Καλημερα σε ολους.
Τωρα για τον φιλο μας teresos που δεν γνωριζω το μικρο του ονομα.
Πραγματι εισαι πολυ σωστος σε αυτα που γραφης και ειναι φυσικα αυτα που και εμεις ολοι μας χρειαζομαστε.
Κανε μας λοιπον ενα μαθημα στο συγκεκριμενο προγραμμα απλο και κατανοητο για να μπορουμε να εχουμε τα σωστα αποτελεσματα οπως δειχνης και στην φωτογραφια σου.
Σε σενα το ερωτημα ειναι οτι μονο με το προγραμμα αυτο κανης ολη την δουλεια δηλαδη το ιδιο το προγραμμα οδηγη την μηχανη η μετα απο την σχεδιαση των νομεων και σε αρχειο πιθανως dxf στελνης το νεο αρχειο ( σχεδιο ) σε αλλο προγραμμα για να το μετατρεψη σε γλωσσα μηχανης για να το κοψη αυτη?
Ενα δευτερο ερωτημα οταν απο μια οποια δηποτε εικονα κανονικου μεγεθους σχεδιου η επεξεργασια του με το Corel για μετατροπη σε dxf αλλαζη τις διαστασεις του σχεδιου?
Μια γενικη ερωτηση απο εμενα προς ολους οσους γνωριζουνε απο σχεδιο ειναι η εξης.
Οταν καποτε σχεδιαζαμε στο χαρτι η ακομη και τωρα για τις καμπυλες χρεισιμοποιουσαμε το καμπυλογραμμο βοηθημα και με μια μολιβια καναμε την καμπυλη.
Αν προσεξουμε καλα σε αυτη την γραμμη δεν εχουμε το λεγομενο πριονισμα.
Τωρα σε ενα προγραμμα σχεδιασης οσο και να προσεξουμε την λεπτομερεια σε μια καμπυλη παντα θα εχη ενα πριονισμα και δεν θα ειναι οπως στο σχεδιασμα που κανουμε στο χαρτι.
Η ερωτηση λοιπον ειναι αυτο το πριονισμα ποσο επιρεαζει το κοψιμο και πως αποτυπωνετε στο υλικο που κοβουμε.
Αυτα προς το παρων και εδω ειμαστε για την συνεχεια.
Ηλιας.
Ηλια , γειά σου.
Για το πρώτο ερώτημα :
Ναι. Με το ιδιο πρόγραμμα κάνω τα πάντα. Αλαγή κλίμακας σε μεγαλύτερο
η μικρότερο μέγεθος (ανάλογα με το τι διαστάσεις θέλω, με ακρίβεια χιλιοστού)
"ξεπατίκωμα" σχεδίου από φωτό η pdf οπως ανέφερα παραπάνω (αυτό βέβαια δέν γίνετε απλά
με το πάτημα ενός κουμπιού...θέλει την ωρα του) οπως και επεξεργασία σχεδίων
τα οποία ειναι ηδη σε μορφή Corel η Cad(dwg-dxf...).
Αλλωστε τα, Corel- AutoCad-Rhino-κλπ ειναι προγράμματα "Αδερφάκια"και ανετα επεξεργάζεσαι και
διαβάζεις τα αρχεια του ενός με το αλλο.
Οσοι έχουν ηδη κάνει δουλεια με μηχανες cnc laser η router(μιλάω πάντα για κοπή 2 διαστάσεων
και οχι 3d οπως για πτερυγες foam ) τοτε θα πρέπει να γνωρίζουν οτι το 80 -90 % των μηχανών αυτών
εχουν δυνατότητα να διαβάζουν κατευθείαν από αρχείο Corel η Cad ενω οι υπόλοιπες συνήθως
εκτός από το μαμα πρόγραμμα ζητάνε αρχείο σε μορφή pdf (οχι ομως το κλασικό pdf που ξερουμε ,αλλά
αλλά το pdf που εξαγουμε μετά την επεξεργασία από σχεδιαστικό πρόγραμμα).
Με το Corel εχουμε την δυνατότητα να εξάγουμε το αρχείο σε 50 περίπου διαφορετικές μορφές
αρχείων οπως φαίνετε και στην φωτό που επισυνάπτω.
Για το δεύτερο ερώτημα :
Οχι. Δεν αλάζει τίποτα από τις διαστάσεις.Τουλάχιστον οσα χρόνια
δουλευω με αυτό το προγραμμα δεν εχω παρατηρήσει κάτι.
Επίσης να πω οτι οταν σχεδιάζουμε καμπύλες στο corel δεν υπάρχουν τα πριονίσματα που αναφέρεις πιό πάνω.
Υπάρχει η πιθανότητα οταν η οθόνη μας δεν είναι καλλής ποιότητας να βλέπουμε σε κάποιες καμπύλες μικρά
πριονίσματα αλλά αυτό ειναι από τα pixel της οθόνης.Το lazer κόβει κανονική καμπύλη.(εχω κόψει εκατοντάδες
αυτοκόλητα στην δουλειά μου και ξέρω....)

Αν και ειμαι πιεσμένος θα προσπαθήσω να ξεκλεψω λίγο χρόνο κάποια στιγμή για να δείξω
μερικά απλά βήματα , και σκέφτομαι για αρχή να ετοιμάσω εναν οδηγό για την αλαγή της κλίμακας
των σχεδίων μας.(Καποιος που ξέρει να με βοηθήσει...με τι αναλύσεις να τραβήξω βίντεο για να
ειναι ευκρινές και ¨ελαφρύ") ?
Φιλικά Γιώργος