτοκίνητα τα φώτα φρένων όταν το γκάζι είναι στη μέση. Κάτι τέτοio θεωρώ σαν ευκολότερη υλοποίηση με αλλαγή φυσικά των led με ένα buzzer και μικρή ενδεχομένως ακόμη παρέμβαση.

http://www.rc-lights.com/pages/EBS-Instruction-Set.html

Φίλε Ηλία (όπως κατάλαβες από το π.μ.) είσαι ο πρώτος που σκέφτομαι όταν η κουβέντα έρχεται σε R/C  ηλεκτρονικά, αλλά η λύση με το το στερεοφωνικό ποτενσιόμετρο νομίζω πως δύσκολα υλοποιείται από όλους εμάς που δεν έχουμε εξοικείωση με κατσαβιδώματα σε πομπούς  worry

Μήπως υπάρχουν φίλοι μοντελιστές που διαθέτουν ανάλογα κυκλώματα για R/C φωτισμούς που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν?

* 5092_4.jpg (7.16 KB, 112x250 - εμφανίστηκε 441 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 15:37:21 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 19:04:05 »

Καλησπέρα

Κι εγώ δεν είμαι ελικοπτεράς, αλλά μου φαίνεται ότι το λαμάκι και τα έξτρα κυκλώματα μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν.
    Όταν μιλάμε για θετικές, αρνητικές και μηδενικές μοίρες, εννοούμε ότι θες να "κουμπώσεις idle"
    που ακούω να λένε οι ελικοπτεράδες για να κάνεις ακροβατικά;
    Καταγράφηκε

ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 19:40:11 »

Φιλε μου στο ε/π είναι πολύ σημαντικο να ξερουμε το κεντρο του στικ του γκαζιου, γιατι εκει το ευαγγελιο του ε/π λεει ότι θελω να εχω μηδεν μοιρες στα blades και συμμετρικα πανω κατω τις θετικες και αρνητικες μου αντιστοιχα

Είναι το σημειο δλδ που εχω μονο στροφες στην κεφαλη του ε/π και αρα κανω στο σημειο αυτό(στο  ½ της διαδρομης του στικ)  hover και αναποδα inverted

Σε ακομη πιο ακριβοτερες τ/κ από την 7αρα η spectrum το δινει στο πελατη αυτό που παλευουμε να κανουμε τωρα εμεις

Ελπιζω να σε  βοηθησα με την μικρη σχετικα  πορεια μου στο ωραιο κοσμο του  ε/π
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 19:54:47 »

αν απλα αλλαζες το gimbal του γκαζιου με ''ελατηριωτο'', ετσι ωστε να γυριζει μονο του σε θεση μηδεν...?
    δεν εχω ιδεα αν θα δουλεψει,απλα μου ηρθε σαν ιδεα.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 20:23:20 »

αν απλα αλλαζες το gimbal του γκαζιου με ''ελατηριωτο'', ετσι ωστε να γυριζει μονο του σε θεση μηδεν...?
    δεν εχω ιδεα αν θα δουλεψει,απλα μου ηρθε σαν ιδεα.

φιλε μου σε ευχαριστω για την καταθεση της αποψη σου

πραγματι θα μπορουσε να εχει εφαρμογη κατι τετοιο δλδ επαναφορα του στικ οπως του στικ του cyclic αλλα

ειναι μια αρκετα αιρετικη αποψη που σε οδηγει σε εντελως αλλο τροπο και σκεψη χειρισμου του ε/π παντα με αυτη που εχουμε μαθει οτι υπαρχει

δεν την θεωρω εγω προσωπικα λαθασμενη επειδη ειναι αλλος τροπος απο τον κανονα (ισως για εμενα να ειναι και καλυτερος τροπος χειρισμου) απλα δεν θα ηθελα να αλλαξω εντελως την φιλοσοφια του χειρισμου του στικ του throttle μετα απο 4 μηνες παθιασμενης ασχολιας με τα ε/π

αν ξεκοινουσα τωρα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να το συζητησω με τον εαυτο μου τωρα ομως οχι
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 20:32:42 »

δεν πεταω ελικοπτερα και δεν ξερω την φιλοσοφια χειρισμου τους, μεσω τηλ/σης.
    ηταν απλα μια εφαρμογη του brain-storming.
    ποτε δεν ξερεις,ολο και κατι χρησιμο μπορει να βγει Thumbs up
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 20:47:46 »

δεν πεταω ελικοπτερα και δεν ξερω την φιλοσοφια χειρισμου τους, μεσω τηλ/σης.
    ηταν απλα μια εφαρμογη του brain-storming.
    ποτε δεν ξερεις,ολο και κατι χρησιμο μπορει να βγει Thumbs up

ναι
    πλεον ειμαι πεπισμενος οτι κατι θα βγει!!

το επιπεδο της συζητησης ειναι τοσο καλο, η ορεξη να βοηθησουν αρκετες παλιοσειρες του φορουμ βλεπω μεγαλη

οποτε σιγουρα θα βγαλουμε ακρη
    Καταγράφηκε

ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 18 Ιουν 2013, 10:14:04 »

Καλημερα στους φίλους,
    βρίσκω το θέμα ενδιαφέρον ακόμη και για πειραματισμό, αδιάφορα αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά. Ύστερα από μικρό είναι η αλήθεια ψάξιμο, βρήκα το ακόλουθο κύκλωμα που ανάβει σε R/C αυτοκίνητα τα φώτα φρένων όταν το γκάζι είναι στη μέση. Κάτι τέτοio θεωρώ σαν ευκολότερη υλοποίηση με αλλαγή φυσικά των led με ένα buzzer και μικρή ενδεχομένως ακόμη παρέμβαση.

http://www.rc-lights.com/pages/EBS-Instruction-Set.html

Φίλε Ηλία (όπως κατάλαβες από το π.μ.) είσαι ο πρώτος που σκέφτομαι όταν η κουβέντα έρχεται σε R/C  ηλεκτρονικά, αλλά η λύση με το το στερεοφωνικό ποτενσιόμετρο νομίζω πως δύσκολα υλοποιείται από όλους εμάς που δεν έχουμε εξοικείωση με κατσαβιδώματα σε πομπούς  worry

Μήπως υπάρχουν φίλοι μοντελιστές που διαθέτουν ανάλογα κυκλώματα για R/C φωτισμούς που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν?

Οσο και να εψαξα σε ξενα φορουμ δεν ειχα τυχη να βρω κατι που να βοηθα να παμε στο επομενο βημα   idiot2

Δλδ να πειραματιστουμε  με την τ/κ εχοντας όμως κατι χειροπιαστο

Τελικα  η ιδεα του Ανδρεα με το ετοιμο κυκλωματακι από τον χωρο του RC  μοντελισμου δειχνει η πιο υλοποιησιμη ιδεα
    αρκει βεβαια φιλος μοντελιστης με καλες γνωσεις ηλεκτρονικων να εχει την διαθεση να βοηθησει
    Καταγράφηκε

ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 27 Ιουν 2013, 22:50:19 »

Επειδη εχω μεινει με την ορεξη (κατι σαν φτασαμε στην πηγη αλλα από νερακι παπαλα)

λεω να το ξαναθυμίσω το θεμα στους φιλους του φορουμ που συμμετηχαν στην συγκεκριμενη συζητηση μηπως η ιστορια μας εχει και  happy end
     white flag
    Καταγράφηκε

titanas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 00:01:43 »

κρατα την ορεξη σου,και απλα πετα,βαλε ωρες στα χειριστηρια και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο.Μην χανεις ασκοπα χρονο στα φορουμ.ΑΠΛΑ ΠΕΤΑ. Thumbs up

Καταγράφηκε
    Stefanos-106
    Aeromodeller Jr. member
    **

Ο Μοντελισμός δεν είναι playstation

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 00:38:17 »

Πάρε μια graupner jr mx 12 2.4 έχει ελατήριο στο στικ του γκαζιού και το κρατάει στο κέντρο μόνιμα
    Το ελατήριο το έχει και στα 2 στικ και κάνεις εσύ επιλογή πιο θέλεις  που το θέλεις     
    αν θέλεις το αφαιρείς αν θέλεις το αφήνεις   

Καταγράφηκε

Αν δεν έχεις χρόνο να το κάνεις σωστά, πρέπει να 'χεις χρόνο να το κάνεις ξανά!
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 07:25:38 »

Πάρε μια graupner jr mx 12 2.4 έχει ελατήριο στο στικ του γκαζιού και το κρατάει στο κέντρο μόνιμα
    Το ελατήριο το έχει και στα 2 στικ και κάνεις εσύ επιλογή πιο θέλεις  που το θέλεις    

Στεφανε σε ευχαριστω πολυ  

πραγματι δειχνει πολυ καλη τ/κ  Cheesy

αλλα το ξερω οτι και στην επομενη απο την Dsmx 7s που εχω η spectrum το λυνει το θεμα

η 7αρα μου κοστισε ενα καρο ευρω δεν ειναι φτηνη τ/κ οποτε σε 4 μηνες που ειμαι στο χομπυ δεν αλλαζεις ευκολα μια τετοια τ/κ

ειμαι σιγουρος οτι η λυση του ειναι σχετικα ευκολη,

ασε που το χομπυ αυτο μας εχει κανει λιγο ή πολυ οτι τεχνιτη θες σε χρονο dt, θα κωλοσουμε σε αυτο?Huh laugh laugh  

Παράθεση
    Στάλθηκε από: titanas
    Εισαγωγή παράθεσης
    κρατα την ορεξη σου,και απλα πετα,βαλε ωρες στα χειριστηρια και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο.Μην χανεις ασκοπα χρονο στα φορουμ.ΑΠΛΑ ΠΕΤΑ. Thumbs up
    φιλε μου titana εχω αλλη φιλοσοφια και αποψη για το χομπυ μας απο την δικη σου

μπορει να ειναι και λαθος αίσθηση αλλα διαφορετικη απο αυτη που εχεις εσυ

δεν θεωρω το χρονο στα φορουμ χαμενο γιατι πολυ απλα για εμενα το χομπυ μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΤΗΣΗ, αλλα εξισου ενδιαφεροντα και σημαντικα και τα συναμαρτουντα του, ο παγκος εργασιας, τα φορουμ , το ατελειωτο διαβασμα πανω στο πολυ δυσκολο ε/π, το ψαξιμο των σωστων αγορων κλπ  

ολο το πακετο του ελικοπτερομοντελισμου ειναι που γουσταρισα πολυ και οχι μονο το ενα τμημα του δλδ το πτητικο

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 07:45:39 από ant1971 » Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 07:51:10 »

Το ελατήριο το έχει και στα 2 στικ και κάνεις εσύ επιλογή πιο θέλεις  που το θέλεις    

Δεν ήθελα να αναφερθώ στο θέμα για να μην ξανακατηγορηθώ ότι "σπέρνω καινά δαιμόνια". Αφού όμως η αρχή έγινε...

Το έχω κάνει με το ελατήριο επαναφοράς στο stick του γκαζιού. Μάλιστα στην DX7 μου. Πήρα το ελατήριαο από graupner jr mx και ταιριάζει απόλυτα αφού πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα πομπού. Προσωπικά με έχει βολέψει. Όμως πετάω scale και δεν έχω εξαιρετικές απαιτήσεις από τις πτητικές μου ικανότητες...
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 08:00:55 »

Υποψιάζομαι ότι  αυτές τις 13 μέρες που γράφεις για αυτό το θέμα ακόμα δεν έχεις ξεβιδώσει την τηλ/ση σου να δεις πως είναι μέσα….

Άνοιξε την!  Δεν δαγκανννει….

Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη
    Μεταπήδηση σε: