Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.772 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:59:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 20:59:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από UH-1H
    [Σήμερα στις 19:38]

από spirost
    [Σήμερα στις 18:55]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309772
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 158
    Συνολικά: 162
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: CNC προγράμματα για μοντελιστική χρήση.  (Αναγνώστηκε 29078 φορές)
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 19:00:20 »

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Nikos Samprakos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #31 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 19:33:33 »

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα παρέλαβα τα σχέδια του spitfire και πήγα να τα σκανάρω στο τοπικό κατάστημα και ...........μου πέσανε τα αφτιά Sad Ζήτησε 10 ευρώ/ τετραγωνικό, δηλαδή 35 με 40 ευρώ για τα δύο φύλλα σχεδίου idiot2
    Δεν θα πάρω Thumbs up
    Σκεφτόμουνα να σκανάρω και να το ψηφιοποιήσω παρέα με σας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, θα δώ τι θα κάνω...
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #32 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 19:39:29 »

Νίκο. ναι είναι ακριβά.
    Μια λύση θα ηταν να σκανάρεις μόνο τους νομείς   και τις αεροτομές .
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 19:42:17 »

Νικο καλησπερα.
    Οταν λες παρελαβες τα σχεδια τι εννοεις?
    Τα εχεις σε ηλεκτρονικη μορφη και τα πηγες για εκτυπωση η τα εχεις σε χαρτι και πηγες να τα σκαναρης σε πλοτερ?
    Εγω για σκαναρισμα σε πλοτερ απο χαρτι σε αρχειο jpeg πληρωνω ενα ευρω τα μικρα σχεδια μεχρι 1 μετρο και 1.5 ευρω τα μεγαλα πανω απο ενα μετρο για καθε φυλλο.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 19:57:25 »

Γιαννη παρα πολυ κατατοπιστικο το δευτερο βιντεο.
    Ευχαριστουμε πολυ.
    Σημερα ηρθε ο φιλος μου ( επαγγελματιας ) και εκανα το πρωτο σημαντικο μαθημα μαζι του.
    Οταν του εδειξα ποιες ειναι εργασιες που ολοι μας θελουμε να  κανουμε σε ενα σχεδιο οι απαντησεις του ηταν οι εξης.
    Αρχιστε κατευθειαν με το Auto Cad ως βασικο προγραμμα επανασχεδιασης.
    Αρχιστε με το Art Cam σαν προγραμμα μετατροπης του σχεδιου σε γλωσσα μηχανης
    και εαν μπορειτε κοψτε τα κομματια σας ( ξυλινα και αλλα πλην φοαμ )  με μηχανη Laser Cut και οχι με ρουτερ.
    Θα μου δωσει Ελληνικη βιβλιογραφια για αυτες τις δουλειες και μαθηματα σε εικονες οπως κανω και εγω.
    Υπομονη λοιπον συντομα θα εχουμε σημαντικες εξελιξεις.
    Η αληθεια ειναι οτι μου εδειξε βασικα πραγματα και εντολες στο  Auto Cad και ειδα οτι κακος το εβλεπα με μισο ματι και ολο δυσκολιες.
    Αν σου δειξουνε τα βασικα βηματα ειναι ευκολο να το δουλεψης και να προχωρησης και παρα περα.
    Καταγράφηκε

Nikos Samprakos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 20:59:25 »

Νικο καλησπερα.
    Οταν λες παρελαβες τα σχεδια τι εννοεις?
    Τα εχεις σε ηλεκτρονικη μορφη και τα πηγες για εκτυπωση η τα εχεις σε χαρτι και πηγες να τα σκαναρης σε πλοτερ?
    Εγω για σκαναρισμα σε πλοτερ απο χαρτι σε αρχειο jpeg πληρωνω ενα ευρω τα μικρα σχεδια μεχρι 1 μετρο και 1.5 ευρω τα μεγαλα πανω απο ενα μετρο για καθε φυλλο.
    Τα παρέλαβα σε χαρτί και πήγα να σκανάρω σε μαγαζί γιατί είναι μεγάλα φύλλα.
    Καταγράφηκε
    Nikos Samprakos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 23 Ιαν 2013, 21:01:21 »

Ενημερωτικά για εκτύπωση - φωτοτυπία μου ζήτησε 4,5 εθρώ / τμ ενώ για σκανάρισμα που δεν έχει έξοδα χατί , μελάνι κλπ ζήτησε 10 ευρρω/τμ
    Καταγράφηκε
    teresos
    Aeromodeller Full Member

No risk , no fun ...no fun , no life...

« Απάντηση #37 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 00:08:27 »

Καλημερα σε ολους.

Τωρα για τον φιλο μας teresos που δεν γνωριζω το μικρο του ονομα.
    Πραγματι εισαι πολυ σωστος σε αυτα που γραφης και ειναι φυσικα αυτα που και εμεις ολοι μας χρειαζομαστε.
    Κανε μας λοιπον ενα μαθημα στο συγκεκριμενο προγραμμα απλο και κατανοητο για να μπορουμε να εχουμε τα σωστα αποτελεσματα οπως δειχνης και στην φωτογραφια σου.
    Σε σενα το ερωτημα ειναι οτι μονο με το προγραμμα αυτο κανης ολη την δουλεια δηλαδη το ιδιο το προγραμμα οδηγη την μηχανη η μετα απο την σχεδιαση των νομεων και σε αρχειο πιθανως dxf στελνης το νεο αρχειο ( σχεδιο ) σε αλλο προγραμμα για να το μετατρεψη σε γλωσσα μηχανης για να το κοψη αυτη?
    Ενα δευτερο ερωτημα οταν απο μια οποια δηποτε εικονα κανονικου μεγεθους σχεδιου η επεξεργασια του με το Corel για μετατροπη σε dxf αλλαζη τις διαστασεις του σχεδιου?

Μια γενικη ερωτηση απο εμενα προς ολους οσους γνωριζουνε απο σχεδιο ειναι η εξης.
    Οταν καποτε σχεδιαζαμε στο χαρτι η ακομη και τωρα για τις καμπυλες χρεισιμοποιουσαμε το καμπυλογραμμο βοηθημα και με μια μολιβια καναμε την καμπυλη.
    Αν προσεξουμε καλα σε αυτη την γραμμη δεν εχουμε το λεγομενο πριονισμα.
    Τωρα σε ενα προγραμμα σχεδιασης οσο και να προσεξουμε την λεπτομερεια σε μια καμπυλη παντα θα εχη ενα πριονισμα και δεν θα ειναι οπως στο σχεδιασμα  που κανουμε στο χαρτι.
    Η ερωτηση λοιπον ειναι αυτο το πριονισμα ποσο επιρεαζει το κοψιμο και πως αποτυπωνετε στο υλικο που κοβουμε.

Αυτα προς το παρων και εδω ειμαστε για την συνεχεια.
    Ηλιας.

Ηλια , γειά σου.
    Για το πρώτο ερώτημα :
     Ναι. Με το ιδιο πρόγραμμα κάνω τα πάντα. Αλαγή κλίμακας σε μεγαλύτερο
    η μικρότερο μέγεθος (ανάλογα με το τι διαστάσεις θέλω, με ακρίβεια χιλιοστού)
    "ξεπατίκωμα" σχεδίου από φωτό η pdf οπως ανέφερα παραπάνω (αυτό βέβαια δέν γίνετε απλά
    με το πάτημα ενός κουμπιού...θέλει την ωρα του) οπως και επεξεργασία σχεδίων
    τα οποία ειναι ηδη σε μορφή Corel η Cad(dwg-dxf...).
    Αλλωστε τα, Corel- AutoCad-Rhino-κλπ ειναι προγράμματα "Αδερφάκια"και ανετα επεξεργάζεσαι και
    διαβάζεις τα αρχεια του ενός με το αλλο.
    Οσοι έχουν ηδη κάνει δουλεια με μηχανες cnc laser η router(μιλάω πάντα για κοπή 2 διαστάσεων
    και οχι 3d οπως για πτερυγες foam ) τοτε θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το 80 -90 % των μηχανών αυτών
    εχουν δυνατότητα να διαβάζουν κατευθείαν από αρχείο Corel η Cad ενω οι υπόλοιπες συνήθως
    εκτός από το μαμα πρόγραμμα ζητάνε αρχείο σε μορφή pdf (οχι ομως το κλασικό pdf που ξερουμε ,αλλά
    αλλά το pdf που εξαγουμε μετά την επεξεργασία από σχεδιαστικό πρόγραμμα).
    Με το Corel εχουμε την δυνατότητα να εξάγουμε το αρχείο σε 50 περίπου διαφορετικές μορφές
    αρχείων οπως φαίνετε και στην φωτό που επισυνάπτω.

Για το δεύτερο ερώτημα :
     Οχι. Δεν αλάζει τίποτα από τις διαστάσεις.Τουλάχιστον οσα χρόνια
    δουλευω με αυτό το προγραμμα δεν εχω παρατηρήσει κάτι.
    Επίσης να πω οτι οταν σχεδιάζουμε καμπύλες στο corel δεν υπάρχουν τα πριονίσματα που αναφέρεις πιό πάνω.
    Υπάρχει η πιθανότητα οταν η οθόνη μας δεν είναι καλλής ποιότητας να βλέπουμε σε κάποιες καμπύλες μικρά
    πριονίσματα αλλά αυτό ειναι από τα pixel της οθόνης.Το lazer κόβει κανονική καμπύλη.(εχω κόψει εκατοντάδες
    αυτοκόλητα στην δουλειά μου και ξέρω....) Wink

Αν και ειμαι πιεσμένος  θα προσπαθήσω να ξεκλεψω λίγο χρόνο κάποια στιγμή για να δείξω
    μερικά απλά βήματα , και σκέφτομαι για αρχή να ετοιμάσω εναν οδηγό για την αλαγή της κλίμακας
    των σχεδίων μας.(Καποιος που ξέρει να με βοηθήσει...με τι αναλύσεις να τραβήξω βίντεο για να
    ειναι ευκρινές και ¨ελαφρύ") ?

Φιλικά Γιώργος

* DSC00878.jpg (64.44 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 2213 φορές.)
    Καταγράφηκε
    teresos
    Aeromodeller Full Member

No risk , no fun ...no fun , no life...

« Απάντηση #38 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 00:35:13 »

Επίσης ένα άλλο "μεγάλο" καλό που έχω χρησιμοποιώντας το corel είναι οτι αφού τελειώσει η επεξεργασία του σχεδίου
    το σπάω ...εις τα εξ’ων συνετέθει…(νομεις- αεροτομές- διάφορα κομάτια που χρειάζοντε) και τα τυπώνω
    στον εκτυπωτή σε Α4.
    Ετσι δουλευω το καθε κομάτι ξεχωριστά και ....εχω πάρα πολυυυύ  καιρό να επισκεφθώ φωτοτυπάδικο.  Cheesy

* splash rails- wing rails.jpg (14.9 KB, 480x622 - εμφανίστηκε 2172 φορές.)

* Do82897.jpg (106.9 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 2163 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #39 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 08:33:35 »

Για το πρώτο ερώτημα :
     Ναι. Με το ιδιο πρόγραμμα κάνω τα πάντα. Αλαγή κλίμακας σε μεγαλύτερο
    η μικρότερο μέγεθος (ανάλογα με το τι διαστάσεις θέλω, με ακρίβεια χιλιοστού)
    "ξεπατίκωμα" σχεδίου από φωτό η pdf οπως ανέφερα παραπάνω (αυτό βέβαια δέν γίνετε απλά
    με το πάτημα ενός κουμπιού...θέλει την ωρα του) οπως και επεξεργασία σχεδίων
    τα οποία ειναι ηδη σε μορφή Corel η Cad(dwg-dxf...).
    Αλλωστε τα, Corel- AutoCad-Rhino-κλπ ειναι προγράμματα "Αδερφάκια"και ανετα επεξεργάζεσαι και
    διαβάζεις τα αρχεια του ενός με το αλλο.
    Οσοι έχουν ηδη κάνει δουλεια με μηχανες cnc laser η router(μιλάω πάντα για κοπή 2 διαστάσεων
    και οχι 3d οπως για πτερυγες foam ) τοτε θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το 80 -90 % των μηχανών αυτών
    εχουν δυνατότητα να διαβάζουν κατευθείαν από αρχείο Corel η Cad ενω οι υπόλοιπες συνήθως
    εκτός από το μαμα πρόγραμμα ζητάνε αρχείο σε μορφή pdf (οχι ομως το κλασικό pdf που ξερουμε ,αλλά
    αλλά το pdf που εξαγουμε μετά την επεξεργασία από σχεδιαστικό πρόγραμμα).
    Με το Corel εχουμε την δυνατότητα να εξάγουμε το αρχείο σε 50 περίπου διαφορετικές μορφές
    αρχείων οπως φαίνετε και στην φωτό που επισυνάπτω.

Φιλικά Γιώργος

Καλημέρα,
    Για αυτό λοιπόν μου είπε να του τα φτιάχνω σε corel ότι θέλω και να του τα πηγαίνω να τα κόβει. Λογικά θα είναι συμβατό το cnc.
    Πολύ ωραία εμένα με ενδιαφέρουν εξίσου και οι 2 τρόποι σχεδίασης COREL & CAD.

Ηλία λογικά αυτά που θα μας δείξεις σε autocad θα έχουν εφαρμογή και στο turbocad σωστά;
    Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #40 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 11:20:15 »

Καλημερα σε ολους.
    Φιλε Γιωργο ευχαριστω εκ  μερους ολων μας για την βοηθεια που θα μας προσφερης.
    Εγω προσωπικα οταν παραδιδω ενα μαθημα για ενα προγραμμα και για λειτουργιες απλες και βασικες επανω στο χομπι μας οπως εχω κανη με το photoshop χρεισιμοποιω τον γραφτω λογο απλα και για καθε κινηση στο προγραμμα την φωτογραφια εκεινης της στιγμης με print screen της οθονης μου σε οτι βλεπω εγω.
    Εχει αρκετη φασαρια γιατι αφου μαζεψω τις εικονε με την σειρα τις επεξεργαζομαι και τις κανω pdf ολο το μαθημα μαζι.
    Για τον Νικο τωρα ναι χθες ειδα με τον φιλο δασκαλο που ειχα οτι το Turbo Cad σαν προγραμμα Cad συνεργαζεται με ολα σχεδον τα προγραμματα Cad και φυσικα και με το Auto Cad.
    Παλι να διευκρινισω οτι εμεις εδω δεν θελουμε να επανασχεδιασουμε ολο το σχεδιο απο την αρχη αλλα με τον ποιο απλο τροπο να εξαγαγουμε και να επεξεργαστουμε προς κοπη τα βασικοτερα κοματια ενος αερομοντελου.
    Επισης να διευκρινισω οτι θα πρεπη να υπαρχη συμβατοτητα των προγραμματων και με την μηχανη κοπης δηλαδη οι κοντρολερ των βηματικων κινητηρων να καταλαβαινουνε σωστα τις εντολες απο το προγραμμα.
    Εδω απο οτι εχω διαβαση και εχω παρακολουθηση ολοι αναφερουνε για το Mach 3 περισσοτερα δεν γνωριζω αλλα και ο φιλος μου χθες στο μαθηματου προς εμενα αυτο δηλωσε στα προγραμματα που θα μου μαθη.

Φιλικα Ηλιας.
    Καταγράφηκε

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #41 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 12:16:55 »

Συνεχιζοντας αυτο το ωραιο θεμα μετα απο το πρωτο μαθημα σε βιντεο του Γιαννη αρχισα και εγω τις εφαρμογες στην πραξη.
    Τα συμπερασματα ειναι τα εξης
    Πρωτον η εικονα της αεροτομης σε αρχειο bmp θα πρεπη να ειναι πληρης και με μονο το ολοκληρωμενο περιγραμμα αυτης.
    Εδω λοιπον συμπληρωνω οτι αυτη η εργασια καθαρισμου δεν θελη ιδιορυθμα προγραμματα μπορει να γινη απλα με το προγραμμα ζωγραφικης που εχουν ολα τα κοπιουτερ μεσα.
    Να και το πρωτο σημαντικο ερωτημα προς τον Γιαννη.
    Αν διαπιστωσουμε οτι η αεροτομη που εισαγαγαμε στο Profili δεν υπαρχη στην βιβλιοθηκη του η εμεις θελουμε αυτην απο το σχεδιο και οχι συμβατη μεσα απο την βιβλιοθηκη τοτε αυτη που εισαγαγαμε ειναι ετοιμη να την χρεισιμοποιησουμε η θελη και αλλες βελτιωσεις?
    Η ερωτηση αφορα την περιμετρο της αεροτομης και οχι τις διαστασεις γιατι απο οτι γνωριζω οι αεροτομες μεσα στην βιβλιοθηκη του Profili ειναι απο σχεδιασμο με Cad προγραμμα και οχι απο χαρτινο και bmp.
    Αν πραγματικα χρειαζεται να ειναι Cad σχεδιασμου για να μεινη μονιμα στην βιβλιοθηκη τοτε το πρωτο μαθημα του Γιαννη θα εχη την ονομασια αναζητηση συμβατης αεροτομης μεσα απο το προγραμμα Profili αν ομως η bmp αεροτομη ειναι οκ τοτε θα ονομαζεται εισαγωγη αεροτομης μεσα σε αυτο.
    Αρα η αεροτομη απο τις παραπανω δικες μου φωτογραφιες για να συμπεριληφθη στο μαθημα του Γιαννη θα πρεπη να εχη την μορφη της καινουργιας φωτο που δειχνω εδω.

Ευχαριστω Ηλιας.

* Hlsat 1.jpg (64.1 KB, 2890x393 - εμφανίστηκε 1963 φορές.)
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #42 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 12:38:22 »

Ηλία και λοιποί φίλοι Καλημέρα

Η εισαγωγή αεροτομής μέσω αρχείου εικόνας , είναι ένας από τους πολλούς τρόπους να εισάγεις μια νέα αεροτομή στο profili2.
    Αν και δύσκολο να μην βρει ομοιότητες με κάποια από την βιβλιοθήκη , μπορουμε να κρατησουμε την εισαγόμενη ,σαν νέα αεροτομή.
    Στο παράδειγμα του προηγούμενου video η αεροτομή πλέον είναι στην όαση δεδομένων του profili2 , με το όνομα "test"

Το πρόγραμμα δεν το απασχολεί το μήκος της  χορδής  στην εισαγομένη αεροτομή.
     Αυτό έχει σημασία μόνο όταν του ζητάμε να μας εκτυπώσει μαι αεροτομή .

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Bladedancer
    Aeromodeller Sr. Member

Θέλω να πετάξω τώρα!!!!

« Απάντηση #43 στις: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 14:12:37 »

Τρόπος μετατροπής εικόνας σε μορφή σχεδίου για επεξεργασία ή μεταφορά σε γλώσσα μηχανής cnc με το corel.

Αρχικά (εικόνα 1) επεξεργαζόμαστε την εικόνα στο photoshop ή την ζωγραφική ή όπως θα πούμε παρακάτω και με την ζωγραφική του corel. Αφού την καθαρίσουμε από νούμερα βελάκια μετρήματα κτλ αποθηκεύουμε την εικόνα σαν png ή bmp στο photoshop.

Μετά ανοίγουμε το corel και φτιάχνουμε νέο έγγραφο με ανάλυση 300dpi. (εικόνα 2)

Αφού φτιάξουμε το νέο κενό έγγραφο πατάμε file -> import επιλέγουμε την εικόνα μας. (Εικόνα 3) Εδώ να πω πως αν δεν έχουμε επεξεργαστεί την εικόνα μας στο photoshop μπορούμε να εισάγουμε (import) την πρωτότυπη εικόνα μας. Μόλις επιλέξουμε την εικόνα μας και πατήσουμε import θα εμφανιστεί ένα σύμβολο το οποίο το πάμε πάνω αριστερά στο έγγραφό μας και κάνουμε διπλό αριστερό κλικ και εμφανίζεται η εικόνα μας.

Στην περίπτωση που δεν έχουμε επεξεργαστεί καθόλου την εικόνα μας και θέλουμε να αφαιρέσουμε τμήματα για να μείνει καθαρό το σχέδιό μας τότε πατάμε το βελάκι πάνω αριστερά και μετά κέντρο πάνω το edit bitmap. Ανοίγει η ζωγραφική του corel και διορθώνουμε την εικόνα μας. Σώζουμε την εικόνα μας στην ζωγραφική του corel και την κλείνουμε. Πλέον η φωτογραφία μας έχει εισαχθεί στο corel (εικόνα 4).

Δίπλα από το edit bitmap υπάρχει η εντολή trace bitmap. Την πατάμε και επιλέγουμε centerline (εικόνα 5). Ανοίγει ο πίνακας που τοποθετεί ένα ίχνος στο κέντρο από τις γραμμές του σχεδίου μας. Μπορούμε να επιλέξουμε επίσης αν θέλουμε να μείνει η εικόνα ή να σβηστεί για να μας μείνει μόνο το ίχνος.

Στον ίδιο πίνακα μπορούμε πάνω δεξιά να επιλέξουμε outline και clipart για να τοποθετηθεί γραμμή εξωτερικά του σχεδίου μας ( εικόνα 6). Εδώ αν κάνουμε μεγέθυνση θα δούμε ότι πλέον δεν υπάρχουν pixels αφού η εικόνα έχει μετατραπεί σε γραμμές ( εικόνα 7). Παίζοντας με τα detail και smoothing παίρνουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα και πατάμε οκ.

Βλέπουμε λοιπόν το πριν και το μετά. Αριστερά είναι το μετά που όσο και να το μεγεθύνουμε δεν υπάρχουν pixels (εικόνα 8 )

Αυτός πιστεύω είναι ο απλούστερος τρόπος για να αποτυπώσουμε το σχέδιο μας και να το μεταφέρουμε σε πρόγραμμα cad ή σε cnc. Καθαρά εμπειρικά τον έχω μάθει και δεν ξέρω τι παραπέρα επεξεργασία χρειάζεται μιας και δεν είχα φτάσει ποτέ σε αυτό το βήμα του cnc.

Έχω στείλει pdf me φώτος στον Ηλία να το ανεβάσει. Εγώ δεν ξέρω πώς. Αν δεν γίνετε θα ανεβάσω τις φώτος μία μία.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 24 Ιαν 2013, 14:25:53 από Bladedancer (hi-fly) » Καταγράφηκε

Trex 100 ~ Trex 450 pro v2 BeastX ~ Futaba T7C
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #44 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2013, 21:05:57 »

...
    ...(Καποιος που ξέρει να με βοηθήσει...με τι αναλύσεις να τραβήξω βίντεο για να
    ειναι ευκρινές και ¨ελαφρύ") ?

Φιλικά Γιώργος

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ανάλυση. Ανέβασέ το στο YouTube σε HD και το βλέπουμε σε ότι ποιότητα μπορούμε, ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης, (όπως έκανε ο Γιάννης)
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: CNC προγράμματα για μοντελιστική χρήση.
    Μεταπήδηση σε: