Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:29:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 19:29:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΝΥΨΩΣΗ ΒΑΡΟΥΣ  (Αναγνώστηκε 22669 φορές)
    Pritsinias
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 20:22:22 »

Κυριε Γραμματικακη με συγχωρητε  φιλικε οικοδεσποτη του αγωνα ,   

Επι της αεροδυναμικης τωρα...! επειτα απο μελετες με το πολυτεχνειο και εμπειρικα, πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερες οι παχυτερες αεροτομες,  laugh

Βεβαια το θεμα ειναι οτι επειδη η αεροτομες εχουν σχεδιαστει για πολυ μεγαλυτερους αριθμους reynolds  idiot2  εχουμε μια συμαντικη αποκληση απο τη θεωρια...! ομως σε γενικες γραμμες αν μια αεροτομη αποδιδει λιγοτερο απο καποια αλλη σε υψηλα reynolds    τοτε θα ισχυει το ιδιο και σε χαμηλα . worry

Ποσο σε απολαμβανω οταν σε διαβαζω .....Κατατοπιστικοτατος ... Thumbs up....Αναλυτικοτατος ... ....Αρτια Καταρτισμενος ......
    Εναν αγωνα ειπε να κανει ο ανθρωπος ................................   ελεος πια, που ειδατε οτι δεν θελει τους μοντελιστες? ζητηστε του να εχουν τα μοντελα και πλωτηρες μιας και μερικοι εχουν μονο υδροπλανα  laugh

Καταγράφηκε

_-_=_-_¤>₹₪ ₪ ៛₪
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 20:42:52 »

Κυριε Γραμματικακη με συγχωρητε  φιλικε οικοδεσποτη του αγωνα ,   

Επι της αεροδυναμικης τωρα...! επειτα απο μελετες με το πολυτεχνειο και εμπειρικα, πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερες οι παχυτερες αεροτομες,  laugh

Βεβαια το θεμα ειναι οτι επειδη η αεροτομες εχουν σχεδιαστει για πολυ μεγαλυτερους αριθμους reynolds  idiot2  εχουμε μια συμαντικη αποκληση απο τη θεωρια...! ομως σε γενικες γραμμες αν μια αεροτομη αποδιδει λιγοτερο απο καποια αλλη σε υψηλα reynolds    τοτε θα ισχυει το ιδιο και σε χαμηλα . worry

Ποσο σε απολαμβανω οταν σε διαβαζω .....Κατατοπιστικοτατος ... Thumbs up....Αναλυτικοτατος ... ....Αρτια Καταρτισμενος ......
    Εναν αγωνα ειπε να κανει ο ανθρωπος ................................   ελεος πια, που ειδατε οτι δεν θελει τους μοντελιστες? ζητηστε του να εχουν τα μοντελα και πλωτηρες μιας και μερικοι εχουν μονο υδροπλανα  laugh

Μεγαλε εισαι και ο πρωτος Wink εγω ειπα με λιγα λογια να μπουν και τα ηλεκτρικα, η υπολοιπη ειρωνια που κολαει θες να αναλυσουμε τι εννοω παχυτερη αεροτομηHuhHuh αμα εχεις υδροπλανο ζητα να μπει στην κατηγορια Wink

απλα μου δωθηκε η ευκερια να ασχολιθω με κατι αντιστοιχο και εχω ολη την καλη  διαθεση να βοηθησω... Αλλα βλεπω πως γενικα οι Ελληνες εχουμε εναν εγωισμο , προκειτε να τεθουν καποιοι κανονες και αποφασηστηκαν ηδη... ε οκ βρε παιδια σορρυ κιολας που ζητησα να περασουν και τα ηλεκτρικα εστω σαν ξεχωρη κατηγορια, αλωστε και ο Deltaman το Ζητησε και σιγουρα και αλλα ατομα κ Ιδιετερα νεοτερα στον χωρο, που εχουν μαθει αποκλειστηκα στην ιδεα του ηλεκτρικου Wink Και ο φιλτατος Γραμματικακης ηταν ερριστικοτατος και ειρωνας απο την αρχη, απο το ποστ  που λεει τελος αποφασηστηκαν οι κανονες και στη συνεχεια περι ορθογραφιας, Εγω παιδια ειμαι στην γενια που εμαθε με Greeklish και προσπαθω να ξαναμαθω ορθογραφια...! Και κατι ακομη περυσι οταν Ζητησα εδω βοηθεια για το αντιστοιχο air cargo αρκετοι ηταν αυτοι που πιστευαν οτι δεν επρεπε να ασχολιθουν με το θεμα...! λοιπον Ζητω μια συγνωμη απο τον κυριο Μεσκο που αλιωσα το θεμα του...
    Καταγράφηκε

GG 707
    andreas
    Moderator

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 21:03:36 »

lalalaΒρε παιδια φτανει ......μια προταση επεσε ολη κιολη μηπως γινετε το ολο "παιχνιδι" και με ηλεκτρικα μοντελα μην πυροβολειτε Undecided
    Δεν ειναι αναγκη να φορτιζουμε τι συζητηση ,αν γινετε να διαμορφωθει καταληλα ο κανονισμος του αγωνα οκ αν οχι παλι ολα καλα.
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    nickhawk
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #33 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 21:10:58 »

Kε Γεράκη εξακολουθείτε να αναφέρεστε σε μένα προσβλητικά χωρίς λόγο. Δεν ασχολήθηκα μαζί σας ούτε ανέφερα το όνομά σας. Η κριτική σας περι κεφαλαίων χαρακτήρων είναι απαράδεκτη. Αυτό μου αρέσει. Δε σας ζήτησα το λόγο και ούτε κατέκρινα την ορθογραφία σας. Εσείς το προκαλέσατε. Οπως επίσης και η αδυναμία σας να αντιληφθείτε οτι ο Κος Μέσκος μέσω του σωματείου του προκηρύσσει έναν αγώνα σύμφωνα με κάποιους υπάρχοντες κανονισμούς. Η τους δέχεστε η οχι. Ζητήστε απο το σωματείο σας να κάνει τέτοιο αγώνα και επιτρέψτε και τα ηλεκτρικά.
    Δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση.
    Καταγράφηκε

Νίκος Γραμματικάκης Ε.Α.Θ
    GMeskos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #34 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 22:23:51 »

Μετά τήν παρέμβαση τού Deltaman γιά ήλεκτρικό κινητήρα τό σκεύθηκα πάρα πολύ καί κατέληξα ότι ή καλλίτερη μέση λύση είναι
    τά Λ Α Σ Τ Ι Χ Ο Κ Ι Ν Η Τ Α.
    Σοβαρά τώρα.
    1)Διαβάζετε προσεκτικά τό κείμενο τού κανονισμού καί όχι τά περιθώρια,έτσι άποφεύγετε τίς περιτές έρωτήσεις.
    2)Σάν συντάκτης τού έν λόγω κανονισμού τό νά μου άποδιδεται πρόθεση άποκλεισμού κάποιας κατηγορίας κινητήρων καί δημιουργίας
       μή ύγειούς συναγωνισμού τό θεωρώ άπό  άπαράδεκτο έως προσβλητικό.
    3)Όταν έγινε αύτός ό κανονισμός οί μόνοι ήλεκτρικοί κινητήρες πού κυκλοφορούσαν στά μοντελοδρόμια ήταν οί μίζες.
    4)Έπίσης θά συμβούλευα τούς μοντελιστές πού μόνο προτείνουν καί περιμένουν άπό ΑΛΛΟΥΣ νά κάνουν τήν δουλειά νά κάτσουν νά
        κάνουν ένα έμπεριστατωμένο καί λεπτομερή κανονισμό νά τόν ύποβάλουν στήν λέσχη τους,αύτή  στήν ΕΛ.Α.Ο.καί έάν γίνει δεκτός,
        άπό έκεί καί πέρα θά έφαρμόζεται έκείνος.
    5)Σέ όποιαδήποτε έρώτηση ή άπορία καί όχι διαπληκτισμό θά είναι χαρά μου νά άπαντήσω

Γιώργος Μέσκος

ΥΓ. Κύριε Γεράκη ειληκρινά λυπάμαι,άλλά σέ ένδεχόμενη δήλωση συμμετοχή σας θά ζητήσω τήν μή άποδοχή της λόγω άνάρμοστης
            συμπεριφοράς τόσο σέ μένα όσο καί στόν Πρόεδρο τής Ε.Α.Θ
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 31 Οκτ 2012, 02:05:32 από GMeskos » Καταγράφηκε

SO MANY PLANES,SO LITTLE TIME!!
    Pritsinias
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #35 στις: Κυριακή, 28 Οκτ 2012, 22:28:43 »

Ζητω και εγω συγνωμη απο τον κυριο Μεσκο για την παρεμβαση μου αυτη, αλλα θα τα γραψω δεν αντεχω........
    Φιλε νεαρε Γεωργιε,θα ειμαι για λιγο ακομα ειρωνας με σκοπο να σε βοηθησω και οχι να σε ''μειωσω'' σαν ανθρωπο.
    Δωσε λοιπον την πρεπουσα προσοχη και ειμαι σιγουρος οτι στο τελος θα βγεις ''κερδισμενος''.

Μεγαλε εισαι και ο πρωτος Wink εγω ειπα με λιγα λογια να μπουν και τα ηλεκτρικα, η υπολοιπη ειρωνια που κολαει θες να αναλυσουμε τι εννοω παχυτερη αεροτομη?Huh??
    Λοιπον οπως βλεπεις  αν και δεν σ αρεσει η ειρωνια ξεκινας ειρωνικα , μεγαλε εισαι και ο πρωτος κλπ κλπ δεν θελω να αναλυσουμε την παχυτερη αεροτομη αλλα το αλλο που εγραψες με τους αριθμους Reynolds, ξετρελαθηκα οταν το διαβασα  

απλα μου δωθηκε η ευκερια να ασχολιθω με κατι αντιστοιχο και εχω ολη την καλη  διαθεση να βοηθησω...
    Γραφτηκε πουθενα οτι ζητητε  βοηθεια? για τον αγωνα....

Αλλα βλεπω πως γενικα οι Ελληνες εχουμε εναν εγωισμο ,
    Αυτο δεν ειναι κακο

αλωστε και ο Deltaman το Ζητησε
    Ε εφοσον το ζητησε και ο Deltaman, αλλαζει το πραγμα......

Εγω παιδια ειμαι στην γενια που εμαθε με Greeklish
    Επιλογη σου δεν στα επιβαλαμε, αναρωτηθηκες ποτε ομως το ΓΙΑΤΙ ? εδω θα μου επιτρεψεις να σου δωσω μια συμβουλη.
    Η Γλωσσα και δη η Ελληνικη ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ, οπως λοιπον χρησιμοποιεις τα αλλα εργαλεια σωστα (αν τα χρησιμοποιεις?) χρησιμοποιησε και ΑΥΤΟ, πιστεψε με δεν θα χασεις.  

και προσπαθω να ξαναμαθω ορθογραφια...!
    Μαθαμε και κατι ευχάριστω, μπραβο Γιωργο.

Και κατι ακομη περυσι οταν Ζητησα εδω βοηθεια για το αντιστοιχο air cargo αρκετοι ηταν αυτοι που πιστευαν οτι δεν επρεπε να ασχολιθουν με το θεμα...!
    Αμ τι ωραιο σηριαλ ηταν και αυτο το περσυνο με την βοηθεια, αν το παρακολουθησα λεει, αξεπεραστες στιγμες, το εχω στα αγαπημενα μου, οταν δεν παιζει κατι το ξαναδιαβαζω  Wink
    Αληθεια οταν μαθατε για αυτον τον αγωνα ζητησατε απο τους οργανωτες να αλλαξουν καποιο κανονισμο?

Υ.Γ. 1. Η Ειρωνια ειναι σαν το κουνουπι (οχι του Deltaman),  τσιμπαει .
    Καταγράφηκε

_-_=_-_¤>₹₪ ₪ ៛₪
    extenge
    Aeromodeller Sr. Member

Nikos

« Απάντηση #36 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 00:28:05 »

nickhawk Γραφεις και με κεφαλεα...! ε ενταξη βρε αδερφε μην μας δηρεις κιολας...!εχεχεχεχε

και κατι ακομη τα ηλεκτρικα ειναι το μελλον ειναι ηδη εδω και ειναι κ το μελλον αρα αξιζει τον κοπο η "μετατροπη-συμπληρωση" των ορων του διαγωνισμου...!

Εμενα δεν με νιαζει εχω glow μοτερ που καθετε μπορω να κατασκευασω κατι , αλλα υπαρχουν νεοι μοντελιστες που εχουν ξεκινησει και εχουν αποκλειστικα ηλεκτικα...!και τους αποκλειεται ετσι...!
    Κυριε Γερακη επιτρεψτε μου να σας πω οτι τα ηλεκτρικα ειναι το μελλον για καποιους μοντελιστες αλλα οχι για ολους......προσωπικα αν με ρωτησετε θα σας πω πως τα ηλεκτρικα ειναι περισσοτερο ευκολια παρα 'το μελλον' οπως το χαρακτηριζεται εσεις. Μιλαω παντα για τον εαυτο μου φυσικα και αν λοιπον οι Μηχανες εσωτερικες καυσης εκλειψουν απ το hobby τοτε θα τα παρατησω και εγω......οχι πως δεν πεταω και ηλεκτρικα , αλλα ο ρεαλισμος , ο ηχος, η προσομοιωση στην πραγματικοτητα που προσφερει ενας Κινητηρας εσωτερικης καυσης δεν θα μπορεσει μελλοντικα να αντικαστασταθει απο τα ηλεκτρικα........Αν ρωτησεις την πλειοψηφια αυτων που ασχολουνται αποκλειστικα με ηλεκτρικα (πλυν ανεμοπτερα) χωρις ποτε τους να εχουν πεταξει θερμικα θα ακουσεις εκφρασεις οπως ''που να μπλεξω εγω με ρυθμισεις , με σβησιματα , με αντλιες και εξοπλισμο, να λερωνομαι και να σκουπιζω δεν ειναι για μενα αυτα...........για καποιους αλλους ομως αυτος ειναι ο μοντελισμος........να μπλεκεις , να ρυθμιζεις , να στρωνεις, να παιδευεσαι με την καλη εννοια και στο τελος να παιρνεις την αμοιβη του κοπου σου και να πετας.......
    Στο τελος μετα τα ηλεκτρικα θα φτασουμε να αρκουμαστε σε ενα υπερεξελιγμενο Simulator και θα γλυτωσουμε και απ την κατασκευη........... idiot2
    Συγχωρεστε με για το ολιγον offtopic.............
    Νικος
    Καταγράφηκε
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #37 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 02:31:43 »

Ας τα παρουμε ενα ενα...!

Κυριε Μεσκο, αρχικα ρωτησα αν αναπαλεωνετε αυτον τον αγωνα που κανατε τοτε...η' αν ουσιαστηκα προωθητε τον μοντελισμο σε ενα νεο επιπεδο και προωθητε τον υγιη συναγωνισμο απο αυτο...!

Αλλο να κατσετε οι 5-10 παλιοι να ξαναφιαξετε τα τοτε η νεα αεροπλανα κ να ξανακανετε το event σας και αλλο να βαζεις εναν διαγωνισμο που μεσα απο το ψαξιμο κτλ φτανει τον μοντελισμο σε αλλο επιπεδο ...! εγω απο αυτο δεν αντιλαμβανομαι κατι προσβλητικο...!

2)Σάν συντάκτης τού έν λόγω κανονισμού τό νά μου άποδιδεται πρόθεση άποκλεισμού κάποιας κατηγορίας κινητήρων καί δημιουργίας
       μή ύγειούς συναγωνισμού τό θεωρώ άπό  άπαράδεκτο έως προσβλητικό.

Εαν και εφοσων δεν εχετε κατηγορια να καταταξετε τα ηλεκτρικα - αμεσα- τα αποκλειεται...! Δηλαδη αν ερθω με το ηλεκτρικο μου αεροπλανο δεν θα μπορω να λαβω μερος...! θα πρεπει να εχω θερμικο!
    Οσο για την προθεση, οταν ο Κυριος Γραμματικακης ειπε ουσιααστηκα πως αυτοι ειναι οι κανονες και τελος, δεν μπορω να το δεκτω αλιωτικα παραμονο σαν αρνητικη προθεση στα ηλεκτρικα!

3)Όταν έγινε αύτός ό κανονισμός οί μόνοι ήλεκτρικοί κινητήρες πού κυκλοφορούσαν στά μοντελοδρόμια ήταν οί μίζες.

Γιαυτο και αν δεν κανετε μια απλη αναπαρασταση του τοτε event, ισως επρεπε να διαμορφωσετε τους κανονισμους... μιας και τωρα δεν ειναι μονο οι μιζες ηλεκτρικες...!

4)Έπίσης θά συμβούλευα τούς μοντελιστές πού μόνο προτείνουν καί περιμένουν άπό ΑΛΛΟΥΣ νά κάνουν τήν δουλειά νά κάτσουν νά
        κάνουν ένα έμπεριστατωμένο καί λεπτομερή κανονισμό νά τόν ύποβάλουν στήν λέσχη τους,αύτή  στήν ΕΛ.Α.Ο.καί έάν γίνει δεκτός,
        άπό έκεί καί πέρα θά έφαρμόζεται έκείνος.

Δεν γνωριζα οτι μεσα απο την Χ.Ψ. λεσχη που μπορει να ανοικω μου δινετε η δυνατοτητα να πρωτεινω ιδεα για αγωνα...!θα το εχω υπ'οψην!

ΥΓ. Κύριε Γεράκη ειληκρινά λυπάμαι,άλλά σέ ένδεχόμενη δήλωση συμμετοχή σας θά ζητήσω τήν μή άποδοχή της λόγω άνάρμοστης
            συμπεριφοράς τόσο σέ μένα όσο καί στόν Πρόεδρο τής Ε.Α.Θ

Δεν σας φερθηκα αναρμοστα...! ειναι ξεκαθαρο οτι μιλαω για μια νεα κατηγορια αν δεν θελετε να αλαξετε την παλαια...!που βλεπετε το αναρμοστο σε εσας λοιπον?

Οσο για τον προεδρο της ΕΑΘ εαν θεωρειτε αναρμοστη η συμπεριφορα μου στο προσωπο του μοντελιστη Νικου Γραμματικακη, απαντησα οπως με προκαλεσε να απαντησω. δεν μου αρεσει η ειρωνια δεν την προκαλω αλλα αν την δεκτω θα την ανταποδωσω...! Οταν κατι γραφεται σε φορουμ και δεν εχεις τον αλλο μπροστα σου , διμηουργητε μια "ασυνενοησια" μπορει να θες να πεις κατι αλλο κ να φενεται αλιως, Ετσι προσεχουμε το πως λεμε κατι, εγω ειδα καιφαλεα γραματα (που στο νετ σημενουν φωναζω) και με την φωνη λοιπον ελεγε πως "ετσι ειναι οι κανονισμοι  και δεν αλαζουν" και η απαντηση μου στην φωνη ηταν "ε ενταξη αδελφε μην μας δηρεις κιολας, χεχεχε" αστιευομενος.(δεν πιστευω οτι το να αστιευθω ειναι προσβλητικο και προκαλει ειρωνεια...!!!
    Ωστοσο ο κυριος Γραματικακης απαντησε οτι γραφει με καιφαλεα διοτι ειναι ανορθογραφος και γραφει χωρις τονους, που ενω το ελεγε το κατεριπτε κιολας, αρα προφανος με ειρονευτηκε, αν το εξελαβα λαθος τοτε εγω πρωτος να ζητησω συγνωμη!

Τωρα εαν δεν με θελετε στον αγωνα της Ε.Α.Θ. (δεν ειναι προσωπικο παρτυ σε σπιτι καποιου αλλα παννελληνιος αγωνας)δεν θα σας βαλω στον κοπο να με ακυρωσετε, ειναι ξεκαθαρο οτι με αποκλειετε απο τωρα...! ομως εστω οτι διαπληκτιστηκαμε ειτε εμεις κυριε Μεσκο ειτε εγω και ο κυριος Γραμματικακης για εναν διαπληκτισμο σε προσωπικο επιπεδο θα με ακυρωσετε απο τον αγωνα της Ε.Α.Θ.? οκ !

τωρα προς τον Υ22, φιλτατε την φραση που εγραψες μπορει λογο νετ ισος?- επιδη ετσι την εγραψες ισος? μια φορα ομως την εξελαυα ως ειρονεια

Ειπες
    """"Ποσο σε απολαμβανω οταν σε διαβαζω .....Κατατοπιστικοτατος ... ....Αναλυτικοτατος ... ....Αρτια Καταρτισμενος ......
    Εναν αγωνα ειπε να κανει ο ανθρωπος ................................   ελεος πια, που ειδατε οτι δεν θελει τους μοντελιστες? ζητηστε του να εχουν τα μοντελα και πλωτηρες μιας και μερικοι εχουν μονο υδροπλανα"""" 
    Σου απαντησα "ειρωνικα"  "Μεγαλε εισαι και ο πρωτος " οπως εκανες εσυ στο προηγουμενο σου ποστ εσυ Wink δεν ξεκινησα κατι λοιπον, απλα ανταπεδοσα!

δεν ξερω πως αλλιως θα μπορουσα να Αντιλειφθω τα γραφομενα σου...! κατι δεν κολαει ,δεν μπορει να μου λες "μου αρεσε εκει που ελεγες για τα ρεηνολντσ μα  να βαλουμε και υδροπλανα στον αγωνα μιας και καποιοι εχουν υδροπλανα, κατσε ρε παιδια τοσο σπανιο ειναι το ηλεκτρικο δλδ που το συγγρινεις με υδροπλανο , δηλαδη σε λιγο θα μου πεις να κανουμε και με διαστιμοπλοια και θα μ πεις οτι δεν ειρωνευεσαι...!

μα εαν εκανα και εκει λαθος Συγνωμη και σε σενα! μπορει να παρεξηγησα τελικα και τα λεγομενα σου οπως κ του προεδρου της Ε.Α.Θ.!

Επισης  "αλωστε και ο Deltaman το Ζητησε
     Ε εφοσον το ζητησε και ο Deltaman, αλλαζει το πραγμα......"

Ο Αποστολης ειναι ενα παραδειγμα, απο την παρεα μου 2 ατομα δεν θα ασχολιθουν περετερω διοτι ο κανονισμος τους αποκλειει στην παρουσα φαση...! και πιστευω οτι ειναι και αλλα ατομα που λογω του αποκλειστικα glow θα μεινουν απεξω!

"απλα μου δωθηκε η ευκερια να ασχολιθω με κατι αντιστοιχο και εχω ολη την καλη  διαθεση να βοηθησω...
    Γραφτηκε πουθενα οτι ζητητε  βοηθεια? για τον αγωνα...."
     ε διεθεσα την βοηθεια μου αν δεν την θελεις μην την παρεις... πανω απο ολα ειμαι μοντελιστης!

"Και κατι ακομη περυσι οταν Ζητησα εδω βοηθεια για το αντιστοιχο air cargo αρκετοι ηταν αυτοι που πιστευαν οτι δεν επρεπε να ασχολιθουν με το θεμα...!
    Αμ τι ωραιο σηριαλ ηταν και αυτο το περσυνο με την βοηθεια, αν το παρακολουθησα λεει, αξεπεραστες στιγμες, το εχω στα αγαπημενα μου, οταν δεν παιζει κατι το ξαναδιαβαζω 
    Αληθεια οταν μαθατε για αυτον τον αγωνα ζητησατε απο τους οργανωτες να αλλαξουν καποιο κανονισμο? "

εγω φιλε αντοιπροσοπευσα την ΕΛΛΑΔΑ μια φορα στους Γερμανους και χωρις την βοηθεια σας, 1-2 ατομα μου προσεφεραν την βοηθεια τους απλοχερα!!! και με τιμα εμενα αυτο, εσυ αμα δεν γουσταρεις μην δεις αυτο το σηριαλ δες τα αλλα τα τουρκικα στον αντ1...Wink  ε και μην μου πεις για ειρωνια σου απανταω οπως θες να το ακουσεις...!

Οσο για τους κανονισμους δεν ζητηθηκαν αλλαγες απο μας αλλα απο αλλους γιαυτο υπαρχουν 2 η 3 αναβαθμησεις...!

Υ22 κατι ακομη

"Εγω παιδια ειμαι στην γενια που εμαθε με Greeklish
    Επιλογη σου δεν στα επιβαλαμε, αναρωτηθηκες ποτε ομως το ΓΙΑΤΙ ? εδω θα μου επιτρεψεις να σου δωσω μια συμβουλη.
    Η Γλωσσα και δη η Ελληνικη ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ, οπως λοιπον χρησιμοποιεις τα αλλα εργαλεια σωστα (αν τα χρησιμοποιεις?) χρησιμοποιησε και ΑΥΤΟ, πιστεψε με δεν θα χασεις.  "

επειδη δεν ξερεις πως εχει μεγαλωσει ο καθενας γινομε αποτομος μα σου απαγορευω .! σαφος και δεν μου το επεβαλες αμεσα η εμεσα εσυ, μα ετσι εμαθα καλως η κακος Wink και τωρα κανω μια προσπαθεια να το διωρθωσω! ειναι ξεκαθαρο οτι δεν σε αφορα φιλε Wink

Και το ανεφερα οτι δεν ξερω ορθογραφεια διοτι ο προεδρος της Ε.Α.Θ. μεσα απο το σχολιο που εκανε με προσεβαλε...!
    και σαν σωστοι ανθρωποι πανω απολλα θα πρεπε να του πειτε ευγενικα πως εκανε λαθος απο αυτο, και οχι να με ειρονευεστε Wink ...! Βεβαια δεν ξερω μπορει να σατε και φιλοι και να θηκτηκατε ολοι μαζι μεσα απο το σχολιο -απαντηση σε εκεινον. τελος παντων δεν με αφορα ...!

απλα ξερω οτι οταν κανεις εναν αγωνα και ειδικα πανελληνιο εισαι ανοικτος και ευγενικος και οχι ΕΡΡΙΣΤΙΚΟΣ και ΕΙΡΩΝΑΣ...! αυτα απο εμενα! εαν πιστευεται οτι ειμαι λαθος ακομη τοτε ευχαριστως να τα πουμε με Π.Μ. η με καφε εξω κανενα προβλημα...!μονο μην αλλιωνουμε αλλο το θεμα!
    Καταγράφηκε

GG 707
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #38 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 09:29:02 »

Καλημέρα Κύριοι και Καλή σας εβδομάδα...

Πώ, πώ, τί έγινε? Δυό μέρες έκανα να δώ το pc και υπήρξαν "φουντωμένα" νέα...  laugh
    Εγώ με τον Γιώργο τον Γεράκη, ανήκουμε σε μιά ομάδα του Ε.Μ.Π. που θα συμμετέχει σε διαγωνισμό αντίστοιχο του χρόνου το καλοκαίρι... Γι'αυτό και επηρρεαζόμαστε ίσως απο τα εκεί ισχύοντα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μεγάλο το ενδιαφέρον μας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γιατί θα ρίξουμε ΠΟΛΥ δουλειά πάνω σε 2-3 σκάφη, οπότε θα θέλαμε να είχαμε επιλογή να έρθουμε με αυτά, και μάλλον ηλεκτρικά θα είναι αυτά...

Είναι απόλυτα Κατανοητό. Δέν επιτρέπονται τα ηλεκτρικά. Γιώργο (Γεράκη) πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή των Κυρίων. Άλλωστε, ποτέ δέν ξέρεις τί θα προκύψει απο αυτό!
    Κύριοι, ζητώ συγνώμη αν προκάλεσα αντιδράσεις με τις δηλώσεις μου, και επειδή κατάλαβα ότι ίσως γινόταν αυτό, το έγραψα πολύ λιτά και προσεκτικά... "Θα με αποθαρρύνει" έγραψα και τίποτα παραπάνω, με την κρυφή ελπίδα να το ξαναδείτε γιατί τα χρόνια πέρασαν και έχουν αλλάξει πάνω στο θέμα της κίνησης πολλά...
    Δέν πειράζει όμως, είναι απόλυτα σεβαστή η θέση σας, και ίσως να βγάλουμε κάτι καλό απο αυτό... 

Κύριε Γιώργο Μέσκο, σας τιμώ αληθινά σαν Πραγματικό Αερομοντελιστή, Πειραματιστή και Κατασκευαστή, θα έλεγα ότι σαν εσάς θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω, παρά σαν κάτι άλλους της ηλικίας σας που γνωρίζω...  Wink  Ζητώ ταπεινά συγνώμη αν σας χαλάσαμε το θέμα, δέν θέλω να "πατρονάρω" τον Γιώργο Γ., αλλά αν θέλει και εκείνος ας στείλει ένα συγνώμη, είναι προσωπική του επιλογή...

Πίσω τώρα στον αγώνα...Ο Τάσος έβαλε ένα πινακάκι ωραίο...

OS MAX 40FX 1.36ps/16,000r.p.m.
    OS MAX 40LA 1.0 ps/15,000r.p.m.
    ASP P-S40A V2 1.14/16,500 r.p.m
    TT GP .42 ABC  1.1 /16,000 r.p.m
    SuperTigre GS-40 1.15/15,500rpm

Θέλω να ξεκαθαρίσουμε κάποιες απορίες, άσχετα αν είναι γραμμένες, για να το διαβάσουν και άλλοι εδώ...

1> Επιτρέπεται να έρθουμε σαν ομάδα, ή πρέπει αποκλειστικά να δηλώσουμε ατομική συμμετοχή μέσω των συλλόγων μας? Ξέρω φυσικά ότι επιτρέπετε ένα βοηθό σε κάθε χειριστή, το λέει στον κανονισμό... 
    2> Ο κυβισμός θα είναι Μόνο 0.40? Νομίζω ειπώθηκε η απορία και πιό πρίν και είναι σωστή. Άλλο το 0.46...
    3> Επιτρέπεται να υπάρχει Μειωτήρας στροφών για να γυρίσουμε μεγαλύτερο έλικα?
    4> Περιορισμός τελικού βάρους δέν υπάρχει σωστά? Μόνο επιφάνεια και σταθεροί τροχοί, έ?
    5> Καύσιμο δικό σας? Μπορούμε να ξέρουμε τουλάχιστον τη σύνθεση για να πειραματιστούμε με κάτι αντίστοιχο?

Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #39 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 09:51:31 »

Καλημέρα

Πως συμβαίνει τις περισσότερες φορές μια καθόλα  φυσιολογική ανακοίνωση να καταλήγει σε "καυγά"?

Αυτο συμβαίνει γιατι γενικά δεν ανεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας ( εκτός αν η μύγα ειναι πολικός  Wink) και γιατί στα φόρα , που ο λόγος ειναι γραπτός πολυ εύκολα παρεξηγούμε τον συνομιλητή μας .

Στο θέμα μας τωρα.
    Και το θέμα είναι η διοργάνωση - αναβίωση ενός αγώνα με έναν κανονισμό που υπάρχει . Αυτο σημαίνει οτι μέχρι την αλλαγή του  ή την δημιουργία νέου , οτι έχει σχέση με την μεταφορά φορτίων    σε αγώνα απο αερομοντέλα θα γίνει με την υπάρχοντα κανονισμό .

Οπότε δεν υπάρχει λόγος για διαπληκτισμούς , αποκλεισμούς  , εκνευρισμούς και άλλα σε "ισμούς .
    Αυτό που θάθελα εγω προσωπικά ,  είναι αναφορές , σχόλια και τεχνικά στοιχεία για τον αγώνα. Σκοπός μας πρέπει να είναι να βοηθήσουμε  , νέους και παλιότερους αερομοντελιστές  να φτιάξουν ένα σκάφος για να συμμετέχουν στον αγώνα , ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει  να μάθουν τι είναι ο αριθμός Reynolds .

Από ότι φάνηκε υπάρχει η διάθεση για παρόμοιο αγώνα αλλά με ηλεκτρικό σύστημα ώσης , όσοι ενδιαφέρονται και μέχρι να  καταθέσουν μέσω του συλλόγου τους ολοκληρωμένη πρόταση στην ομοσπονδία , ας ανοίξουν εάν νέο θέμα ,  έτσι ωστε η συζήτηση  να βοηθήσει στην διαμόρφωση του νέου κανονισμού.

ΥΣ. επειδή αν εξαιρέσεις  κάποιους παλιούς αερομοντελιστές ,που έχουν εμπλακεί σε τέτοιον αγώνα , από όσο ξέρω μόνον ο Γιώργος Γεράκης έχει σχετική εμπειρία , θαθελα τις γνώσεις του, εδώ ή στο νέο θέμα .

ΥΣ2
    Μόλις ειδα την απάντηση του deltaman. Και αυτός έχει σχετική εμπειρία , οπότε θα θελα και τις δικές του απόψεις , όσο και την συμμετοχή του στο θέμα  με την ανύψωση βάρους με ηλεκτρικό σύστημα
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΚΗΣ
    Aeromodeller Full Member

GG 707

« Απάντηση #40 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 12:30:34 »

Καλημερα,

Οφειλω να ζητησω μια συγνωμη απο τους Κ.Κ. μοντελιστες , που εμπλακικαμε σε αυτη τη συζητηση.

Αποδεχομαι τον αποκλεισμο μου ως Αγωνιζομενος, ελπιζοντας οτι δεν εχω δημιουργησει  προβλημα στην παρεα σας.

Ευχαριστω πολυ,
    Γεωργιος Γερακης
    Καταγράφηκε

GG 707
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #41 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 12:57:20 »

Καλημερα,

Οφειλω να ζητησω μια συγνωμη απο τους Κ.Κ. μοντελιστες , που εμπλακικαμε σε αυτη τη συζητηση.

Αποδεχομαι τον αποκλεισμο μου ως Αγωνιζομενος, ελπιζοντας οτι δεν εχω δημιουργησει  προβλημα στην παρεα σας.

Ευχαριστω πολυ,
    Γεωργιος Γερακης

Δν θα έγραφα σε καμία περίπτωση αλλά δν μπορώ να βλέπω τόση αδικία..! Ότι γίνεται στην βουλή μας κύριοι το κάνετε και εδώ..!
    Δλδ αντε να τον αποκλείσουμε επειδή μας είπε την προσωπική του άποψη...

Προσωπικη εμπάθεια μήπως λέγεται αυτό που βλέπουμε όλοι?Huh
    Για να δούμε και τον Ορισμό της: ΕΜΠΑΘΕΙΑ ===> η εμπάθεια απέναντι στον Χ τον κάνει να χάνει τη συνηθισμένη ψυχραιμία και ευθυκρισία του

Δείξτε μας τα σημεία που ο κ. Γεράκης έχει ανάρμοστη συμπεριφορά ως προς τον κ. Μέσκο και τον κ. Γραμματικάκη???!

Φιλικά ένας νέος (δν θέλουμε την αδικία της κοινωνίας που ζούμε να την έχουμε και στο χόμπι μας που τόσο αγαπάμε)
    Αντωνίου Παύλος

Υ.Γ Να τονίσω ότι απο τους εμπλεκόμενους ξέρω μόνο τον κ. Μέσκο όπου είχε τύχει να μιλήσουμε μέσω παρέας στο skype κανέναν άλλον!
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #42 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 13:04:32 »

θα ήταν καλύτερα να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
    Μην διαλυθεί το θέμα.
    Θα παρακαλούσα να επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα της συμμετοχής στον αγώνα.

Χρησιμοποιήστε το ΠΜ για να λυθούν προσωπικές παρεξηγήσεις
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 13:08:30 »

Κύριοι προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα σας ,

εχω να πω ομως οτι η συντονισμένη  επιθεση που ξεκινησατε σε εναν νεο άνθρωπό ( Γιωργο Γερακη ) που απλα προτεινε ή εξεφρασε την επιθυμια να δηλωσει και αυτος συμετοχη εφοσον μπορουσε γινει αλλαγη ( ρώτησε δεν επέβαλε )  ή και δευτερη κατηγορια με ηλεκτρικα .

Που την ειδατε την αναρμοστη συμπεριφορα , επειδη ΤΟΛΜΗΣΕ και αναρωτηθηκε αν μπορει κατι να αλλαξει  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Καλυτερα να αναρωτηθητε γιατι τιποτα δεν αλαζει σε αυτον τον τοπο , γιατι υπαρχουν καποοι που δεν τολμουν ουτε σαν ιδεα να σκεφτουν κατι αλλο απο αυτο που ειδη εχουν μαθει .

Και μετα λετε για οργανωμενη και ενεργο  συμετοχη των νεων στον μοντελισμό ............................

Γιωργο μαζι σου .

κυριοι λυπαμαι , αυτα βλεπουν δυστυχώς οι νεοι στον χωρο και προτιμουν τελικα  να πετανε μονοι τους στις αλανες .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #44 στις: Δευτέρα, 29 Οκτ 2012, 13:35:58 »

Περιμένοντας απαντήσεις στις ερωτήσεις μου παραπάνω, θα πώ πως ούτως ή άλλως εγώ θα έχω τον Γιώργο μαζί μου, έστω και σάν επίσημο βοηθό...  Cheesy

Τώρα, θα μου επιτρέψετε εμείς να μήν ανακοινώσουμε την αεροτομή και γενικά χαρακτηριστικά του σκάφους, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα συμμετέχουμε με έναν "κλώνο" του επίσημου σκάφους που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό του χρόνου στην Πορτογαλία. Μακάρι να είχαμε χρόνο για να φτιάξουμε και κάτι άλλο για να δοκιμάσουμε, αλλά δέν έχουμε... μάλιστα θα πρέπει να ασχοληθούμε αρκετά για να προσαρμόσουμε τον 40άρι πάνω του, αλλά έτσι φυσικά είναι οι κανόνες, οκ...

Σίγουρα θα πρότεινα να δεί κάποιος τις αεροτομές της National Advisory Commitee of Aeronautics (Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Αεροδυναμικής των ΗΠΑ - NACA), με υψηλά Cl νούμερα... Wink  (Γιώργο, έτσι δεν είναι?)
    Θα παίξει ρόλο και η κατασκευή, αν γίνει δλδ Χτιστό ή απο φόαμ, γιατί τα λεπτά χείλη εκφυγής μερικών "τέτοιων" αεροτομών απαιτούν ειδική μεταχείριση...  Wink 

Βρήκα και μιά ωραία φωτό στο Νέτ...

* HeavyLiftRC_01.jpg (88.8 KB, 800x576 - εμφανίστηκε 557 φορές.)
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: ΑΝΥΨΩΣΗ ΒΑΡΟΥΣ
    Μεταπήδηση σε: