Βαγγέλη καλησπέρα.
Στην παράθεση που διάβασα βλέπω τελικά μία κατηγορία F5J με start high.... δηλαδή όποιος κόψει ποιό σύντομα έχει και το πλεονέκτημα να κερδίσει εφόσον βγάλει το δεκάλεπτο.
Απλά στην κατηγορία που ενδιαφέρεστε να φτιάξετε υπάρχει η σιγουριά στον χειριστή, ότι και να γίνει θα βάλω μοτέρ και θα ανέβω.......
Απο όλο αυτό που έγραψα ποιο πρίν μόνο το τελευταίο είναι ουσία?

Δηλαδή όλα τα άλλα είναι χωρίς ουσία?

? Εσυ μπόρείς να μου δώσεις απάντηση τώρα για την αδικία που αναφέρω σε διαφορετικά σεταπ?

Και επίσης θέλω να μου απαντήσεις άμα θέλεις γιατί σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ να με ενδιαφέρει πόση ενέργεια έκαψα για να κάνω την άνοδο μου ή τις ανόδους μου?

? Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να λαμβανετε υπόψιν ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ γιατί πολύ απλά είναι ένας ανεμοπορικός αγώνας.... Και σου το ξαναγράφω μήπως και το καταλάβεις, γιαυτό δεν επέτρεψε η FAI την ελεύθερη χρήση του μοτέρ σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΚΟ!!!!!!!
Και πάλι όμως θέλω να την κάνετε την κατηγορία, να την πετάτε και περνάτε ευχάριστα γιατί αυτό είναι ο αερομοντελισμός..
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και όσοι θέλετε μην την λαμβάνετε υπόψιν σας.
Πάντα φιλικά Χάρης
Μην αρπάζεσαι φίλε Χάρη

. Δεν έγραψα ότι τα άλλα δεν εχουν ουσία, απλά τόνισα ότι όλη η ουσία του αερομοντελλισμού, όπως και κάθε άλλου hobby είναι το να περνάμε καλά.

Σε σχέση με αυτό που λες για τη σιγουριά, ακριβώς αυτός είναι ο στόχος μας! Αλλιώς πώς κάποιος με ένα φτηνό ή ακριβό ανεμόπτερο θα μάθει να πηγαίνει και να ανεμοπορεί μακρυά σε συνθήκες αγώνα (στην προπόνησή του έτσι κι αλλιώς αυτό κάνει, μόλις χάσει ύψος μακρυά, βάζει μοτέρ και ανεβαίνει για να ξαναψάξει). Στον αγώνα που προτείνουμε, το ίδιο πράγμα μπορεί να κάνει, απλά θα φάει ποινή γι' αυτό και θα πέσει χαμηλότερα στην κατάταξη.
Τώρα, σχετικά με τις ερωτήσεις σου, για το διαφορετικό setup απαντάω στα παραπάνω προηγούμενο μήνυμα. Στην προτεινόμενη κατηγορία πρέπει να έχεις αποδοτικό setup (όχι απαραίτητα ακριβό) και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα είχε πρόβλημα με αυτό.
Για το δεύτερο ερώτημα σχετικά με την ενέργεια, έχω αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενο μήνυμα (σελ.10 του παρόντος νήματος), για ποιο λόγο το ύψος είναι ανάλογο με την ενέργεια που δαπανάς. Συνεπώς είτε μετράς ύψος είτε μετράς ενέργεια, κατατάσσεις σε καλύτερη θέση αυτόν που ανεμοπορεί καλύτερα. (Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά ρωτάτε πράγματα που σε προηγούμενες σελίδες έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά λιγότερο ή και περισσότερο αναλυτικά)
Εχουμε πει πολλές φορές, πως ένας στόχος της προτεινόμενης κατηγορίας είναι ΟΧΙ να γίνει δεκτή από τη FAI, αλλά να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει χειριστές/αθλητές για την FAI F5J - μπας και μπορέσουμε κάποιοι/κάποτε να συμμετέχουν και/ή διοργανώσουν τέτοιο αγώνα κι εδώ (ελπίζουμε και μέσα στο 2014 να το κάνουμε αυτό). Μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου βήματος μεσολαβούν και πολλά άλλα, που επιτέλους πρέπει να γίνουν ...
Με κάθε ειλικρίνεια σου λέω πως ολόκληρη η ομάδα πο ασχολείται με το θέμα έχει λάβει τις παρατηρήσεις σου πολύ σοβαρά υπόψη! Υπάρχει μια διαφωνία για το αν θεωρείται ανεμοπορία η χρήση κινητήρα για δεύτερη φορά στην ίδια πτήση, αλλά δεν θα τσακωθούμε τώρα και γι αυτό. Αλλωστε ΜΟΤΟ-ανεμόπτερα πετάμε όλοι μας !!