Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.846 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 15:05:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 15:05:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 13:05]

[Χθες στις 00:40]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

[Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 08:57:25]

από Markhelis
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 23:54:02]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309846
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 187
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 152
    Συνολικά: 155
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Eκπαιδευτης η Δοκιμαστης ?  (Αναγνώστηκε 6265 φορές)
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 19:08:01 »

Με αφορμη τα οσα γραφτηκαν σε τοπικ σχετικα με την καταστροφη ενος μοντελου απο εκπαιδευτη σε μοντελοδρομιο εχω να πω τα εξης .

Ο συγκεκριμενος συλλογος εχει δικα του εκπαιδευτικα αερομοντελα , και ετσι οποιος θελησει να μαθει την τεχνικη των πτησεων εχει την ευκαιρια να το κανει , βοηθωντας τον παραλληλα ο ειδικος εξοπλισμος της εκπαιδευσης .

Η εκπαιδευση οριζεται απο συγκεκριμενους κανονες , και το δυναμικο των εκπαιδευτων ειναι εμπειρο με πολλες ωρες πτησεων σε πολλους τυπους αερομοντελων .

Στην περιπτωση ομως που ενας αερομοντελιστης φερει το δικο του αερομοντελο και θελησει να το δει πως πεταει  , τοτε δεν θα αναζητηση τον εκπαιδευτη αλλα εναν ..........θαρραλέο  δοκιμαστή .

Και επισημοι δοκιμαστες στον εν λογω συλλογο δεν υπαρχουν . Απο οτι γνωριζω μονο στις κατασκευαστριες εταιριες αερομοντελων η πραγματικων αεροσκαφων υπαρχουν δοκιμαστες και μαλιστα στις τελευταιες εχουν χασει την ζωη τους παρα πολλοι .

Τωρα κατα ποσο ενα αερομοντελο ειναι ικανο πτητικα χωρις να γινει δοκιμη στον αερα , δεν γνωριζω , και το αφηνω σε εσας που κατασκευαζετε , και πετατε  χρονια αερομοντελα .
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 19:15:07 »

Αγαπητέ mastoras

Αυτό που νομίζω οτι χρειάζεστε εσείς εκεί πάνω πάνω απο όλα είναι ένα "ευχέλαιο" να φύγουν τα κακά δαιμόνια.....
    Και καλούς δοκιμαστές έχετε και ικανά στελέχη έχετε.....Αυτό όμως που βλέπω τελευταία είναι οτι έχετε και "δαιμόνια" που χρίζονται ιππότες....
    Αντε και καλό ευχέλαιο.....!
    Φιλικά
    Τρύφωνας
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 20:19:07 »

δοκιμαστής θα μπορούσε να ήταν, αν και εφόσον είχα ξαναπετάξει ακροβατικά..θα έλεγα δοκίμασε το να δεις πως πάει .. και όχι βοήθησε με και απογείωσε το σε παρακαλώ.
    αν πάλι μία λέξη αγαπητέ μάστορα είναι το πρόβλημα,τότε ανακαλώ την λέξη "εκπαιδευτης"και βάζω "άτυχος δοκιμαστής" εκεί που την ανέφερα και ξαναζητώ συγνώμη αφου γουστάρετε να την ακούτε συνέχεια.

Ο συγκεκριμενος συλλογος εχει δικα του εκπαιδευτικα αερομοντελα , και ετσι οποιος θελησει να μαθει την τεχνικη των πτησεων εχει την ευκαιρια να το κανει , βοηθωντας τον παραλληλα ο ειδικος εξοπλισμος της εκπαιδευσης .

εκπαιδευτικά μοντέλα έχω, δεν χρειάζομαι του συλλόγου, όπως και επίσης γνωρίζω τις βασικές τεχνικές πτήσεως και μαθαίνω καθημερινά με πολλή μελέτη
    (jkon book,forum,net) , simulators , πτήσεις-πτώσεις και υπομονή.
    τώρα για τους κανόνες και τους νόμους ....το μόνο σίγουρο είναι οτι πρώτα γιγνώσκεις-σκω τον εαυτό σου-μου και το τι κάνεις-κάνω γιαυτους και μετά σήκωσε το κεφάλι να δεις τι κάνουν οι άλλοι.
    Με εμπάθεια
    η φωνή μου

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 20:29:26 »

Γιαννη καλησπερα ασ αφησουμαι αυτο το θεμα και δες φωτο για το δωρο που σου ελεγα

* yy1SIGRC80a.jpg (18.94 KB, 250x156 - εμφανίστηκε 450 φορές.)
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 20:33:44 »

ME rudderaki είναι μόνο???πανέμορφο εκπαιδευτικό μοντελάκι τι θα του φορέσεις? idiot2
    rascal ? κάτι μου θυμίζει
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 20:46:29 »

Ειμαι σε σκεψη να το σεταρω για ηλεκτρικο η θερμικο γερνω περισσοτερο για θερμικο και μαλλον με 10αρα οσμαχ Γιαννη τζαμπα ξυδι ποιο γλυκο και απο το μελι λεναι
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 20:48:46 »

Ειμαι σε σκεψη να το σεταρω για ηλεκτρικο η θερμικο γερνω περισσοτερο για θερμικο και μαλλον με 10αρα οσμαχ Γιαννη τζαμπα ξυδι ποιο γλυκο και απο το μελι λεναι

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Ελπίζω στις γιορτές της παλιάς πόλης να το χεις έτοιμο να έρθω !!
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 24 Ιουλ 2007, 23:16:21 »

Γειά χαρά

Κύριοι όλα αυτά συμβαίνουν στο αγαπημένο μας hobby.Πόσα αεροπλάνα έχουν φυτευτεί απο λάθος χειρισμό ή
    διάφορους άλλους παράγοντες;;..χαμός!!

Αυτό που έν τέλει θέλω να πώ,δέν χρειάζεται να κινούμε θεούς και δαίμονες για να λύσουμε προβλήματα
    τα οποία πλέον ανήκουν στο παρελθόν.Το αερπλάνο καρφώθηκε και ο Γιάννης πάει για άλλα. Thumbs up

Μάστορα η παροιμία λέει "τα εν οίκο μη εν δήμω" σίγουρα όλες οι λέσχες έχουν τα δικά τους προβληματάκια,
    εκτιμώ πώς δέν υπάρχει πλέον λόγος να λυθεί αυτό μέσα απο το φόρουμ.

Φίλε μου Ηλία απο την Ξάνθη,
    το Rascal είναι απο τα ομορφότερα υψηλοπτέρυγα αερομοντέλα old-time που έχω δεί.
    Στα Χανιά υπάρχει ένα μεγάλο Rascal με AXI μοτέρ.Έχεις δεί ποτέ τέτοιο μοντέλο να κατεβαίνει
    με elevator σε Hover και στη συνέχεια να φεύγει με knife edge;;
    Θα γουστάρεις με τρέλα..καλοπαίταχτο και καλές προσγειώσεις
    Καταγράφηκε
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 02:30:43 »

Kαλημερα σας .

Ρε παιδια να ρωτησω κατι ? Τι τελικα καταλαβατε απο το μηνυμα μου ?

Μιλησα ασχημα για τον συλλογο ? Επανεφερα το θεμα του Γιαννη Χ για να δημιουργησω προβλημα και να δωσω συνεχεια ?

Γιαννη Χ απο σημερα και περα οποτε θα βλεπεις την λεξη "εκπαιδευτης " η "σπασιμο" θα νομιζεις οτι απευθυνονται σε εσενα ?

Σκεφτηκατε ποτε οτι μπορει απο ενα θεμα , να προκυψει ενα αλλο , πιο ενδιαφερον , που θα μπορουσε να βοηθησει μια κατασταση την οποια μεχρι σημερα δεν ειχε συζητηθει ?

Η τελικα φταιει που δεν εβαλα "φατσουλες"
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 09:10:45 »

Αγαπητέ Δημήτρη (mastoras).

Αυτή την φορά δεν τα είπες λάθος. Και πράγματι μπορεί να βγει κάτι καλό.

Η έντονη ανταλλαγή μηνυμάτων ξεκίνησε όταν ακούσαμε μία "κουφή" αιτιολογία, γιατί έσπασε το Ζ 540. Διαφωνήσαμε, και κυρίως εγώ, για το ότι κάποιος (άσχετα αν έπαιζε ρόλο εκπαιδευτή ή δοκιμαστή ή του καλού σαμαρείτη), με τον κακό χειρισμό του έσπασε το μοντέλο, αλλά για να καλύψει το λάθος του, και να αποποιηθεί την (οιαδήποτε) ευθύνη, είπε ότι έφταιγε κάτι άλλο.

Το τι πιστεύω εγώ για τον εκπαιδευτή αερομοντελισμού, το αναφέρω στο βιβλίο μου.
    Δεν είναι όλοι οι "καλοί" αερομοντελιστές, ή οι "πρωταθλητές" αερομοντελιστές, κατάλληλοι για εκπαιδευτές.
    Ολοι γνωρίζουμε να οδηγούμε αυτοκίνητο, αλλά λίγοι είναι οι "δάσκαλοι" οδήγησης.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 10:59:55 »

Καλημέρα σας .
    Φίλε Μάστορα
    Με αφορμη τα οσα γραφτηκαν σε τοπικ σχετικα με την καταστροφη ενος μοντελου απο εκπαιδευτη σε μοντελοδρομιο εχω να πω τα εξης .
    Γιαυτό το λόγο πήρα θέση.
    Με ένα καλό σουρωτήρι πάντα κρατάς αυτό που θέλεις και ας κοσκινίζεις και νερό. Thumbs up
    Συνεπώς ξαναζητώ συγνώμη για την παρέμβαση,εφόσον δεν αναφέρεσαι για μένα.(Έλα στη θέση μου-είμαι η αφορμή της ερώτησης του τόπικ)
    ---------------------------------------------------------------------------------
    Αγαπητέ Θείε έχετε απόλυτο δίκιο και το ενοοώ,για δείτε όμως το αποτέλεσμα...
    θα μπορούσα κάλλιστα να παρατούσα τα αερομοντέλα και να έπαιζα playstation.
    Αντί να με απομακρύνει με έφερε πιο κοντά στα αερομοντέλα και αυτό για μένα μετράει και
    όχι αν είναι αρκετά υπεύθυνος κάποιος ή αν ή αν ή αν ή αν
    ---------------------------------------------------------------------------------
    έμαθα να κρατάω την ουσία και να πετάω τα σκουπίδια.
    Χαμογελάστε σε κάθε κακία και αγκαλιάστε την αδυναμία.
    http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-005.htm
    Oταν ένας νέος ασχολείται με τον "αερομοντελισμό",
    είναι μάλλον απίθανο να μπλεχθεί σε άσχημες καταστάσεις !!!

ΔΕΝ θέλω να πιστεύω το αντίθετο σας παρακαλώ όλους.
    ήδη έχει βελτιωθεί η πνευματική μου υγεία με την επανασχόληση του αερομοντελλισμού
    και καταναλώνω ώρες ατελείωτες ουσιαστικής μόρφωσης, που θα μπορούσε να τις κατανάλωνα όπως είπε ο φίλος γερόλυκος  μασώντας το καλαμάκι της καφετερίας ή παρταλιάζοντας στα καφενία - bar - ή καίγοντας το μυαλό με καμιά online dota(όσοι τη ξέρουν καλώς).

Με ειλικρίνια εύχομαι να βγει κάτι καλό και για τους υπόλοιπους

Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 14:41:30 »

Αγαπητέ Θείε έχετε απόλυτο δίκιο και το ενοοώ,για δείτε όμως το αποτέλεσμα...
    θα μπορούσα κάλλιστα να παρατούσα τα αερομοντέλα και να έπαιζα playstation.
    Αντί να με απομακρύνει με έφερε πιο κοντά στα αερομοντέλα και αυτό για μένα μετράει και
    όχι αν είναι αρκετά υπεύθυνος κάποιος ή αν ή αν ή αν ή αν

Αγαπητέ ανηψιέ Γιάννη,

όλα τα γραφέντα από εμένα δεν αμφισβητούν την αγάπη σου για τον αερομοντελισμό (ίσα - ίσα μας έδειξες ότι έχεις την πάστα του εκ γενετής αερομοντελιστή) και τη θέλησή σου να αφήσεις πίσω τις αρνητικές στιγμές για να ζήσεις τις περισσότερες θετικές που έρχονται.

Απλά δεν μπορώ να ανεχτώ τους κατά δήλωσιν "έμπειρους", τους κατά δήλωσιν "εκπαιδευτές", τους κατά δήλωσιν "δοκιμαστές", που κάνουν άτομα σαν και εσένα να στενοχωριούνται, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές σου γνώσεις, για να βγούν λάδι κι από πάνω.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Johnnie Red
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 16:04:51 »

Αγαπητέ ανηψιέ Γιάννη,

όλα τα γραφέντα από εμένα δεν αμφισβητούν την αγάπη σου για τον αερομοντελισμό (ίσα - ίσα μας έδειξες ότι έχεις την πάστα του εκ γενετής αερομοντελιστή) και τη θέλησή σου να αφήσεις πίσω τις αρνητικές στιγμές για να ζήσεις τις περισσότερες θετικές που έρχονται.

Απλά δεν μπορώ να ανεχτώ τους κατά δήλωσιν "έμπειρους", τους κατά δήλωσιν "εκπαιδευτές", τους κατά δήλωσιν "δοκιμαστές", που κάνουν άτομα σαν και εσένα να στενοχωριούνται, και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές σου γνώσεις, για να βγούν λάδι κι από πάνω.

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ Ο Θείος !!!!!!!!!!!! Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

What goes up must come down...

www.petame.gr
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 25 Ιουλ 2007, 19:56:43 »

Αγαπητέ ανηψιέ Γιάννη,

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ Ο Θείος !!!!!!!!!!!! Thumbs up Thumbs up Thumbs up

οκ θα είχατε την ευχαρίστηση να ενημερώσετε τοτε ποια ειναι τα κριτήρια ενος Εμπειρου, Εκπαδευτη,  δηλαδή νεοι αερομοντελιστες πως θα καταλάβουν τον Θείο, η έστω τον Τρίφωνα οτι ειναι καταληλοι για εκπαιδευση, ετσι ωστε να μην στεναχωρουν νεα παιδια!!!!!!

Βαγγέλης
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 26 Ιουλ 2007, 08:21:58 »

Θα σας πω μια ιστορία, και στο τέλος θα έχει QUIZ.

Στα Σπάτα είχαμε ένα επαναπατρισθέντα αερομοντελιστή, μεγάλης σχετικά ηλικίας, που "δήλωνε πολύ έμπειρος" και  ανελάμβανε να πετάξει οτιδήποτε εύρισκε την ευκαιρία.

Κάποια μέρα έρχεται ένα παιδί με ένα Τηλέμαχο. Φυσικά, ήρθε σε εμένα να δοκιμάσω εγώ την πρώτη πτήση. Επειδή ήμουν στην μέση της προπόνησης, τον παρεκάλεσα να περιμένει μισή ώρα.

Ο "έμπειρος δοκιμαστής" ήταν δίπλα, με άκουσε, και του είπε, έλα θα στο πετάξω εγώ. Εντός ολίγου ο Τηλέμαχος βρισκόταν στον αέρα.

Ταυτόχρονα, ο "δοκιμαστής" άρχισε να φωνάζει: - πως πάει έτσι..., δεν τη βγάζει την πτήση....., τι μοντέλο είναι αυτό που έφτιαξες...., αυτό δεν πετάει...., και άλλα τινά. Ακούω τις φωνές του, γυρίζω και παρατηρώ τον Τηλέμαχο να ανεβοκατεβαίνει, να στολάρει, να στρίβει, να βυθίζει, σχεδόν να αγγίζει το έδαφος, και όλα αυτά που σε κάνουν να σκέπτεσαι το μοιραίο για το αεροπλάνο.

Αφού κατάφερε και το προσγείωσε κακήν κακώς, έρχεται σε μένα και αρχίζει να με στολίζει με παρατηρήσεις, όπως: ότι το μοντέλο είναι κακοσχεδιασμένο, ότι έχω κοροϊδέψει το παιδί, ότι αυτό το μοντέλο δεν πετάει με τίποτε, φαντάζεστε την σκηνή.

Την επόμενη πτήση την ανέλαβα εγώ. Απογειώνω το μοντέλο από το χέρι, το αφήνω να πάρει ύψος, το τριμάρω για απαλή οριζόντια στροφή, και ΑΦΗΝΩ τον ΠΟΜΠΟ στο ΕΔΑΦΟΣ. Ο αερομοντελιστής ιδιοκτήτης του δεν πίστευε στα μάτια του. Ο Τηλέμαχος πέταγε επί ώρα μόνος του με πολύ σταθερό τρόπο.

Κόκκαλο ο "έμπειρος δοκιμαστής". 

QUIZ: Το μοντέλο δεν είχε κανένα κουσούρι, όλα ίσια, και το ΚΒ στη θέση του. Πως μπορεί να εξηγηθεί η διαφορά της συμπεριφοράς του στις δύο πτήσεις;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Eκπαιδευτης η Δοκιμαστης ?
    Μεταπήδηση σε: