Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.409 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 15:44:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 15:44:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:57]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από kon
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 13:59:19]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309409
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 62
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 49
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

- Για να μπορέσει ν' αναπτυχθεί ο αερομοντελισμός, είτε σαν χόμπυ, είτε σαν άθλημα, πρέπει οι αερομοντελιστές να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Χρειάζεται η δυναμικότητα, η γνώση και το κύρος των ατόμων που θ' ασχοληθούν αλλά όλα αυτά θ' αποδώσουν καρπούς καλύτερα μέσα από τους συλλόγους και στηριζόμενοι από αυτούς.

- Σημαντικό είναι το πνεύμα ενότητας. Δεν έχουν θέση πυροτεχνήματα, προσωπικές εμπάθειες  και άσκοπες επικρίσεις που διχάζουν. Δώστε και σεις την βοήθεια σας ή και μόνο την συνδρομή σας στον σύλλογο αερομοντελισμού του τόπου σας. Βοηθείστε να δημιουργηθούν σύλλογοι εκεί όπου δεν υπάρχουν και δημιουργούνται προϋποθέσεις.

- Η ανώτατη αρχή στην Ελλάδα είναι η ΕΛ.Α.Ο. με όργανο την Επιτροπή Αερομοντελισμού.
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Σε ποιους συλογους μπορει να γραφτει καποιος ?  (Αναγνώστηκε 13325 φορές)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 14:50:59 »

Κώστα μου, είναι καιρός να αναθεωρήσεις.

Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος γραμμένος σε δύο συναφή σωματεία (ή περισσότερα).

Ποίου εκ των δύο τους σκοπούς θα προωθεί;

Δεν μιλάμε για τα ουδέτερα μέλη που ούτε τις συνδρομές τους καταβάλλουν, ούτε στις συνελεύσεις πατάνε.

Ενα ενεργό μέλος δεν μπορεί να προωθήσει τους σκοπούς και των δύο παράλληλα.

Αν βρει ένα χορηγό, σε ποιό από τα δύο σωματεία θα τον συστήσει;

Αν βρει ένα νέο που μπορεί να γίνει πρωταθλητής σε ποιό από τα δύο σωματεία θα τον προωθήσει;

Αν και τα δύο κάνουν ταυτόχρονα μία ημερίδα, σε ποιά θα παραστεί;

Είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιρόφιλος να είναι γραμμένος ταυτόχρονα και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό; Σκέψου να παίζουν αυτές οι ομάδες μαζί, και μιά να φωνάζει υπέρ της μιάς και μιά υπέρ της άλλης.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 17:41:13 »

Εγώ προσωπικά εκπροσωπώ (σε αγώνες F3C) όπως και άλλα δύο μέλη την Αερολέσχη Αλεξ/πολης χωρίς να καταγόμαστε από την συγκεκριμένη πόλη.
    Εγώ βρέθηκα προ 17ετίας από καθαρή τύχη στην συγκεκριμένη πόλη και οι άλλοι δύο (από Ορεστιάδα) έγιναν μέλη μετά από δικές μου ενέργειες και μάλιστα για ενεργό αγωνιστική παρουσία.
    Και φυσικά δεν θα έχω πρόβλημα να γίνω μέλος σε οποιαδήποτε άλλη ένωση/σωματείο/λέσχη ΕΑ*  στη περίπτωση που σταματήσει (σε πιθανή περίπτωση) τις δραστηριότητές της  η Αερολέσχη Αλεξ/πολης.
    Και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που μας εκπροσωπούν ως εθνική ομάδα F3C για το απλό λόγο ότι αυτό γίνεται μόνο (μα μόνο) με την δική τους ατομική προσπάθεια.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 20:00:42 »

Είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιρόφιλος να είναι γραμμένος ταυτόχρονα και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό; Σκέψου να παίζουν αυτές οι ομάδες μαζί, και μιά να φωνάζει υπέρ της μιάς και μιά υπέρ της άλλης.

Εχω πει οτι αν καταντήσουμε σ' αυτό το επίπεδο θα εγκαταλείψω τους συλλόγους και τα διοικητικά.

- Σε κανένα καταστατικό συναφούς με αερομοντελισμό συλλόγου δεν υπάρχει σαν λόγος άρνησης εγγραφής του σαν μέλος η ιδιότητα του να είναι μέλος άλλου συλλόγου. Η διαγραφή του ναι.

- Ολοι οι σύλλογοι με καταστατικά σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Ο. επιδιώκουν κοινούς σκοπούς και η ευημερία τους καλλιτερεύει το σύνολο.

- Ενα μέλος συλλόγου που δουλεύει ή σπουδάζει σε άλλη πόλη θα πρέπει να γραφτεί μέλος στον τοπικό σύλλογο για να μπορεί να ασχολείται. Είναι και φυσική κίνηση. Μπορεί να τον δεχτούν και χωρίς να γίνει μέλος. Ενας με ικανότητες στελέχους θα βοηθήσει ενδεχομένως και διοικητικά. Μπορεί όμως σαν αθλητής να πάρει μέρος με άλλο σύλλογο. Αυτό ακριβώς σημαίνει αθλητισμός και ευγενής άμιλλα.

- Ενα στέλεχος αερομοντελισμού θα αποφασίσει, ανάλογα με την περίοδο της ζωής του και τον εκάστοτε τόπο κατοικίας του που θα επικεντρώσει τις δυνάμεις του.

- Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η δημιουργία συλλόγου του στυλ "παραδίπλα μαγαζί", για προσωπικούς λόγους. Από εκεί πηγάζουν τα προβλήματα.

Μεμονωμένες κινήσεις εγγραφών μελών και ο τρόπος που θα χρησιμοποιηθούν σε εκλογές ή αθλητών, που αναλόγως με ποιόν είναι τσακωμένοι σήμερα είναι εδώ και αύριο εκεί, δεν μπορεί να αλλοιώσει τις βασικές αρχές λειτουργίας.

Νομίζω οτι το πρόβλημα που έχουμε τώρα είναι να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της ύπαρξης και σωστής λειτουργίας συλλόγων και η συμμετοχή σ' αυτούς και όχι λεπτομέρειες.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 20:17:41 »

Κώστα μου, ακόμα μία φορά φάνηκε ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέω.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 20:26:59 »

Εγώ καταλαβαίνω, ένας που δεν γνωρίζει όμως τα πράγματα μπορεί να καταλήξει στο λάθος συμπέρασμα οτι δεν είναι δυνατόν ή οτι απαγορεύεται να είναι κάποιος μέλος σε δύο συλλόγους.

Γι αυτό χρησιμοποίησα και τον όρο στέλεχος.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 22:52:59 »

ακριβώς για αυτό το λογο δεν ασχολουμαι με το ποδόσφαιρο , Θα ηθελα να βλεπω μπαλα και να με νιαζει αν θα δω καλη μπαλα οχι απλα το αποτελεσμα .

Θα ηθελα να επεζε ο ολυμπιακος με μια ομαδα του εξωτερικου και οι παναθηναικοι να ηταν μαζι του γιατι ειναι ελληνικη ομαδα και αναποδα .

Θα ηθελα να μην τσακώνονται λες και εχουν να χωρισουν κατι οι φιλαθλοι εξαλου πανε για να δουνε μπαλα κανεις δεν νικαει παντα αλιος δεν θα ειχε νοιμα .

Πεταω το μοντελο μου για να ηρεμήσω να χαλαρώσω και να ευχαριστηθώ αν θα λάβω μέρος σε αγώνες θα ειναι για την χαρα της συμμετοχής και για να επιβεβαιώσω (βγάζοντας πχ υποφερτά ενα πρόγραμμα) οτι εχω καποια προωδω αν παρω και θεση θα χαρο περισοτερο .

Αλλα αν ειναι να με νιαζει το αποτελεσμα με ταχτικες του στυλ βρικα ενα προιον που κανει παπάδες και το κραταω μυστικο , να βλεπω τον "αντιπαλο" και να παρακαλω να κανει ενα λαθος να χαλαση κατι κτλ κτλ ωστε να νικησω ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ .

Ειναι Hobby οχι επάγγελμα αλλο αθλητισμός (αυτο θελω ) αλλο πρωταθλητισμός .

Πριν καποιο καιρο διαβασα τα εξεις σε ενα ποστ ( https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2658.0 )

Η προσωπική διαπίστωση όμως είναι ότι το να γίνει μια επιτυχής εκδήλωση, η συνταγή και το κυρίως συστατικό είναι αυτοί που συμμετέχουν. Οι ελικοπτεράδες είναι δεμένοι μεταξύ τους, κάτι που μας εντυπωσίασε. Δεν θα μιλήσουμε για τον καθένα ξεχωριστά. Όλοι ήταν υπέροχοι. Όταν κάνεις αγώνα με ευγενή άμυλα, κάνεις καλό αγώνα. Αυτό μας το δίδαξαν τα παιδιά αυτά. Ο ένας βοηθούσε το άλλο, ας ήταν και «αντίπαλοι». Επειδή δεν είμαι χθεσινός στον αθλητισμό – στον αερομοντελισμό μπορεί – τέτοια σύμπνοια σπάνια συνάντησα. Το αποκορύφωμα ήταν το Σαββατόβραδο, όταν φάγαμε σχεδόν όλοι μαζί. Τι μπορεί να πει κανείς; Το μόνο που σούρχεται είναι να μη δίνεις σημασία σε «κασσάνδρες»  σε πικρόχολα σχόλια, σε κριτικές του καναπέ και σε συστάσεις του ποδαριού. Η απάντηση είναι και πάλι: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Όλα κρίνονται στο αποτέλεσμα και μέσα στο στίβο.

Αυτα τα λογία με έκαναν να σκέφτομαι οτι οταν κάποτε με το καλο μαθω να πετάω σωστα να λαβω μερος σε αγώνες αλλα μαλλον εκανα λαθος ειναι οπως στο ποδόσφαιρο και εδω Sad

Αν και για να πω την πικρη μου αλήθεια 6 μήνες που εκανα προπόνηση στίβο θα εκανα τα παντα για 1 δεκατο καλλιτερο χρονο  idiot2.
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 24 Ιουν 2007, 23:08:49 »

Αυτα τα λογία με έκαναν να σκέφτομαι οτι οταν κάποτε με το καλο μαθω να πετάω σωστα να λαβω μερος σε αγώνες αλλα μαλλον εκανα λαθος ειναι οπως στο ποδόσφαιρο και εδω Sad

Από όλα αυτά που σου γράψαμε παραπάνω αυτό κατάλαβες;

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 00:39:18 »

Θεωρω οτι τα μελη πρεπει να δινουν οτι μπορουν στους συλλογους τους,σε θεματα διοικητικα,οικονομικα,χωρου πτησης κ.τ.λ.!!
    Ο αθλητης θα δωσει στο συλλογο του την "καταξιωση".....
    Αρα μελη μπορουμε να ειμαστε σε περισσοτερους απο 2 συλλογους ,ισως γιατι θελουμε να βοηθησουμε και τους 2 Thumbs upΤο θεωρω καλο αυτο Wink

Και επειδη εγινε ενας διαχωρισμος μεταξυ μελους και αθλητη και ειπώθηκε κατι για το ποδοσφαιρο εχω να πω ,πως και εκει υπαρχουν μελη που καποια εχουν και θεσεις οπως του προεδρου ,του ταμια και υπαρχουν και αθλητες(οι γνωστοι ποδοσφαιριστες Grin)....
    Ενα μελος μπορει να ειναι μελος σε 2 ομαδες...
    Μπορει να ειναι σε μια ομαδα μελος και σε αλλη αθλητης...
    Ενας αθλητης ομως δεν μπορει να ανηκει σε 2 ομαδες...
    Μιλαω παντα για ερασιτεχνικες ομαδες γιατι μετα παμε, οχι σε προεδρους και μελη,αλλα σε ιδιοκτητες και μετοχους
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Hobbitakos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 01:26:07 »

mrkazaa  μην μπερδευεις τα πραγματα ειναι καλο για εσενα αλλα και για ολους να πηγαινεις σε αγωνες αλλωστε παντα κατι μαθαινεις δεν ειναι απαραιτητο να συμμετεχεις σε συμβουλια αν δεν σε ενδιαφερει εγω π.χ. δεν παω σε κανενα αλλα δινω κανονικα συνδρομη και απλα οπως λεω και εγω  στην αερολεσχη που ειμαι θελω μονο την καρτα αθλητη που μου παρεχει τιποτα αλλο οποτε αν σε καλυπτει αυτο ελα και σε περιμενουμε (η σε οποιανδηποτε αλλη αερολεσχη φυσικα)

Αντωνης
    Καταγράφηκε
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 07:57:38 »

Σας ευχαριστώ όλους ήσασταν κατατοπιστικότατοι 
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 13:01:58 »

Θα ήθελα να διευκρινίσω αυτά που έχω πει προηγουμένως γιατί όπως είδα παρερμηνεύτηκαν.

Δεν είπα ότι υπάρχει μνεία στον αθλητικό νόμο ότι απαγορεύεται να είναι κάποιος μέλος σε δύο σωματεία, ή να είναι μέλος σε ένα και αθλητής σε άλλο. Είπα ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αυτό το σύστημα. Εδώ θα δώσω καλύτερα παραδείγματα για να με καταλάβει καλύτερα ο φίλος κ. Κωστόπουλος.

1) μέλος σε ένα σωματείο και αθλητής σε άλλο

Εστω ότι η Αερολέσχη Αγρινίου έχει εκπαιδεύσει 10 αερομοντελιστές σε αγωνιστικές κατηγορίες.
    - Τι λέτε λοιπόν παιδιά, θα λάβετε εφέτος μέρος στους Πανελλήνιους αγώνες.
    - Μάλιστα λένε εκείνοι. Και πάνε και κάνουν αίτηση και παίρνουν την αθλητική κάρτα μέσω άλλου σωματείου, το οποίο πλέον θα εκπροσωπούν στους αγώνες. 

Κανείς δεν το απαγορεύει. Είναι όμως σωστό;

2) Μέλος σε δύο σωματεία.

Εστω ότι δύο νέοι που είναι μέλη σε κάποιο σωματείο της Ελλάδας, παίρνουν μετάθεση από την δουλειά τους για να εργαστούν κοντά στο Αγρίνιο. Κάνουν λοιπόν αίτηση να γίνουν και μέλη της Αερολέσχης Αγρινίου, η οποία τους αποδέχεται στις τάξεις της.

Αν δεν είναι από την καλή πάστα, θα ενδιαφερθούν αυτοί για να προωθήσουν τους σκοπούς της Αερολέσχης Αγρινίου, ή θα πετάνε μόνο στο αεροδρόμιο δημιουργώντας προβλήματα;
    Κι' αν αρχίσουν τις ενστάσεις και τις αγωγές;
    Κι' αν με τη δύναμη των δύο υπογραφών τους φέρουν και κάνουν (υποχρεωτικά) μέλος τον οποιονδήποτε, τι θα απογίνει;
    Κι' αν κάποιος νομίζει ότι είναι εύκολο να διαγράψει μέλος, σημαίνει ότι δεν γνωρίζει καθόλου από διοικητικά.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 14:53:41 »

Καλησπέρα κι από μένα
    Κ. Γιάννη με όλο τον Σεβασμό στο πρόσωπό σας και την εμπειρία σας.
    Για το 1) συμφωνώ απόλυτα ότι δεν είναι σωστό όταν ανδρώνεσαι σε ένα σωματείο από ηθικής άποψης να συμμετέχεις με ένα άλλο σε αγώνες. Μπορεί να είναι όμως μέλος κάποιος σε περισσότερα από ένα σωματεία (οχι αθλητής). Δεν νομίζω να αντιτίθεται στους σκοπούς του άλλου σωματείου αν είναι και εγγεγραμμένος ως απλό μέλος και σε άλλα σωματεία.
     Μπορεί όμως να υπάρξουν άλλοι λόγοι πχ όπως είπατε μετάθεσης ή μετοίκησης σε άλλη πόλη ή ακόμα και άλλους  λόγους ίσως και μη ικανοποίησης του αθλητή από το σωματείο το οποίο ανήκει και ο αθλητής  να πάρει μεταγραφή σύμφωνα με τον κανονισμό περί μεταγραφών της ΕΛΑΟ . Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει στον αθλητή να κάνει αυτό που θέλει σε κάθε περίπτωση. Σε αυτό συμφωνούμε νομίζω όλοι και είναι γενικά αποδεκτό. 
    Το θέμα είναι ναι ηθικά να μετέχει στους αγώνες με το σωματείο που ανδρώθηκε και εκπαιδεύτηκε αλλά αν δεν είναι ικανοποιημένος πρέπει το σωματείο να ψάξει  να βρει τι έφταιξε και έχασε τον αθλητή από τις τάξεις του όταν αυτός θελήσει να φύγει. Η σχέση ειναι αμφίδρομη να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές και ο αθλητής και το σωματείο.
    Για το 2) νομίζω υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες και μηχανισμοί ώστε να μην δημιουργούνται τα προβλήματα από μέλη μέσα στο σωματείο. Και αν δημιουργούνται να επιλαμβάνεται και το ΔΣ και η Γενική Συνέλευση για τυχόν τιμωρία ή και διαγραφή τους. Οσον αφορά τώρα την καθυστέρηση και το δεσμευτικό του καταστατικού που ίσοως υπάρχει για διαγραφή μέλους, νομίζω ότι το καταστατικό κάθε συλλόγου πρέπει να τηρεί τις γενικές γραμμές και τις αρχές του υποδείγματος της ΕΛΑΟ αλλά ο κάθε σύλλογος φέρνει το καταστατικό στα μέτρα του και χειρίζεται ανάλογα τις περιπτώσεις παραπτωμάτων ανάλογα.  Δεν νομίζω να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αν γίνει μία τροποποίηση του καταστατικού και μπουν και άλλοι όροι μέσα για το τι θα κάνουν τα μέλη και τι οχι. Φυσικά πάντα προσεκτικά να μην είναι κάτι το αντισυνταγματικό να μην αντιβαίνει στους νόμους του κράτους αλλά και στους όρους και κανονισμούς του καταστατικού της ΕΛΑΟ.
    Τέλος Καλό είναι κάθε σύλλογος να έχει έναν νομικό σύμβουλο για ανάλογα θέματα. Εμείς τουλάχιστον στην Αερολέσχη Κομοτηνής έχουμε και μας λύνει αρκετά προβλήματα τα οποία πάνε να παρουσιαστούν.
    Οτι είπα είναι η γνώμη μου προσωπικά και δεν εκπροσωπώ το ΔΣ της Αερολέσχης Κομοτηνής και ούτε υπογράφω ως πρόεδρος αυτής σε αυτό το μύνημα.
    Σας ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Αεροπλάνο αξία: 258 ευρώ.
    Μηχανή αξία: 300 ευρώ.
    Τηλεκατεύθυνση αξία: 350 ευρώ.
    Παρελκόμενα αξία: 70 ευρώ.
    Το να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου μικρό αεροπλάνο και να το πετάξεις στα ουράνια αξία: Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η

George Tokalatsidis
    http://www.aerolesxi.gr
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 15:58:09 »

Αγαπητέ Γιώργο,

Οι θέσεις σου είναι σωστές.
    Δεν είναι αντίθετες με τις δικές μου, απλά εγώ προσπάθησα να ξυπνήσω ορισμένες απαίδευτες διοικήσεις για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως, από τη μιά μέρα στην άλλη.

Ομως θα πω με σιγουριά ότι η διαγραφή μέλους, δεν είναι απλή υπόθεση. Οσο καλά και αν είναι γραμμένο το καταστατικό, αν το προς διαγραφή μέλος γνωρίζει πως να παίξει σκληρό ροκ, το σωματείο θα ταλαιπωρηθεί στα δικαστήρια περίπου 4 χρόνια έως ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει, το ταμείο θα αδειάσει, τα μέλη θα χωριστούν σε δύο στρατόπεδα, και οι μισοί και περισσότεροι σύμβουλοι θα τα παρατήσουν στη μέση.

Απ΄ότι φαίνεται η διοίκηση του σωματείου μπορεί να είναι για άλλους απλή αποστολή, ενώ για άλλους πολύ δύσκολη.

Από την άλλη πλευρά, η μειοψηφία (ακόμα και ένα μεμονωμένο μέλος), πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά της, και ποιες είναι οι νόμιμες διαδικασίες για την υπεράσπισή τους.

Συνιστώ σε όσους ενδιαφέρονται να διοικήσουν σωστά ένα σωματείο από τη θέση του συμβούλου, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να «διοικηθούν σωστά» από την διοίκηση, χωρίς ούτε να ζημιώνονται ούτε να δημιουργούν προβλήματα στη διοίκηση, να ενημερωθούν από ειδικά βιβλία έγκριτων νομικών, ορισμένα από τα οποία συνιστώ παρακάτω: 

Στυλιανός Γ. Βλαστός
    «ΑΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ»
    Δ΄ έκδοση    ISBN: 960-420-191-3
    Εκδόσεις: Δίκαιο και Οικονομία, Π. Ν. Σάκκουλας
    Τηλ: 210-3310.453, 210-3256.000
    http://www.sakkoulas.com

Αθαν. Γ. Κρητικού - Εφέτη, Δ.Ν.
    «ΟΡΙΑ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ»

Ι. Σ. Σπυριδάκη
    «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ»
     ISBN 060-15-0151-7
    Εκδόσεις: Αντ. Ν. Σάκκουλα
    Τηλ: Αθήνα 210-3618.198, 210-3615.440, Κομοτηνή 25310-26323,  25310-33245
    http://www.ant-sakkoulas.gr

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
    Επιμέλεια : Νασίκα Αγάπη Δικηγόρος
    Σύγχρονη Νομοθεσία
    ISBN: 978-960-455-124-3
    Εκδόσεις: Σάκκουλα
    Τηλ: Αθήνα 210-3387.500 Θεσσαλονίκη 2310-535381, 2310-244228
    http://www.sakkoulas.gr

Σημείωση: ανωτέρω εμφανίζονται τρεις εκδοτικοί οίκοι με το όνομα «Σάκκουλας», που δεν έχουν μεταξύ τους σχέση.

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    George Tokalatsidis
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 17:09:38 »

Ε δεν νομίζω να υπάρξει τέτοια περίπτωση να παει στα δικαστήρια 4 χρόνια ένα σωματείο γιατί? Επειδή διέγραψε ένα μέλος? Πρώτα απ όλα η ταλαιπωρία θα είναι και του μέλους. Αν θέλει ας το επιχειρήσει. Πάντως η Αερολέσχη Κομοτηνής δεν έχει πρόβλημα ούτε να αδειάσει το ταμείο της ούτε και να ασχοληθεί τόσο διάστημα. Να ναι καλά ο νομικός σύμβουλος και ο δικηγόρος της οι οποίοι θα ασχοληθούν.
    Τελος πάντων το θέμα της διαγραφής είναι ακραίο περιστατικό και σαν ακραίο αντιμετωπίζεται καθ ενα  την στιγμή που θα συμβεί και δεν μπορεί να προδικαστεί αν θα είναι υπέρ του ενός ή του άλλου η τελική απόφαση αν πάμε στα δικαστήρια.
    Φυσικά εξαρτάται την περίπτωση. Αλλά για να το λέτε εσείς κάτι θα έχει συμβεί.
     Εχετε κάποιο παράδειγμα αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο γιατί βάσει καταστατικού η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για διαγραφή μέλους είναι οριστική και αμετάκλητη.
    Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα και πήγαμε στις ποινές αλλά δεν πειράζει. Νομίζω ότι η συζήτηση είναι εποικοδομητική.
    Τα βιβλία είναι παρα πολυ καλά. Εχω το ένα καθώς παλαιότερα ασχολήθηκα με τα νομικά. Ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Αεροπλάνο αξία: 258 ευρώ.
    Μηχανή αξία: 300 ευρώ.
    Τηλεκατεύθυνση αξία: 350 ευρώ.
    Παρελκόμενα αξία: 70 ευρώ.
    Το να φτιάξεις μόνος σου το δικό σου μικρό αεροπλάνο και να το πετάξεις στα ουράνια αξία: Α Ν Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η

George Tokalatsidis
    http://www.aerolesxi.gr
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 25 Ιουν 2007, 17:44:21 »

... γιατί βάσει καταστατικού η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για διαγραφή μέλους είναι οριστική και αμετάκλητη.

Από το βιβλίο του Στ. Βλαστού, που συνέστησα, σελ 179:

"Πέρα όμως από την άσκηση του ανωτέρω ενδίκου βοηθήματος κατά της πειθαρχικής απόφασης που τυχόν προβλέπει το καταστατικό του σωματείου (δηλαδή της προσφυγής / έφεσης ενώπιον της Γ.Σ. του σωματείου), σε κάθε περίπτωση το μέλος έχει δικαίωμα προσφυγής στο δικαστήριο, προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της σε βάρος του πειθαρχικής απόφαςη και της επιβληθείσας με αυτήν πειθαρχικής ποινής κατά την ΑΚ 88 Παρ 2 ...."

"Η διάταξη του άρθρου 88 παρ. 2 ΑΚ είναι διάταξη αναγκαστικού δικαίου, που σημαίνει ότι τυχόν αντίθετη ρήτρα στο καταστατικό, η οποία αποκλείει τη δυνατότητα της προσφυγής στο δικαστήριο για την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης, .....είναι άκυρη."

Συμπληρώνω: Ορισμένα πράγματα που γράφουν τα καταστατικά είτε έχουν γραφεί από μη νομικούς, είτε έχουν σκοπό να παραπλανούν αυτούς που δεν ξέρουν τα πραγματικά δικαιώματά τους, για να μη ταλαιπωρείται μετά το σωματείο.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Σύλλογοι Αερομοντελισμού (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, andreas)  |  Θέμα: Σε ποιους συλογους μπορει να γραφτει καποιος ?
    Μεταπήδηση σε: