Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:56:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 06:56:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 94
    Συνολικά: 94
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη  (Αναγνώστηκε 16882 φορές)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 15 Ιουν 2013, 20:42:10 »

Και το  ερωτημα που μου ερχεται από οσα διαβαζω από τα γραφομενα στο παρελθον πολυ καλου φιλου του φορουμ (και είναι απλα ένα από τα τοσα σημαντικά  που εχω διαβασει από αυτόν) είναι το εξης

Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στην διαρκεια της πτησης χωρις να κοιταω την τ/κ?

και
    Η περίληψη των οσων διαβασα είναι αυτή

Παράθεση
    Θελω δλδ να νιωθω στο δάχτυλο ποτε εχει μηδεν μοιρες  το ε/π
    οποτε
    απο μεσα στην τ/κ  εκεί που βιδώνει ενα λαμακι για να κραταει την κοντρα καθως πηγαίνει πανω κατω το στικ....στην μεση θα του τραβήξω μια χαρακια με μια λοιμα ή dremel  και θα βαλω  λαμακι με εγκοπή.... (η fuaba δίνει δυο μαζι με την τκ) μόλις θα περναει απο το δοντι της λαμας η χαρακια θα κανει σκαλοπάτι και θα νιώθω  την μέση του στικ.....
    θελει πολύ προσοχη...

αν κανω λαθος , μπορει να μου βγει βαθύ και να κολλάει εκνευριστικά το στικ....

ενα χάϊδεμα θελει....

και να είμαι  πολύ προσεκτικός να το  κανω ακριβός στη μεση!!! γιατι μετα.....

Θελω την βοηθεια σας για να βγαλω ακρη idiot2 idiot2

γιατι μονο με αυτά που διαβασα δεν νομιζω να καταφερω κατι από μονος μου

Συμβουλες και καμια φωτογραφια από κανα Χριστιανο πριν αρχισω το χειρουργω την τ/κ και πεσει κανα κλαμα
    Η τ/κ μου είναι η spectrum 7s

..........και θα βαλω  λαμακι με εγκοπή Απορία?? που θα το βρουμε?
    μηπως ειναι κατι τετοιο?

Ευχαριστώ

*  (109.68 KB, 684x513 - εμφανίστηκε 631 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 00:13:23 από ant1971 » Καταγράφηκε

η ασχολία με το ε/π συχνά είναι παράδεισος & κόλαση μαζί
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 15 Ιουν 2013, 21:09:19 »

Χωρης να ειμαι ειδικος στα ελικοπτερα ,νομιζω οτι θα πρεπει να μαθεις σιγα σιγα ποτε εχεις 0 μοιρες απο την συμπεριφορα του ελικοπτερου σου δεν θα σε βοηθησει κανενα λαμακι η αλλο βοηθημα γιατι ο χρονος  που εχεις κατα την πτηση ωστε να εκτιμησεις αυτο το πραγμα ειναι πολυ λιγος ..πρεπει ενστιστωδως να το καταλαβαινεις .Υπομονη λοιπον και οσο πετας θα γινει μονο του.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 15 Ιουν 2013, 21:12:10 »

φιλε μου μου καρφωθηκε στο μυαλο σαν κατι πολυ χρησιμο και θα παλεψω να το κανω

και αν δεν ηταν κατι χρησιμο τοσο για αρχαριους οσο και για προχωρημενους (σε καποιες 3d φιγουρες παραπανω ) γιατι το εχουν απο την 8αρα τ/κ  και πανω στην spectrum???  idiot2

σε ευχαριστω παντως για την καταθεση της αποψης σου
    Καταγράφηκε

AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 15 Ιουν 2013, 23:27:33 »

εγω εχω την dx6i και εχει το ιδιο λαμακι...αν βρεις ακρη δωσε τα φωτα σου...βεβαια απο οσο ξερω αυτο το λαμακι ειναι για να κανεις την τ/κ αεροπλανικου στυλ, δηλαδη να εχεις μια αισθηση σαν καστανια σε ολη τη διαδρομη. Αυτο δεν το θελουμε σε ελικοπτερα γιατι ετσι εχουμε "προκαθορισμενες" θεσεις των στικ και μεταμε μονο στα ενδιαμεσα διαστηματα...μεσα η τ/κ εχει μια ροδελα με δοντακια και η προεξοχη απο αυτο το λαμακι μπαινει αναμεσα στα δοντακια και δημιουργει την αισθηση που σου ειπα.
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 15 Ιουν 2013, 23:40:58 »

ειναι πολυ σημαντικο να το εχει η τ/κ

αν ηξερα οτι το εχει η 8αρα πιστεψε με δεν θα αγοραζα την 7s

δεν την εχω ακουμπησει απο μεσα ακομη γιατι ειναι βραχος και την χαιρομαι

θα την ανοιξω μονο αν βρεθει καποιος φιλος να μας δωσει συγκεκριμενες πληροφοριες βηματα
    γιατι ειναι δυσκολο το συγκεκριμενο χειρουργιο και η 7s η τ/κ κανει ενα σωρο λεφτα

θελεις  σιγουρα βηματα ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ laugh
    Καταγράφηκε

sakis.sofianos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 07:06:09 »

Καλημέρα η dx7s έχει αυτό το λαμάκι μέσα σαν δεύτερο αν θες να την κανεις αεροπλανική αυτό που θα κανεις είναι να την ανοιξεις και με μια φαλτσέτα να κανεις μια χαρακιά στο λείο πλαστικό όμως. Όχι πολύ βαθιά  στο κέντρο του πλαστικού αφού πρώτα τσεκάρεις ότι είναι στο κέντρο και ειναι 0     Οταν την ανοιξεις θα καταλάβεις δεν είναι δύσκολο απλά να προσεχής τα καλώδια από τους διακόπτες Thumbs up Thumbs upΕπίσης αν δεν σου αρέσει αλλάζεις πάλι τα λαμάκια και είναι όπως πριν 
    Καταγράφηκε
    markos51
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 09:05:15 »

Χωρίς να ειμαι ειδικός στα ελικόπτερα ,νομιζω οτι θα πρέπει να μάθεις σιγα σιγα ποτε εχεις 0 μοιρες απο την συμπεριφορα του ελικοπτερου σου δεν θα σε βοηθησει κανενα λαμακι η αλλο βοηθημα γιατι ο χρονος  που εχεις κατα την πτήση ωστε να εκτιμήσεις αυτό το πράγμα είναι πολυ λίγος ..πρεπει ενστικτωδώς να το καταλαβαίνεις .Υπομονή λοιπον και οσο πετας θα γινει μονο του.
    Συμφωνώ απόλυτα.Δεν χρειάζεται να νιώθεις με το δάκτυλο 0 μοίρες
     Σωστή ρύθμιση και όλα φαίνονται στο αέρα.
    Καταγράφηκε
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 09:31:28 »

Καλημέρα η dx7s έχει αυτό το λαμάκι μέσα σαν δεύτερο αν θες να την κανεις αεροπλανική αυτό που θα κανεις είναι να την ανοιξεις και με μια φαλτσέτα να κανεις μια χαρακιά στο λείο πλαστικό όμως. Όχι πολύ βαθιά  στο κέντρο του πλαστικού αφού πρώτα τσεκάρεις ότι είναι στο κέντρο και ειναι 0     Οταν την ανοιξεις θα καταλάβεις δεν είναι δύσκολο απλά να προσεχής τα καλώδια από τους διακόπτες Thumbs up Thumbs upΕπίσης αν δεν σου αρέσει αλλάζεις πάλι τα λαμάκια και είναι όπως πριν  

Καλημερα

ακουγεται πολυ απλο για να το επιχειρησω

και οταν αυτες οι οδηγιες ειναι συγκεκριμενα απο εσενα εχουν αλλη αξια Thumbs up
    Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 21:09:50 »

Για σας φίλοι,
    Αντώνη παρακολουθώ με ενδιαφέρον το άρθρο σου, που ανφέρεται σε κάτι που είχα συναντήσει και εγώ όταν ξεκινούσα τον αερομοντελισμό. Έχοντας την εμπειρία πλέον 3 ετών από τότε, σου λέω ότι η αναζήτηση του κέντροιυ στο stick εμένα προσωπικά δεν με έκανε καλύτερο πιλότο. Ήταν όμως κάτι με το οποίο ήθελα να πειραματιστώ. Υπάρχει κάτι που δεν έχω δοκιμάσει και που θα ήθελα δώ...

Παίρνουμε ένα μικρό φτηνό δέκτη orange. Τον κάνουμε bind στο ίδιο μοντέλο με το οποίο πετάμε το Ε/Π μας και τον λειτουργούμε με μία μικρή 2σελη μπαταρία (200mAh ενδεικτικά) ακουμπισμένο κάπου δίπλα μας την ώρα που πετάμε το Ε/Π μας. Και τώρα το ενδιαφέρον: στο κανάλι του throtle έχουμε τοποθετήσει κύκλωμα που διαβάσει την έξοδο του καναλιού (κάτι σαν τα κυκλώματα που ανοίγουν φωτισμούς στο μοντέλο μας με την ενεργοποίηση ενός ελευθερου καναλιού). Το κύκλωμα αυτό το έχουμε ρυθμίσει ώστε να σκανδαλίζεται κάθε φορά που ανιχνεύει 50% throtle παράγοντας ένα μικρό ήχο. Έχεις πετύχει τον ήχο της DX8 χωρίς να πειράξεις την DX7 σου. Τι λές είναι αρκετά παράδοξη ιδέα ώστε να σε ενδιαφέρει? Δυστυχώς εμένα θα μου πάρει αρκετό καιρό να σχεδιάσω/(προσαρμόσω ένα έτοιμο σχεδιο) στο επιθυμιτό. Θα μπορούσε κάποιος φίλος αερομοντελιστής με καλές γνώσεις ηλεκτρονικών να μας βοηθήσει?

Ευχαριστώ.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 15:32:28 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    ant1971
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 22:13:36 »

σε ευχαριστω πολυ για άλλη μια φορα

γιατι δεν είναι το πρωτο που μαθαινω από εσενα και θα στοιχηματιζα ευκολα ότι δεν θε είναι και το τελευταιο  

σιγουρα ετσι όπως το σκεφτηκες αποτελει με βαση τον τροπο που σκεφτομαι και εγω την ιδανικη λυση

η υλοποιηση της συγκεκριμενης παρεμβασης σε μενα που ειμαι ασχετος στα ηλεκτρονικα μου φαίνεται παρα πολύ δυσκολη

για την αλλη περιπτωση με το χαραγμα που μου φανταζει πολύ ευκολη,

και όπως λεει ο Σακης πιο πανω διορθωνεις  την οποια μακακια μετα που υπαρχει αντιρρηση?

υ.γ.  white flag οσο για το Θα μπορούσε κάποιος φίλος αερομοντελιστής με καλές γνώσεις ηλεκτρονικών να μας βοηθήσει?  ελπιζω και περιμενω Cheesy

Καταγράφηκε

Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 16 Ιουν 2013, 22:52:06 »

και όπως λεει ο Σακης πιο πανω διορθωνεις  την οποια μακακια μετα που υπαρχει αντιρρηση?
    Αν δεν κάνεις την χαραγή στο απόλυτα σωστό σημείο, θα έχεις για πάντα μία μετατοπισμένη στο χέρι ένδειξη του μέσου του stick. Αυτή είναι η μόνη μου αντίρηση. Και δεν φεύγει βγάζοντας πάλι το λαμάκι.
    Αυτή τη στιγμή η Τ/Κ σου έχει ένα λαμάκι που ενδεχομένως θα αλλάξεις για να βάλεις αυτό με την εγκοπή. Το υπάρχον λαμάκι πιέζει τη ρόδα του stick για να μην κινείται τρελά, αλλά δεν έχει εγκοπή για να κάνει την αεροπλανική συμπεριφορά του stick. Αν δεν σου κάτσει καλά η χαραγή και γυρίσεις στο αρχικό λαμάκι. Αυτό, αν και δεν έχει εγκοπή, εντούτοις θα αισθάνεται την χαραγή που έχεις κάνει και έτσι θα σου μείνει για πάντα,

Οι επιλογές είναι δικές σου,

Καλές πτήσεις!
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 00:47:18 από Skynet » Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    MOGOLOS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 00:43:52 »

Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στην διαρκεια της πτησης χωρις να κοιταω την τ/κ?

Nα  πετάς όσο πιο πολύ μπορείς φίλε μου. "Βάζοντας" ώρες σε λίγο καιρό θα ξέρεις με ακρίβια 100% που ειναι τα στίκ της ΤΚ χωρις να την κοιτας.
    Καταγράφηκε

Γιατί εαν δεν εχει πολυβόλα δεν πετάει
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 07:56:06 »

Αν δεν κάνεις την χαραγή στο απόλυτα σωστό σημείο, θα έχεις για πάντα μία μετατοπισμένη στο χέρι ένδειξη του μέσου του stick. Αυτή είναι η μόνη μου αντίρηση. Και δεν φεύγει βγάζοντας πάλι το λαμάκι.
    Αυτή τη στιγμή η Τ/Κ σου έχει ένα λαμάκι που ενδεχομένως θα αλλάξεις για να βάλεις αυτό με την εγκοπή. Το υπάρχον λαμάκι πιέζει τη ρόδα του stick για να μην κινείται τρελά, αλλά δεν έχει εγκοπή για να κάνει την αεροπλανική συμπεριφορά του stick. Αν δεν σου κάτσει καλά η χαραγή και γυρίσεις στο αρχικό λαμάκι. Αυτό, αν και δεν έχει εγκοπή, εντούτοις θα αισθάνεται την χαραγή που έχεις κάνει και έτσι θα σου μείνει για πάντα,

Οι επιλογές είναι δικές σου,

Καλές πτήσεις!

Nα  πετάς όσο πιο πολύ μπορείς φίλε μου. "Βάζοντας" ώρες σε λίγο καιρό θα ξέρεις με ακρίβια 100% που ειναι τα στίκ της ΤΚ χωρις να την κοιτας.
    Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 09:54:57 »

Nα  πετάς όσο πιο πολύ μπορείς φίλε μου. "Βάζοντας" ώρες σε λίγο καιρό θα ξέρεις με ακρίβια 100% που ειναι τα στίκ της ΤΚ χωρις να την κοιτας.
    [/quote]
    συμφωνω.
    εγω παλι ηθελα να ηξερα ποτε εχω λιγες αρνιτικες για το autorotation!
    παντος ο εξωμοιοτης βοηθαει παρα πολυ σε αυτα.
    μην ανοιξεις την κατευθηνση σου! Thumbs up
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 17 Ιουν 2013, 12:20:17 »

Καλημερα σας και καλη εβδομαδα σε ολους.

Μου ζητηθηκε βοηθεια σε αυτο το θεμα με προσωπικο μηνυμα αλλα δυστυχος με βρισκεται αδιαβαστο για αυτην την μετατροπη που χρειαζεσται.
    Διαβασα οσα γραφτηκαν και απο ολα αυτα κρατησα αυτο που αναφερεται στο δευτερο λαμακι επανω στο στικ του γκαζιου ως μηχανικο μεσον ευρεσης του κεντρου.
    Το αλλο που γραφεται με τον δευτερο δεκτη κ.λ.π ειναι καπως τραβηγμενο αλλα οχι ομως ακατορθωτο.
    Σιγουρα θα υπαρχη λυση στο θεμα εαν το ψαξουμε και μαλιστα ηλεκτρονικη αλλα σιγουρα θελη καλο ψαξιμο και να ασχοληθουμε.
    Εγω απο την πλευρα μου θα το ψαξω και μολις εχω κατι θετικο θα σας το ποσταρω εδω.
    Η ιδεα που εχω βαλη ως αρχη ειναι να αντικατασταθη το ποντεσιομετρο του γκαζιου απο ενα οχι μονο που ειναι αλλα διπλο στερεοφωνικο οπως λεμε εμεις οι ηλεκτρονικη και το μεν ενα να αντικαταστιση την λειτουργια του κανονικου τα δε ποδια απο το δευτερο μαζι με καποια αλλη ηλεκτρονικη πλακετα να μπορη να μας απεικονιση το κεντρο του γκαζιου.
    Αυτην την πατεντα εβαλα στο μυαλο μου και αυτην θα δοκιμασω προς το παρων.
    Αυτα και θα επανελθω.
    Καλη συνεχεια σε ολους Ηλιας Ξανθη.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τι μπορώ να κάνω για να καταλαβαίνω πότε το στικ του γκαζιου ειναι στην μέση στη
    Μεταπήδηση σε: