Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 23:14:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 23:14:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 91
    Συνολικά: 92
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι μπαταρίες μου προτείνεται για trex-450  (Αναγνώστηκε 4397 φορές)
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:12:37 »

Το ε/π είναι κλώνος και είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που έχω.
    Είχα αγοράσει αυτές Turnigy nano-tech 2200mah 3S 35~70C Lipo Pack
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11944__turnigy_nano_tech_2200mah_3s_35_70c_lipo_pack.html
    αλλά τότε δεν γνώριζα ότι έπρεπε να τις “στρώσω” πριν τις ζορίσω με αποτέλεσμα μετά από 30 φορτίσεις η διάρκεια της πτήσης να είναι μόνο 3 λεπτά.
    Θέλω να πάρω άλλες μπαταρίες και θα ήθελα την γνώμη σας.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:13:37 »

Το ε/π είναι κλώνος και είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που έχω.
    Είχα αγοράσει αυτές Turnigy nano-tech 2200mah 3S 35~70C Lipo Pack
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__11944__turnigy_nano_tech_2200mah_3s_35_70c_lipo_pack.html
    αλλά τότε δεν γνώριζα ότι έπρεπε να τις “στρώσω” πριν τις ζορίσω με αποτέλεσμα μετά από 30 φορτίσεις η διάρκεια της πτήσης να είναι μόνο 3 λεπτά.
    Θέλω να πάρω άλλες μπαταρίες και θα ήθελα την γνώμη σας.

Oi kαλύτερες σχετικά φθηνές είναι οι  Gens ace..!
    Καταγράφηκε
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:19:46 »

Σε ευχαριστώ πολύ.
    Μήπως ξέρεις από που μπορώ να τις αγοράσω
    Καταγράφηκε
    kostas_var
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:21:05 »

Εγώ είχα πάρει αυτές http://www.nemhobby.com/flexx-2500mah-3s1p-11-1v-30-60c-discharge-lipo-pack-p32455.html
    Πολύ δυνατές και μεγαλύτερη διάρκεια αφού είναι 2500mah

Καταγράφηκε

T-REX 550
    T-45 Goshawk
    P-51 Mustang
    Formoza I
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:39:53 »

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ραμπέρκον νομίζω για αυτό το μέγεθος..!
    Καταγράφηκε
    no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 21:45:12 »

Σε ευχαριστώ πολύ.

Ραμπέρκον νομίζω για αυτό το μέγεθος..!

Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Stavroforos
    Aeromodeller Jr. member
    **

Ή σε πετάν ή τα πετάς

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 22:23:54 »

Έχω δοκιμάσει αρκετές Turnigy και τις απλές και τις nano. Δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αντιθέτως με τις zippy flightmax 2200 mah 25c εξεπλαγην που όταν είχα το μπελτ μου έβγαζαν 13 λεπτά κ μάλιστα τις έκοβα γιατί ήταν καινούργιες. Αυτοί είναι χρόνοι.... τώρα κάποια χρόνια αργότερα το ζευγάρι των zippy που είχα αγοράσει  έγινε  με μεταμόσχευση στοιχείων ένα πακ το οποίο με δούλεψε ακόμα παραπέρα στο ελικόπτερο και εδώ και καιρό πετάει ακόμη σε ένα φελιζολενιο tiger moth 450αρι με 10+ λεπτά και δίχ.ως ίχνος φουσκώματος.
     Προσοχή μην μπερδευτείς με τις lightmax που είναι επίσης μπλε, αυτές δεν τις γνωρίζω τι είναι
    Καταγράφηκε

Lama V-3  angel
    Belt Cp V-1
    Mini Titan E-325
    T-Rex 250 pro dfc  devil angel
    Spitfire GP 0.25
    Piper Cub EP (Αγνώστων στοιχείων)
    Gws Tiger Moth 400
    E-flite Piper L-4 Grasshopper 250
    Multiplex fox

Καλαααά.............μά πίσω έχει το heli την ουρά...........
    amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2012, 23:11:24 »

Λοιπον το trex μου το πεταω με
    2 nano 2200 45c (5 +μηνών)
    1 nano 2200 35c (5+μηνών)
    1 zippy 2200 40c(1+ μηνός)
    1 zippy 2200 30c(1+ μηνός) και
    1 turnigy 2200 40c(5+ μηνών)
    Ξεκινησα με 5 nano 45c μια nano 35c και την 40c turnigy>Μετα απο 3 μηνες και καμια 300αρια φορτισεις 3 nano βγηκανε off.Την ευθυνη φερει μαλλον ο φορτιστης παρα οι ιδιες οι μπαταριες γιατι κανει λαθος Balance>Στην οθονη διαβαζει 4.20 4,20 4.20 οταν τελειωνει την φορτιση αλλα με ενα βολτομετρο ανακαλυψα οτι το 4.2 4.2 4.2 ηταν στην πραγματικοτητα 4.16 4.24.4.20.Ο φοριστης ειναι ενας original imax b6>Υπαρχει κολπακι για να καλιμπραρεις το balance συνδεοντας 2 3cell μπαταριες που ειναι φορτισμενες με 4.20 μπαινεις στο secret menu και χτυπας save, αλλα δεν το εχω δοκιμασει γιατι μου λειπει ενα καλωδιο =που περιμενω απο το ebay=για να το δοκιμασω.Το περιεργο ειναι οτι ολες οι nano φουσκωσανε λιγο πολυ και αυτες που χαλασανε και αυτες που εχω ακομη ενω η turnigy 40c οχι ,αν και  την φορτιζα και αυτην επι 5 μηνες με τον imax>Σε αποδοση nano 45c και zippy 40c  και turnιgy 40c ειναι πολυ κοντα Η zippy 30c δεν λεει πολλα πραγματα>Αν καλιπραρω τον φορτιστη θα αγορασω 1-2 nano 45c, αν φουσκωσουνε και αυτες τοτε θα προτιμαω turnigy και zippy οταν χρειαζομαι μπαταριες.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 01:34:27 από amartolos » Καταγράφηκε
    SOP
    Aeromodeller Sr. Member

agios nikolaos aeromodeling club

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 08:42:20 »

Thumbs up
    μαρτολοσ παρε καλητερο φορτιστη αφου ασχολισε τωρα πιο πολη μ 3δ για καλητερο balance στης μπαταριες σου

μια χαρα ειναι οι ternigy 2200  40c θα σου ωγαλουνε πααρα πολλεσ πτισισ απλα να τισ κατεβαζιεσ στο 5 λεπτο οι τα στοιχεια νανε στο 3,80

για να αντεχουνε οι μπαταριεσ

φθηνες  κ καλες  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Galans
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 10:50:54 »

Την ευθυνη φερει μαλλον ο φορτιστης παρα οι ιδιες οι μπαταριες γιατι κανει λαθος Balance>Στην οθονη διαβαζει 4.20 4,20 4.20 οταν τελειωνει την φορτιση αλλα με ενα βολτομετρο ανακαλυψα οτι το 4.2 4.2 4.2 ηταν στην πραγματικοτητα 4.16 4.24.4.20

Καταλαβαίνεις ότι τόσο καιρό έπαιζες με την φωτιά. Δεν ξέρεις πότε θα πιάσει η lipo φωτιά και θα καεί το σπίτι μας ! Φόρτιση σε lipo bag είναι 100% απαραίτητο ! Μπορεί να τηρούσες όλα τα μετρά   Thumbs up απλά το γράφω να ενημερωθούν και τα παιδιά που δεν γνωρίζουν τους κινδύνους για φόρτιση Lipo. Κατά καιρούς θέλει τσεκάρισμα και ο εξοπλισμός που θεωρούμε ως αξιόπιστο "προσέχουμε για να έχουμε"

Καταγράφηκε
    amartolos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 11:09:42 »

Thumbs up
    μαρτολοσ παρε καλητερο φορτιστη αφου ασχολισε τωρα πιο πολη μ 3δ για καλητερο balance στης μπαταριες σου

μια χαρα ειναι οι ternigy 2200  40c θα σου ωγαλουνε πααρα πολλεσ πτισισ απλα να τισ κατεβαζιεσ στο 5 λεπτο οι τα στοιχεια νανε στο 3,80

για να αντεχουνε οι μπαταριεσ

φθηνες  κ καλες  Thumbs up

Το timer το εχω στο 4.40min παντα.Σε αυτον τον χρονο οταν καταβαζω το ελικοπτερο οι μπαταριες ειναι στο 3.82 -3.83 περιπου.Αν δεν πετυχει το κολπακι με το καλιμπραρισμα του imax θα παρω μαλλον HYPERION EOS 606i AC/DC-ΝΑ παρω με ενσωματωμενο τροφοδοτικο(δεν εχω) η οχι?

@Galans >Γνωριζω για τους κινδυνους>ΠΟΤΕ δεν αφησα μπαταρια να φορτισει μονη της στον χωρο, LIPO bug δεν εχω αλλα τις φορτιζω μεσα σε μια κατσαρολα οποτε αν παρει φωτια καμια θα εχω και φαγητο να φαω.Ξεροψημενο μιαμ μιαμ μιαμ

Καταγράφηκε
    Stavroforos
    Aeromodeller Jr. member
    **

Ή σε πετάν ή τα πετάς

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 13:20:49 »

Μια και η κουβέντα επεκτάθηκε στους φορτιστές, κι επειδή πρόσφατα απέκτησα τον hyperion eos 606 ac-dc να πω κι εγώ τι έχω δει κατά τις φορτίσεις. Κατ αρχήν δουλεύω 3σέλλες 2200 αρες turnigy κυρίως και πιο λίγο κάτι δισελλες.επίσης όταν θέλω κάτι πιο γρήγορο έχω ανταπτορα ώστε βάζω 2 3σελλες εν σειρά οπότε ο φορτιστής την βλέπει σαν 6σελλη. Έχω παρατήρησει χωρίς να λέω ότι ο φορτιστής δεν είναι καλός τα εξής:
    1. Τα βολτ τα βλέπω στα φουλ (θα πω και για αυτό) λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί
         η φόρτιση μα στις περισσότερες από τις 5 μπαταρίες που έχω κατά την
         ολοκλήρωση η τάσεις έχουν πέσει. Δηλ βλέπω 4.17,   4.16, 4.18. Να τονίσω ότι
        Φορτίζω κάθε μέρα καιι οι μπαταρίες έχουν πάρει την κατηφόρα ως προς
        Την ζωή τους. Επίσης ίσως (δε το τσεκαρα) σε πχ μια συγκεκριμένη μπαταρία
          Αν πάει η τάση πιο καλά.
    2. Τσεκαρα με το lipo monitor τα βολτ αμέσως μετά την φόρτιση και πάντα υπάρχει μια
        διάφορα του εκατοστού. Πχ η παραπάνω ένδειξη φαίνεται σαν 4.16, 4.15, 4.17. Σκέφτομαι
        Εντάξει λέω gadget κινέζικο είναι ίσως αυτό να εχει πιο απόκλιση από τον hyperion.
        Το διασταυρώνω μ  ένα πολύμετρο (όχι της πλάκας) που εμπιστεύομαι χρόνια σε διάφορες
        Δουλειές κι αυτό έδειχνε πάντα κάτι ανάμεσα στις παραπάνω τιμές, τείνοντας να συμφωνεί
        Με το lipo monitor. Συμπέρασμα ότι ο hyperion είναι πιο, αισιόδοξος στα νούμερα,
        το οποίο μάλλον είναι σωτήριο αφού όπως, είπα λίγο πριν την ολοκλήρωση (κάποια
        λεπτά δηλαδή) κάνει   peak μέχρι και το, απαγορευμένο 4.22 κάποια κελιά, το οποίο απ τα
        παραπάνω κατάλαβα ότι είναι πλασματικά. Βασικά αυτός είναι ο νταλκάς γιατί ο φορτιστής είναι ακόμα στην εγγύηση ενώ δεν, έχω πειστεί ότι έχει πρόβλημα, και οιεγγυήσεις σε ελλάδα
         .......ξερετε, ενώ ο φορτιστής μου είπαν ότι θα πάει δανία αν, συμβεί κάτι ενώ αν δουν
       Ότι δεν βρήκαν πρόβλημα τα μεταφορικά τα χρεώνεται ο πελάτης.
    3. Έχω παρατηρήσει ότι με το ανταπτορα παράλληλης σύνδεσης όταν τα βολτ είναι στις    Δύο μπαταρίες έχουν μεγάλη διάφορα αργεί η φόρτιση. Μια φορά θυμάσαι πήρε δυο μιση
        Ώρες όπου έπεσε εξ αρχής πολύ κάτω από μισό c μα συνήθως είμαι έτοιμος σε 65 70 λεπτά
    Επίσης να πω ότι η φόρτιση με 1c δεν κρατάει σε όλη την φόρτιση μα πάνω από το 4.10+ τα αμπερ πέφτουν που μάλλον μου φαίνεται φυσιολογικό αφού γεμίζει η μπαταρία και πρέπει να γίνει και το τελευταίο balance.
    Όποιος έχει ασχοληθεί με φορτιστές η έχει τον ίδιο θα με, ενδιέφερε η άποψη του. Το κάκο μόνο είναι πως ο συγκεκριμένος δεν έχει firmware update κι αναρωτιέμαι αν με τη λήξη της, εγγύησης μήπως θα, είναι καλή, ιδέα να τον ανοίγα μπας και υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό για την τάση για καλιμπραρισμα

Καταγράφηκε

Lama V-3  angel
    Belt Cp V-1
    Mini Titan E-325
    Spitfire GP 0.25
    Gws Tiger Moth 400
    Multiplex fox

asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 13:41:50 »

Παράθεση
    Το κάκο μόνο είναι πως ο συγκεκριμένος δεν έχει firmware update κι αναρωτιέμαι αν με τη λήξη της, εγγύησης μήπως θα, είναι καλή, ιδέα να τον ανοίγα μπας και υπάρχει κάποιο ρυθμιστικό για την τάση για καλιμπραρισμα

Εχω ακριβώς τον ίδιο και δυστυχώς (όπως και οι περισσότεροι) δεν έχει εσωτερικά, κάποιο ρυθμιστικό για καλιμπράρισμα. Sad

Οσον αφορά τις μπαταρίες, επειδή έχω δουλέψει και flightmax και turnigy, οι turnigy έχουν μια τάση να φουσκώνουν πιο νωρίς.
    Πολύ καλές επίσης είναι οι Rhino.
    Καταγράφηκε
    Stavroforos
    Aeromodeller Jr. member
    **

Ή σε πετάν ή τα πετάς

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 13:44:10 »

Έχει την ίδια συμπεριφορά όπως κι ο δικός μου; παρεμπιπτόντως αυτά τα χαζά κουτακια της e sky κ  που με εξυπηρέτησαν για χρόνια κάνουν τέλειο balance.έχω δύο από αυτά. Το είχα διαβάσει μα το διαπίστωσα κι ο ίδιος, απλά είναι ρίσκο να φορτίζω έτσι αφού παίρνουν πολλες ώρες και δεν μπορουσα να είμαι από πάνω τους
    Καταγράφηκε

Lama V-3  angel
    Belt Cp V-1
    Mini Titan E-325
    Spitfire GP 0.25
    Gws Tiger Moth 400
    Multiplex fox

no fear
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 11 Νοε 2012, 13:49:26 »

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, όμως θα ήθελα την άποψη και άλλων που είχαν ή έχουν trex450.

Με ενδιαφέρει τι μπαταρίες χρησιμοποιήται & τί χρόνους πτήσεις κάνετε.

Σας ευχαριστώ πολύ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Τι μπαταρίες μου προτείνεται για trex-450
    Μεταπήδηση σε: