Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:39:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 04:39:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη  (Αναγνώστηκε 16179 φορές)
    amartolos
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 21:59:21 »

1)Επειδη γινεται συνεχεια λογος για την 8αρα, για ποια 8αρα μιλατε?την Dx8 γιατι αυτην εχω, κσι κανεναν ηχο ή οτιδηποτε αλλο δεν κανει οταν ειναι στην μεση το stick.

2)Ολα ειναι θεμα practise και εξασκησης.Πχ στην οδηγηση αυτοκινητου μετα απο στροφη οταν επαναφέρεται το τιμονι κοιτάτε  το τιμονι να δειτε αν ειναι ακριβως στην μεση για να πατε ευθεια, η λογω εμπειριας ευθυγραμιζεται το τιμονι ενω κοιτατε το γκομενακι στο πεζοδρομιο ταυτοχρονα?

3)Εγω οταν ξεκινησα τους πρωτους μηνες ειχα προβλημα με το throttle,δεν μπορουσα να το ελέγξω, πχ ηθελα να δωσω 70% ενω ημουνα στο 60% και το εφτανα 95% >δεν ειχα την αισθηση της διαδρομης δηλαδη.
    Στην αρχη νομιζω οτι εφταιγε η τ/κ αρχισα να κανω σκεψεις να την πουλησω για να παρω αλλη που θα εχει καλυτερη αισθηση.
    Στην συνεχεια που εφυγε η σκεψη της πωλησης και αρχιζα να παιζω με τα ελατήρια.Πρωτα εσφιξα τελειως το ελατήριο για να αισθανομαι το stick περισσοτερο , μολις ειδα οτι δεν βολευει το αφησα τελειως χαλαρο, μολις ειδα οτι ουτε ετσι ειχα το αποτελεσμα που ηθελα εσφιξα την αλλη βιδα που η κινηση γινεται οδοντωτή , μετα τελειως αλοιφη μετα αυτο,μετα εκεινο.
    Στο τελος περασε ο καιρος , εγραψα απειρες ωρες πτησης στο πεδιο και στο sim και πλεον τα δαχτυλα (απο συνηθεια) ξερουνε ποσο να δωσουνε , και σε τι σημειο βρισκεται το stick καθε  φορα.

Ο φιλος εχει αν δεν κανω λαθος 4-5 μηνες που πεταει.Ας γραψει 2-3 χρονια και θα δουμε αν θα εξακολουθησει να εχει την ιδια απορια.  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 22:15:19 από amartolos » Καταγράφηκε
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 22:20:20 »

1)Επειδη γινεται συνεχεια λογος για την 8αρα, για ποια 8αρα μιλατε?την Dx8 γιατι αυτην εχω, κσι κανεναν ηχο ή οτιδηποτε αλλο δεν κανει οταν ειναι στην μεση το stick.

Δικό μου το λάθος. Έχω πετάξει το Ε/Π φίλου με DX8 και άκουγα ένα ήχο όταν το stick του γκαζιού περνούσε μία συγκεκριμένη θέση. Τώρα το έψαξα και διαπίστωσα ότι είναι η έναρξη του timer.

Ερώτηση για τους κατόχους DX8:

Αν βάλεις V καμπύλη γκαζιού στο idle up π.χ. 90,85,80,85,90 και ρυθμίσεις την έναρξη του timer στο 80%, πετυχαίνεις τον ήχο στη μέση και ταυτόχρονα τη λειτουργία του timer?
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 23:23:17 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 22:44:59 »

Δικό μου το λάθος. Έχω πετάξει το ΕΠ φίλου με DX8 και άκουγα ένα ήχο όταν το stick του γκαζιού περνούσε μία συγκεκριμένη θέση. Τώρα το έψαξα και διαπίστωσα ότι είναι η έναρξη του timer.

Ερώτηση για τους κατόχους DX8:

Αν βάλεις V καμπύλη γκαζιού στο idle up π.χ. 90,85,80,85,90 και ρυθμίσεις την έναρξη του timer στο 80%, περυχαίνεις τον ήχο στη μέση και ταυτόχρονα τη λειτουργία του timer?

μπραβο Ανδρεα  Thumbs up Thumbs up

τρομερη ιδεα πολυ εξυπνη εως και σατανικη devil

μολις το δοκιμασα στη 7αρα σε normal  mode και πετυχε

Tmer

start: Throttle

Pos :50%

και παμε  !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Thumbs up Thumbs up Thumbs up Grin Grin Grin Grin

υ.γ. φιλε μου  kolotoympas ο βιαστικος συχνα την παταει

να που καθαρησαμε την μπουγαδα( καθαρησε ηθελα να πω για αλλη μια φορα ο φιλος skynet)  χωρις κατσαβιδιασματα

Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    mixalhs13
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #48 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 22:49:03 »

Πως ακριβως το ρυθμιζεις σε DX7 ?
    Καταγράφηκε

T-REX 500 ESP
    FRSKY QX7
    Blade 130X
    QUADCOPTER FPV RASING
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 22:51:07 »

Πως ακριβως το ρυθμιζεις σε DX7 ?

φιλε μου το περιγραφω ακριβως απο πανω

μηπως δεν εχεις την 7s ?
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 23:10:23 »

Γιατι πεταει κανενα ελικοπτερο σε idle up mode με το γκαζι στη μεση και δεν το ξερω?Η πανω θα εισαι (θετικες) η κατω (αρνητικες) για να βγαλεις τα "σωστα" ακροβατικα!

στο 0 μπορεί να πέφτει αλλα γενικά τα ακροβατικά πρέπει να ξέρεις το 0 ώστε να μπορέσεις να τα εκτελέσεις καλύτερα..!

Γενικά η αλήθεια είναι οτι πρέπει να ξέρεις πολύ καλα όλο του ευρους του στικ του γκαζίου και όχι μόνο το μηδέν..!

Το θέμα είναι να μπορείς να καταλάβεις ανάλογα την θέση σου πόσο θετικές ή αρνητικές θες ώστε να μπορέσεις να βγάλεις το ακροβατικό..
    Δν μπορώ να στο εξηγήσω γραπτώς τόσο καλά..! Ελπίζω να καταλαβαίνεις..!
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 28 Ιουν 2013, 23:17:25 »

Thumbs up
    μολις εγινε δοκιμη και σε idle up

ακριβως με τον ιδιο τροπο

Tmer

start: Throttle

Pos :50%

και οχι throttle out οπου θα επρεπε να μπλεξεις με βαση τη καμπυλη του γκαζιου σου που θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικα τυπου V και οχι γραμμικη

οποτε το happy end της ιστοριας που περιμεναμε ευτυχως ηρθε  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy  Grin Grin
    Καταγράφηκε

kolotoympas
    Moderator

« Απάντηση #52 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 00:47:24 »

Ο Αντρέας (skynet) για άλλη μια φορά έγραψε!
    Μπράβο!  Thumbs up Thumbs up Thumbs up και σε εσενα ant1971 που το επιασες  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Το μαγικό με τις ανακαλύψεις είναι ότι πάντα αρχίζουν από κάποιο λάθος!

Υ.Γ. ο καφές ισχύει ακομα και όχι δεν μου σφύριξε κανείς τίποτα

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 06:53:05 από kolotoympas » Καταγράφηκε

Ή Αστοχία Υλικού Ή Μ…κια Τεχνικού!
    kolotoympas Youtube
    kolotoympas Vimeo
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #53 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 01:25:41 »

Ο Αντρέας (skynet) για άλλη μια φορά έγραψε!
    Μπράβο!  Thumbs up Thumbs up Thumbs up και σε εσενα ant1971 που το επιασες  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Το μαγικό με τις ανακύψεις είναι ότι πάντα αρχίζουν από κάποιο λάθος!

Υ.Γ. ο καφές ισχύει ακομα και όχι δεν μου σφύριξε κανείς τίποτα

να εισαι καλα

αν καταλαβαινω καλα απο το πληθος των συμμετοχων σου εισαι παλιοσειρα, και με διαθεση να βοηθας οποτε χαιρομαι ιδιαιτερα που σε ειχαμε στην παρεα μας

ειχα φαει μεγαλο κολλημα με το θεμα αυτο οποτε οπως καταλαβαινεις απο την στιγμη που βρεθηκε η καλυτερη λυση εχω την αναγκη να πω ενα ευχαριστω σε οσους συμμετηχαν

χωρις ολο αυτο το διαλογο δεν θα βγαζαμαι ακρη Thumbs up
    Καταγράφηκε

stamatis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 09:17:58 »

χαιρομαστε που βρηκες τελικα λυση! Thumbs up
    τωρα πρεπει να το δοκιμασεις και στην πραξη και να μας πεις ποσο πρακτικο ειναι τελικα.
    Καταγράφηκε

<<Οποιος νομιζει οτι κρεμομαστε απο τα αρ**δια του, ας τα κοψει για να πεσουμε!!!>>
    ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #55 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 10:11:22 »

(1)Δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει το να καταλαβαίνεις ηχητικά το stick στην μέση....εάν κλήσεις τα ματια σε έμπειρους ελικοπτεράδες και τους πεις να βάλουν το stick στην μέση δεν θα το βάλουν... αυτό σημαίνει πως με την εικόνα k εμπειρία φέρνεις της 0 μοίρες. ΑΝ δεν μάθει το χέρι σου να παίζει τις σωστές γωνιές τις έλικας,και με τηλεβόα να στο φωνάζουνε δεν θα καταφέρεις τίποτα.(2)σε ηλεκτρικό ελικόπτερο που καλείσαι να βάλεις flat line την καμπύλη για να δουλέψει ο governor τι θα κανεις?
    Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 10:22:32 »

(1)Δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει το να καταλαβαίνεις ηχητικά το stick στην μέση....εάν κλήσεις τα ματια σε έμπειρους ελικοπτεράδες και τους πεις να βάλουν το stick στην μέση δεν θα το βάλουν... αυτό σημαίνει πως με την εικόνα k εμπειρία φέρνεις της 0 μοίρες. ΑΝ δεν μάθει το χέρι σου να παίζει τις σωστές γωνιές τις έλικας,και με τηλεβόα να στο φωνάζουνε δεν θα καταφέρεις τίποτα.(2)σε ηλεκτρικό ελικόπτερο που καλείσαι να βάλεις flat line την καμπύλη για να δουλέψει ο governor τι θα κανεις?

(1) Για το 1 δεν έχω άποψη, άλλοστε δεν είμαι και ιδιαίτερα καλός πιλότος

για το (2) όμως νομίζω ότι το  govenor ενεργοποιείται όταν ύστερα από ρύθμιση βλέπει τthrotle π.χ. πάνω από 70% που σημαίνει ότι η καμπύλη throtle 90,90,85,90,90 και έχει govenor και έχει ήχο στη μέση. Ίσως και εδώ να κάνω λάθος όμως και περιμένω διορθώσεις...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αρνητική διάθεση και η αγωνία να βρείς ψεγάδι σε μία νέα ιδέα. Οι μοντελιστές πρέπει να να γουστάρουμε και τον πειραματισμό. Είναι μέρος της διασκέδασης πιστεύω.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #57 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 10:28:49 »

ενδιαφερον ερωτηση αλλα φανταζομουν οτι θα ειχες και την απαντηση γιατι μου φανταζει πολυ πολυ ευκολη

e.g. 100% / 100% / 99.5% / 100% / 100%

Tmer

start: Throttle Out

Pos :99.5%

και ετοιμος

οσο για το (1) εχω εντελωςς  αλλη αποψη (που προσεγγιζει και του Παυλου pant και πολλων αλλων στο φορουμ που παλευαν να το κανουν σε τ/κ που δεν ειχε το κολπακι αυτο), βεβαια σεβαστες ολες οι αποψεις Thumbs up

υ.γ. ετσι και αλλιως δεν βγηκε κανας νομος που να υποχρεωνει να ειναι ετσι απο εδω και περα σε ολες τις τ/κ!!

παρτο και σαν μια επιπροσθετη προειδοποιηση καθαρα ψυχολογικη

Καταγράφηκε

ΑdamHeli
    Aeromodeller Hero Member

Don't forget the ground....

« Απάντηση #58 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 10:32:27 »

για το (2) όμως νομίζω ότι το  govenor ενεργοποιείται όταν ύστερα από ρύθμιση βλέπει τthrotle π.χ. πάνω από 70% που σημαίνει ότι η καμπύλη throtle 90,90,85,90,90 και έχει govenor και έχει ήχο στη μέση. Ίσως και εδώ να κάνω λάθος όμως και περιμένω διορθώσεις...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αρνητική διάθεση και η αγωνία να βρείς ψεγάδι σε μία νέα ιδέα. Οι μοντελιστές πρέπει να να γουστάρουμε και τον πειραματισμό. Είναι μέρος της διασκέδασης πιστεύω.

Skynet ξέρεις να μου πεις πιο speed control δουλεύει με τις καμπύλες που ανέφερες?γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. (2) η ιδέα είναι άστοχη από όλες της πλευρές.γνώμη μου!
    Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #59 στις: Σάββατο, 29 Ιουν 2013, 10:35:38 »

Skynet ξέρεις να μου πεις πιο speed control δουλεύει με τις καμπύλες που ανέφερες?γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. (2) η ιδέα είναι άστοχη από όλες της πλευρές.γνώμη μου!

To ICE της Castle Creations νομίζω ότι ενεργοποιεί τα 2 govenor mode σε 30% και 70% οπότε λογικά αν είσαι πάνω από 70% είσαι σε govenor 2, κάνω λάθος?
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη
    Μεταπήδηση σε: