Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.898 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 04:45:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 04:45:05

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 22:09]

[Χθες στις 18:59]

από dominicm
    [Χθες στις 17:14]

από Stargazer
    [Χθες στις 11:39]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από Markhelis
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:27:43]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309898
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 98
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πως κανουμε ενα αεροπλανο να γυρισει πισω μονο του πατωντας ενα διακοπτη?  (Αναγνώστηκε 7245 φορές)
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

βασικα καλησπερα σας!!! :)

« στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 14:49:22 »

καλησπερα και απο μενα παιδια

ειμαι νεο μελος και εχω την παρακατω απορια...πως κανουμε ενα αεροπλανο να γυρισει πισω μονο του πατωντας ενα διακοπτη?τι κοστος εχει περιπου και τι αλλο μπορει να χρειαστει? οποιος θελει μπορει να μας πει την γνωμη του

να στε καλα και σας ευχομαι παντα καλες πτησεις και ακομα καλητερες προσγειωσεις!!!  Wink  Thumbs up
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex funcub + funcub NG
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    Diatone tyrant s racer quadcopter
    futaba 10chg
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 15:36:30 »

Καλως ήρθες!

- Ανεβαίνεις πολύ ψηλά..
    - Γυρνας σε κάθετη βύθιση..
    - Πατάς τον διακόπτη της τροφοδοσίας της τηλ/νσης και την κλεινεις..
    - To α/π μπαίνει σε fail safe..

Αποτελέσματα:
    - Το α/π γυρνάει μόνο του ως δια μαγείας!
    - Κόστος = το αεροπλάνο!!
     laugh laugh devil

Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο, και πόσο πρακτικό θα ήταν αν δεν είναι πολύ ακριβό!!

ΥΓ
    Sorry για το χουμορ, αλλά αυτό μου ήρθε όταν το πρωτοδιάβασα Tongue knuppel2 Crazy2 uglystupid2
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    dukepapas
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 15:52:47 »

πως μπορουμε να το ρυθμισουμε στην futaba την 8ρα βημα προς βημα.?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 15:57:18 »

Yπάρχει και αυτο λέγεται Return to Home...

Aλλά θέλει ψάξιμο..! Πιστέυω ότι τα παιδια που ασχολούνται με FPV θα σε βοηθήσουν
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 16:37:42 »

καλησπερα και απο μενα παιδια

ειμαι νεο μελος και εχω την παρακατω απορια...πως κανουμε ενα αεροπλανο να γυρισει πισω μονο του πατωντας ενα διακοπτη?τι κοστος εχει περιπου και τι αλλο μπορει να χρειαστει? οποιος θελει μπορει να μας πει την γνωμη του

να στε καλα και σας ευχομαι παντα καλες πτησεις και ακομα καλητερες προσγειωσεις!!!  Wink  Thumbs up
    Αυτό φιλαράκο το κάνουν τα εξής fy-31ap το οποίο είναι και σταθεροποιητης πτήσης και κάποια osd  πχ nova
    Καταγράφηκε
    Kiril
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 18:18:05 »

Οπως ανεφεραν και παραπανω μπορει να ειναι σταθεροποιητης πτησης με RTH (Return to Home) λειτουργια ή OSD (On Screen Display)
    με ενσοματομενη λειτουργια RTH.
    Το κοστος ξεκινα απο 150 ευρο εως και 250 περιπου. Διαλαγεις και περνεις οπως....

Eagle Tree OSD Pro
    Dragon OSD+ V2
    Cyclops Storm OSD
    FY21AP
    Ikarus OSD
    RVOSD
    EzOSD

Γογλαρε τα και θα βρεις πολλα θεματα.
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 19:27:09 »

Νομίζω πως κανένας οδηγός της F1 δεν οδήγησε ως πρώτο του αυτοκίνητο μια F1.
    Με αυτό θέλω να πω πως το πιο σωστό θα είναι να πάρεις ένα αεροπλάνο και να μάθεις να πετάς κανονικά πρώτα.
    Να μάθεις τι θα πει αεροτομή, κέντρο βάρους, ailerons κλπ.
    Το καλό θα είναι να πάρεις ένα αεροπλάνο το οποίο θα κάνει για να πάρει τον εξοπλισμό που ζητάς αργότερα (πχ. easy star 2, skywalker).

Το συνολικό κόστος για κάτι ολοκληρωμένο σαν αυτό που ζητάς, έτσι πολύ χονδρικά θα σου πω για να πάρεις μια ιδέα πως είναι γύρω στα 1000 ευρώ.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 20:18:16 »

Μια τηλεκατευθυνση ζευγαρι με δεκτη που επιδεχεται dedicated failsafe σε ελευθερο καναλι,με βαση την εμπειρια μου απο τον προγονο FY21AP και απογονο ετουτο http://www.nemhobby.com/fy-31ap-autopilot-with-gps-and-usb-ttl-cable-p33821.html δεν χρειαζεται να πατηθει καποιος διακοπτης απλα οταν χασει την επαφη η,κλεισει ο χρηστης τον πομπο επιστρεφει στο αρχικο σημειο απογειωσης και περιμενει σε ενα radius circle 100 μετρα περιπου για να το προσγειωσει ο χειριστης του.
    Ενναλακτικα υπαρχουν κι αλλοι αυτοματοι οπως http://store.diydrones.com/APM_2_5_Kit_p/br-ardupilotmega-05.htm που επιτρεπουν τοσο την απογειωση οσο και την προσγειωση χωρις καμμια ανθρωπινη παρεμβαση.
    Καλες πτησεις.
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 20:22:29 »

Μια τηλεκατευθυνση ζευγαρι με δεκτη που επιδεχεται dedicated failsafe σε ελευθερο καναλι,με βαση την εμπειρια μου απο τον προγονο FY21AP και απογονο ετουτο http://www.nemhobby.com/fy-31ap-autopilot-with-gps-and-usb-ttl-cable-p33821.html δεν χρειαζεται να πατηθει καποιος διακοπτης απλα οταν χασει την επαφη η,κλεισει ο χρηστης τον πομπο επιστρεφει στο αρχικο σημειο απογειωσης και περιμενει σε ενα radius circle 100 μετρα περιπου για να το προσγειωσει ο χειριστης του.
    Ενναλακτικα υπαρχουν κι αλλοι αυτοματοι οπως http://store.diydrones.com/APM_2_5_Kit_p/br-ardupilotmega-05.htm που επιτρεπουν τοσο την απογειωση οσο και την προσγειωση χωρις καμμια ανθρωπινη παρεμβαση.
    Καλες πτησεις.

ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες σας...ευχαριστω fazerdreamer με κατατοπησες αρκετα
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 21:13:24 »

Μιας και είσαι νέος στο χώρο θα σου πρότεινα να σπάσεις καμιά δεκαριά μοντέλα να μάθεις να πετάς και να ευχαριστηθείς το hobby όπως όλοι μας, παίρνοντας, χτίζοντας, χαλώντας, σπάζοντας, κολλώντας, πειραματιζόμενος, δοκιμάζοντας, επιλέγοντας νέο μοντέλο και φτου από την αρχή!
    Συνολικό κόστος; Γύρω στα €500 με €1000 μέχρι να μάθεις για τα καλά (ως τάξη μεγέθους). Αν δεν έχεις μάθει μέχρι τότε (μιλώντας για αεροπλάνα - για ελικόπτερα δεν ξέρω) μάλλον άστο καλύτερα...
    Αν πάλι λες, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω όλα αυτά, γιατί να μην πάρω ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μοντέλο που τα κάνει όλα μόνο του, ξεκίνα και τελείωσε με το AMPv.2.5 και όλα τα παρελκόμενά του: το e-shop του είναι εδώ http://store.diydrones.com
    Και για να πεισθείς πως θα απολαύσεις το hobby του "χαζεύοντας το πετούμενο" μπορείς να κάνεις search με λέξεις κλειδιά παράγωγα του ardu- -pilot, -copter κ.α στο youtube και να δεις τι ακριβώς κάνει.
    Καλή συνέχεια!

ΥΓ1
    Sorry για το ειρωνικό του ύφους μου αλλά για νέος στον αερομοντελισμό το πας πολύ ανάποδα κατά την άποψή μου. 
    Εκτός πια και δεν σε ενδιαφέρει ο αερομοντελισμός ως hobby αλλά κάποια άλλη χρήση (π.χ. παρακολούθηση χώρου), οπότε σου οφείλω μια τεράστια συγγνώμη.

ΥΓ2
    Αν τελικά το τεράστιο άγχος σου για τις πρώτες πτήσεις σου και την μάλλον σίγουρη καταστροφή που κάποια μέρα θα γευτείς όσο θα μαθαίνεις σε κάνει να ψάχνεις μια εύκολη λύση αποφυγής θα προσπαθήσω να σε καλμάρω λέγοντας πως είναι μέρος του hobby και των ανάμικτων συναισθημάτων που αυτό προξενεί το να γευτείς και την πτώση ή την απώλεια μοντέλου. Χαλάρωσε και άστο να συμβεί σε όσο το δυνατόν πιο φθηνά μοντέλα / setup, ώστε να μην σου στοιχίσει πολύ.
    Ξεκίνα με ένα flight stabilator το πολύ πολύ αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής που θα το ενεργοποιείς με ηλεκτρονικό διακόπτη όταν θα αγχώνεσαι... αυτό αρκεί (αλλά κοστίζει και "φρενάρει" την εξέλιξή σου).

Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    gvertical
    Aeromodeller Sr. Member

HI ALL

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 21:31:53 »

εγω εχω αυτον τον αυτοματο πιλοτο  https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=31313.0  ειναι απλα φανταστικος! 
    για τον APM 2.5 ArduPilot Mega 2.5 εχω διαβαση πως ειναι πολλη δυσκολος στο σεταρισμα του!
    Καταγράφηκε

live simply, so other people can simply live!
    PothitosSanto
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 22:31:40 »

Μιας και είσαι νέος στο χώρο θα σου πρότεινα να σπάσεις καμιά δεκαριά μοντέλα να μάθεις να πετάς και να ευχαριστηθείς το hobby όπως όλοι μας, παίρνοντας, χτίζοντας, χαλώντας, σπάζοντας, κολλώντας, πειραματιζόμενος, δοκιμάζοντας, επιλέγοντας νέο μοντέλο και φτου από την αρχή!
    Συνολικό κόστος; Γύρω στα €500 με €1000 μέχρι να μάθεις για τα καλά (ως τάξη μεγέθους). Αν δεν έχεις μάθει μέχρι τότε (μιλώντας για αεροπλάνα - για ελικόπτερα δεν ξέρω) μάλλον άστο καλύτερα...
    Αν πάλι λες, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω όλα αυτά, γιατί να μην πάρω ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μοντέλο που τα κάνει όλα μόνο του, ξεκίνα και τελείωσε με το AMPv.2.5 και όλα τα παρελκόμενά του: το e-shop του είναι εδώ http://store.diydrones.com
    Και για να πεισθείς πως θα απολαύσεις το hobby του "χαζεύοντας το πετούμενο" μπορείς να κάνεις search με λέξεις κλειδιά παράγωγα του ardu- -pilot, -copter κ.α στο youtube και να δεις τι ακριβώς κάνει.
    Καλή συνέχεια!

ΥΓ1
    Sorry για το ειρωνικό του ύφους μου αλλά για νέος στον αερομοντελισμό το πας πολύ ανάποδα κατά την άποψή μου.  
    Εκτός πια και δεν σε ενδιαφέρει ο αερομοντελισμός ως hobby αλλά κάποια άλλη χρήση (π.χ. παρακολούθηση χώρου), οπότε σου οφείλω μια τεράστια συγγνώμη.

ΥΓ2
    Αν τελικά το τεράστιο άγχος σου για τις πρώτες πτήσεις σου και την μάλλον σίγουρη καταστροφή που κάποια μέρα θα γευτείς όσο θα μαθαίνεις σε κάνει να ψάχνεις μια εύκολη λύση αποφυγής θα προσπαθήσω να σε καλμάρω λέγοντας πως είναι μέρος του hobby και των ανάμικτων συναισθημάτων που αυτό προξενεί το να γευτείς και την πτώση ή την απώλεια μοντέλου. Χαλάρωσε και άστο να συμβεί σε όσο το δυνατόν πιο φθηνά μοντέλα / setup, ώστε να μην σου στοιχίσει πολύ.
    Ξεκίνα με ένα flight stabilator το πολύ πολύ αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής που θα το ενεργοποιείς με ηλεκτρονικό διακόπτη όταν θα αγχώνεσαι... αυτό αρκεί (αλλά κοστίζει και "φρενάρει" την εξέλιξή σου).

δεν σε παραξηγω καθολου....απλα θα σου πω οτι πεταω 3 χρονια τωρα....απλα τωρα μπαινω στο fpv και εχω πολλες αποριες Wink Thumbs up Grin  και σε πληροφορω οτι δεν εχω σπασει ακομα ....χααχαχαχαχαχα!!!!
    Καταγράφηκε

t-rex 450 fbl
    blade 450
    t-rex 600 dfc beast-x
    e-flight shoestring
    multiplex razzor
    multiplex solius
    skywalker 1.68 x 2
    futaba 10chg
    ΝΙΚΟΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 18 Δεκ 2012, 23:40:46 »

Δηλαδη για να καταλαβω....πχ περνεις ενα calmato και θες να βαλεις συστημα που να πατας διακοπτη και να γυρναει πισω?Πιστευω για αεροπλανο δεν υπαρχει
    τετοιο πραμα και μαλιστα να προσγειωνετε και μονο του.Αυτο θα το δεις σε τετρακοπτερα-εξακοπτερα τα οποια εχουν κεραια gps η οποια βλεπει απο που ξεκινησες και στο γυρναει πισω αλλα με την ιδιαιτεροτητα που εχουν αυτα να πετανε στο χωρο προς ολες της κατευθυνσεις.
    Τωρα να βαλεις τετοια συστηματα σε ενα αεροπλανο δεν πιστευω οτι το εκανε κανενας η οτι ειναι λειτουργικα σωστο.Αν το προβλημα σου ειναι να μην σπασεις ξεκινας με ενα easy star το οποιο εχει καταληλα αεροβοηθηματα και σε περιπτωση που μπερδευτης αφηνεις τα στικ και ακομα και αναποδα να ειναι ερχετε ευθεια και οριζοντια αρκει να εχεις υψος ασφαλειας.
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 19 Δεκ 2012, 00:45:22 »

Δηλαδη για να καταλαβω....πχ περνεις ενα calmato και θες να βαλεις συστημα που να πατας διακοπτη και να γυρναει πισω?Πιστευω για αεροπλανο δεν υπαρχει
    τετοιο πραμα και μαλιστα να προσγειωνετε και μονο του.Αυτο θα το δεις σε τετρακοπτερα-εξακοπτερα τα οποια εχουν κεραια gps η οποια βλεπει απο που ξεκινησες και στο γυρναει πισω αλλα με την ιδιαιτεροτητα που εχουν αυτα να πετανε στο χωρο προς ολες της κατευθυνσεις.
    Τωρα να βαλεις τετοια συστηματα σε ενα αεροπλανο δεν πιστευω οτι το εκανε κανενας η οτι ειναι λειτουργικα σωστο.Αν το προβλημα σου ειναι να μην σπασεις ξεκινας με ενα easy star το οποιο εχει καταληλα αεροβοηθηματα και σε περιπτωση που μπερδευτης αφηνεις τα στικ και ακομα και αναποδα να ειναι ερχετε ευθεια και οριζοντια αρκει να εχεις υψος ασφαλειας.

Υπάρχει κανονικά...! ΔΝ είναι και τπτ δύσκολο..! ΤΟ κάνουν πάρα πολυ ειδικα για FPV .. ΤΟ αεροπλάνο γυρνάει είτε αν χασεις σήμα είτε απο διακόπτη..!
    Καταγράφηκε
    Markhelis
    Aeromodeller Hero Member

Προσέχουμε για να έχουμε!!!

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 19 Δεκ 2012, 01:05:52 »

Τωρα να βαλεις τετοια συστηματα σε ενα αεροπλανο δεν πιστευω οτι το εκανε κανενας η οτι ειναι λειτουργικα σωστο.

Νίκο αυτά τα συστήματα έχουν βγεί και τα δουλεύουν τα παιδιά για FPV πολύ πριν εμφανιστούν τα τετρακόπτερα!! Wink
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: πως κανουμε ενα αεροπλανο να γυρισει πισω μονο του πατωντας ενα διακοπτη?
    Μεταπήδηση σε: