Μιας και είσαι νέος στο χώρο θα σου πρότεινα να σπάσεις καμιά δεκαριά μοντέλα να μάθεις να πετάς και να ευχαριστηθείς το hobby όπως όλοι μας, παίρνοντας, χτίζοντας, χαλώντας, σπάζοντας, κολλώντας, πειραματιζόμενος, δοκιμάζοντας, επιλέγοντας νέο μοντέλο και φτου από την αρχή!
Συνολικό κόστος; Γύρω στα €500 με €1000 μέχρι να μάθεις για τα καλά (ως τάξη μεγέθους). Αν δεν έχεις μάθει μέχρι τότε (μιλώντας για αεροπλάνα - για ελικόπτερα δεν ξέρω) μάλλον άστο καλύτερα...
Αν πάλι λες, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω όλα αυτά, γιατί να μην πάρω ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μοντέλο που τα κάνει όλα μόνο του, ξεκίνα και τελείωσε με το AMPv.2.5 και όλα τα παρελκόμενά του: το e-shop του είναι εδώ
http://store.diydrones.comΚαι για να πεισθείς πως θα απολαύσεις το hobby του "χαζεύοντας το πετούμενο" μπορείς να κάνεις search με λέξεις κλειδιά παράγωγα του ardu- -pilot, -copter κ.α στο youtube και να δεις τι ακριβώς κάνει.
Καλή συνέχεια!
ΥΓ1
Sorry για το ειρωνικό του ύφους μου αλλά για νέος στον αερομοντελισμό το πας πολύ ανάποδα κατά την άποψή μου.
Εκτός πια και δεν σε ενδιαφέρει ο αερομοντελισμός ως hobby αλλά κάποια άλλη χρήση (π.χ. παρακολούθηση χώρου), οπότε σου οφείλω μια τεράστια συγγνώμη.
ΥΓ2
Αν τελικά το τεράστιο άγχος σου για τις πρώτες πτήσεις σου και την μάλλον σίγουρη καταστροφή που κάποια μέρα θα γευτείς όσο θα μαθαίνεις σε κάνει να ψάχνεις μια εύκολη λύση αποφυγής θα προσπαθήσω να σε καλμάρω λέγοντας πως είναι μέρος του hobby και των ανάμικτων συναισθημάτων που αυτό προξενεί το να γευτείς και την πτώση ή την απώλεια μοντέλου. Χαλάρωσε και άστο να συμβεί σε όσο το δυνατόν πιο φθηνά μοντέλα / setup, ώστε να μην σου στοιχίσει πολύ.
Ξεκίνα με ένα flight stabilator το πολύ πολύ αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι πιο ασφαλής που θα το ενεργοποιείς με ηλεκτρονικό διακόπτη όταν θα αγχώνεσαι... αυτό αρκεί (αλλά κοστίζει και "φρενάρει" την εξέλιξή σου).