Συγχαρητήρια για την κατασκευή και την αγορά σου.
Μια αλλαγή που θα μπορούσες να κάνεις και εχει πιο πολυ ουσία από όλα τα στοιχεία του μοντέλου θα ήταν να κάνες το elevator all movable.
Σου προτείνω να αγοράσεις το εξάρτημα του Blaster για το elevator και να κάνεις την αλλαγή. Εγώ είδα τεράστια διαφορά στην πτήση και επιτέλους μπορούσα να τριμάρω το ανεμόπτερο σωστά. Αλλιώς θα αναγκαστείς να κάνεις δοκιμές με χαρτάκια και λοιπές πατέντες για να βρείς την σωστή γωνία φτερού - ουράς.
Σ' ευχαριστώ φίλε μου για τ καλά σου λόγια, αλλά και για την υπέροχη ιδέα που μοιράστηκες μαζί μας. Σε μία από τις επόμενες μου κατασκευές (μετά τις πρώτες μου εμπειρίες είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα DLG) σίγουρα θα προσθέσω τέτοιου τύπου stabilizer, μάλλον όμως με mount από τον φίλο μου τον Ανδρέα (Α.Κ.Α.eolos30-Δάσκαλος-Σουγιάς...

)
Επίσης μην ταλαιπωρηθείς με τα 5 - 10 γραμμάρια που μπορεί να σου βγεί βαρύτερο στο σύνολο. Έχει πιο μεγάλη σημασία να είναι γερό ειδικά όταν είναι το πρώτο σου.

Αν και συνήθως καταλήγω να χτίζω βαριά μοντέλα, αυτή τη φορά ήμουν σε πολύ καλό επίπεδο. Η φώτο είναι πρίν πετάξει, όπου αναγκάστηκα να αντικαταστήσω τη μπαταρία του με μικρότερη για να ισορροπήσει εκεί που ήθελα (-5γραμμάρια περίπου). Σήμερα έχασε άλλα 4γραμμάρια από το μικρότερο becάκι που έβαλα (5V3Α έναντι 5V5A που είχα μόνο αρχικά) και συνολικά έφτασε τα 293γρ. (+/- 2γρ. από τη ζυγαριά) μέχρι στιγμής.
Τεράστιο κέρδος από πλευράς βάρους, αποδείχθηκε το pull-spring τελικά.
Μεγάλη προσοχή στην σύνδεση του elevator με το σερβο γιατί τρώει όλο το ζόρι στην απογείωση και στην κακή προσγείωση.

Κατ' αυτό τον τρόπο πέρασα το νήμα από το μπρατσάκι και το ασφάλισα στη βίδα του μπράτσου, αφού πρώτα την τύλιξα μία στροφή. Δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα και μάλιστα έμεινα εντυπωσιασμένος από την ελάχιστη κατανάλωση στην (αναγκαστικά) μικρή του μπαταρία. Παρότι ήμουν επιφυλακτικός για την κατανάλωση του pull-spring (αφού ουσιαστικά υποτίθεται πως τα servo είναι συνέχεα σε ένταση, ακόμα και στα ουδέτερα τους), που χρησιμοποιώ πρώτη φορά αλλά και τα servo είναι ψηφιακά, μόνο μία φορά άλλαξα όλη μέρα μπαταρία κα μάλιστα προαιρετικά (στα ~7V- η μπαταρία είναι 2S LiPo@240MaH).
Όσο αναφορά την αντοχή του γενικότερα, νομίζω ότι εκτός από εμένα, εντυπωσιασμένοι έμειναν και οι λοιποί παρευρισκόμενοι που έγιναν μάρτυρές σαδιστικής συμπεριφοράς από μέρους μου (μέχρι και με στύλο το έστειλα να τα βάλει-oh, yes

- και επέστρεψε με ελάχιστη καταπόνηση).