Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.480 μηνύματα σε 12.376 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 18:05:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 16 Μαΐ 2026, 18:05:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από jean-zac
    [Σήμερα στις 15:32]

[Χθες στις 18:31]

από AKISSSS
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 09:51:35]

από kon
    [Τρίτη, 12 Μαΐ 2026, 07:21:11]

από ZTRAMP
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 11:57:18]

από vilisdev
    [Τετάρτη, 6 Μαΐ 2026, 10:57:58]

από AKISSSS
    [Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 08:59:30]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309480
    Σύνολο θεμάτων: 12376
    Online σήμερα: 80
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προς νέα κατηγορία μοτοανεμοπτέρων F5B-E-GR  (Αναγνώστηκε 55474 φορές)
    Γαβανάς Χάρης
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #225 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 12:31:36 »

Βαγγέλη καλησπέρα.
    Στην παράθεση που διάβασα βλέπω τελικά μία κατηγορία F5J με start high.... δηλαδή όποιος κόψει ποιό σύντομα έχει και το πλεονέκτημα να κερδίσει εφόσον βγάλει το δεκάλεπτο.
    Απλά στην κατηγορία που ενδιαφέρεστε να φτιάξετε υπάρχει η σιγουριά στον χειριστή, ότι και να γίνει θα βάλω μοτέρ και θα ανέβω.......
    Απο όλο αυτό που έγραψα ποιο πρίν μόνο το τελευταίο είναι ουσία?Huh Δηλαδή όλα τα άλλα είναι χωρίς ουσία?Huh? Εσυ μπόρείς να μου δώσεις απάντηση τώρα για την αδικία που αναφέρω σε διαφορετικά σεταπ?Huh Και επίσης θέλω να μου απαντήσεις άμα θέλεις γιατί σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ να με ενδιαφέρει πόση ενέργεια έκαψα για να κάνω την άνοδο μου ή τις ανόδους μου?HuhHuhHuhHuh? Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να λαμβανετε υπόψιν ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ γιατί πολύ απλά είναι ένας ανεμοπορικός αγώνας.... Και σου το ξαναγράφω μήπως και το καταλάβεις, γιαυτό δεν επέτρεψε η FAI την ελεύθερη χρήση του μοτέρ σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΚΟ!!!!!!!
    Και πάλι όμως θέλω να την κάνετε την κατηγορία, να την πετάτε και περνάτε ευχάριστα γιατί αυτό είναι ο αερομοντελισμός..

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και όσοι θέλετε μην την λαμβάνετε υπόψιν σας.

Πάντα φιλικά Χάρης   
    Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #226 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 12:42:20 »

Ακριβό φθηνό μοντέλο
    Βαρύ ελαφρύ
    Μοτέρ μπαταριά κλπ
    Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την τελική
    κατάταξη οποιουδήποτε αγώνα ανεμόπτερων .
    Απλά ενιαίος αγώνας.
    Αγοράζουν όλοι οι συμμετέχοντες από ένα multiplex easy glider
    και χρησιμοποιούν όλοι το ίδιο setup (μοτέρ μπαταρία servo) Μέγιστο κόστος περίπου 150€)

Έτσι θα υπάρχει πραγματική κατάταξη, κατά την γνώμη μου,
    στηριζομένη μόνο στις ικανότητες του χειριστή

Φιλικά
    Γιάννης

Επειδή προσπαθούμε να λέμε την αλήθεια  δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε δεν είμαστε επαγγελματίες δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος από αυτήν την προσπάθεια.

Το σίγουρο είναι ότι ουσιαστικά χαμένοι θα βγούμε και το ξέραμε από την αρχή της προσπάθειας , γιατί ο χρόνος που αφιερώσαμε και θα αφιερώσουμε  (και με  όλη αυτή  την αρτηριοσκληρωτική  αντιμετώπιση) έχει συνέπειες και σε εμάς και στις δουλειές μας και στις οικογένειες μας  (βιοπαλαιστές είμαστε, έτσι γεννηθήκαμε).

Σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες ο ανταγωνισμός είναι δίκαιος μόνο όταν έχει στην μορφή του ενιαίου (που όμως και εκεί υπάρχουν μικρά παραθυράκια για να δημιουργηθούν τεχνικές διαφορές) Αναμφισβήτητα είναι η πιο αντικειμενική κατηγορία.

Από την στιγμή που, αν και θα το  θέλαμε πολύ, δεν σχεδιάσαμε μια  ενιαία κατηγορία με ένα  φτηνό ανεμόπτερο, για  τους λόγους ότι δημιουργεί οικονομικές σχέσεις με τους επαγγελματίες του χώρου (και σκεφτείτε τι ακόμα θα ακούγαμε εδώ μέσα) όποιος θέλει και μπορεί να έχει τελευταίας τεχνολογίας ανεμόπτερα και εξοπλισμό μπορεί να το κάνει.

Όμως, λόγω του ότι υπάρχει η προσγείωση και η σχέση βάρους /ενέργειας που διαμορφώνουν την τελική βαθμολογία , οι διαφορές μειώνονται σε έναν πολύ  μεγάλο βαθμό, προβάλλοντας περισσότερο τις πτητικές ικανότητες του αγωνιζόμενου και λιγότερο τις οικονομικές. Δεν λέμε ότι εξαλείφονται απλά ότι μειώνονται .

Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!
    Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!

(Νεραιδοκυνηγός )
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #227 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 13:09:08 »

Βαγγέλη καλησπέρα.
    Στην παράθεση που διάβασα βλέπω τελικά μία κατηγορία F5J με start high.... δηλαδή όποιος κόψει ποιό σύντομα έχει και το πλεονέκτημα να κερδίσει εφόσον βγάλει το δεκάλεπτο.
    Απλά στην κατηγορία που ενδιαφέρεστε να φτιάξετε υπάρχει η σιγουριά στον χειριστή, ότι και να γίνει θα βάλω μοτέρ και θα ανέβω.......
    Απο όλο αυτό που έγραψα ποιο πρίν μόνο το τελευταίο είναι ουσία?Huh Δηλαδή όλα τα άλλα είναι χωρίς ουσία?Huh? Εσυ μπόρείς να μου δώσεις απάντηση τώρα για την αδικία που αναφέρω σε διαφορετικά σεταπ?Huh Και επίσης θέλω να μου απαντήσεις άμα θέλεις γιατί σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ να με ενδιαφέρει πόση ενέργεια έκαψα για να κάνω την άνοδο μου ή τις ανόδους μου?HuhHuhHuhHuh? Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να λαμβανετε υπόψιν ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΑΣ γιατί πολύ απλά είναι ένας ανεμοπορικός αγώνας.... Και σου το ξαναγράφω μήπως και το καταλάβεις, γιαυτό δεν επέτρεψε η FAI την ελεύθερη χρήση του μοτέρ σε ένα αγώνα ΑΝΕΜΟΠΟΡΙΚΟ!!!!!!!
    Και πάλι όμως θέλω να την κάνετε την κατηγορία, να την πετάτε και περνάτε ευχάριστα γιατί αυτό είναι ο αερομοντελισμός..

Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη και όσοι θέλετε μην την λαμβάνετε υπόψιν σας.

Πάντα φιλικά Χάρης  

Μην αρπάζεσαι φίλε Χάρη  . Δεν έγραψα ότι τα άλλα δεν εχουν ουσία, απλά τόνισα ότι όλη η ουσία του αερομοντελλισμού, όπως και κάθε άλλου hobby είναι το να περνάμε καλά. beer

Σε σχέση με αυτό που λες για τη σιγουριά, ακριβώς αυτός είναι ο στόχος μας! Αλλιώς πώς κάποιος με ένα φτηνό ή ακριβό ανεμόπτερο θα μάθει να πηγαίνει και να ανεμοπορεί μακρυά σε συνθήκες αγώνα (στην προπόνησή του έτσι κι αλλιώς αυτό κάνει, μόλις χάσει ύψος μακρυά, βάζει μοτέρ και ανεβαίνει για να ξαναψάξει). Στον αγώνα που προτείνουμε, το ίδιο πράγμα μπορεί να κάνει, απλά θα φάει ποινή γι' αυτό και θα πέσει χαμηλότερα στην κατάταξη.

Τώρα, σχετικά με τις ερωτήσεις σου, για το διαφορετικό setup απαντάω στα παραπάνω προηγούμενο μήνυμα. Στην προτεινόμενη κατηγορία πρέπει να έχεις αποδοτικό setup (όχι απαραίτητα ακριβό) και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα είχε πρόβλημα με αυτό.

Για το δεύτερο ερώτημα σχετικά με την ενέργεια, έχω αναλύσει διεξοδικά σε προηγούμενο μήνυμα (σελ.10 του παρόντος νήματος), για ποιο λόγο το ύψος είναι ανάλογο με την ενέργεια που δαπανάς. Συνεπώς είτε μετράς ύψος είτε μετράς ενέργεια, κατατάσσεις σε καλύτερη θέση αυτόν που ανεμοπορεί καλύτερα. (Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά ρωτάτε πράγματα που σε προηγούμενες σελίδες έχουν απαντηθεί ξανά και ξανά λιγότερο ή και περισσότερο αναλυτικά)

Εχουμε πει πολλές φορές, πως ένας στόχος της προτεινόμενης κατηγορίας είναι ΟΧΙ να γίνει δεκτή από τη FAI, αλλά να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει χειριστές/αθλητές για την FAI F5J - μπας και μπορέσουμε κάποιοι/κάποτε να συμμετέχουν και/ή διοργανώσουν τέτοιο αγώνα κι εδώ (ελπίζουμε και μέσα στο 2014 να το κάνουμε αυτό). Μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου βήματος μεσολαβούν και πολλά άλλα, που επιτέλους πρέπει να γίνουν ...

Με κάθε ειλικρίνεια σου λέω πως ολόκληρη η ομάδα πο ασχολείται με το θέμα έχει λάβει τις παρατηρήσεις σου πολύ σοβαρά υπόψη! Υπάρχει μια διαφωνία για το αν θεωρείται ανεμοπορία η χρήση κινητήρα για δεύτερη φορά στην ίδια πτήση, αλλά δεν θα τσακωθούμε τώρα και γι αυτό. Αλλωστε ΜΟΤΟ-ανεμόπτερα πετάμε όλοι μας !!  devil
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #228 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 13:33:54 »

Γεια χαρα
    Διαβαζω το θεμα και δεν καταλαβαινω εαν τελικα μιλατε,
    για αγωνα ανεμοπτερων η ηλεκτρικο σετ απ!
    Θεωρω και ζωρις παρεξηγηση να δωσετε βαση ολοι,
    οι ανεμοπτεραδες στην ελλαδα να γινουν ξανα το F3B _F3J.
    Δυστηχως με την προπελιτσα  μπροστα,δεν ειναι ανεμοπτερο.
    Καταγράφηκε
    Γαβανάς Χάρης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #229 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 14:13:56 »

Δημήτρη και εγώ το ίδιο ακριβώς λέω.... δεν μπορεί σε ένα αγώνα ανεμοπορικό να μας νοιάζει τη μοτέρ,κοντρόλερ και έλικα θα χρησιμοποιήσουμε αφού μας ενδιαφέρει το κομμάτι της πτήσης ΧΩΡΙΣ ΜΟΤΕΡ........ Λογική απάντηση δεν πρόκειται να υπάρξει γιατι σε τέτοιους αγώνες δεν τιθεται θέμα ενέργειας, βαττ, απόδοσης κλπ..........
    ΑΛΛΑ αφού υπάρχουν μοντελιστές που θέλουν να πετάνε έτσι δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει αυτή η κατηγορία.

Φιλικά Χάρης
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #230 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 15:24:13 »

Ωρε παίδες, η μοναδική μου εμπειρία που είχα με πραγματικό ανεμόπτρο ήταν πολύ παλιά με ένα Gentlelady που το απογείωνα με hi-start (30 μ λάστιχο "χειρουργικό" και 120 μ πετονιά) - άρα εκ των πραγμάτων άπειρος ... A! έχω κάνει και καμια 10αριά πτήσεις me DLG ...

Αν και φαντάζομαι πως ο κανονισμός για F3J κάτι θα προβλέπει για το έιδος της πετονιάς για το τράβηγμα (ή αντίστοιχα για το βιντσι στην F3B) κι εκεί υπεισέερχονται παράγοντες πέραν της ανεμοπορίας (π.χ. το βάρος των "τραβηχτών", η ελαστικότητα της πετονάς, το ποσοστό υγρασίας που έχει κλπ κλπ). Επίσης κι εκεί παίζει ρόλο η ικανότητα του χειριστή στην απογείωση (τεχνικές zoom κλπ).

Κάθε είδους ανεμοπορία είναι πρωτίστως διαχείριση ενέργειας και συνεπώς η ερώτηση "πού παίζει ρόλο η ενέργεια σε μια ανεμοπορική πτήση" - να με συμπαθάτε αλλά - δείχνει ασέβεια προς την ίδια την ανεμοπορία που υπερασπίζεστε. Μη με παρεξηγήσετε, αλλά νομίζω ότι σε πτήσεις ίδιας διάρκειας, λιγότερος χρόνος χρήσης κινητήρα (δηλαδή λιγότερη προσφερόμενη ενέργεια) σημαίνει περισσότερη ανεμοπορία.

Καταλαβαίνω ότι για μερικούς καταπατείται ο "κανόνας" που λέει ότι ανεμοπορία σημαίνει "μια μόνο άνοδος" - ΟΚ διαφωνούμε! τι πρέπει να κάνουμε? να "κόψουμε την καλημέρα"? (Not!)

...
    Δυστηχως με την προπελιτσα  μπροστα,δεν ειναι ανεμοπτερο.

Εδώ συμφωνούμε! Τό'πα και πριν - αυτά με την προπελίτσα μπροστά που μοιάζουν με ανεμόπτερα είναι μοτο-ανεμόπτερα devil

ΥΓ: και κάτι τελευταίο - που μου 'ρθε πριν αλλά ξέφυγε και δεν το έγραψα: Ολοι εσείς που δεν θεωρείτε την δεύτερη άνοδο ανεμοπορία, στις προπονήσεις σας, όταν βρεθείτε μακρυά και χαμηλά τι κάνετε? Αφήνετε το (μοτο)ανεμόπτερό σας να προσγειωθεί (με κίνδυνο και να σπάσει") και πάτε και το μαζεύετε με τα πόδια? Η μήπως το αριστερό σας χεράκι κάνει "τσακ" στον κινητήρα και ανεβαίνετε πάλι ψηλά? Σε αυτήν την περίπτωση δεν πετάτε ανεμόπτερο?

Καταγράφηκε

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και με τ' αστροπελέκια.
    Blue Pants
    Aeromodeller
    *

Πέτα με ασφάλεια , πέτα χαμηλά και σιγά!

« Απάντηση #231 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 15:47:00 »

ΑΛΛΑ αφού υπάρχουν μοντελιστές που θέλουν να πετάνε έτσι δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει αυτή η κατηγορία. Πια κατηγορία? Ως F5B η F5J Ιδού η απορία!!!

Καταγράφηκε

Όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι!
    Γαβανάς Χάρης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #232 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 15:53:11 »

Κύριε Βαγγέλη

Μετά από τις πετονιές, τραβηχτές, βάρος αυτών, υγρασίες, ελαστικότητες πετονιάς, και τελικά τεχνική zoom........
    εγω προσωπικά έχω καλυφθεί και θέλω να ζητήσω συγνώμη για την ασέβεια μου προς την ανεμοπορία.

Καλή τύχη με την καινούργια κατηγορία.

Γαβανάς Χάρης
    Καταγράφηκε
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #233 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 15:57:40 »

ΑΛΛΑ αφού υπάρχουν μοντελιστές που θέλουν να πετάνε έτσι δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει αυτή η κατηγορία. Πια κατηγορία? Ως F5B η F5J Ιδού η απορία!!!

Σε ότι θέλουν και σε ότι ταιριάζει περισσότερο! Wink
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #234 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 15:59:28 »

Νομίζω πολύ ενδιαφέρον είναι να υπολογίσουμε πόση ενέργεια χιάζετε- απαιτείται για ένα ανεμόπτερο της f3j 2 κιλών να ανέβει στα 200 μέτρα σε 4- 5 δευτερόλεπτα  με την δύναμη που ασκούν δυο άνθρωποι με τροχαλία  

(vhal  για εσένα βαρά η κουδούνα)
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #235 στις: Σάββατο, 18 Ιαν 2014, 16:13:09 »

Νομίζω πολύ ενδιαφέρον είναι να υπολογίσουμε πόση ενέργεια χιάζετε- απαιτείται για ένα ανεμόπτερο της f3j 2 κιλών να ανέβει στα 200 μέτρα σε 4- 5 δευτερόλεπτα  με την δύναμη που ασκούν δυο άνθρωποι με τροχαλία 

(vhal  για εσένα βαρά η κουδούνα)

Είπαμε η ενέργεια για τα 200 μέτρα είναι η ίδια - δηλαδή E = m * g * h = 2 * 10 * 200 = 4000 J
    Η ισχύς που απαιτείται είναι στην F3J είναι P = E / t = 4000 / 4 = 1000 Watt
    ενώ στην F5J P = E / t = 4000 / 30 = 130 Watt

(δεν έχουμε λάβει υπόψη μας απώλειες κλπ)
    Καταγράφηκε

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και με τ' αστροπελέκια.
    G.Skargiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #236 στις: Δευτέρα, 20 Ιαν 2014, 08:41:25 »

εδώ είναι ΕΝΑ ωραίο project αρκετά οικονομικό για το βάρος του

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1641372&highlight=ava+gracia
    Καταγράφηκε

Γιωργος Σκαργιωτης

Η αλήθεια πάντα λάμπει,
     Η λάσπη του επιστρέφει!

(Νεραιδοκυνηγός )
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #237 στις: Δευτέρα, 20 Ιαν 2014, 12:59:08 »

καλημερα
    μας αντεγραψαν οι σκοτσεζοι  πεταω με αυτο το setup εδω και 2 χρονια με pod  του πανσοφου που ειναι 40 γρ πιο ελαφρυ
    Η ατρακτος με ελαφρυ μοτερ ειναι στα 500 γρ   φτερο 830 γρ Stab 30gr bat 115  συνολο   1475 γρ
    Καταγράφηκε
    alex.cularis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #238 στις: Τρίτη, 21 Ιαν 2014, 08:44:26 »

η  ατρακτος σε τρια φτερα

* IMG_2894.JPG (90.99 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 278 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Προς νέα κατηγορία μοτοανεμοπτέρων F5B-E-GR
    Μεταπήδηση σε: